Έκτακτη προσφορά: Αθλητικά γυαλιά ηλίου 🔥

Σύνδεση

Χειμερινά αθλήματα με τέλεια όραση: Προσοχή στις πλαγιές

Ήρθε πάλι η χειμερινή σεζόν. Κάνει κρύο, οι διακοπές των Χριστουγέννων φτάνουν σύντομα. Πολλοί και πολλές από εσάς θα απολαύσουν την εορταστική περίοδο με μπόλικο χιόνι, κάνοντας σκι ή snowboard. Αλλά γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των ατυχημάτων που συμβαίνουν στο σκι και στο snowboard προκαλούνται από σφάλματα στην ορατότητα;

Η σημασία του καθαρού οπτικού πεδίου στις πλαγιές

Στην πραγματικότητα: το 80% όλων των ατυχημάτων στον αθλητισμό, χωρίς τη συμμετοχή άλλων, προκαλούνται από λάθη αντίληψης και οπτικού πεδίου και το σκι δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η απόδοση στο σκι και ο κίνδυνος ατυχημάτων σχετίζονται άμεσα με την οπτική αντίληψη.1 Αυτό σημαίνει ότι, όπως συμβαίνει και στην καθημερινή οδήγηση, το σωστό οπτικό πεδίο πρέπει να υφίσταται και στην πίστα. Πολλοί από εμάς λοιπόν φορούν τα γυαλιά τους στις πλαγιές. Μπορεί να συμβεί ωστόσο, τα γυαλιά σας να παρεμποδίζουν την όραση αλλά και το κράνος σας, κάτι που μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο. Τα τζάμια αρχίζουν γρήγορα να θολώνουν, τα ειδικά γυαλιά του σκι δεν εφαρμόζουν καλά πάνω από τα γυαλιά σας ή το κράνος πιέζει τον σκελετό των γυαλιών στη μύτη και τα αυτιά.

Έτσι, πολλοί σκιέρ και snowboarders πηγαίνουν στις πλαγιές χωρίς κράνος και ειδικά γυαλιά του σκι, ώστε να μπορούν να φορούν τα γυαλιά τους. Ωστόσο, αυτό δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο την ασφάλειά τους, καθώς διατρέχουν κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών σε περίπτωση σύγκρουσης, αλλά μπορούν επίσης να βλάψουν και τα μάτια τους, καθώς τα γυαλιά συνήθως δεν παρέχουν επαρκή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Επιπλέον, τα γυαλιά μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά το μάτι σε περίπτωση ατυχήματος. Τα ειδικά γυαλιά του σκι ακριβώς όπως και τα γυαλιά ηλίου, προστατεύουν από την υψηλή υπεριώδη ακτινοβολία και μπορούν να βελτιώσουν την όραση. 2

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να προστατευθείτε;

  • Απλά χρησιμοποιήστε φακούς επαφής κάτω από τα ειδικά γυαλιά του σκι

    Προστατεύστε τον εαυτό σας από ατυχήματα και επικίνδυνη UV ακτινοβολία! Οι φακοί επαφής μπορούν εύκολα να φορεθούν κάτω από τα ειδικά γυαλιά του σκι και το κράνος σας χωρίς να θολώνουν ή να μετακινούνται. Ενώ οι φακοί επαφής εγγυώνται την καλύτερη δυνατή όραση και αποτρέπουν ατυχήματα, τα ειδικά γυαλιά του σκι προσφέρουν προστασία από τον ήλιο και την αντανάκλαση.

  • Επιλέξτε φακούς διαπερατούς από οξυγόνο

    Η σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια των χειμερινών αθλημάτων έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη ανάγκη για οξυγόνο. Ο κερατοειδής στα μάτια επηρεάζεται επίσης. Είναι επομένως σκόπιμο να επιλέξετε φακούς επαφής που παρέχουν επαρκές οξυγόνο για τα μάτια σε ξηρό χειμερινό αέρα ή ανεμοδαρμένες βουνοπλαγιές.

  • Κάνετε χρήση κατάλληλων ειδικών γυαλιών του σκι, αλλά και κανονικών γυαλιών ηλίου

    Καθώς το χιόνι μπορεί να αντανακλά έως και 80% του φωτός σε σύγκριση με τις κανονικές επιφάνειες εδάφους, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε γυαλιά ηλίου ή γυαλιά ειδικά σχεδιασμένα για χειμερινά σπορ που να απορροφούν τουλάχιστον 95% υπεριώδεις ακτίνες.


1Avermann Contaktlinsen 2 Sueddeutsche Zeitung

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα