Μέχρι 15% έκπτωση στους φακούς Lenjoy

Σύνδεση

Αστιγματισμός: τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται.

Ο αστιγματισμός είναι ένα ασφαιρικό διαθλαστικό ελάττωμα όπου το μάτι παρουσιάζει διαφορετική διάθλαση σε δύο τμήματα. Μπορεί να είναι κανονικός (συχνότερος) ή ακανόνιστος.

  • Κανονικός αστιγματισμός – μοιάζει περισσότερο με μπάλα του ράγκμπι (η καμπυλότητα των μεσημβρινών δίνει αυτό το σχήμα)
  • Ακανόνιστος αστιγματισμός – που σχετίζεται με τραύμα, ασθένεια ή εκφυλισμό, περίεργα σχήματα ή ουλές (η καμπυλότητα του οποιουδήποτε μεσημβρινού δεν είναι ομοιόμορφη)

Ο αστιγματισμός μπορεί να μην περιλαμβάνει μόνο τον κερατοειδή, αλλά μπορεί να εμφανίζετε σε σχήμα φακού ή να περιλαμβάνει και τον αμφιβληστροειδή.

Μορφές αστιγματισμού:

  • Ο αστιγματισμός του κερατοειδούς (ο συνηθέστερος)
  • Αστιγματισμός του οφθαλμικού φακού
  • Αστιγματισμός του αμφιβληστροειδούς

Γενικότερα ο αστιγματισμός είναι το διαθλαστικό σφάλμα του οφθαλμού ( δεν είναι μια ασθένεια ή ένα πρόβλημα υγείας, όπως πολύ συχνά απασχολεί και φοβίζει γονείς και παιδιά ) που προκαλείται από το διαφορετικό σχήμα του κερατοειδούς ή του φακού με ακανόνιστη καμπυλότητα, όπου το είδωλο δεν εστιάζεται σε ένα σημείο στον αμφιβληστροειδή, αλλά σε δύο γραμμές κάθετες μεταξύ τους.

Αυτό το σφάλμα δεν παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές κατά τη διάρκεια της ζωής. Στην περίπτωση σημαντικής μεταβολής του αστιγματισμού, αυτό μπορεί να υποδηλώνει άλλες σοβαρότερες καταστάσεις και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Ο αστιγματισμός συνήθως δεν είναι πολύ σημαντικός και δεν δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα. Ένας έφηβος όμως που βλέπει π.χ. 2/10 λόγω του αστιγματισμού βρίσκεται σε μειονεκτικότερη θέση από έναν έφηβο που βλέπει 2/10 λόγω απλής μυωπίας, γιατί δεν μπορεί να βελτιώσει τη χαμηλή του ευκρίνεια της όρασης, απλά πλησιάζοντας και μειώνοντας την απόσταση από το αντικείμενο.

Που οφείλεται ο αστιγματισμός:

Ο αστιγματισμός είναι ένα ελάττωμα εκ γενετής, τραυματισμού, χειρουργικής επέμβασης ή πάθησης του κερατοειδούς και οφείλεται συνήθως σε διαταραχές της κυρτότητας του κερατοειδούς. Ο κερατοειδής, το εξωτερικό διάφανο τμήμα του ματιού – δεν είναι σφαιρικός και δεν έχει την ίδια καμπυλότητα σε όλους τους μεσημβρινούς (άξονες).

Ο άξονας με τη μικρότερη ακτίνα καμπυλότητας είναι κυρτότερος και έχει μεγαλύτερη διαθλαστική δύναμη, ενώ ο άξονας με τη μεγαλύτερη ακτίνα καμπυλότητας είναι λιγότερο κυρτός και έχει μικρότερη διαθλαστική δύναμη. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο αστιγματισμός οφείλεται σε διαταραχές της κυρτότητας του φακού του ματιού, και λέγεται φακικός αστιγματισμός.

φυσιολογικός και αστιγματικός κερατοειδής

Είδη αστιγματισμού:

• Ομαλός : Οι δύο κύριοι άξονες είναι κάθετοι μεταξύ τους, συνήθως στις 90 ή 180 μοίρες.
• Ανώμαλος : Οι δύο άξονες δεν είναι κάθετοι μεταξύ τους, αλλά λοξοί (κερατόκωνος, τραύματα κερατοειδούς, κερατίτιδες).
• Μπορεί να είναι απλός μυωπικός ή υπερμετρωπικός ή σύνθετος και να συνδυάζεται με μυωπία ή υπερμετρωπία ή να είναι μικτός (πχ. υπερμετρωπία με μυωπικό αστιγματισμό).

Διάγνωση

Η διάγνωση του αστιγματισμού γίνεται είτε με μία απλή μέτρηση της οπτικής οξύτητας του ατόμου είτε με τοπογραφία του κερατοειδούς (pentacam, topolyzer)

Η τοπογραφία του κερατοειδούς μπορεί να πραγματοποιηθεί και με κερατόμετρο, συσκευή γνωστή και ως ophthalmometer. Αυτή η συσκευή μετρά το ανακλώμενο φως από την επιφάνεια του κερατοειδούς. Μετρά την ακτίνα της καμπυλότητας του κερατοειδούς και βοηθά στο να εκτιμηθεί ο βαθμός της ανώμαλης καμπυλότητας του.

Συμπτώματα:

Ο αστιγματισμός συνήθως προκαλεί παραμόρφωση σε όλες τις αποστάσεις. Αν δεν έχει γίνει η απαραίτητη διόρθωση του, με γυαλιά οράσεως, φακούς επαφής ή λέιζερ, μπορεί να προκαλέσει βάρος στα μάτια, κοπιωπία και πονοκεφάλους, ιδίως μετά από χρήση στον υπολογιστή ή διάβασμα μεγάλης διάρκειας.

Το είδωλο που σχηματίζεται δεν είναι ευκρινές, και η όραση είναι θολή, ανάλογα με το βαθμό του αστιγματισμού. Αν είναι πολύ μικρός, συνήθως δεν δημιουργεί προβλήματα στην όραση. Αλλιώς, προκαλεί κούραση στα μάτια κυρίως στο διάβασμα και κατά την χρήση του υπολογιστή, λόγω της προσπάθειας προσαρμογής του οφθαλμού.

φυσιολογικός και αστιγματικός κερατοειδής

Αντιμετώπιση αστιγματισμού:

Ο αστιγματισμός μπορεί να διορθωθεί με φακούς επαφής, γυαλιά ή λέιζερ. Με τα ίδια μηχανήματα με τα οποία διορθώνουμε τη μυωπία και την υπερμετρωπία γίνετε και το laser για τον αστιγματισμό.

  • Γυαλιά: Γυαλιά με κυλινδρικούς φακούς ή σφαιροκυλινδρικούς, όταν συνυπάρχει μυωπία ή υπερμετρωπία.
  • Φακοί επαφής αστιγματισμού: Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούμε τορικούς, μαλακούς ή ημίσκληρους φακούς επαφής που διορθώνουν μηχανικά την ανωμαλία του κερατοειδούς.
  • Με διαθλαστική επέμβαση LASER (LASIK ή PRK) . Το laser εξαχνώνει ιστό επιλεκτικά από τον μεσημβρινό που είναι ο πιο επίπεδος και τον κυρτώνει, ώστε η καμπυλότητα του να γίνει ίδια με εκείνη του μεσημβρινού που είναι πιο κυρτός.

Με αυτόν τον τρόπο ο αστιγματικός κερατοειδής, αντί να έχει το σχήμα μπάλας του μπέιζμπολ γίνεται σφαιρικός και αποκτά το σχήμα μπάλας ποδοσφαίρου. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Την ημέρα της επέμβασης μπορεί η όραση σας να είναι λίγο θαμπή, την επομένη μέρα όμως θα έχετε πάλι την διαύγεια σας και θα βλέπετε τέλεια με τα μάτια χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής. 

Ο χαμηλός βαθμός αστιγματισμού είναι φυσιολογικός (αφού ο κερατοειδής δεν είναι σχεδόν ποτέ απόλυτα κυρτός) και δεν απαιτεί οπτική διόρθωση.

Ποιοι φακοί επαφής είναι καλύτεροι για τον αστιγματισμό;

Τέλος, μπορείτε να κάνετε και το τεστ αστιγματισμού στο σπίτι ακολουθόντας τις οδηγίες στο επόμενο άρθρο.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

  • Nikos

    Καλησπέρα σάς έχω αστιγματισμό στο ένα Μάτι 9.5 καί στο άλλο 11 γίνετε επέμβαση λέιζερ?

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Η διόρθωση του αστιγματισμού μέσω λέιζερ είναι μια δημοφιλής επιλογή, αλλά η δυνατότητα επέμβασης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η συνολική υγεία των ματιών, η πάχυνση του κερατοειδούς, και άλλες ανατομικές ιδιαιτερότητες του ματιού.

      Ο αστιγματισμός 9.5 και 11 διοπτρίες είναι σχετικά υψηλός και ενδέχεται να υπερβαίνει τα όρια της διόρθωσης με τις πιο κοινές μεθόδους λέιζερ όπως το LASIK ή το PRK. Πολλά κέντρα διόρθωσης όρασης θέτουν ως ανώτατο όριο για την ασφαλή διόρθωση του αστιγματισμού τις 6 διοπτρίες.

      Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι όπως η εμφύτευση ειδικών φακών (phakic IOLs) που μπορεί να είναι κατάλληλες για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, η καλύτερη προσέγγιση είναι να συζητήσετε τις επιλογές σας με τον οφθαλμίατρο σας, ο οποίος θα μπορέσει να αξιολογήσει την κατάσταση των ματιών σας και να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

      Απάντηση
  • Αλέξανδρος

    Καλησπέρα,

    Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να κάνεις laser; Πχ πρέπει να έχεις κάποια χρόνια που μετράς τον αστυγματισμό; Μπορείς επίσης αν έχει συνδυασμό μυωπία και αστυγματισμό να κάνεις μια εγχείρηση laser συνδυαστική;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.
      Η επέμβαση LASIK (Laser-Assisted in Situ Keratomileusis) είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί laser για τη διόρθωση διαφόρων ελαττωμάτων της όρασης, όπως η μυωπία, ο αστιγματισμός και η υπερμετρωπία. Οι προϋποθέσεις για να είστε υποψήφιος για αυτή τη διαδικασία περιλαμβάνουν:

      -Σταθερή συνθήκη της όρασης: Η προσαρμογή της όρασης σας πρέπει να είναι σταθερή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνήθως τουλάχιστον ένα έτος.

      -Υγιείς οφθαλμοί: Πρέπει να μην υπάρχουν προβλήματα υγείας των οφθαλμών, όπως για παράδειγμα η φακοκατάρρακτης.

      -Κατάλληλη πάχυνση κερατοειδούς: Ο οφθαλμολόγος σας θα εκτιμήσει το πάχος της κερατοειδούς σας για να διαπιστώσει αν είναι επαρκές για τη διαδικασία LASIK.

      -Κατάλληλη ηλικία: Η πλειοψηφία των ατόμων που υποβάλλονται σε LASIK είναι άνω των 18 ετών, διότι η όραση συνήθως σταθεροποιείται κατά την ενήλικη ηλικία.

      Ως προς το εάν μπορεί να γίνει συνδυαστική επέμβαση LASIK για μυωπία και αστιγματισμό, αυτό εξαρτάται από τον τύπο και το βαθμό των ελαττωμάτων σας, καθώς και από την εκτίμηση του οφθαλμολόγου. Οι περισσότεροι οφθαλμολόγοι είναι σε θέση να προσφέρουν συμβουλές και να αξιολογήσουν την κατάλληλη επιλογή για τη διόρθωση της όρασής σας.

      Απάντηση
  • M G.

    Καλησπέρα, εχω αστιγματισμο 0,50 και 0,50. Προσφατα φόρεσα γυαλια οράσεως. Πόσο καιρό χρειάζεται για να συνηθίσω τα γυαλια ;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Εφόσον τα γυαλιά οράσεως σας έχουν κατασκευαστεί με τα σωστά χαρακτηριστικά (πχ, δεν υπάρχει τυχόν λανθασμένη εκτίμηση της διαθλαστικής ανωμαλίας ή δεν έχει γίνει κακή τοποθέτηση των κέντρων των φακών) τότε πολύ σύντομα τα μάτια σας θα συνηθίσουν την διόρθωση των αστιγματικών γυαλιών, ιδιαίτερα στην περίπτωση σας που αυτός είναι χαμηλός.

