Είναι τα γενέθλια του Lentiamo! Έως 40% έκπτωση

Σύνδεση

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για οδήγηση

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 7/7/2021. Γράφτηκε από Maria Chiara Tarsia

Μήπως είναι επικίνδυνο να οδηγώ σε φωτεινό, ηλιόλουστο καιρό χωρίς να φοράω γυαλιά ηλίου; Αυτή είναι μια ερώτηση που ακούμε πολύ συχνά, ειδικά όταν πλησιάζει το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι τα γυαλιά ηλίου είναι ένας συνοδός-αξεσουάρ για όλη τη διάρκεια του έτους - και δείτε γιατί.

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο θα προστατεύσουν τα μάτια σας από τις επικίνδυνες ακτίνες UV, αλλά επίσης θα φροντίσουν και για τη δική σας ασφάλεια μειώνοντας το ανεπιθύμητο έντονο φως και προστατεύοντας τα μάτια σας από τη σκόνη & τον άνεμο.

Οπότε: το να φοράτε γυαλιά ηλίου για οδήγηση στο φως της ημέρας είναι μια υγιής συνήθεια που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τόσο του κινδύνου οφθαλμικής βλάβης όσο και του κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να επιλέξετε το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου για χρήση στο τιμόνι.

Τι πρέπει να ξέρω για την οδήγηση με γυαλιά ηλίου;

Υπάρχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε όταν αναζητάτε τα τέλεια γυαλιά ηλίου για οδήγηση.

Ας δούμε αυτά τα χαρακτηριστικά σε βάθος για να μάθουμε πώς να επιλέγουμε σωστά.

Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος φίλτρου για γυαλιά ηλίου οδήγησης;

Πρώτα απ 'όλα ας μιλήσουμε για την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Για να επιτευχθεί η μέγιστη προστασία, οι φακοί που είναι τοποθετημένοι στα γυαλιά ηλίου σας θα πρέπει να διαθέτουν φίλτρο UV400, το οποίο παρέχει μια πλήρη ασπίδα έναντι της επιβλαβούς ακτινοβολίας. Όλα τα γυαλιά ηλίου που διατίθενται στο Lentiamo είναι εξοπλισμένα με υψηλής ποιότητας φίλτρο UV400.

Υπάρχουν τέσσερα είδη φίλτρων διαθέσιμα για γυαλιά ηλίου:

Τύπος φίλτρου Χρώμα φακού Χρήση
0 3 – 20% Προσφέρουν τη λιγότερη προστασία. Συνήθως δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν το έντονο φως κατά την οδήγηση.
1 20 – 57% Για συννεφιασμένες μέρες. Κατάλληλα για οδήγηση.
2 57 – 82% Για κανονικές καλοκαιρινές μέρες. Κατάλληλα για οδήγηση.
3 82 – 92% Προσφέρουν προηγμένη προστασία. Κατάλληλα για οδήγηση.
4 92 – 97% Ιδιαίτερα ισχυρή προστασία, κατάλληλα για ψηλά βουνά. Απαγορεύονται σε οδική συμφόρηση. Φέρουν το σύμβολο ενός αυτοκινήτου με απαγορευτικό.

Θυμηθείτε: ο αριθμός κατηγορίας φίλτρου είναι πάντα τυπωμένος στον σκελετό των γυαλιών σας, αλλά μόνο αυτά με την γνήσια σήμανση CE μπορούν να εγγυηθούν την πραγματική χρήση του.

Ποια απόχρωση πρέπει να έχουν τα γυαλιά ηλίου οδήγησης;

Και τώρα ας μιλήσουμε για την απόχρωση. Γυαλιά ηλίου με συγκεκριμένες αποχρώσεις φακών είναι τα πιο κατάλληλα για οδήγηση, καθώς προσφέρουν εξαιρετική απόδοση σε όλες τις καιρικές συνθήκες και βελτιώνουν την αντίθεση και την οπτική οξύτητα χωρίς να διακυβεύεται η αντίληψη των χρωμάτων. Αναζητήστε φακούς με τις ακόλουθες αποχρώσεις:

  • καφέ
  • σκούρους πράσινους
  • γκρι

Οι φωτοχρωμικοί φακοί δεν συνιστώνται (αν και πολλοί άνθρωποι τους χρησιμοποιούν τακτικά για οδήγηση) επειδή ενδέχεται να μην σκουραίνουν αρκετά μέσα στο όχημα. Οι καθρέφτες φακοί επίσης δεν συνιστώνται επειδή ενδέχεται να ελαχιστοποιήσουν τις υπερβολικές αντιθέσεις, οδηγώντας σε λανθασμένους υπολογισμούς στο δρόμο.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε την αναζήτηση σας για το επόμενο ζευγάρι γυαλιά ηλίου;

Εκατοντάδες γυαλιά ηλίου κορυφαίας ποιότητας σας περιμένουν στο Lentiamo.

Εξερευνήστε την κατηγορία γυαλιών ηλίου

Ποιο είναι το καλύτερο σχήμα γυαλιών ηλίου για την οδήγηση;

Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει: ο σχεδιασμός των γυαλιών ηλίου έχει σημασία, όταν πρόκειται για οδήγηση - Και όχι μόνο για λόγους μόδας (αν και πάντα θέλουμε να έχουμε μια όμορφη εμφάνιση στο δρόμο).

Ωστόσο, είναι θέμα ασφάλειας και όχι αισθητικής. Μέχρι το 60% των ακτίνων UV μπορεί να φτάσει τα μάτια σας από τα πλάγια των γυαλιών ηλίου σας ή από ψηλά. Κατά την οδήγηση, αυτό μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας ή να προκαλέσει δυσφορία. Επομένως, επιλέξτε μεγαλύτερους φακούς ή έναν μεγαλύτερο σκελετό που μπορεί να "καλύψει" σωστά την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σας.

Τα καλά νέα: Τα μεγάλα γυαλιά ηλίου και τα οβάλ γυαλιά ηλίου είναι και πάλι στην μόδα και ήρθαν για να μείνουν! Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πολλά μοντέλα για να διαλέξετε.

Οδηγήστε με ασφάλεια και άνεση με γυαλιά ηλίου που σας ταιριάζουν σωστά

Έτσι τα τέλεια γυαλιά ηλίου για οδήγηση θα πρέπει να συνδυάζουν αποκλειστικά την προστασία με την άνεση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι οπτικοί μας στο Lentiamo προτείνουν - αφού βρείτε το σωστό μέγεθος γυαλιών για το πρόσωπό σας - να προτιμάτε ελαφρούς σκελετούς, ειδικά αν βρίσκεστε στο δρόμο για ώρες. Εάν τα γυαλιά σας έχουν μαξιλάρια μύτης, προσαρμόστε τα ανάλογα έτσι ώστε να μην γλιστρούν ούτε να σας ενοχλούν.

Τα Lentiamo γυαλιά ηλίου διαθέτουν αντιανακλαστικούς φακούς με φίλτρο UV κατηγορίας 3 για εξαιρετική προστασία των ματιών για καθημερινή χρήση καθώς και κατά την οδήγηση. Το εξαιρετικά ελαφρύ υλικό είναι άνετο και τέλειο για χρήση στους δρόμους.   

Τέλος τα γυαλιά ηλίου οδήγησης θα πρέπει να έχουν λεπτά μπράτσα-βραχίονες για να αποφευχθούν εμπόδια στην περιφερειακή όραση σας.

Ποια γυαλιά ηλίου είναι καλύτερα για οδήγηση;

Δείτε τις κορυφαίες 3 επιλογές για γυαλιά ηλίου. Μεγαλύτερα και ελαφρύτερα σχέδια, όπως αυτά που θα σας δείξουμε παρακάτω, θα σας προσφέρουν άνεση και προστασία από τις ακτίνες του ήλιου και το έντονο φως, σε όλη την περιοχή των ματιών - συν ένα άψογο στυλ φυσικά!

Είναι τα πολωμένα γυαλιά ηλίου καλά για οδήγηση;

Οι πολωτικοί (ή πολωμένοι) φακοί πίσω από το τιμόνι έχουν τα πλεονεκτήματα & τα μειονεκτήματά τους. Σίγουρα είναι μια κατάλληλη επιλογή για τους οδηγούς επειδή μειώνουν την αντανάκλαση του φωτός (κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση βρεγμένου ή χιονισμένου δρόμου ή ακόμη και από τις γυάλινες βιτρίνες των καταστημάτων κατά την οδήγηση στην πόλη).

Από την άλλη πλευρά, μπορούν επίσης να μειώσουν δραματικά τον έντονο φωτισμό από τις ψηφιακές και LCD οθόνες. Επομένως, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε GPS πρόγραμμα πλοήγησης για ένα ταξίδι ή εάν το αυτοκίνητό σας διαθέτει σύγχρονο ψηφιακό ταμπλό, ίσως θα θέλατε να φοράτε γυαλιά ηλίου που δεν είναι πολωμένα.

Η επιλογή εξαρτάται από εσάς, ανάλογα με τη διαδρομή σας, το αυτοκίνητό σας και τις συνήθειες οδήγησης.

Δημοφιλή πολωμένα γυαλιά για οδήγηση

Είναι παράνομη η οδήγηση με γυαλιά ηλίου;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι νόμιμο να φοράτε κατά την οδήγηση τα περισσότερα γυαλιά ηλίου που υπάρχουν στην αγορά. Η εύρεση των αποχρώσεων είναι αρκετά εύκολη: απλώς ρίξτε μια ματιά στην κατηγορία φίλτρου που αναγράφεται στον σκελετό σας ή στην περιγραφή του προϊόντος στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Οι κατηγορίες φίλτρων 1, 2 και 3 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οδήγηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η κατηγορία φίλτρου 4 δεν είναι κατάλληλη για οδήγηση και επομένως παράνομο να φοράτε τέτοια γυαλιά πίσω από το τιμόνι. Τα γυαλιά ηλίου οδήγησης με φίλτρα κατηγορίας 2 ή 3 θα σας επιτρέψουν επίσης να αντιμετωπίσετε την απότομη αλλαγή του φωτός, στην είσοδο και έξοδο για παράδειγμα μια σήραγγας, χωρίς προβλήματα καθώς θα "απαλύνουν" αυτή την μετάβαση από το φως στο σκοτάδι και το αντίστροφο, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να εκθαμβωθείτε κατά την έξοδο από την σήραγγα ή το τούνελ.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα