Σύνδεση

Μπερδεμένοι με την συνταγή φακών; Διαβάστε τις οδηγίες για να καταλάβετε τη συνταγή σας!

Όποιος θέλει να αγοράσει φακούς επαφής θα πρέπει να γνωρίζει τις απαραίτητες παραμέτρους. Οι παράμετροι των φακών επαφής μπορούν να βρεθούν στη συνταγή που σας έχει γράψει ο γιατρό (οπτομετρητής ή οφθαλμίατρος). Σημαντική είναι η παρατήρηση ότι οι συνταγές φακών επαφής και οι συνταγές γυαλιών δεν είναι οι ίδιες.

Επίσης σημειώστε ότι τα δεδομένα που συλλέγονται από τον οπτικό ή τον οφθαλμίατρο δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα του ενός έτους, καθώς οι παράμετροι των ματιών αλλάζουν με την ηλικία.

Μυωπια συν (+) ή πλην (-) ;

Γενικότερα η ισχύς ενός φακού υποδεικνύεται με το πρόσημο συν (+) για την υπερμετρωπία και το πρόσημο πλην (-) για την μυωπία.

Οι παράμετροι φακών επαφής που πρέπει να γνωρίζετε

Καμπυλότητα (BC)

Η τιμή BC (base curve) ενός φακού επαφής περιγράφει την καμπυλότητα του φακού σε χιλιοστά, για την σωστή εφαρμογή και την καλύτερη δυνατή άνεση του φακού πάνω στο μάτι, π.χ. πόσο καλά εφαρμόζεται ο φακός στο μάτι σας. Κανονικά αυτές οι παράμετροι είναι μεταξύ 8.2–9.0 mm.


Διοπτρία / Σφαίρα (D/dpt./S/SPH/PWR)

Η σφαίρα είναι η ισχύς διόρθωσης του φακού επαφής. Η μονάδα μέτρησης για τη ισχύς διόρθωσης αναγράφετε ως διόπτρα ή D. Γενικότερα η ισχύς ενός φακού υποδεικνύεται με το πρόσημο συν (+) για την υπερμετρωπία και το πρόσημο πλην (-) για την μυωπία.


Διάμετρος (DIA)

Αυτή η τιμή είναι η διάμετρος (ή το μέγεθος) του φακού. Οι μαλακοί φακοί επαφής έχουν μεγαλύτερη διάμετρο από 13.00 έως 15.00 mm, ενώ οι σκληροί φακοί επαφής από 9 έως 10 mm.


Κύλινδρος (CYL)

Η τιμή του κυλίνδρου είναι απαραίτητη για την κατασκευή φακών επαφής για αστιγματισμό. Είναι μια αρνητική τιμή, η οποία κάνει οποιαδήποτε διόρθωση για την καμπυλότητα του κερατοειδούς χιτώνα.


Άξονας κυλίνδρου (A/ACH/AXIS/AX)

Ο άξονας είναι απαραίτητος στον αστιγματισμό ως συμπλήρωμα του φακού επαφής με κύλινδρο. Περιγράφει την ακριβή θέση της καμπυλότητας στον κερατοειδή χιτώνα και δίνεται σε ένα εύρος τιμών από 0 ° – 180 °. Σημειώστε ότι o 0 βαθμός αναγράφεται επίσης και ως 180. Ο αριθμός 90 σημαίνει την κατακόρυφη θέση του ματιού και ο αριθμός 180 αντιστοιχεί στον οριζόντιο μεσημβρινό.


Addition (ADD)

Αυτό ορίζει τη διαφορά μεταξύ της διοπτρικής τιμής της μακρινής όρασης και της διοπτρικής τιμής της κοντινής όρασης. Τιμές έως και 1,25 θεωρούνται χαμηλές, έως 2,00 θεωρούνται μέσες και έως 3,00 υψηλές.


Πώς να αναγνωρίσετε μια συνταγή φακών επαφής;

Οι τιμές-παράμετροι των φακών επαφής καθορίζονται από έναν οπτικό ή έναν οφθαλμίατρο που χρησιμοποιεί διάφορες δοκιμές και μεθόδους μέτρησης. Χάρη σε μια συνταγή με ακρίβεια στις τιμές-παραμέτρους , ο ασθενής μπορεί να αγοράσει τους σωστούς φακούς.Είναι σημαντικό να ελέγχονται όλες οι παράμετροι για ακρίβεια κάθε 6–12 μήνες. Η όραση και τα μάτια μπορούν να αλλάξουν αρκετές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής σας, οπότε η παραμετροποίηση είναι πάντα σημαντική διαδικασία. Εάν αισθάνεστε ότι η όραση σας έχει αλλάξει, θα πρέπει να επανεξετάσετε αμέσως τις τιμές των φακών επαφής σας.

Η διαφορά μεταξύ συνταγής για φακούς επαφής και γυαλιά

Είναι εντελώς διαφορετικές συνταγές , επειδή οι φακοί των γυαλιών τοποθετούνται σε απόσταση περίπου 12 χιλιοστά από τα μάτια σας, ενώ οι φακοί επαφής εφαρμόζονται απευθείας στην επιφάνεια των ματιών. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τις τιμές-παραμέτρους και για τις δύο περιπτώσεις, ώστε να επιτύχετε την τέλεια όραση.

 

Έτσι, εάν φοράτε γυαλιά, προσέξτε να μην μπερδέψετε τη συνταγή, όταν αγοράζετε νέους φακούς επαφής. Επίσης, η μέθοδος μέτρησης μεταξύ γυαλιών και φακών επαφής είναι ελαφρώς διαφορετική, αφού η συνταγή γυαλιών χρειάζεται να μετρήσει την απόσταση μεταξύ των ματιών. Επομένως, οι μέθοδοι μέτρησης ανάμεσα στους φακούς επαφής και στα γυαλιά οράσεως είναι επίσης ελαφρώς διαφορετικές.

Πρόσθετες πληροφορίες στο πακέτο των φακών επαφής

Εκτός από τις βασικές τιμές-παραμέτρους των ματιών σας, θα βρείτε επίσης πληροφορίες σχετικά με την Περιεκτικότητα νερού στην συσκευασία των φακών επαφής, καθώς και την διαπερατότητα του οξυγόνου στο υλικό τους. Όσο πιο στεγνά είναι τα μάτια σας, τόσο λιγότερος ο όγκος νερού πρέπει να είναι σε ένα συγκεκριμένο υλικό. Φακοί με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό έχουν την αρνητική ιδιότητα να εξατμίζουν το νερό σε μακροχρόνια χρήση, απομακρύνοντας έτσι την υγρασία από το μάτι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσετε προσοχή στο κατάλληλο υλικό: οι φακοί επαφής υδρογέλης έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο εξατμίζεται ταχύτερα και έτσι απαιτείται περισσότερο υγρό από το δακρϋικό φιλμ. Το αποτέλεσμα: το μάτι στεγνώνει γρηγορότερα. Αν έχετε ξηροφθαλμία θα πρέπει να επιλέξετε φακούς επαφής Σιλικόνης-Υδρογέλης επειδή έχουν καλή διαπερατότητα οξυγόνου και συνεπώς απαιτούν 20% λιγότερο νερό.

 

Η διαπερατότητα οξυγόνου δίνεται με την μονάδα μέτρησης „Dk/t“. Όσο περισσότερο οι φακοί παραμένουν στα μάτια, τόσο μεγαλύτερη διαπερατότητα από οξυγόνο πρέπει να έχουν. Αν η τιμή είναι πολύ χαμηλή, μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα, κνησμός και καύση σε ευαίσθητα μάτια.

Δεν ταιριάζουν στον κάθε χρήστη όλες οι μάρκες φακών επαφής

Όπως με τα παπούτσια και τα ρούχα, οι μονάδες μέτρησης και οι παράμετροι-τιμές για τους φακούς επαφής μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να επανεξετάσετε τις παραμέτρους σας όταν αλλάζετε μάρκα φακών και σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν οπτικό, όταν θα το κάνετε αυτό.

Σύνοψη

Παράμετροι φακών επαφής Μονάδα μέτρησης Συντομογραφία Περισσότερες πληροφορίες
Διοπτρία διόπτρα PWR, D, SPH, dpt από –30.00 έως +30.00
Καμπυλότητα χιλιοστά BC από 8.2 έως 9.0
Διάμετρος χιλιοστά DIA από 13.00 έως 15.00
Κύλινδρος διόπτρα CYL, ZYL από –0.25 έως –10.00, αστιγματικοί τορικοί φακοί επαφής
Άξονας μοίρες A, AX, AXIS από 0 έως 180, αστιγματικοί τορικοί φακοί επαφής
Addition διόπτρα ADD από 1.00 έως 3.00, πολυεστιακούς φακούς

 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για συμβουλές. Καλέστε μας στο 211 2340 040 ή στείλτε μας ένα e-mail.

 

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

  • Χρηστος Η.

    Η αντίστοιχοι φακοί σε μυωπία -8 είναι -7,75??

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Για την μετατροπή των βαθμών της συνταγής γυαλιών σας για φακούς επαφής θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας καθώς μόνο αυτός μπορεί να σας δώσει τις κατάλληλες μετρήσεις για τα μάτι σας.

      Στον παρακάτω σύνδεσμο βέβαια μπορείτε να διαβάσετε και περισσότερα σχετικά με τους βαθμούς στους φακούς επαφής:

      https://www.lentiamo.gr/blog/pos-na-sumplirosete-tin-sintagi-sas.html

      Απάντηση
  • Κική

    Καλησπέρα έχω μυωπία 2.00 κ αστιγματισμό 0.75 .τι φακούς επαφής μπορώ να επιλέξω?

    Απάντηση
    • Petros
      Lentiamo.gr

      Καλησπέρα αγαπητή πελάτισσα,

      Με βάση τους βαθμούς που αναφέρατε, θα πρέπει να διαλέξετε από τους αστιγματικούς φακούς μας, δείτε ΕΔΩ όλους τους διαθέσιμους που υπάρχουν.

      Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να επιλέξετε και τιμή για τον άξονα (ΑΧ). Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να σας δώσει τις σωστές τιμές.

      Απάντηση
  • Φιλιππος

    Καλησπέρα! Έχω μυωπία 5.50 και στα δύο μάτια με ο,50 αστιγματισμό επίσης στα δύο μάτια! Μπορώ να φτιάξω φακούς επαφής με μυωπία και αστιγματισμό μαζί και σε τι βαθμό?

    Απάντηση
    • Petros
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή πελάτισσα,

      Ο αστιγματισμός ξεκινάει στους φακούς επαφής από το βαθμό -0,75. Για μικρότερο αστιγματισμό δε θα χρησιμοποιήσετε αστιγματικούς φακούς, αλλά τους απλούς μυωπικούς. Όσον αφορά το βαθμό μυωπίας που θα επιλέξετε αυτό θα πρέπει να σας το επιβεβαιώσει ο γιατρός σας, καθώς υπάρχουν αποκλίσεις για τη κάθε περίπτωση.

      Απάντηση
  • Μαίρη

    καλησπέρα,
    επειδή έχω μπερδευτεί και αυτή την περίοδο μού είναι δύσκολο να επισκεφθώ κάποιον οφθαλμίατρο, θα ήθελα να ρωτήσω
    βαθμός γυαλιών και φακών έχει μεγάλη διαφορά?
    δλδ αν έχεις μυωπία 0.50 και 1.25 (βαθμός γυαλιών) μπορείς να φορέσεις φακούς? (δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι αντίστοιχοι βαθμοί των φακών)
    ευχαριστώ πολύ.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Υπάρχει πάντα μια διαφορά στις τιμές μεταξύ γυαλιών και φακών επαφής, όμως αυτή μπορεί να την καθορίσει σωστά μόνο ο οφθαλμίατρος σας. Στην περίπτωση σας ο γιατρός μπορεί να σας μετατρέψει τις τιμές της μυωπίας 0.50 και 1.25 για φακούς επαφής αντίστοιχα.

      Απάντηση
  • Σπυροσ Χ.

    Έχω στο ένα μάτι +50 και στο άλλο +75 για μακριά. Τι νούμερα φακούς επαφής πρέπει να πάρω.

    Απάντηση
    • Petros
      Lentiamo.gr

      Εφόσον διαθέτετε συνταγή για γυαλιά οράσεως, θα πρέπει να επισκευτείτε εναν οφθαλμίατρο ή φυσικό κατάστημα οπτικών για να γινει η απαραίτητη μέτρηση.

      Απάντηση
  • Ευσταθια Π.

    Καλησπέρα θέλω να αγοράσω μηνιαίους πολυεστιακούς φακούς έχω μπερδευτεί όμως γράφει μυωπία 5 και στα δυο μάτια και πρεσβυωπία 3 και στα δυο μάτια η συνταγή από την οφθαλμίατρο

    Απάντηση
    • Petros
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή πελάτισσα, θα πάτε στη κατηγορία πολυεστιακών φακών επαφής, θα επιλέξετε το είδος φακών που θέλετε (μάρκα, πλήθος φακών κτλ) και έπειτα στο πλαίσιο διοπτρία βάζετε τους βαθμούς μυωπίας σας (-5.00) και στο πλαίσιο ADD επιλέγετε High (βαθμός πρεσβυωπίας > 1,75D = High)

      Απάντηση
  • Κορεντζελου Β.

    Καλημέρα! Ο βαθμός μυωπίας μου στον δεξιό οφθαλμό είναι 9,75, αλλά στην επιλογή βαθμών υπάρχει το 9,50 & το 10. Πιο από τα δύο θα πρέπει να επιλέξω? Το χαμηλότερο ή το υψηλότερο?

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Θα πρέπει να επιλέξετε την χαμηλότερη τιμή. Δηλαδή το 9,50.

      Απάντηση
  • Μαρία Κ.

    Καλησπέρα,
    προτίθεμαι να αγοράσω ηλεκτρονικά ημερήσιους φακούς επαφής αλλά στην παραγγελία μου ζητείται να συμπληρώσω την ένδειξη BC που στην συνταγή των γυαλιών μου δεν αναγράφεται.

    Μπορεί να διαπιστωθεί από οπτικό το παραπάνω ή πρέπει απαραίτητα να γίνει από τον οφθαλμίατρο ;

    Ευχαριστω

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Η ένδειξη 'ΒC' (δηλαδή 'base curve') αναφέρεται στην καμπυλότητα των εκάστοτε φακών επαφής, και αναγράφεται μόνο σε συνταγογραφήσεις ειδικές για φακούς επαφής.

      Καθώς διαθέτετε συνταγή για γυαλιά οράσεως, θα χρειαστεί να επισκευτείτε εναν οφθαλμίατρο ή φυσικό κατάστημα οπτικών για να γινει η απαραίτητη μέτρηση.

      Απάντηση
  • Martin E.

    what does EC stand for on my prescription

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Dear customer,

      We are assuming you are referring to the parameter 'B.C' ; this refers to the base curve of the eye (should be a value between 8.3 to 8.9 or so, with the average being 8.6), and is an indicator of what lenses one should buy.

      As this affects how good the contact is between the lens and the eye, one should strive to match these parameters as closely as possible. Please find each lens brand's BC value in the product details.

      Απάντηση
  • Εύα Π.

    Πως μπορω να βρω τον άξονα για τους φακούς;;

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,


      Δυστυχώς ο άξονας δεν είναι μια μέτρηση
      την οποία θα μπορέσετε να βρείτε
      μόνη σας.


      Εαν διαθέτετε την κατάλληλη
      συνταγογράφηση (δηλαδή χρειάζεστε
      αστιγματικούς φακούς), ο άξονας θα
      αναφέρεται ως 'Αξονας (AX) , και θα είναι
      σημειωμένος με μοίρες, με κάποια τιμή από
      0 – 180.


      Απάντηση
  • Σοφία Α.