      Απάντηση
  • Georgiou A.

    Καλησπέρα.. χρειάζεται να φοράω τα γυαλιά μου έχω 1.5 -1 αστιγματισμό αλλά όταν δε τα φοράω έχω θολούρα..το κατάλαβα τώρα γιατί δεν είχα πάει τόσο καιρό σε οφθαλμίατρο και είμαι 31

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. Φυσικά και ο αστιγματισμός 1 ή 1.5 δεν είναι χαμηλός και σίγουρα απαιτεί την χρήση φακών επαφής ή γυαλιών για να βλέπετε πιο καθαρά. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε πάντα να δείτε αστιγματικούς φακούς σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει:

      https://www.lentiamo.gr/torikoi-fakoi-epafhs-gia-astigmatismo.html

      Απάντηση
  • Παρασκευή Α.

    Καλησπέρα έχω 0,75 αστιγματισμό και 0,50 μυωπία πρέπει να φορέσω γυαλιά

    Απάντηση
    • Petros
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή πελάτισσα,

      Ευχαριστούμε για το σχόλιο.

      Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον/την οφθαλμίατρό σας, ώστε να σας δώσει συγκερκιμένες συμβουλές για το τι γυαλιά θα πρέπει να φορέσετε, καθώς η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

      Απάντηση
  • Pavlos

    Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω πόσο καιρό θέλει για να αυξηθεί η μυωπια αν δεν φορας τα γυαλια σου

    Απάντηση
    • Petros
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ πελάτη,

      Ευχαριστούμε για το σχόλιο.

      Η αλλαγή των βαθμών μυωπίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας είναι αυτός που λέτε, να μη φοράει ο ασθενής τα γυαλιά του, άλλος είναι η ηλικιά, η κληρονομικότητα κτλ. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστή περίπτωση. Για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον/την οφθαλμίατρό σας.

      Απάντηση
  • Dimitra M.

    Ευχαριστώ για την απάντηση σας! Το εκτιμώ!
    Θα ήθελα να σας κάνω κ μια ακόμα ερώτηση ο μυωπικός αστιγματισμός καθυστερεί την εμφάνιση πρεσβυωπίας;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Ο μυωπικός αστιγματισμός και η πρεσβυωπία είναι δύο διαφορετικά οφθαλμικά προβλήματα. Ο μυωπικός αστιγματισμός είναι μια κατάσταση όπου ο φακός του ματιού είναι υπερβολικά ισχυρός ή το μήκος του ματιού είναι υπερβολικά μεγάλο, και αποτέλεσμα είναι η εστίαση της φωτεινής ακτινοβολίας να γίνεται μπροστά από την ανθρώπινη ρητίνη.

      Από την άλλη πλευρά, η πρεσβυωπία είναι μια φυσιολογική διαδικασία γήρανσης του ματιού και συμβαίνει όταν ο φακός του ματιού χάνει την ευελιξία του, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η εστίαση σε κοντινές αποστάσεις.

      Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ή έρευνα που να υποστηρίζει ότι ο μυωπικός αστιγματισμός καθυστερεί την εμφάνιση της πρεσβυωπίας. Και οι δύο συνθήκες μπορούν να εμφανιστούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη. Ωστόσο, είναι δυνατόν να υπάρχει συμπτωματική συνύπαρξη των δύο προβλημάτων σε ορισμένα άτομα.

      Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα αστιγματισμού ή πρεσβυωπίας με την όρασή σας, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον οφθαλμίατρο σας για να αξιολογήσει ορθά την πάθηση σας.

      Απάντηση
  • Δημητρα

    Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης: αστιγματισμός 0,75 ~ 0,50 με μυωπία 0,25 επηρεάζει την νυχτερινή οδήγηση; Η χρήση γυαλιών θα βοηθούσε την κατάσταση;
    Ευχαριστώ!

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Σας ευχαριστούμε για την ερώτησή σας.
      Ο αστιγματισμός σας είναι αρκετά χαμηλός και δεν θα έπρεπε να σας δημιουργήσει προβλήματα κατά την νυχτερινή οδήγηση. Η χρήση γυαλιών σίγουρα, σε κάθε περίπτωση βοηθάει την κατάσταση. Παρόλα αυτά θα σας προτείναμε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

      Απάντηση
  • Φωτεινή

    Καλησπέρα σας, έχω 0.75 αστιγματισμό στο ένα μάτι και 0.50 στο άλλο, η οφθαλμίατρος μου μου έδωσε γυαλιά λόγω το ότι τα χρειάζομαι για το δίπλωμα οδήγησης μου. Στο ζευγάρι γυαλιών έβαλα και μπλε φακό για τις οθόνες κλπ που συνήθως κάθομαι στο λάπτοπ 5-6 ώρες/ μέρα ( εκτως του λάπτοπ δεν τα φοράω). Είναι πιθανόν να αυξηθεί ο αστιγματισμός μου από αυτές τις ώρες καθημερινά; Μήπως να πάρω ένα ζευγάρι γυαλιά μόνο με μπλε φακό για το λάπτοπ; Ευχαριστώ!

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Σας ευχαριστούμε για την ερώτησή σας.

      Σε γενικές γραμμές θα ήταν καλύτερο να φοράτε τα γυαλιά σας περισσότερες ώρες την ημέρα, αν όχι όλες. Αυτό θα προστατεύσει τα μάτια σας και θα μειώσει τις πιθανότητες να σας αυξηθεί ο αστιγματισμός.

      Σίγουρα, η χρήση μπλε φακού δεν έχει κάποια αρνητική επίδραση στην όραση σας. Αντιθέτως βοηθάει αφού τα γυαλιά διαθέτουν ειδικό φίλτρο που μπλοκάρει τις επιβλαβείς μπλε ακτινοβολίες που έρχονται από τις ψηφιακές οθόνες.

      Απάντηση
      • Ελένη

        Παρακαλώ!
        Χαρά μου!
        Μας δίνετε πολλές χρήσιμες πληροφορίες!

        Απάντηση
  • Νίκος Π.

    Είμαι 23 ετων. Το 2020 ο οφθαλμίατρος μου έδωσε γυαλιά μυωπικου αστιγματισμού 1,50και1,750βαθμους. Τέλος 2022 που υπηρετούσα στο ΓΝΑ μου είπαν πως έχω 3,50και 3,75 αντίστοιχα και να το ψάξω γιατί δεν είναι λογικό να υπάρχει τέτοια διαφορά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η γνώμη σας ποια είναι. Τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ

    Απάντηση
    • Petros
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ πελάτη,

      Ευχαριστούμε για την ερώτηση.
      Δεν είναι ασυνήθιστο σε αυτές τις ηλικές να αλλάζουν οι βαθμοί μυωπίας μέσα σε 2μιση χρόνια. Φυσικά το κάθε μάτι και ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, γι΄ αυτό πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε τον οφθαλμίατρό μας για περισσότερες διευκρινίσεις / συμβουλές. Αυτός θα σας δώσει αναλυτικές οδηγίες για το τι να κάνετε.

      Ευχαριστώ

      Απάντηση
  • Μαρια Κ.

    Καλημέρα σας, έχω κερατόκωνο και έχω κάνε ήδη cross linking στο ένα μάτι. Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο ο υπολογιστής επηρεάζει, διότι είμαι 10 ωρες καθημερινά σ ένα υπολογιστή και μετά τις 4-5 ώρες έχω έντονο τσούξιμο και ενόχληση στα μάτια. Είναι η πάθηση τέτοια ώστε να μπορούσα να ζητήσω αλλαγή αντικειμένου εργασίας?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Σας ευχαριστούμε για την ερώτησή σας.

      Εν γένει, σε περιπτώσεις πολύωρης έκθεσης σε υπολογιστή ή τηλεόραση, χρειάζονται συχνά διαλείμματα (τουλάχιστον 5 λεπτά ξεκούρασης ανα ώρα).

      Σχετικά με την αλληλεπίδραση με κερατόκωνο, θα ήταν σαφώς καλύτερο να επικοινωνήσετε με εναν οφθαλμίατρο για μια πιο ορθή γνωμάτευση κατόπιν εξετάσεως.

      Απάντηση
  • Μαρίνα

    Μπορώ να κάνω γυμναστική αν έχω αστιγματισμο (η ηλικία μου είναι 13 ετών και με αγχωνει το γεγονός ότι μπορώ να πάθω αποκολληση.)

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Μπορείτε να κάνετε γυμναστική παρόλο που έχετε αστιγματισμό. Παρόλα αυτά, καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αναλυτικά την περίπτωση της πάθησης σας, θα σας συμβουλεύαμε να απευθυνθείτε στον γιατρό σας για να λάβετε μία πιο ολοκληρωμένη απάντηση στο ερώτημα σας.

      Απάντηση
  • Χριστίνα

    Lenjoy αστιγματικοί φακοί υπάρχουν στη αγορά;

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Οι Lenjoy δυστυχώς διατίθενται μόνο σε μυωπικούς/ υπερμετροπικούς φακούς στην αγορά προς το παρόν.

      Απάντηση
  • Λεωνίδας Τ.

    Πόσο στοιχίζει περίπου να κάνω το ένα μου μάτι για αστιγματισμό με λέιζερ. Περίπου

    Απάντηση
    • L.
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Καθώς είμαστε κατάστημα οπτικών μόνο, δεν θα ήμασταν ειδικοί να απαντήσουμε σε μια τέτοια ερώτηση. Εν γένει, η διαδικασία κοστίζει περί τα 800 με 1000 ευρώ.

      Θα ήταν όμως πάντα καλύτερο να απευθυνθείτε σε χειρούργους-οφθαλμίατρους για μια πιο κατατοπιστική απάντηση.

      Απάντηση
  • Ηλίας

    Καλησπέρα σας. Είμαι 51 ετών κι έχω πλάγιο υπερμετρωπικό αστιγματισμό και υπερμετρωπία, και στα δύο μάτια (διαφορετικούς βαθμούς).
    Αυτό αντιμετωπίζεται με laser;
    Ευχαριστώ

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Σας ευχαριστούμε για την ερώτησή σας.

      Εν γένει ναι, αλλά για συμβουλές πάνω σε εξειδικευμένα ερωτήματα και περιπτώσεις πρέπει πάντα να απευθύνεστε στον ιατρό σας με μια επίσκεψη.

      Απάντηση
  • Μαρια

    Πόσους βαθμούς αστιγματισμού πρέπει να έχεις, για να δικαιολογεί την επέμβαση με λέιζερ;

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,


      Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο βαθμών για
      εγχείρηση, αλλά είναι καλό να είστε μεταξύ
      18 – 55, χωρίς πρόσθετες επιπλοκές στα μάτια,
      και με σχετικά υψηλούς βαθμούς ώστε να
      δικαιολογείται η διαδικασία και το
      κόστος.


      Για περισσότερες πληροφορίες συνιστάται
      να επικοινωνήσετε με εναν οφθαλμίατρο, ώστε
      να λάβετε μια πιο
      εμπεριστατωμέ­νη γνώμη.


      Απάντηση
  • Αντώνης

    Έχω 0,75 και 0,50 μόνο αστιγματισμό, ο γιατρός μου, μου συνταγογράφησε γυαλιά. Όμως, εκτός ότι τα βλέπω όλα πιο μεγάλα, μου προκαλούν ναυτία, κυρίως όταν περπατάω, που υποχωρεί πλήρως μετά από μισάωρο αν τα βγάλω. Τι θεωρείτε ότι μάλλον ότι συμβαίνει: Λάθος μέτρηση ,οποτε θα χρειαστώ νέα γυαλιά;
    Λάθος από μεριά κατασκευής Ή κάτι αλλο;
    Ευχαριστώ

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.


      Καθώς το σχόλιο ‘τα βλέπω όλα πιο μεγάλα’
      είναι πολύ υποκειμενικό (καθαρά ή θολά; σε
      τι απόσταση; είναι μεγάλα σε σχέση με το
      όταν δεν φοράτε γυαλιά, ή φαίνονται πιο
      μεγάλα απο τις φυσικές τους διαστάσεις;),
      δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε στο αν η
      συνταγογράφηση είναι σωστή ή όχι.


      Μπορείτε να κάνετε το τέστ που θα βρείτε
      εδώ, το οποίο ίσως να σας βοηθήσει να
      κατατοπιστείτε για το τί χρειάζεστε: https://www.lentiamo.gr/…eyetest.html


      Αν τα γυαλιά τα έχετε αγοράσει πρόσφατα, ή
      αν δεν τα φοράτε σε τακτική βάση, το αίσθημα
      της ζάλης είναι φυσικό, καθώς ο εγκέφαλος
      δεν έχουν προσαρμοστεί στην νέα εικόνα που
      λαμβάνει από τα μάτια σας. Εαν όμως
      συνεχίζεται ή επιδεινώνεται, παρακαλώ
      απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρό σας.


      Εν γένει, για τέτοιας φύσεως θέματα είναι
      πάντα καλύτερο να απευθύνεσται σε
      οφθαλμίατρο ή οπτικό με φυσική παρουσία,
      διότι χρειάζεται μια εξέταση και έλεγχος
      για να έχετε σωστή και
      εμπεριστατωμέ­νη γνώμη.


      Καθώς το πρόβλημα που μας περιγράφετε δεν
      φαίνεται να αφορά μόνο πάθηση όρασης αλλά
      ίσως (και) νευρολογικής φύσεως, θα σας
      παρακαλούσαμε να απευθυνθείτε σε κάποιον
      ειδικό παθολόγο προς καλύτερης
      επίλυσής του.


      Απάντηση
  • Ανι Λ.

    Καλησπέρα τι ειναι να βλέπεις σαν να κουνιούνται οι εικόνες και οταν κλείνω τα μάτια

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,


      Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.


      Καθώς το πρόβλημα που μας περιγράφετε δεν
      φαίνεται να αφορά μόνο πάθηση όρασης αλλά
      ίσως (και) νευρολογικής φύσεως, θα σας
      παρακαλούσαμε να απευθυνθείτε σε κάποιον
      ειδικό παθολόγο προς καλύτερης
      επίλυσής του.


      Απάντηση
  • Λαυρεντης

    Τι προκαλη ο Αστηγματησμος

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Ο αστιγματισμός σε χαμηλές και μέσες
      τιμές διόρθωσης προκαλεί μια θολή
      απεικόνιση και παραμόρφωση των
      αντικειμένων σε όλες τις αποστάσεις, ενώ σε
      μεγάλες τιμές διόρθωσης καθιστά την όραση
      πολύ δύσκολη.


      Αυτό είναι πιο έντονο σε καταστάσεις που η
      καλη ευκρίνεια είναι σημαντική, π.χ. κατα
      την διάρκεια της οδήγησης ή της άθλησης.


      Απάντηση
  • Σταυρούλλα

    γεια σας, μετά από επίσκεψη στον οφθαλμίατρο μου βρήκε ότι έχει μυωθεί η μυωπία μου λόγον αστιγματισμού.
    μου είπε να αλλάξω τους φακούς των γιαλιών μου ανάλογα με τους βαθμούς που έχω.στους φακούς επαφής πως θα γίνει?
    ευχαριστώ

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,


      Σας ευχαριστούμε για την ερώτησή σας.


      Εαν ο γιατρός σας έχει χορηγήσει νέα
      συνταγή γυαλιών, μπορείτε να μας την
      στείλετε στο info@lentiamo.gr και θα
      χαρούμε να πραγματοποιήσουμε την μετατροπή
      εκ μέρους σας.


      Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να σας
      δημιουργήσουμε μια συνταγογράφηση γυαλιών
      βάση των τιμών που έχετε σε φακούς επαφής,
      καθώς χρειάζεται να γνωρίζουμε και άλλους
      παράγοντες που δεν αναφέρονται σε
      συνταγή φακών.


      Παρακαλώ αν επιθυμείτε κάτι τέτοιο,
      απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρό σας ή ενα
      φυσικό κατάστημα οπτικών.


      Απάντηση
  • Βασιλική

    Καλησπέρα. Είναι τα πρώτα μου γυαλιά και η οφθαλμίατρος μου έβαλε 0,25 αστιγματισμό και στα δύο μάτια. Όμως εν τέλει (από δεύτερη εξέταση σε οπτομετρη) δεν το χρειάζομαι και με ζαλίζουν πολύ τα γυαλιά. Να συνεχίσω να τα φοραω για συνήθεια? Ή μπορεί να μου προκαλέσει μεγαλύτερο κακό από το πουθενά?
    Πρέπει να αλλάξω κρύσταλλα? Ευχαριστώ.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,


      Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.


      Ο αστιγματισμός σας είναι σχετικά μικρός
      και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να
      θεωρηθεί αμελητέος. Παρόλα αυτά το γεγονός
      ότι ζαλίζεστε μπορεί να υποδηλώνει κάποιο
      άλλο πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει, όπως
      για παράδειγμα κάποιο λάθος στις
      παραμέτρους των φακών κατά την
      κατασκευή τους.


      Εμείς θα σας συμβουλεύαμε να
      επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για το
      σύμπτωμα της ζάλης, καθώς μόνο αυτός μπορεί
      μετά από ιατρικό έλεγχο να σας υποδείξει
      που μπορεί αυτή να οφείλετε.


      Απάντηση
  • Σοφιανα

    Γεια σας είμαι 16 χρόνων και έχω και μυωπία και αστιγματισμό σε υψηλό επίπεδο. Για αισθητικούς λόγους θέλω να αρχίσω να φοράω φακούς επαφής. Αρχικά είναι εφικτό επιτρέπεται άμα είσαι ανήλικη να φοράς φακούς επαφής και δεύτερον υπάρχουν φακοί επαφής που να συνδυάζουν μυωπία και αστιγματισμό;

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,


      Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.


