Περιορισμένη προσφορά: Πάρτε 15% έκπτωση στους νέους φακούς επαφής Lenjoy 1 Day Air+.

Σύνδεση

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για ψάρεμα το 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 27/4/2023. Γράφτηκε από Lentiamo

Πίνακας περιεχομένων

Από τον εξοπλισμό στο κουτί με τα σύνεργα μέχρι το δόλωμα στην πετονιά σας, οι προμήθειες αλιείας μπορούν να επηρεάσουν την ψαριά της ημέρας. Μην ξεχνάτε ότι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια εξοπλισμού είναι ένα ποιοτικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου για ψάρεμα.

Είτε ψάχνετε για γυαλιά ηλίου για ψάρεμα κυπρίνου είτε αναρωτιέστε ποιο χρώμα φακών είναι καλύτερο για το ψάρεμα μύγας, σας έχουμε καλύψει. Σε αυτόν τον οδηγό, εξερευνούμε τα γυαλιά ηλίου για ψάρεμα και επισημαίνουμε τους καλύτερους φακούς γενικής χρήσης για ψάρεμα, καθώς και τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για ρηχά νερά, υπεράκτια και παράκτια αλιεία.

Βρείτε τις αγαπημένες προτάσεις προϊόντων της Lentiamo και διαβάστε μερικές συχνές ερωτήσεις. Ας βουτήξουμε!

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για ψάρεμα

άτομο ψαρεύει και φοράει γυαλιά ηλίου

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για ψάρεμα πρέπει να παρέχουν προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UV, να μειώνουν την αντανάκλαση και να βελτιώνουν την ορατότητα στο νερό. Γνωρίζατε ότι διαφορετικοί φακοί αποδίδουν καλύτερα από άλλους σε ορισμένες συνθήκες; Διαβάστε για τα χαρακτηριστικά των διαφόρων χρωμάτων και τύπων φακών για να καταλάβετε ποιο ζευγάρι είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Βρείτε τα καλύτερα γυαλιά ηλίου ψαρέματος με πολωμένο και μη πολωμένο φακό στον οδηγό μας.

Τα καλύτερα για όλες τις χρήσεις: Γκρίζοι φακοί

Smith HOOKSHOT 807 6N 62

Οι γκρίζοι φακοί είναι μια φανταστική καθολική επιλογή για το ψάρεμα. Επειδή μειώνουν αποτελεσματικά το έντονο φως, αποδίδουν καλά σε ανοιχτά νερά ή οπουδήποτε η θάμβωση και οι αντανακλάσεις αναπηδούν από τις επιφάνειες. Επιπλέον, οι γκρι φακοί διατηρούν με ακρίβεια τα χρώματα για μια πιο φυσική εμπειρία θέασης.

Το γκρι είναι από τα πιο σκούρα χρώματα φακών που διατίθενται, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά τα γυαλιά μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για σκοτεινά πρωινά ή βράδια. Τα καλύτερα πολωτικά γυαλιά ηλίου για ψάρεμα μπορούν επίσης να προσφέρουν μεγάλη προστασία από την έντονη αντανάκλαση.

Συνολικά, αυτό το ευέλικτο χρώμα φακού είναι κατάλληλο για μια μεγάλη ποικιλία καιρικών συνθηκών. Προστατέψτε τα μάτια σας και μειώστε την καταπόνηση ή την κόπωση των ματιών σας τις ηλιόλουστες ή συννεφιασμένες ημέρες με γκρι φακούς.


Τα καλύτερα για ρηχά νερά: Καφέ ή κεχριμπαρένιοι φακοί

Oakley Sylas OO 9448 26 57

Οι καφέ φακοί είναι εξαιρετικοί στην αύξηση της αντίθεσης και στη βελτίωση της αντίληψης του βάθους. Για το λόγο αυτό, οι καφέ φακοί είναι ιδανικοί για το ψάρεμα σε παράκτια ή ρηχά νερά. Παρέχουν την απαραίτητη αντίθεση μεταξύ αμμώδους ή λασπώδους πυθμένα και δυσδιάκριτων ψαριών. Δεδομένου ότι προσφέρουν υψηλότερη μετάδοση του φωτός, οι καφέ και οι κεχριμπαρένιοι φακοί είναι επίσης εξαιρετικοί για συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή συννεφιάς. Δυστυχώς, η θερμότερη απόχρωσή τους μπορεί να παραμορφώσει ορισμένα χρώματα.

Κάθε έμπειρος ψαράς γνωρίζει ότι τα πολωτικά γυαλιά ηλίου πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και για το ψάρεμα σε ρηχά νερά. Οι πολωμένοι φακοί μειώνουν την αντανάκλαση στην επιφάνεια του νερού και σας επιτρέπουν να βλέπετε κατευθείαν στα βάθη του. Οι καφέ πολωμένοι φακοί λειτουργούν καλά για τη μείωση της αντανάκλασης σε λαμπερά ρυάκια ή ποτάμια για ψάρεμα με μύγα.

Οι καφέ φακοί είναι ιδανικοί για όλες τις ανάγκες σας για ρηχό ψάρεμα!


Τα καλύτερα για υπεράκτια αλιεία: Μπλε φακοί

Arnette Bushwick 0AN 4256 01/22 62

Οι μπλε φακοί είναι δημοφιλείς για συνθήκες πλήρους ηλιοφάνειας ή όπου υπάρχει υπερβολική θάμβωση, όπως σε μεγάλες λίμνες ή ωκεανούς. Όταν βρίσκεστε σε ανοιχτή θάλασσα, ο ήλιος μπορεί να αντανακλάται από τα κύματα και να δημιουργεί αποσπασματικό διάσπαρτο φως. Οι μπλε φακοί με καθρέφτη είναι ιδιαίτερα ιδανικοί για την αντανάκλαση του φωτός μακριά από τα μάτια και την καταπολέμηση της θάμβωσης.

Όσον αφορά την αύξηση της χρωματικής αντίθεσης, οι μπλε φακοί δεν αποδίδουν τόσο καλά όσο άλλα χρώματα φακών. Προσφέρουν κυρίως καλύτερη διάκριση μεταξύ αντικειμένων σε φωτεινό ή λευκό φόντο.

Όταν ψαρεύετε σε ανοιχτά νερά ή όταν ψαρεύετε σε επίπεδα σε φωτεινά νερά, προτιμήστε γυαλιά ηλίου με μπλε καθρέφτη ή πολωτικά γυαλιά ηλίου για καλύτερη όραση και μεγαλύτερη άνεση.


Τα καλύτερα για γλυκό νερό ή παράκτια αλμυρά νερά: Πράσινοι φακοί

Cébé ACROSS CBS004

Οι πράσινοι φακοί μειώνουν την αντανάκλαση και παρέχουν μεγάλη αντίθεση σε συννεφιασμένες ημέρες. Προσφέρουν καλή ισορροπία χρωμάτων σε μεταβλητές συνθήκες φωτισμού. Σε γλυκά νερά ή σε ήρεμες περιοχές κατά μήκος μιας ακτογραμμής του ωκεανού, οι πράσινοι φακοί είναι εξαιρετικοί στο να φωτίζουν τις σκιές που δημιουργούνται από πέτρες, ζιζάνια ή δέντρα.

Με τους πράσινους φακούς θα μπορείτε να πλοηγείστε σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα και να βλέπετε καθαρά τα ψάρια.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου για ψάρεμα;

ψαράς σκύβει στο νερό ενώ φοράει γυαλιά ηλίου

Πολωμένοι φακοί

Τα πολωμένα γυαλιά ηλίου για ψάρεμα προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα για κάθε ψαρά. Οι αντιθαμβωτικές τους ιδιότητες σας επιτρέπουν να βλέπετε κάτω από την επιφάνεια του νερού, ώστε να μπορείτε να εντοπίζετε εύκολα τα ψάρια ανάμεσα στα ζιζάνια. Οι πολωμένοι φακοί παρέχουν καλύτερη ορατότητα σε φωτεινές και συννεφιασμένες ημέρες.

Εξετάστε γυαλιά ηλίου με πόλωση ή καθρέφτη για αποτελεσματική μείωση του φωτός, ώστε να είστε άνετοι και προστατευμένοι στο νερό. Τα καλύτερα πολωτικά γυαλιά ηλίου ψαρέματος μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στο ταξίδι σας για ψάρεμα.

Υλικό φακού

Ακριβώς όπως τα χαρακτηριστικά των φακών, όπως η πόλωση, είναι σημαντικό να εξετάσετε και το υλικό των φακών των γυαλιών ηλίου, το οποίο μπορεί να έχει αντίκτυπο στην εμπειρία σας στο ψάρεμα.

Οι γυάλινοι φακοί είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί στις γρατσουνιές και παρέχουν εξαιρετική οπτική διαύγεια, αλλά είναι βαρύτεροι και πιο εύθραυστοι από άλλα υλικά. Οι πολυανθρακικοί φακοί είναι ελαφρείς και πιο ανθεκτικοί στις κρούσεις, γεγονός που τους καθιστά δημοφιλή επιλογή για γυαλιά ηλίου ψαρέματος.

Συμβουλή επαγγελματία: Ψάξτε για υδροφοβικές επιστρώσεις για να απωθούν τα σταγονίδια νερού και να αποτρέψουν το μουτζούρωμα στα γυαλιά ηλίου αλιείας. Η οπτομέτρης του Lentiamo Eliška, συνιστά αυτό το χαρακτηριστικό των φακών για την ικανότητά του να διατηρεί τους φακούς καθαρότερους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προστασία UV

Το ψάρεμα μπορεί να περιλαμβάνει πολλές ημέρες στο νερό. Αναζητήστε γυαλιά ηλίου με υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία που προστατεύουν τα μάτια σας από το 100% των ακτίνων UVA και UVB. Δεν θα προστατεύονται μόνο τα μάτια σας, αλλά και το περιβάλλον δέρμα μπορεί να επωφεληθεί από την πρόσθετη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Υλικό πλαισίου

Με τα γυαλιά ηλίου αλιείας περισσότερο από άλλα αθλητικά γυαλιά ηλίου, φροντίστε να αναζητήσετε υλικά που μπορούν να αντέξουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και σε άλλα στοιχεία όπως το αλμυρό νερό. Το νάιλον ή το υψηλής ποιότητας πολυκαρβονικό είναι προτιμότερα από το επιρρεπές στη σκουριά μέταλλο ή τα πλαστικά χαμηλής ποιότητας που μπορεί να διαβρωθούν ή να παραμορφωθούν.

Εφαρμογή

Τα γυαλιά ηλίου για ψάρεμα πρέπει να εφαρμόζουν άνετα χωρίς να γλιστρούν όταν βρέχονται. Αναζητήστε γυαλιά ηλίου με χοντρό σκελετό, μεγάλους φακούς ή φαρδείς κροτάφους για άφθονη κάλυψη και υψηλή αντηλιακή προστασία.

Η χρήση του σωστού μεγέθους γυαλιών μπορεί να καθορίσει την άνεση. Τα γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σας μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι σκελετοί στέκονται στο πρόσωπό σας.

Κλείνοντας, σκέψεις απο το Lentiamo

Ανεξάρτητα από το είδος του ψαρέματος που απολαμβάνετε, τα γυαλιά ηλίου είναι το κλειδί για την ασφάλεια και την άνεσή σας. Ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό για συμβουλές σχετικά με τα καλύτερα χρώματα φακών για το ψάρεμα και πληροφορίες σχετικά με τους σκελετούς, τα χαρακτηριστικά των φακών και πολλά άλλα.

Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε να ρίξετε μια πετονιά, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα γυαλιά ηλίου σας για ψάρεμα.

Συχνές ερωτήσεις

Αξίζει να αγοράσει κανείς γυαλιά ηλίου αλιείας;

Το σωστό ζευγάρι γυαλιά ηλίου για ψάρεμα μπορεί να σας βοηθήσει να βλέπετε καθαρά και να προστατεύετε τα μάτια σας. Τα πολωμένα γυαλιά ηλίου για ψάρεμα σας επιτρέπουν να βλέπετε βαθύτερα μέσα στο νερό για να αποκαλύψετε τα ψάρια που κολυμπούν κάτω από την επιφάνεια. Για πιο απολαυστικές ημέρες στο νερό και καλύτερη ψαριά, τα ποιοτικά γυαλιά ηλίου για ψάρεμα είναι σχεδόν απαραίτητα.

Είναι τα πολωτικά γυαλιά ηλίου καλύτερα για το ψάρεμα;

Τα πολωμένα γυαλιά ηλίου ψαρέματος είναι εξαιρετικά πλεονεκτικά για το ψάρεμα. Κόβουν τις αντανακλάσεις και μειώνουν την έντονη αντανάκλαση στην επιφάνεια του νερού, ώστε να μπορείτε να βλέπετε βαθύτερα στο νερό. Τα καλύτερα πολωτικά γυαλιά ηλίου για ψάρεμα ενισχύουν την αντίθεση και τα χρώματα για καλύτερη θέαση όσων βρίσκονται κάτω από το νερό.

Ποιο χρώμα πόλωσης είναι καλύτερο για ψάρεμα;

Ενώ τα διαφορετικά χρώματα φακών αποδίδουν καλύτερα σε διαφορετικές συνθήκες, οι γκρι πολωμένοι φακοί είναι μια εξαιρετική καθολική επιλογή. Οι γκρι φακοί προσφέρουν αληθινή αντίληψη των χρωμάτων και μείωση του φωτός σε φωτεινές ή συννεφιασμένες ημέρες.

Για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, οι καφέ ή κεχριμπαρένιοι πολωμένοι φακοί αποδίδουν καλά, επειδή παρέχουν αντίθεση, ενώ παράλληλα προσφέρουν προστασία.

Ποιο είναι το μειονέκτημα των πολωτικών γυαλιών ηλίου;

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των πολωμένων γυαλιών ηλίου είναι ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν την ικανότητά σας να διαβάζετε τις οθόνες LCD. Μπορούν να παραμορφώσουν την οθόνη των ανιχνευτών ψαριών, του GPS, των ηλεκτρονικών πυξίδων και των συσκευών ραντάρ. Οι πολωμένοι φακοί σας επιτρέπουν να βλέπετε καλύτερα κάτω από την επιφάνεια του νερού, ωστόσο, μπορεί να είναι άβολοι αν χρησιμοποιείτε συχνά ψηφιακές οθόνες.


Διαβάστε περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για άλλα αθλήματα; Δείτε περισσότερα γυαλιά ηλίου για ορεινή ποδηλασία.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα