Περιορισμένη προσφορά: Πάρτε 15% έκπτωση στους νέους φακούς επαφής Lenjoy 1 Day Air+.

Σύνδεση

Χρώματα Φακών Γυαλιών ηλίου

Επιλέγοντας το σωστό χρώμα φακού των γυαλιών ηλίου

 

 

Να γιατί το χρώμα των φακών των γυαλιών ηλίου έχει σημασία

 

 

Εκτός από τη βελτίωση της εμφάνισής σας, οι φακοί των γυαλιών ηλίου θα λειτουργούν ως ασπίδα, προστατεύοντάς σας από τις ακτίνες UV. Μάθετε παρακάτω ποιο χρώμα φακού ταιριάζει σε ποια κατάσταση.

Τι είναι η UV ακτινοβολία και γιατί τα γυαλιά πρέπει να προστατεύουν τα μάτια σας από αυτήν;

Επίσης γνωστή ως υπεριώδης ακτινοβολία, οι ακτίνες UV είναι ένας τύπος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που είναι κυρίως υπεύθυνος για τις καλοκαιρινές κοκκινίλες και τα ηλιακά εγκαύματα. Δεν είναι κρυφό ότι η υπερβολική έκθεση σε UV ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στα μάτια σας: σοβαρά εγκαύματα, καταρράκτη ή ακόμα και καρκίνο. Η θερινή υπεριώδης ακτινοβολία είναι επικίνδυνη για εμάς, αλλά να έχετε υπόψιν σας ότι το φως που αντανακλάται από το χιόνι είναι ακόμα πιο δυνατό από τις ακτίνες του ήλιου στη θάλασσα το καλοκαίρι.

Ποια UV προστασία θα πρέπει να αναζητήσετε όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου άραγε;

Ψάξτε για ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που εμποδίζει τουλάχιστον το 99% των ακτίνων UVB και τουλάχιστον το 95% των ακτίνων UVA. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την αντοχή στις γρατζουνιές των φακών αν θέλετε να τα φορέσετε για περισσότερες από μια εποχές. Θυμηθείτε ότι τα πολωμένα γυαλιά παρέχουν ανώτερη προστασία από τον ήλιο και οι λαβές από καουτσούκ στους βραχίονες θα σας διευκολύνουν να τα φορέσετε.

Ποιο είναι λοιπόν το σωστό χρώμα φακού γυαλιών ηλίου;

Το χρώμα του φακού που θα επιλέξετε, εξαρτάται από τη χρήση των γυαλιών ηλίου και τις καιρικές συνθήκες, για παράδειγμα αν θα περάσετε το χρόνο σας στη θάλασσα ή στο βουνό.

Αλλά ένα πράγμα που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι το χρώμα του φακού στα γυαλιά ηλίου δεν έχει καμία σχέση με τον βαθμό προστασίας που προσφέρουν αυτά.

 

Γκρι φακοί

Γκρι φακοί

Οι γκρι φακοί μειώνουν την ένταση του φωτός και είναι ιδανικοί για τα μάτια σας, χωρίς να επηρεάζουν την αντίθεση ή τα στρεβλωμένα χρώματα.

 

Σκούροι πράσινοι φακοί

Σκούροι πράσινοι φακοί

Το ίδιο ισχύει και για τους σκούρους πράσινους φακούς, που είναι ιδανικοί για οδήγηση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γκρι και οι πράσινοι φακοί δεν αλλάζουν την αντίληψή σας για τα χρώματα. Είναι ενδιαφέρον ότι το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν υποφέρετε από μια πάθηση όπως η υπερμετρωπία.

Κόκκινοι και πορτοκαλί φακοί

Κόκκινοι και πορτοκαλί φακοί

Εάν είστε αθλητικός τύπος και αγαπάτε το χιόνι, σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε κόκκινους και πορτοκαλί φακούς, επειδή τα χρώματα αυτά μπλοκάρουν το μπλε φως, το οποίο γίνεται πολύ έντονο το χειμώνα, ειδικά σε ηλιόλουστες μέρες. Τα χρώματα αυτά έχουν χαλαρωτικό αποτέλεσμα στα μάτια και χρησιμοποιούνται για μόνιμη οπτική διόρθωση της όρασης.

Καφέ φακοί

Καφέ φακοί

Οι καφέ φακοί έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα με τους κόκκινους και τους πορτοκαλί. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι καθώς το καφέ είναι το χρώμα που προτιμούν συνήθως αυτοί που υποφέρουν από μυωπία.

Κίτρινοι και πορτοκαλί φακοί

Κίτρινοι και πορτοκαλί φακοί

Οι κίτρινοι και πορτοκαλί φακοί είναι πολύ δημοφιλείς στους κυνηγούς, οι οποίοι επωφελούνται από την αντίθεση όταν κοιτάζουν στόχους εναντίον του ουρανού, ειδικά σε συνθήκες έντονου φωτισμού. Ωστόσο, αυτοί οι τύποι φακών είναι επικίνδυνοι και ακόμη και παράνομοι στην οδική κυκλοφορία ή σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που απαιτεί αναγνώριση χρωμάτων.

Μωβ φακοί

Μωβ φακοί

Εάν η δουλειά ή το χόμπι σας περιλαμβάνει πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, θα πρέπει να επιλέξετε μωβ φακούς.

Χρυσαφί φακοί

Χρυσαφί φακοί

Οι χρυσαφί φακοί θα επιτείνουν την αντίθεση ανάμεσα στον ουρανό ή το γρασίδι σε σχέση με μια μπάλα του γκολφ για παράδειγμα.

Μπλε φακοί

Μπλε φακοί

Τα μπλέ και πράσινα γυαλιά ηλίου θα ενισχύσουν την αντίθεση για παράδειγμα στην εικόνα μιας κίτρινης μπάλας του τένις. Οι μπλε φακοί ειδικότερα παρέχουν καλύτερο διαχωρισμό μεταξύ του λευκού και μαύρου χρώματος και συνιστώνται σε άτομα που υποφέρουν από μυωπία.

Διαβάστε περισσότερα

Στυλιστικές συμβουλές και συμβουλές για την επιλογή των σωστών γυαλιών ηλίου

Βρείτε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας

Βρείτε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας

Κλασικά, διαχρονικά σχήματα και σχέδια γυαλιών ηλίου

Κλασικά, διαχρονικά σχήματα και σχέδια γυαλιών ηλίου

Γιατί τα παιδιά πρέπει να φορούν γυαλιά ηλίου

Γιατί τα παιδιά πρέπει να φορούν γυαλιά ηλίου