      Μπορείτε να φορέσετε φακούς επαφής χωρίς
      πρόβλημα, αν και συνιστάται να υπάρξει μια
      μικρή εκπαίδευση πριν την πρώτη χρήση,
      κυρίως για λόγους υγιεινης και σωστής
      χρήσης των φακών.


      Φακοί που διορθώνουν και την μυωπία και
      τον αστιγματισμό υπάρχουν, και μπορείτε να
      βρείτε την πλήρη ποικιλία που προσφέρουμε
      εδώ: https://www.lentiamo.gr/…matismo.html


      Απάντηση
  • Μαρια

    Καλησπερα. Θα ηθελα να σσς θεσω καποιες
    ερωτησεις. Εχω αμβλωποιια και απο το ενα ματι δε βλεπω.Εχει τεμπελιασει το ματι μου. Επισης εχω μυωπια 5,5 και 4,5 και αστιγματισμο .Τις τελευταιες μερες νομιζω ανεβηκαν και τα δυο γιατι δυσκολευομαι να διαβαζω στο κινητο και λιγο απο μακρια στην τηλεοραση.
    Θα μου κανει καλο να μη φοραω τα γυαλια μεσα στο σπιτι για να δυναμωσουν τα ματια? Επισης αν κλεινω για καποια ωρα το καλο ματι και βλεπω με το τεμπελικο θα βελτιωθει η αμβλωποιια? Μικρη ειχα πολυ στραβισμο στο τεμπελικο ματι αλλα πλεον δεν εχω καθολου.Ευχαριστω

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,


      Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.


      Εαν έχετε ήδη κάποια συνταγογραφημένα
      γυαλιά, ενδείκνυται να τα φοράτε στις
      καθημερινές σας δραστηριότητες
      ανεξαρτήτως χώρου, καθώς τα μάτια δεν
      ‘δυναμώνουν’ οταν δεν φοράτε τα
      γυαλιά σας.


      Σε περιπτώσεις αμβλωπίας, αυτό φυσικά
      συνδυάζεται με ασκήσεις που έχει ορίσει ο
      θεράπων ιατρός σας, καθώς και πιθανόν
      ειδικού καλύμματος που έχετε
      προμηθευτεί.


      Από την άλλη, εαν έχετε παρατηρήσει
      αυξημένη τάση ζάλης, πονοκεφάλων και
      αστάθειας, καθώς και μειωμένη οξύτητα
      οράσεως, είναι πιθανόν να έχουν αλλάξει οι
      τιμές της μυωπίας σας και να χρειάζεται να
      επισκευθείτε ξανα κάποιον οφθαλμίατρο ή
      αλυσίδα οπτικών προς εξέταση.


      Απάντηση
  • Βασίλειος Μ.

    Σε χειρουργημένο καταράκτη γίνεται Laser αστιγματισμού. Ευχαριστώ.

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      H εγχείρηση LASIK για διόρθωση αστιγματισμού
      δεν συνιστάται σε ασθενείς που έχουν ήδη
      υποβληθεί σε εγχείρηση καταράκτη.


      Παρ'όλα αυτά, είναι πάντα προτιμότερο να
      επισκεφθείτε έναν χειρούργο-οφθαλμίατρο
      για μια εξέταση και πιο
      εμπεριστατωμέ­νη γνώμη.


      Απάντηση
  • Γιαννης

    Καλησπερα είμαι 15 και τον τελευταίο καιρό παρουσιαζονται περιεργα πράγματα. Για να μην κρύβομαι όλη την ημέρα χρησιμοποιώ το κινητό και κάθομαι αμέτρητες ώρες στο PlayStation. Τα συμπτώματα που έχω ειναι μερικές φορές βλέπω περίπου δίπλα αντικείμενα που είναι ανοιχτοχρωμα σε σκοτεινό φόντο και όταν μισό κλείνω τα μάτια μου σχεδόν επανέρχεται. Επίσης έχω τρελό πονοκεφαλο αφου χρησιμοποιήσω το κινητό ή γενικά ηλεκτρονικά και νιώθω υπνηλία. Ας με βοηθήσει κάποιος ειδικος

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Καθώς είμαστε online κατάστημα οπτικών
      ειδών, δυστυχώς αδυνατούμε να σας παρέχουμε
      ιατρικές γνωματεύσεις διαδικτυακά.


      Από την περιγραφή του προβλήματος θα
      συνιστούσαμε να επισκεφτείτε κάποιον
      ειδικό άμεσα, ιδίως κάποιον νευρολόγο ή
      οφθαλμίατρο προς διάγνωση και αντιμετώπιση
      του προβλήματος.


      Απάντηση
  • Μανος

    O υιός μου 6 ετών διαγνώσθηκε στο ένα του μάτι με αστιγματισμό 5/10. Τι πρέπει να αποφεύγει; πχ τηλεόραση, laptop, κινητό τηλ; Μόνο του μπορεί να επανέλθει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Η ύπαρξη αστιγματισμού δεν χρειάζεται να
      διαταράξει την καθημερινότητα σας. Είναι
      γενικώς καλό φυσικά για παιδιά στην
      ανάπτυξη να αποφεύγουν την υπέρμετρη
      ακτινοβολία, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τον
      αστιγματισμό.


      Είναι σημαντικό μετά την διάγνωση να
      φοράει συνταγογραφημένα γυαλιά όσο το
      δυνατόν περισσότερο, όπως επίσης και να
      γίνεται τακτικός έλεγχος για αλλαγές στις
      παραμέτρους.


      Τέλος, παρακαλώ γνωρίζετε ότι ο
      αστιγματισμός δεν διορθώνεται από μόνος
      του, αλλά μπορεί να βελτιωθεί ή και
      εξαλειφθεί με εγχείρηση LASIK.


      Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες
      πληροφορίες για τις επεμβάσεις αυτές στον
      παρακάτω σύνδεσμο:


      https://www.lentiamo.gr/…-orashs.html


      Απάντηση
  • Μικαελα

    Καλησπέρα. Πήγα σε ένα κατάστημα οπτικών για να αλλάξω σκελετό γιατί δεν μου άρεσαν τα γυαλιά που είχα. Μέτρησε τα γυαλιά μου και έβαλε αυτούς τους βαθμούς ακριβώς. Όταν παρέλαβα τα καινούρια γυαλιά με ζαλιζαν απίστευτα λες και είχα στραβωθει. Όταν του το ανέφερα οτι δεν μπορώ καθόλου να τα ανεκτω είπε ότι πρέπει να συνηθησω τον νέο σκελετό γιατί είναι διαφορετικό το σχήμα. Πηγαίνοντας σε διαφορετικό οπτικό μου έβγαλε ότι η διακορικη των καινούριων γυαλιών είναι λανθασμένη. Με λίγα λόγια ζημιωθηκα τα χρήματα των λανθασμένων φακών και ο πρώτος οπτικός δεν δέχεται ότι είναι λάθος για να μην μου επιστρέψει τα χρήματα πίσω. Έφτιαξα νέους φακούς με τους ίδιους βαθμούς και με σωστή διακορικη. Ενώ βλέπω μια χαρά νιώθω περίεργα. Καμία σχέση με πριν αλλά νιώθω λίγη ζαλάδα και κουράζονται τα μάτια μου. Τι μπορεί να φταίει αυτή τη φορά ενώ είναι σωστές οι μετρήσεις? Να πάω και σε άλλον οπτικό να με μετρήσει? Ενδέχεται να έγινε πάλι κάποιο μικρό λάθος που δεν θα το παραδεχτεί ούτε αυτός ο οπτικός? Να σημειώσω εδώ ότι από τον δεύτερο οπτικό είχα πάρει γυαλιά ηλίου με τους βαθμούς μου στο ίδιο ακριβώς στρογγυλό σχήμα με τα τωρινά καινούρια μου γυαλιά, παρόλα αυτά δεν είχα καμία ενόχληση ούτε στην αρχή που τα πρωτοφορουσα. Έχω υπερμετρωπια 0,75 στο ένα μάτι και μυωπία 0,75 στο άλλο μάτι και λίγο αστιγματισμό και στα δύο.

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτη,


      Καθώς δεν γνωρίζουμε ούτε την ακριβή σας
      συνταγογράφηση, ούτε τα γυαλιά που σας
      δοθήκαν, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είχε
      γίνει σφάλμα στην κατασκευή και
      από ποιόν.


      Εν γένει, παίρνει κάποιες ημέρες για να
      συνηθίσει το μάτι σε καινούρια γυαλιά.
      ειδικά όταν έχει αλλάξει και ο βαθμός των
      παραμέτρων (ιδίως όταν έχει αυξηθεί).


      Επίσης, αν δεν έχει γίνει οφθαλμική
      μέτρηση για μεγάλο διάστημα, συνιστάται να
      απευθύνεστε σε οφθαλμίατρο για μια πιο
      ενδελεχή μέτρηση και σωστή
      συνταγογράφηση.


      Απάντηση
      • Μικαελα

        Ευχαριστώ για την απάντηση. Με τα παλιά μου γυαλιά βλέπω μια χαρά δεν νιώθω αυτή τη ζαλάδα που νιώθω με τα καινούρια αν και είναι οι ίδιοι βαθμοί και στα δύο. Αυτό είναι που με προβληματίζει.

        Απάντηση
  • Νοτης Π.

    Γεια σας ,ειμαι 58 ετων και τα τελευταια 2 χρονια εχω προβλημα με το αριστερο ματι ! Εχω παει σε ειδικους οφθαλμιατρους και εχω κανει OCT οπως και φλουροαγγειογραφημα το οποιο εδειξε στεγνη κακωση του οπτικου νευρου ανεξακριβωτη προ ποσων χρονων ! Εφτιαξα τους νεους μου φακους μετα απο μετρηση ορατοτητας αλλα τους τελευταιους 2 μηνες χειροτερευει το ματι βλεποντας διαθλασμενες γραμμες παντου και τριγωνικους εκφυλισμους σε ευθεια σχηματα και τις γραμματοσειρες σε αταξια ! Ειναι αυτο αποτελεσμα αστιγματισμου ?και πως διορθωνεται αν διορθωνεται ! Ειναι πολυ ενοχλητικο

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Τα συμπτώματα που μας αναφέρατε αναλυτικά
      δεν μπορούν από μόνα τους να μας δώσουν ένα
      ξεκάθαρο συμπέρασμα για την περίπτωση του
      αστιγματισμού σας. Εμείς θα σας
      συμβουλεύαμε να επικοινωνήσετε με το
      οφθαλμίατρο σας ώστε να σας βοηθήσει
      σχετικά με αυτά και να σας κάνει την
      κατάλληλη διάγνωση.


      Απάντηση
  • Γιάννος Π.

    Μπορεί να φύγει ο αστυγματισμος από μόνος του ή αυτό προκαλείται λογω αλλού προβληματος

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Ο αστιγματισμός είναι μία πάθηση που δεν
      μπορεί να περάσει από μόνη της και συνήθως
      μπορεί να διορθωθεί με φακούς επαφής,
      γυαλιά ή λέιζερ. Ο αστιγματισμός οφείλεται
      σε διαταραχές της κυρτότητας του
      κερατοειδούς ή παρόμοια οπτικά προβλήματα
      που θα μπορούσαν να τον προκαλέσουν.


      Απάντηση
  • Venie

    Το να βλέπω σκιές πάνω και κάτω από γράμματα σε τηλεόραση που είναι σαν θολές εικόνες του κανονικού είναι σύμπτωμα αστιγματισμού ?

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Αυτό που αναφέρετε δεν είναι σίγουρο ότι
      μπορεί να είναι σύμπτωμα αστιγματισμού. Για
      να βεβαιωθείτε πρέπει να συμβουλευτείτε το
      γιατρό ή οπτικό σας, ο οποίος με μία
      οφθαλμολογική εξέταση θα είναι σε θέση να
      γνωρίζει τι ακριβώς έχουν τα μάτια σας.


