Περιορισμένη προσφορά: Πάρτε 15% έκπτωση στους νέους φακούς επαφής Lenjoy 1 Day Air+.

Σύνδεση

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για ποδηλασία στο βουνό (MTB) το 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 18/4/2023. Γράφτηκε από Lentiamo

Πίνακας περιεχομένων

Όπως γνωρίζει κάθε φανατικός ποδηλάτης βουνού, ένα μικρό παραπάτημα στο μονοπάτι μπορεί να καταστρέψει τη βόλτα σας. Μην αφήνετε τα διάφορα θραύσματα ή την ενοχλητική ανηλιά να εμποδίζουν την πρόοδό σας. Βελτιώστε την όρασή σας και κρατήστε τα μάτια σας προστατευμένα με ένα κορυφαίας ποιότητας ζευγάρι γυαλιά ηλίου ποδηλασίας εκτός δρόμου.

Αναρωτιέστε τι κάνει ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου MTB να ξεχωρίζει από ένα μέσο ζευγάρι; Δείτε παρακάτω τις εννέα κορυφαίες συστάσεις γυαλιών ηλίου ποδηλασίας εκτός δρόμου της Lentiamo. Λάβετε συμβουλές σχετικά με τα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε και βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις!

Τι πρέπει να προσφέρει ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου MTB;

κοντινή φωτογραφία ατόμου να φοράει κράνος ποδηλάτου και γυαλιά ηλίου

Προστασία από τις ακτίνες UV και τα θραύσματα

Smith FLYWHEEL 8RU ZI 99

Επωνυμία που απεικονίζεται παραπάνω: Smith

Τα γυαλιά ηλίου με κατάλληλη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι απαραίτητα για τις μεγάλες ημέρες στο μονοπάτι. Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για ποδηλασία στο βουνό πρέπει να προστατεύουν τα μάτια σας από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία και τα θραύσματα.

Ένας περιμετρικός σκελετός μπορεί να προσφέρει μέγιστη κάλυψη και προστασία από θραύσματα, αδέσποτα κλαδιά, έντομα και πολλά άλλα. Αυτός ο σχεδιασμός ενισχύει επίσης την περιφερειακή όραση για καλύτερο εύρος θέασης.

Συμβουλή επαγγελματία: Η οπτομέτρης Eliška του Lentiamo συνιστά αεροδυναμικό σχεδιασμό για τα γυαλιά MTB, καθώς μειώνουν την αντίσταση του αέρα για μεγαλύτερη ταχύτητα. Προσφέρουν επίσης καλύτερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, τον άνεμο και τα σκουπίδια, καθώς το σχήμα του σκελετού ακολουθεί στενά τις καμπύλες του κεφαλιού.

Ο σωστός τύπος φακών

Oakley Sutro Lite OO 9463 03 39

Επωνυμία που απεικονίζεται παραπάνω: Oakley

Ένας τύπος φακού δεν λειτουργεί σε όλες τις συνθήκες. Όταν ψάχνετε για γυαλιά MTB, επιλέξτε γυαλιά ηλίου που προσφέρουν την καλύτερη οπτική ενίσχυση και τη μεγαλύτερη ευελιξία για διαφορετικές συνθήκες.

Για παράδειγμα, τα πολωτικά γυαλιά ηλίου παρέχουν φανταστική μείωση της αντανάκλασης και βελτιώνουν την αντίθεση, ώστε να βλέπετε ευκολότερα το περιβάλλον σας. Η αλλαγή του εδάφους και του καιρού μπορεί επίσης να επηρεάσει την απόδοση των φακών σας. Τα φωτοχρωμικά γυαλιά ηλίου, που ονομάζονται επίσης μεταβατικοί φακοί, προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού και προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία για ολοήμερη χρήση. Είναι χρήσιμοι για την πλοήγηση σε σκιερές περιοχές της διαδρομής ή την οδήγηση σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες.

Εάν οδηγείτε σε περιοχές που δεν καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό ή συναντάτε συχνά έντονο ηλιακό φως, σκεφτείτε το ενδεχόμενο φακών με καθρέφτη ή πολωμένους φακούς.

Τα χρώματα των φακών των γυαλιών ηλίου επηρεάζουν επίσης το τι και το πόσο καλά βλέπετε.

 • Κόκκινοι φακοί - Οι κόκκινοι φακοί αυξάνουν την οπτική οξύτητα με υψηλή χρωματική αντίθεση. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για την ενίσχυση της ευκρίνειας μεταξύ των πράσινων χρωμάτων, κάτι που είναι ιδανικό για βόλτες σε δάση.
 • Μωβ φακοί - Οι μωβ φακοί ενισχύουν την αντίθεση, ελαχιστοποιούν τις αντανακλάσεις του φωτός και καταστέλλουν τα έντονα λευκά χρώματα.
 • Κίτρινοι φακοί - Οι κίτρινοι φακοί προσφέρουν ευκρινή όραση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αυξάνουν την αντίθεση και φωτίζουν το περιβάλλον σας.
 • Καφέ φακοί - Το καφέ βελτιώνει την αντίθεση, τη διαύγεια και την αντίληψη του βάθους, ενώ ενισχύει τις αποχρώσεις του πράσινου.
 • Διαφανείς φακοί - Ένας διαφανής φακός προσφέρει ουσιαστική προστασία από τα θραύσματα όταν είναι πολύ σκοτεινά ή συννεφιασμένα για να φορέσετε γυαλιά με χρώμα.

Άνεση

Cébé S´TRACK 2.0 L CBS205

Επωνυμία που απεικονίζεται παραπάνω: Cébé

Τα γυαλιά ηλίου MTB θα πρέπει να εφαρμόζουν με ασφάλεια και άνεση για τις ανωμαλίες, τα άλματα και τις προσκρούσεις. Αναζητήστε χαρακτηριστικά όπως αντιολισθητικά μαξιλαράκια μύτης και άκρες κροτάφων, ώστε τα γυαλιά σας να παραμένουν στη θέση τους. Τα ελαφριά υλικά, όπως το πολυανθρακικό, δεν θα επιβαρύνουν τη μύτη ή τα αυτιά σας. Η άνεση είναι το κλειδί για να μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε κάθε εξόρμηση.

Οι πολύ φαρδιοί σκελετοί γυαλιών μπορεί να πιέζουν το κράνος σας και να προκαλούν δυσφορία. Η δυνατότητα ρύθμισης εξασφαλίζει ότι τα γυαλιά σας έχουν το σωστό μέγεθος για άνετες βόλτες.

Ανθεκτικότητα

Polaroid PLD 7047/S 0Z3 M9 99

Επωνυμία που απεικονίζεται παραπάνω: Polaroid

Είτε κάνετε βόλτες στο χαλίκι είτε περιοδεύετε σε ακατάστατες διαδρομές, η ποδηλασία εκτός δρόμου μπορεί να είναι σκληρή για τον εξοπλισμό. Οι ανθεκτικοί σκελετοί είναι επιβεβλημένοι, καθώς αντέχουν στις κρούσεις και παραμένουν με ασφάλεια στο πρόσωπό σας για όλη τη διάρκεια της βόλτας σας.

Τα αθλητικά γυαλιά ηλίου πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικά ανθεκτικά στη θραύση, όπως ανθεκτικά πλαστικά και πολυκαρβονικά. Αποφύγετε τους μεταλλικούς σκελετούς, καθώς μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στα μάτια ή το πρόσωπό σας σε περίπτωση που σπάσουν ή ραγίσουν.

Συμβουλή επαγγελματία: Η οπτομέτρης Eliška του Lentiamo τονίζει ότι οι αθλητικοί σκελετοί πρέπει να είναι ελαφριοί και άνετοι. Επιπλέον, πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από υψηλής ποιότητας, ανθεκτικά υλικά, καθώς αντιμετωπίζετε συχνά κακές καιρικές συνθήκες, έντονο ηλιακό φως, ιδρώτα, σκουπίδια και πολλά άλλα.

Κλείνοντας, σκέψεις από το Lentiamo

Τα υψηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου MTB είναι ο καλύτερος τύπος προστασίας των ματιών για την επόμενη περιπέτειά σας εκτός δρόμου. Οι οπτομέτρες της Lentiamo έχουν προσφέρει τις συμβουλές τους σχετικά με τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για να είστε ασφαλείς και να αισθάνεστε καλά στο μονοπάτι.

Τώρα που ξέρετε ποια βασικά χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητήσετε, ετοιμαστείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας στο έπακρο!

Συχνές ερωτήσεις

Πρέπει να φοράτε γυαλιά ηλίου όταν κάνετε ορεινή ποδηλασία;

Συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση γυαλιών ηλίου κατά την ορεινή ποδηλασία. Τα γυαλιά ηλίου MTB μπορούν να προστατεύσουν τα μάτια σας από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες και τα συντρίμμια, όπως χαλίκι, χώμα, έντομα, λάσπη και άλλα. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν την όρασή σας μειώνοντας τη φωτεινότητα και βελτιώνοντας την αντίθεση, επιτρέποντάς σας να βλέπετε το μονοπάτι και τα εμπόδια πιο καθαρά.

Ποια είναι τα καλύτερα οικονομικά γυαλιά ηλίου MTB;

Όταν πρόκειται για γυαλιά ηλίου MTB, η ανθεκτικότητα και η προστασία συχνά έχουν κάποιο κόστος. Μπορείτε ακόμα να βρείτε ποιοτικά αθλητικά γυαλιά ηλίου σε προσιτές τιμές. Βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε υλικά ανθεκτικά στη θραύση, ευκρινή οπτικά συστήματα και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Δημοφιλείς μάρκες όπως η Cébé, η Nike, ακόμη και η Oakley προσφέρουν αθλητικά γυαλιά ηλίου με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

Ποια φωτοχρωμικά γυαλιά ηλίου MTB είναι τα καλύτερα;

Ορισμένα δημοφιλή φωτοχρωμικά μοντέλα περιλαμβάνουν τα μοντέλα Jawbreaker και Evzero Blades της Oakley που διαθέτουν τεχνολογία φακών Prizm που ενισχύει την αντίθεση και τη διαύγεια. Αθλητικές μάρκες όπως η Smith, Bollé και η Cébé προσφέρουν επίσης διάφορα φωτοχρωμικά γυαλιά ηλίου που λειτουργούν καλά για την ορεινή ποδηλασία.

Ποιο είναι το σωστό χρώμα φακού για ορεινή ποδηλασία;

Η ορεινή ποδηλασία έχει να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες συνθήκες, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε το χρώμα του φακού σας με σύνεση. Πολλοί ποδηλάτες φορούν κίτρινους φακούς επειδή αυξάνουν την αντίθεση καθώς και την αντίληψη του βάθους και της απόστασης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ένας καθολικός καφέ φακός ενισχύει την αντίθεση σε ηλιόλουστες συνθήκες. Οι κόκκινοι, ή οι ροζ φακοί προσφέρουν καταπληκτική χρωματική αντίθεση σε πράσινα δάση.

Ποια γυαλιά ηλίου Oakley είναι ιδανικά για ορεινή ποδηλασία;

Το Oakley Radar συνεχίζουν να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γυαλιά ηλίου MTB στην αγορά. Οι μεγάλοι σκελετοί και οι ποιοτικοί φακοί εξασφαλίζουν βέλτιστο στυλ και απόδοση. Άλλα δημοφιλή γυαλιά ηλίου της Oakley περιλαμβάνουν τα Jawbreaker, EVZero και Sutro. Οι αναβάτες λατρεύουν την τεχνολογία Prizm της Oakley για τις ιδιότητές της που ενισχύουν τις λεπτομέρειες και τους βοηθούν να βλέπουν τις λεπτομέρειες στο μονοπάτι.


Διαβάστε περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για άλλα αθλήματα; Δείτε περισσότερα γυαλιά ηλίου για ψάρεμα και τρέξιμο σήμερα.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

  Γράψε το πρώτο σχόλιο

  *Υποχρεωτικά πεδία

  Best selling προϊόντα