Έκτακτη προσφορά: Αθλητικά γυαλιά ηλίου 🔥

Σύνδεση

Τα καλύτερα γυαλιά για στρογγυλό πρόσωπο

Γράφτηκε από Lentiamo στις 8/11/2023

Όταν πρόκειται για την εύρεση των καλύτερων γυαλιών για στρογγυλά πρόσωπα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχουν μόνο ένα ή δύο στυλ που λειτουργούν καλά. Αντιθέτως, ένα πλήθος γυαλιών ταιριάζει πολύ στα στρογγυλά πρόσωπα. Όλα έχουν να κάνουν με την προσωπική προτίμηση και με το τι σας κάνει να αισθάνεστε καλά. Μπορείτε να περιορίσετε τις επιλογές σας λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες για να τονίσετε ή να υποβαθμίσετε τα μοναδικά χαρακτηριστικά σας..

Σε αυτό το άρθρο, θα σας εξηγήσουμε πώς να αναγνωρίσετε ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου, θα σας προτείνουμε μερικά γυαλιά που συνήθως ταιριάζουν σε στρογγυλά πρόσωπα και θα εξηγήσουμε γιατί κάθε σκελετός φαίνεται καλός.

Πώς να καταλάβετε αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο

περίγραμμα γύρω από ένα στρογγυλό πρόσωπο σε ουδέτερο φόντο

Γενικά, τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν πιο γεμάτα μάγουλα και μαλακά χαρακτηριστικά. Σημειώστε αυτά τα χαρακτηριστικά για να διαπιστώσετε αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο:

  • Αναλογίες: Μετρήστε το πλάτος και το μήκος του προσώπου σας. Ένας βασικός δείκτης στρογγυλού προσώπου είναι όταν το πλάτος είναι περίπου ίσο με το μήκος.
  • Ζυγωματικά και σαγόνι: Τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν συνήθως μαλακά καμπυλωτά ζυγωματικά και πιο γεμάτα μάγουλα. Η γραμμή του σαγονιού είναι λιγότερο καθορισμένη και τείνει να είναι περισσότερο στρογγυλεμένη παρά γωνιώδης.
  • Μέτωπο και πηγούνι: Τα στρογγυλά πρόσωπα διαθέτουν συχνά ελαφρώς φαρδύτερο μέτωπο και το πηγούνι είναι γενικά στρογγυλεμένο παρά μυτερό ή τετράγωνο.

Διασημότητες με στρογγυλά πρόσωπα

Κολάζ εικόνων των selena gomez, kirsten dunst και jonah hill

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Selena Gomez1, Kirsten Dunst2, Jonah Hill3

Ποια γυαλιά είναι τα καλύτερα για ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου;

Εάν έχετε στρογγυλό σχήμα προσώπου, ίσως θελήσετε να στραφείτε σε γυαλιά οράσεως που κάνουν αντίθεση με τα μαλακά χαρακτηριστικά σας. Τα γωνιακά στυλ με έντονες γραμμές, όπως οι ορθογώνιοι και τετράγωνοι σκελετοί, λειτουργούν ιδιαίτερα καλά. Οι υπερμεγέθεις σκελετοί ή τα έντονα χρώματα μπορούν να προσφέρουν κολακευτικό αποτέλεσμα. Ακολουθούν ορισμένα προτεινόμενα στυλ γυαλιών για στρογγυλά πρόσωπα:

Γυαλιά Wayfarer

Οι ευθείες γραμμές των ορθογώνιων γυαλιών λειτουργούν καλά με τα στρογγυλά πρόσωπα. Οι γωνιώδεις γραμμές δημιουργούν αντίθεση προσθέτοντας μια καθοριστική γραμμή στο κέντρο του προσώπου. Σκεφτείτε τα κλασικά γυαλιά τύπου Wayfarer που συνήθως έχουν διαγώνιες γραμμές που βοηθούν στο σπάσιμο των πιο γεμάτων μάγουλων.

Ray-Ban Wayfarer Ease 0RX4340V 8225 50

Αγοράστε τα ορθογώνιων γυαλιών


Πολύχρωμα γυαλιά

Αν προτιμάτε να κάνετε αντίθεση με τα χαρακτηριστικά σας, τα έντονα και πολύχρωμα γυαλιά είναι μια εξαιρετική επιλογή. Τα έντονα χρώματα και τα ζωντανά μοτίβα απομακρύνουν την προσοχή από το περίγραμμα του προσώπου και εστιάζουν την προσοχή στα γυαλιά. Δοκιμάστε πολύχρωμους σκελετούς που ξεχωρίζουν ενάντια στο στρογγυλό σας σχήμα!

Prada 0PR 11RV ROJ1O1 52

Υπερμεγέθη γυαλιά

Οι υπερμεγέθεις σκελετοί γυαλιών είναι μια εξαιρετική επιλογή για στρογγυλά πρόσωπα. Ενώ τα λεπτότερα σχήματα προσώπου συχνά δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μεγαλύτερους σκελετούς, τα στρογγυλά πρόσωπα φαίνονται φανταστικά σε διάφορα υπερμεγέθη στυλ, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το στυλ του σκελετού. Προτιμήστε στυλ που φτάνουν μέχρι το φαρδύτερο σημείο του προσώπου σας για να πετύχετε μια κομψή και κολακευτική εμφάνιση.

Δοκιμάστε υπερμεγέθεις εκδοχές στυλ που γενικά δεν είναι τόσο δημοφιλή για στρογγυλά πρόσωπα, όπως τα υπερμεγέθη στρογγυλά γυαλιά. 

Max Mara MM 5001-H 036 14 57

Αγοράστε τα στρογγυλά γυαλιά


Γυαλιά Cat-eye

Τα γυαλιά με σχήμα μάτια γάτας κολακεύουν ιδιαίτερα τα στρογγυλά πρόσωπα λόγω του γωνιώδους και ανεβασμένου σχεδιασμού τους. Σε πολλά στυλ cat-eye, το κάτω μέρος των γυαλιών μιμείται τις στρογγυλεμένες γραμμές του σαγονιού και των μάγουλων και οι γωνίες τραβούν το μάτι προς τα πάνω για να ανασηκώσουν οπτικά το πρόσωπο και τα ζυγωματικά..

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Αγοράστε τα Γυαλιά Cat-eye


Ποια γυαλιά να αποφύγετε για στρογγυλά πρόσωπα

Αν και κανένα γυαλί δεν είναι απαγορευμένο για τα στρογγυλά πρόσωπα, ορισμένοι σκελετοί γυαλιών δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητοί σε όσους έχουν αυτό το σχήμα προσώπου.

Οι μικροί σκελετοί γυαλιών μπορεί να φαίνονται παράταιροι σε ένα στρογγυλό πρόσωπο. Αν ο στόχος σας είναι να υποβαθμίσετε την πληρότητα του προσώπου σας, οι μικροί σκελετοί μπορεί να κάνουν τα μάγουλα να φαίνονται πιο γεμάτα και φαρδιά.  

Στρογγυλά πρόσωπα στα σωστά γυαλιά

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το πρόσωπο όλων είναι μοναδικό, ακόμη και τα κυκλικά σχήματα! Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας όταν επιλέγετε σκελετούς για διόρθωση όρασης. Η δοκιμή διαφορετικών στυλ θα σας βοηθήσει να βρείτε τα διοπτρικά γυαλιά που σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση και άνεση. Έτσι, είτε θέλετε να τονίσετε είτε να απαλύνετε τα χαρακτηριστικά σας, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε τα κατάλληλα συνταγογραφούμενα γυαλιά.

Αν χρειάζεστε πρόσθετη καθοδήγηση, εξερευνήστε τον οδηγό γυαλιών μας, ο οποίος προσφέρει έμπνευση σχετικά με τα υλικά των φακών, τις κατάλληλες αποχρώσεις για τον τόνο του δέρματός σας και άλλες χρήσιμες συμβουλές.

Σκέψεις κλεισίματος από το Lentiamo

Αν και αυτές οι συστάσεις αποτελούν γενικές κατευθυντήριες γραμμές, μπορούν να χρησιμεύσουν ως σημείο εκκίνησης για την επιλογή του σκελετού σας για στρογγυλά πρόσωπα.

Τελικά, τα καλύτερα γυαλιά για στρογγυλά πρόσωπα είναι αυτά που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και ταιριάζουν στο προσωπικό σας στυλ. Προχωρήστε λοιπόν, δοκιμάστε διαφορετικά σχήματα και υιοθετήστε το τέλειο ζευγάρι που ενισχύει τη φυσική σας ομορφιά. Καλές αγορές γυαλιών!


Image sources

1. InStyle
2. Rare Gallery
3. Deník N 

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα