Μέχρι 15% έκπτωση στους φακούς Lenjoy

4,8 Βαθμολογία

Σύνδεση

Υγρά φακών επαφής υπεροξειδίου (Peroxide)

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) είναι ένα άχρωμο υγρό, συνήθως διαθέσιμο ως υδατικό διάλυμα, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή καλλυντικών, για λεύκανση βαμβακιού ή ακόμη και ως καύσιμο πυραύλων.

Αλλά εκτός από αυτές τις περιπτώσεις το υπεροξείδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και στα υγρά φακών επαφής. Παίζει σημαντικό ρόλο στον καθαρισμό και την απολύμανση των φακών. Το υπεροξείδιο, ακόμη, χρησιμοποιείται πολύ από όσους έχουν αλλεργίες ή από τους χρήστες φακών με ξηροφθαλμία.

Πώς λειτουργεί αυτό το διάλυμα; Παρακάτω θα δείτε τις απαντήσεις μας στις έξι πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα υγρά υπεροξειδίου.

1. Τι είναι τα υγρά υπεροξειδίου;

Τόσο τα υγρά υπεροξειδίου όσο και τα υγρά για όλες τις χρήσεις καθαρίζουν και απολυμαίνουν τους φακούς επαφής αφαιρώντας τις παγιδευμένες εκκρίσεις και σωματίδια ή τις πρωτεΐνες και τα λιπίδια που κολλάνε στην επιφάνεια του φακού.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα υγρά πολλαπλών χρήσεων όπως το Solunate, τα υγρά υπεροξειδίου είναι χωρίς συντηρητικά, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για όσους έχουν αλλεργία σε ορισμένα συντηρητικά. Αυτά τα διαλύματα, που ονομάζονται επίσης και συστήματα υπεροξειδίου, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στα μικρόβια.

Τα διαλύματα υπεροξειδίου χρησιμοποιούνται κυρίως για την απολύμανση μαλακών φακών επαφής, αλλά μερικά από αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και για τη φροντίδα των σκληρών φακών.

Ένα από τα πιο γνωστά συστήματα υπεροξειδίου είναι το Oxynate Peroxide καθώς και το EasySept.

2. Πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται τα διαλύματα υπεροξειδίου;

Η χρήση υγρών υπεροξειδίου απαιτεί μεγάλη προσοχή, σε σύγκριση με τα διαλύματα πολλαπλών χρήσεων. Αφού καθαριστούν οι φακοί επαφής, το υπεροξείδιο του υδρογόνου που περιέχεται στο διάλυμα πρέπει να αφαιρεθεί, πριν φορεθούν οι φακοί.

Εάν η διαδικασία δεν γίνει σωστά, το υπεροξείδιο του υδρογόνου που έρχεται σε επαφή με τα μάτια σας μπορεί να προκαλέσει τσούξιμο, κάψιμο και προσωρινή βλάβη στον κερατοειδή. Το συστατικό που χρησιμοποιείται για να εξουδετερώνει μετατρέπει στην ουσία το υπεροξείδιο σε νερό και οξυγόνο, διασφαλίζοντας έτσι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους φακούς σας χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

3. Τι εννοούμε όταν λέμε σύστημα υπεροξειδίου ενός σταδίου;

Με το σύστημα υπεροξειδίου ενός σταδίου, οι φακοί πρέπει συνήθως να διατηρούνται για αρκετές ώρες στο σύστημα υπεροξειδίου μέχρι να εξουδετερωθεί πλήρως το διάλυμα σε ένα ειδικό δοχείο που παρέχεται με το υγρό.

Τα συστήματα υπεροξειδίου ενός σταδίου γεμίζουν ένα ειδικό δοχείο φακών και μετά αποστειρώνονται μέσα σ' ένα ειδικό δισκίο, το οποίο συνήθως παρέχεται από τον κατασκευαστή μαζί με το διάλυμα.

4. Τι είναι ακριβώς το σύστημα υπεροξειδίου με δύο στάδια;

Tο σύστημα υπεροξειδίου με δύο στάδια απολυμαίνει διεξοδικά τους φακούς επαφής, καθώς η συγκέντρωση του υπεροξειδίου του υδρογόνου παραμένει σταθερή καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας απολύμανσης.

Tο σύστημα υπεροξειδίου με δύο στάδια λειτουργεί ως εξής: το διάλυμα υπεροξειδίου στο τέλος της πρώτης διαδικασίας απολύμανσης αλλάζει και ανανεώνεται γεμίζοντας το δοχείο με ένα δεύτερο διάλυμα, το διάλυμα της αποστείρωσης. Για να αποφύγετε οποιαδήποτε αίσθηση καψίματος, είναι σημαντικό να αφήσετε τους φακούς επαφής στο δεύτερο υγρό αποστείρωσης για όσο χρόνο αναγράφεται από τον κατασκευαστή.

Αν το διάλυμα δεν αποστειρωθεί πλήρως, θα μπορούσε να γίνει επιβλαβές για τα μάτια. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αποθηκεύσετε τους φακούς σε φυσιολογικό αλατούχο διάλυμα πριν τους φορέσετε.

5. Πόσο διαρκεί η αποστείρωση των συστημάτων υπεροξειδίου;

Η διαδικασία αποστείρωσης συνήθως διαρκεί 6 ώρες περίπου. Ωστόσο, παρακαλούμε να τηρήσετε το χρόνο που αναγράφεται από τον κατασκευαστή στο φύλλο οδηγιών χρήσης. Μετά την αποστείρωση, οι φακοί επαφής σας δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το διάλυμα υπεροξειδίου.

Η διάρκεια της διαδικασίας αποστείρωσης σε συστήματα δύο σταδίων είναι κάπως μικρότερη απ' ότι είναι σε συστήματα ενός σταδίου, διότι στο σύστημα δύο σταδίων πρέπει να αποστειρώνεται μόνο το υπεροξείδιο που παραμένει στους φακούς επαφής και όχι ολόκληρο το περιεχόμενο του δοχείου.
 

6. Ποια είναι η ασφαλέστερη χρήση των διαλυμάτων υπεροξειδίου;

  • Πριν χρησιμοποιήσετε ένα νέο υγρό φακών, διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες στη συσκευασία και στη φιάλη.
  • Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε την ειδική θήκη φακών που περιέχεται στο υγρό υπεροξειδίου. Μην χρησιμοποιείτε παλιές θήκες όταν παίρνετε μια νέα φιάλη υγρού υπεροξειδίου. Εάν το κάνετε, το υπεροξείδιο δεν θα αποστειρωθεί σωστά.
  • Αφήστε τους φακούς σας στο διάλυμα για τουλάχιστον 6 ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστείρωσης.
  • Ποτέ μην ξεπλένετε τους φακούς σας με διαλύματα υπεροξειδίου του υδρογόνου και ποτέ μην φέρετε σε επαφή το διάλυμα υπεροξειδίου με τα μάτια σας, για να αποφύγετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή βλάβη στα μάτια.
  • Μην δίνετε στον οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει το διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου. Οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορεί να το χρησιμοποιήσουν λανθασμένα, δηλαδή όπως χρησιμοποιούν ένα υγρό πολλαπλών χρήσεων και να μην το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες για το διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Είδος

Όγκος

Κατασκευαστής

Μάρκα

  • Είδος

    Υπεροξειδίου - Peroxide

Η μόνη επιλογή για τα μάτια σας

Επειδή έχουμε μοναδικά πλεονεκτήματα.

Στην αγορά από το 2008

Ξεκινήσαμε το 2008, και από τότε έχουμε εξυπηρετήσει πάνω από 800.000 πελάτες.

Ευρωπαίος πωλητής

Λειτουργούμε σε 17 Ευρωπαϊκές χώρες και έτσι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές.

Αυθεντικά προϊόντα

Έχουμε μόνο αυθεντικά προϊόντα από τις κορυφαίες εταιρίες

 

1 135 402 φακοί σε απόθεμα

Έχουμε πάνω από 1 εκατομμύρια ζεύγη φακών επαφής, για άμεση αποστολή

Πρόγραμμα ανταμοιβής

Από την πρώτη κιόλας παραγγελία, κερδίζετε μπόνους πόντους για δωρεάν προϊόντα

Δωρεάν διανομή άνω των 50 €

Εάν η παραγγελία σας είναι λιγότερο από 50€, τα μεταφορικά είναι μόνο 3,00 €

 

Οι δικές σας αξιολογήσεις και εμπειρίες

Από τις 2844 αξιολογήσεις το 98 % είναι θετικές. Δείτε τις αξιολογήσεις των πελατών μας.

εξαιρετική και γρήγορη εξυπηρέτηση, άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση έλλειψης, πολύ εύκολο στη χρήση όλο το περιβάλλον του καταστήματος
Σωστοί επαγγελματίες, γρήγορη ανταπόκριση. Άψογη η συνεργασία με την Lentiamo. Επίσης εύκολο και εύχρηστο site για να βρίσκεις εύκολα αυτό που θέλεις.
Ευχάριστο , καθαρίζει άμεσα η όραση , έχει διάρκεια χωρίς να θαμπώνει καθόλου