    Καλησπέρα μου έγραψε ο γιατρός συνταγή για γυαλιά με μυωπία 4.75 στο ένα μάτι και 5.50 στο άλλο μάτι για φακούς επαφής ποια είναι η σωστή μυωπία όμως?

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Οι συνταγογραφήσεις που δίνονται από τον
      οφθαλμίατρο για γυαλιά οράσεως είναι
      διαφορετικές, με τις συνταγογραφήσεις για
      φακούς επαφής αφού οι τιμές-παράμετροι
      μπορεί ελαφρώς να χαμηλώνει ή να ανεβαίνει
      η ισχύ τους. Επίσης, αν έχει μεσολαβήσει
      μεγάλο διάστημα μεταξύ μετρήσεων, δύναται
      να έχει μεταβληθεί ο βαθμός της μυωπίας.


      Εμείς σας προτείνουμε να έλθετε πάλι σε
      επικοινωνία με τον οφθαλμίατρο σας καθώς
      μόνος αυτός μπορεί να καθορίσει σωστά την
      μετατροπή των τιμών-παραμέτρων για τα
      μάτια σας.


      Απάντηση
  • Αναστασια

    γεια σας !!
    φοραω χρονια φακουσ επαφησ και ποτε δεν μου ζητηθηκε να γραψω το cyl και axis και βρισκομαι στο λονδινο και θελω ναι παραγγειλω φακους και με αναγκαζει να γραψω αυτα αλλα εγω δεν τα γνωριζω !

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Εφόσον αναζητάτε απλούς φακούς
      μυωπίας-υπερμετρωπίας τότε πιθανόν να
      κοιτάτε σε λάθος κατηγορία φακών. Θα πρέπει
      να πάτε στον παρακάτω σύνδεσμο:


      https://www.lentiamo.gr/…tropias.html


      Επίσης εφόσον βρίσκεστε στην Αγγλία,
      μπορείτε να πραγματοποιήσετε την
      παραγγελία σας από το Αγγλικό μας site έτσι
      ώστε να έχετε χαμηλότερα έξοδα αποστολής:


      https://www.lentiamo.co.uk/


      Απάντηση
  • Καρμεν

    Η κόρη μου έχει -325 και -375 με το axe 1.78 και 1.76.Καναμε παραγγελία καινούργια γυαλιά και της γράφουν axe 88 και 85.Είναι ίδια συνταγή ή έκαναν λάθος.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Για τους βαθμούς που μας αναφέρατε θα
      πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας
      καθώς μονό αυτός μπορεί να επιβεβαιώσει τις
      αντίστοιχες τιμές για τον αστιγματισμό και
      τις κατάλληλες τιμές του άξονα σύμφωνα με
      την συνταγή.


      Απάντηση
  • Χρήστος

    Γειά σας! Μετά από επίσκεψη στον οφθαλμίατρο ενημερώθηκα πως έχω 1,50 βαθμούς στο αριστερό μάτι και κάπου 2,25 στο δεξί. Στην συνταγή όμως για το δεξί μάτι είχαν σημειωθεί 1,75 βαθμοί. Έγινε λάθος στη συνταγή, η πρώτη εκτίμηση μπορεί να ήταν λάθος ή υπάρχουν πρακτικοί-γιατρικοί λόγοι για μικρή διαφορά μεταξύ φακών στους βαθμούς τους; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση και καλή σας μέρα!

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Οι συνταγογραφήσεις που δίνονται από τον
      οφθαλμίατρο για γυαλιά οράσεως και για
      φακούς επαφής είναι διαφορετικές, με τις
      συνταγογραφήσεις για φακούς επαφής συνήθως
      λίγο χαμηλότερες σε ισχύ. Επίσης, αν έχει
      μεσολαβήσει μεγάλο διάστημα μεταξύ
      μετρήσεων, δύναται να έχει μεταβληθεί ο
      βαθμός της μυωπίας.


      Παρ'όλα αυτά, προτείνεται να έλθετε πάλι
      σε επικοινωνία με τον οφθαλμίατρό σας για
      να επιβεβαιώσετε την ορθότητα της
      συνταγής.


      Απάντηση
  • Βαγγέλης

    Καλησπέρα έχω μια συνταγή γιατρού που στη μέτρηση γράφει ότι στο δεξί μάτι έχω 8 βαθμούς μυωπία και στο αριστερό 9 και 0,5 αστιγματισμό.
    Τι τιμές αντιστοιχούν σε φακούς επαφής;
    Επίσης ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Φοράω γυαλιά από πολύ μικρή ηλικία και είχα 6-7 βαθμούς μυωπία και αστιγματισμό περίπου 2 βαθμούς στο κάθε μάτι.Σε μία μέτρηση που είχα κάνει περίπου πριν 10 χρόνια είχα 6,50β μυωπία στο αριστερό και 7 στο δεξί με πάνω κάτω 2β αστιγματισμό και στα δύο μάτια, σε μια πολύ πιό πρόσφατη μέτρηση που έκανα είχα τους βαθμούς που ανέφερα στην αρχή(Α.Ο. 9β μυωπία κ 0,5 αστιγμ., Δ.Ο. 8)
    Με αυτά τα δεδομένα ήθελα να ρωτήσω: Υπάρχει περίπτωση να έφυγε ο αστιγματισμός ή έγινε κάποιο λάθος στη μέτρηση;

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Οι συνταγογραφήσεις που δίνονται από τον
      οφθαλμίατρο για γυαλιά οράσεως και για
      φακούς επαφής είναι διαφορετικές, πρώτον
      διότι η ισχύς των φακών πρέπει να είναι
      συνήθως λίγο χαμηλότερη, και δεύτερον διότι
      παρέχονται ανα προεπιλεγμένα βήματα
      (0.25 για τον κύλινδρο, και 10 μοίρες για τον
      άξονα). Για αυτόν τον λόγο, χρειάζεται να
      προμηθευτείτε ειδική συνταγή / μέτρηση για
      φακούς επαφής από οφθαλμίατρο ή
      εξειδικευμένο οπτικό.


      Αναφορικά με τον αστιγματισμό, και
      δεδομένου του χρονικού διαστήματος που
      μεσολάβησε μεταξύ των μετρήσεων, γίνεται να
      έχει μειωθεί η απόκλιση. Αυτό γίνεται λόγω
      φυσικών μεταβολών στην γεωμετρία του
      οφθαλμού.


      Απάντηση
  • Πατσαχάκης Ά.

    Στη συνταγή μου γράφει για την πρεσβιοπεία high. Σε ορισμένες μάρκες φακών γράφει π.χ. 2.5 D ή 2.5 Ν . Ποια είναι η διαφορά.

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Όταν αναγράφεται η τιμή High σε ορισμένες
      μάρκες αντιστοιχεί σε βαθμό ADD 2.00 και πάνω ή
      από 2.25 και πάνω. Σε κάποιες άλλες μάρκες
      αυτή η τιμή δίνεται απλά με τον όρο High.


      Απάντηση
  • Μαρια Α.

    καλημερα σας !!!!
    εχω και στα δυο ματια +2.25 θα ηθελα να μου πειτε αν μπορω να παρω φακους επαφης +2.50 , πια θα ειναι η διαφορα ;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Οι βαθμοί υπερμετρωπίας σας είναι
      ουσιαστικά για γυαλιά και όχι για φακούς
      επαφής. Ο γιατρό-οφθαλμίατρος σας μπορεί να
      κάνει μία γρήγορη μετατροπή των τιμών σας
      για να προχωρήσετε σε αγορά φακών επαφής. Η
      αλλαγή στους βαθμούς της υπερμετρωπίας σας
      μπορεί να γίνει προς τα πάνω αλλά και προς
      τα κάτω, και ανάλογα με την παραμετροποίηση
      τους θα μπορείτε να επιτύχετε τα καλύτερα
      αποτελέσματα.


      Απάντηση
  • Αννα Ψ.

    Στη συνταγή υπάρχουν τα αρχικά d και s ποιος είναι ο δεξιός και ποιος ο αριστερός φακός

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε
      ακριβώς τι σημαίνουν τα αρχικά d και s καθώς
      είναι ιατρικοί όροι, όμως δεν πρέπει να
      σχετίζονται με τον αριστερό και
      δεξιό φακό.


      Απάντηση
  • Βασίλης

    Καλημέρα σας
    Η συνταγή μου λέει Δ.Ο. -0,50 + 0,50 και 90 Α.Ο. - 1,25 +1,25 και 90 μπορείτε να μου εξηγήσετε τι σημαίνουν αυτή η αριθμοί και τι φακούς πρέπει να πάρω. Το θέμα είναι ότι όταν πήγα και έκανα εξέταση στα μάτια, στο δεξί μάτι έβλεπα καλύτερα όταν μου έβαλε το φακό. Αλλά με το φακό αυτό στα γυαλιά είναι σαν να μην υπάρχει.

    Σας ευχαριστώ.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Οι βαθμοί στους οποίους αναφέρεστε είναι
      οι ανάλογες μετρήσεις σας για την πάθηση
      του αστιγματισμού για τον δεξί οφθαλμό (Δ.Ο.)
      και για τον αριστερό αντίστοιχα (Α.Ο.). Οι
      συγκεκριμένοι παράμετροι κατά σειρά έχουν
      να κάνουν με την Διοπτρία, τον Κύλινδρο και
      τον Άξονα του αστιγματισμού σας.


      Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με
      την πάθηση του αστιγματισμού μπορείτε να
      δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:


      https://www.lentiamo.gr/…atismos.html


      Απάντηση
  • Χαρα

    ΕΧΩ ΣΤΟ ΔΕΞΙ -2,00 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ -2,25 ΚΑΙ -0,25 κυλινδρο ΤΙ ΦΑΚΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΩ

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Οι βαθμοί στους οποίους αναφέρεστε
      αφορούν αστιγματικούς φακούς επαφής. Εάν
      θέλετε να δημιουργήσετε μία παραγγελία από
      το κατάστημά μας μπορείτε να μας καλέσετε
      στο 211 2340040 (Δευ-Παρ 9:30–17:00) ή εναλλακτικά να
      μας στείλετε μήνυμα στο info@lentiamo.gr.


      Απάντηση
  • Μαρακη Μ.

    ΔΟ sph2,25 cyl 075 axe 115 AOsph 2,25 cyl 075 axe 75 PD 55παρακαλω πεστε μου εκτος απο αστιγματισμο τι αλλο λεει και ποσο η συνταγη ποση πρεσβιωπια και τι αλλο ευχαριστω

    Απάντηση
    • Klaudio
      Lentiamo.gr

      Η συνταγή που αναφέρεστε αφορά γυαλιά για
      διόρθωση μυωπίας και αστιγματισμού. Για την
      καλύτερη εφαρμογή και καλύτερα
      αποτελέσματα, ειδικά στους αστιγματικούς
      φακούς, θα πρέπει να έχετε συνταγή για
      φακούς επαφής. Ο γιατρός/οπτικός σας, μπορεί
      να σας κάνει μετατροπή της συνταγή που
      έχετε ήδη.


      Απάντηση
  • Αμαλία

    Καλησπέρα. Η συνταγή μου λέει:
    Δ.Ο. 7.50 0.25 100
    Α.Ο. 8.00 1.25 90 Τι βαθμούς σε φακους επαφής πρέπει να πάρω? Έναν βαθμό κάτω σε κάθε μάτι από ότι λέει? Και στα γυαλιά? Ότι λέει αρχικά? Ευχαριστώ.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Η αντίστοιχη μετατροπή των τιμών σας για
      φακούς επαφής θα πρέπει να γίνει από τον
      γιατρό-οφθαλμίατρο σας, καθώς αυτός μπορεί
      να γνωρίζει μετά από τις κατάλληλες
      μετρήσεις, ποια θα ήταν η καλύτερη
      προσέγγιση και παραμετροποίηση τους ώστε
      να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στην
      όραση σας.


      Απάντηση

Επόμενα 4 σχόλια

*Υποχρεωτικά πεδία

Best selling προϊόντα