Περιορισμένη προσφορά: Πάρτε 15% έκπτωση στους νέους φακούς επαφής Lenjoy 1 Day Air+.

Σύνδεση

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για ποδηλασία το 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 5/4/2023. Γράφτηκε από Lentiamo

Πίνακας περιεχομένων

Είτε κάνετε ποδήλατο στην πόλη είτε μια χαλαρωτική βόλτα στην εξοχή, τα γυαλιά ηλίου ποδηλασίας είναι απαραίτητα. Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την αύξηση της οπτικής οξύτητας και την προστασία των ματιών σας από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες UV, τον αέρα και τη σκόνη. Το σωστό ζευγάρι θα κάνει τη βόλτα σας πιο ευχάριστη και θα σας κρατήσει ασφαλείς στο δρόμο.

Για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα καλύτερα γυαλιά ηλίου ποδηλασίας, οι ειδικοί μας στη Lentiamo παραθέσει σημαντικά βασικά χαρακτηριστικά. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις απαντήσεις μας σε ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα γυαλιά ηλίου ποδηλασίας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το αγαπημένο σας ζευγάρι!

Βασικά χαρακτηριστικά των καλύτερων γυαλιών ηλίου ποδηλασίας

γυαλιά ηλίου με μπλέ καθρέφτη πάνω σε κράνος ποδηλάτου με ποδήλατο

Προστασία UV

Cébé S´TRACK 2.0 L CBS205

Μάρκα που απεικονίζεται παραπάνω: Cébé

Οι δρόμοι, τα αυτοκίνητα και άλλες επιφάνειες μπορούν να αντανακλούν μεγάλη ποσότητα φωτός πίσω στα μάτια σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει στραβισμό και μειωμένη όραση. Δεν είναι μόνο η μείωση του φωτός σημαντική, αλλά και η υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι ένα κρίσιμο μέρος οποιουδήποτε γυαλιού ηλίου ποδηλασίας, ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε τα μάτια σας από βλάβες. Τουλάχιστον, τα γυαλιά ηλίου ποδηλασίας πρέπει να προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB

Εφαρμογή και άνεση

Smith FLYWHEEL 8RU ZI 99

Μάρκα που απεικονίζεται παραπάνω: Smith

Τα γυαλιά ηλίου ποδηλασίας πρέπει να εφαρμόζουν καλά και να μην γλιστρούν, να μην τσιμπάνε ή να μην πέφτουν. Το συνολικό σχήμα και η δυνατότητα προσαρμογής είναι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ένα ρυθμιζόμενο κομμάτι μύτης λειτουργεί καλά για μια άνετη και άνετη εφαρμογή. Η εύρεση του σωστού μεγέθους σκελετού μπορεί επίσης να καθορίσει την άνεση και την απόδοση των γυαλιών ηλίου σας.

Επαγγελματική συμβουλή: Η οπτομέτρης του Lentiamo Eliška συνιστά ένα αεροδυναμικό σχήμα για τους ποδηλάτες όταν η ταχύτητα είναι σημαντική. Ένα αεροδυναμικό σχήμα έχει επίσης έναν άλλο σημαντικό ρόλο - καλύτερη προστασία. Καθώς αυτοί οι σκελετοί ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου, προστατεύουν τα μάτια σας από τις ακτίνες του ήλιου, τον άνεμο που στεγνώνει και τα ιπτάμενα θραύσματα.

Χρώματα φακών

Bollé Lightshifter XL Red Matte LIGHTSHIFTER XL

Μάρκα που απεικονίζεται παραπάνω: Bollé

Εκτός από την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, τα χρώματα των φακών των γυαλιών ηλίου επηρεάζουν την οδήγησή σας. Ορισμένοι φακοί προορίζονται για το έντονο φως της ημέρας, ενώ άλλοι είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να ενισχύουν τη φωτεινότητα και τη διαύγεια. Ακολουθούν ορισμένα χρώματα φακών που είναι δημοφιλή μεταξύ των ποδηλατών:

 • Κόκκινοι φακοί - Οι κόκκινοι φακοί αυξάνουν την οπτική οξύτητα με υψηλή χρωματική αντίθεση για κίτρινες πινακίδες και γραμμές κυκλοφορίας. Οι κόκκινοι φακοί είναι καλοί για ποδηλασία στο δρόμο ή για ποδηλασία κοντά σε καταπράσινα δάση.
 • Μωβ φακοί - Οι μωβ φακοί ενισχύουν την αντίθεση, ελαχιστοποιούν τις αντανακλάσεις του φωτός και καταστέλλουν τα έντονα λευκά χρώματα.
 • Κίτρινοι φακοί - Για αυξημένη αντίθεση και αντίληψη του βάθους σε σκοτεινές ημέρες, οι κίτρινοι φακοί αποδίδουν καλύτερα. Προσφέρουν ευκρινή όραση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και σε ομιχλώδεις ή συννεφιασμένες ημέρες.
 • Καφέ φακοί - Οι καφέ φακοί ενισχύουν την αντίθεση στο φωτεινό αλλά και στο μεταβαλλόμενο φως. Είναι επίσης εξαιρετικοί για την ακριβή αντίληψη του βάθους, η οποία είναι σημαντική στην κυκλοφορία.
 • Γκρίζοι φακοί - Οι γκρίζοι φακοί είναι ευπροσάρμοστοι και εξασφαλίζουν την αληθινή αντίληψη των χρωμάτων, ενώ παράλληλα μειώνουν την αντανάκλαση.

Συμβουλή: Οι μωβ ή ιώδεις φακοί είναι καλοί για την ποδηλασία. Η οπτομέτρης του Lentiamo Eliška προτιμά τους μωβ φακούς, καθώς ενισχύουν την ευκρίνεια της εικόνας και επιτρέπουν στο μάτι να εντοπίζει πιθανούς κινδύνους στο δρόμο.

Τύποι και υλικά φακών

Oakley Radar EV Path OO 9208 13 38

Μάρκα που απεικονίζεται παραπάνω: Oakley

Μπορεί να συναντήσετε βροχή, λαμπερή ηλιοφάνεια και συννεφιασμένο ουρανό κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας. Εξαιτίας αυτής της απρόβλεπτης κατάστασης, οι φωτοχρωμικοί φακοί είναι μια φανταστική επιλογή για τους ποδηλάτες. Γνωστοί και ως μεταβατικοί φακοί, οι φωτοχρωμικοί φακοί προσαρμόζονται με βάση την έκθεση στο υπεριώδες φως. Η απόχρωση σκουραίνει όταν εκτίθεται σε έντονο φως και επιστρέφει σε μια διαυγή ή πιο ανοιχτή κατάσταση κατά τη διάρκεια των σκοτεινών περιόδων.

Τα υλικά των φακών των γυαλιών ηλίου θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη. Οι πολυανθρακικοί φακοί ή οι φακοί Trivex συνιστώνται για την ποδηλασία, καθώς είναι ελαφροί και ανθεκτικοί στη θραύση. Αποφύγετε τους γυάλινους φακούς για ποδηλασία και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Σκελετοί

Under Armour UA HALFTIME 003 KA 99

Μάρκα που απεικονίζεται παραπάνω: Under Armour

Οι καλύτεροι σκελετοί γυαλιών ηλίου ποδηλασίας δρόμου είναι ανθεκτικοί και μπορούν να αντέξουν τις καθημερινές πτώσεις και χτυπήματα. Οι σκελετοί δεν πρέπει να εμποδίζουν το οπτικό σας πεδίο, ώστε να μπορείτε να βλέπετε εύκολα την αντίθετη κυκλοφορία ή άλλα εμπόδια. Αποφύγετε γυαλιά ηλίου με πολύ χοντρούς ή φαρδείς βραχίονες, καθώς αυτά μπορεί να δημιουργήσουν τυφλά σημεία στην περιφερειακή σας όραση.

Στυλ

Bogner 67318 1500 130

Μάρκα που απεικονίζεται παραπάνω: Bogner

Πολλές δημοφιλείς ποδηλατικές αποχρώσεις είναι υπερμεγέθεις για πρόσθετη προστασία και έχουν ξεχωριστή αθλητική εμφάνιση. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από στυλ χωρίς πλαίσιο ή λεπτότερα σώματα για να διαλέξετε. Υπάρχουν πολλά χρώματα και μοντέλα που μπορούν να λειτουργήσουν καλά για τη βόλτα σας.

Οι επιλογές με ημικυκλικό πλαίσιο ή χωρίς πλαίσιο λειτουργούν καλά, καθώς επιτρέπουν καλύτερη θέα από οποιαδήποτε γωνία. Τα πλήρη πλαίσια μπορούν να προσφέρουν πρόσθετη ανθεκτικότητα. Συνολικά, το στυλ είναι σημαντικό, αλλά ορισμένα χαρακτηριστικά εξαρτώνται από την προσωπική προτίμηση.

Κλείνοντας, σκέψεις από το Lentiamo

Η εύρεση των κατάλληλων γυαλιών ηλίου για τη βόλτα σας είναι εύκολη όταν ξέρετε τι να ψάξετε. Οι οπτομέτρες του Lentiamo προσφέρουν τις συμβουλές τους σχετικά με τα γυαλιά ηλίου ποδηλασίας για να είστε ασφαλείς και άνετοι στο δρόμο. Η ποδηλατική σας εμπειρία θα είναι πιο ευχάριστη όταν βρείτε το σωστό ζευγάρι!

Συχνές ερωτήσεις

Ποια γυαλιά ηλίου είναι τα καλύτερα για ποδηλασία;

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για ποδηλασία είναι άνετα, προσφέρουν υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, βελτιώνουν την όρασή σας και σας κρατούν ασφαλείς στο δρόμο.

Αναζητήστε ρυθμιζόμενους σκελετούς ή μαξιλαράκια μύτης που επιτρέπουν καλύτερη προσαρμογή και μεγαλύτερη άνεση. Βρείτε φακούς και χρώματα που προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, ενώ παράλληλα προσφέρουν βελτιώσεις για αυξημένη αντίθεση χρωμάτων και αντίληψη του βάθους. Οι ανθεκτικοί σκελετοί και οι άθραυστοι φακοί θα σας κρατήσουν ασφαλέστερους κατά τη διάρκεια μικρών ή μεγάλων διαδρομών σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Χρειάζομαι ειδικά γυαλιά ηλίου για ποδηλασία;

Είναι σημαντικό να βρείτε γυαλιά ηλίου σχεδιασμένα ειδικά για ποδηλασία. Τα γυαλιά ηλίου ποδηλασίας είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά με μεγαλύτερα σώματα και φακούς για να προστατεύουν τα μάτια σας στο δρόμο. Σκουπίδια όπως χαλίκια, χώμα και άλλα μπορούν εύκολα να ανασηκωθούν κατά τη διάρκεια της βόλτας σας.

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα γυαλιά ηλίου, τα γυαλιά ηλίου ποδηλασίας προστατεύουν τα μάτια σας από όλες τις πλευρές, ενώ παράλληλα αντέχουν στις κρούσεις και βελτιώνουν την όραση.

Είναι τα πολωτικά γυαλιά ηλίου καλύτερα για την ποδηλασία;

Τα γυαλιά ηλίου με πόλωση μειώνουν αποτελεσματικά την αντανάκλαση για λιγότερο στραβοκοίταγμα και βελτιωμένη όραση, ώστε να είστε άνετοι και ασφαλείς. Ωστόσο, η πόλωση μπορεί να δυσχεράνει την ανάγνωση ψηφιακών συσκευών όπως τα κινητά τηλέφωνα ή τα συστήματα πλοήγησης. Δεδομένου ότι η πόλωση μπορεί να καταστήσει δυσκολότερο τον εντοπισμό γυαλιστερών επιφανειών, όπως το λάδι, ο πάγος ή το νερό, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη το περιβάλλον στο οποίο οδηγείτε.

Τελικά, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα πολωμένα γυαλιά ηλίου για την ποδηλασία. Σκεφτείτε προσεκτικά τα γυαλιά ηλίου με καθρέφτη έναντι των γυαλιών ηλίου με πόλωση αν ο κύριος στόχος σας είναι να μειώσετε την αντηλιά και τις αντανακλάσεις.

Τι γυαλιά ηλίου φορούν οι αναβάτες του Γύρου της Γαλλίας;

Φυσικά, οι περισσότεροι επαγγελματίες ποδηλάτες στον Γύρο της Γαλλίας συμμετέχουν σε ομάδες με χορηγούς μάρκας. Οι αναβάτες μπορεί να περιορίζονται σε μια μάρκα, αλλά μπορούν να επιλέξουν γυαλιά ηλίου που τους ταιριάζουν από διαφορετικές συλλογές.

Για παράδειγμα, ορισμένοι αναβάτες μπορεί να προτιμούν νεότερα μοντέλα με εξειδικευμένες βελτιώσεις φακών, όπως το Prizm Road της Oakley, μια τεχνολογία ειδικά σχεδιασμένη για ποδηλασία δρόμου. Ορισμένοι άλλοι αξιοσημείωτοι χορηγοί μάρκας που εντοπίστηκαν σε αναβάτες περιλαμβάνουν τις Smith Optics και Bollé.

Οι επαγγελματίες Egan Bernal, Geraint Thomas και Mathieu Van Der Poel - μεταξύ πολλών άλλων - έχουν εντοπιστεί στο παρελθόν με μοντέλα Oakley όπως τα Kato X, Racing Jacket και Sutro.


Διαβάστε περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για άλλα αθλήματα; Δείτε περισσότερα γυαλιά ηλίου για τρέξιμο και πεζοπορία σήμερα.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

  Γράψε το πρώτο σχόλιο

  *Υποχρεωτικά πεδία

  Best selling προϊόντα