      Απάντηση
  • Χρηστος

    Καλημερα σας.Δημιουργουν τα δυο ειδη σστιγματισμου ομαλος,ανωμαλος αλληθωρισμο;Εαν ναι ποιος και ποτε και γιατι;
    Δημιουργει ο αλληθωρισμος αστιγματισμο;
    Μετα την προσχολικη ηλικια οπου και σταματα ο αστιγματισμος και παραμενει αμεταβλητος για παντα σε ποιες περιπτωσεις μπορει να αυξηθει;
    Η υπερμετρωπια οφειλεται στον αλληθωρισμο;ή ο αλληθωρισμος στην υπερμετρωπια ή δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο; και ειναι ανεξατητα;Το αυτο και η μυωπια.
    Σας ευχαριστω.

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Ο αλληθωρισμός δεν δημιουργείται
      απαραίτητα από τα είδη αστιγματισμού και
      δεν δημιουργεί αστιγματισμό. Ο
      αστιγματισμός υπάρχει πιθανότητα να
      αυξηθεί και μετά την προσχολική ηλικία όμως
      το σύνηθες είναι να σταματά και ο
      αλληθωρισμός πολλές φορές συνδυάζεται με
      τις παθήσεις της υπερμετρωπίας, της μυωπίας
      ή του αστιγματισμού. Βέβαια, για κάθε
      ερώτηση ιατρικής φύσεως, ειδικότερα
      μάλιστα εάν σχετίζεται με τα μάτια σας θα
      σας συνιστούσαμε να συμβουλεύεστε πάντα
      τον γιατρό σας ή οποιονδήποτε ειδικό
      φροντίδας, ο οποίος είναι σε θέση να καλύψει
      κάθε εύλογη απορία σας.


      Απάντηση
  • Κώστας

    Καλημέρα σας .έχω αστιγματισμο 4,25 και 4,75.Με τα γυαλιά που εχω βλεπω τα πάντα με τραγική παραμόρφωση (χωρίς να υπερβάλω η τηλεόραση γινεται 16:9 από 4:3). Ειναι θέμα των γυαλιων ή φυσιολογικό λόγω βαθμών αστιγματισμού; Συνιστάται η επέμβαση και αν ναι πόση μείωση σε βαθμους θα υπάρξει;

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ κύριε Κώστα,


      Για να διορθωθεί αυτή η παραμόρφωση με τα
      γυαλιά σας και για να μπορέσετε να
      διαπιστώσετε εάν μπορείτε να κάνετε
      επέμβαση, είναι απαραίτητο να
      συμβουλευτείτε το γιατρό σας διότι εκείνος
      έχοντας εξετάσει τα μάτια σας είναι σε θέση
      να γνωρίζει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα
      με τα γυαλιά που σας συνταγογράφησε καθώς
      και να σας ενημερώσει εάν συνίσταται η
      επέμβαση για εσάς.


      Απάντηση
  • Πέτρος

    Είμαι 16 χρονών και άρχισε να μου μεγαλώνει ο αστιγματισμός. Ενώ παλιά δεν είχα πρόβλημα με αυτόν τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί πολύ. Τι να κάνω;

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Για οποιαδήποτε αλλαγή παρατηρείτε στην
      όρασή σας, πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το
      γιατρό σας, ο οποίος με την κατάλληλη
      οφθαλμολογική εξέταση είναι σε θέση να
      λύσει κάθε πρόβλημά σας.


      Απάντηση
    • Π

      Ισχύει ότι ανεβαίνει η μυωπία και ο αστιγματισμός αν φοράω γυαλιά συνεχόμενα ενώ έχω μικρό πρόβλημα μυωπίας και αστιγματισμού που δεν απαιτεί να τα φορώ συνέχεια, παρά μόνο σε τηλεόραση και στον πίνακα του πανεπιστήμιου

      Απάντηση
      • Antonia
        Lentiamo.gr

        Αγαπητέ μας πελάτη,


        Η αυξομείωση του αστιγματισμού ή της
        μυωπίας δεν εξαρτάται απαραίτητα από την
        συχνότητα χρήσης των γυαλιών σας. Τα αίτια
        του οπτικού προβλήματος μπορεί μερικές
        φορές να είναι τέτοια που η χρήση των
        γυαλιών να μην βοηθάει στη διόρθωση των
        βαθμών. Για τις ιδιαιτερότητες που
        παρατηρείτε στην όρασή σας θα πρέπει να
        συμβουλευτείτε μόνο το γιατρό σας, ο οποίος
        με την κατάλληλη οφθαλμολογική εξέταση θα
        σας δώσει και την πιο σωστή διάγνωση.


        Απάντηση
  • Γιώργος

    Είμαι 15 χρόνων. Έχω και μυωπία και αστιγματισμό(οχι σε μεγάλους βαθμούς). Δεν έχω πάει ακόμα σε γιατρό αλλά θα πάω γιατί μέρα με τη μέρα βλέπω χειρότερα. Μπορώ με κάποιο τρόπο να σταματήσω αυτή τη σταδιακή απώλεια στην όρασή μου;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Για το πρόβλημα της όρασης σας καθώς
      βρίσκεστε σε νεαρή ηλικία, θα σας
      συμβουλεύαμε να επικοινωνήσετε με τον
      γιατρό σας, καθώς αυτός μπορεί μετά από
      ιατρικό έλεγχο να δει τα επίπεδα την
      μυωπίας και του αστιγματισμού σας
      αναλυτικά και να προτείνει κατάλληλες
      λύσεις.


      Απάντηση
  • Γιώργος

    Έχει εδώ και μια βδομάδα περίπου που έχω "σημάδια " αστιγματισμού και καθώς κάθομαι σε υπολογιστή ή τηλεόραση γίνεται αυτή η ενοχλητική αντανάκλαση με συνέπεια να κουράζεται το μάτι. Έκανα 3 μέρες διάλειμμα από τις οθόνες αλλά μάλλον δεν υποχωρεί το πρόβλημα, λόγω των ημερών δεν είναι οι ιατροί ανοιχτοί, τι θα μου προτείνατε να κανω; η ηλικία μου είναι 27 ετών δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Aγαπητέ μας πελάτη,


      Για να αγοράσετε οποιοδήποτε βοήθημα
      διόρθωσης όρασης (είτε γυαλιά είτε φακούς
      επαφής) χρειάζεστε απαραίτητα συνταγή
      γιατρού, διότι εκείνος έχοντας εξετάσει τα
      μάτια σας είναι σε θέση να γνωρίζει τι είναι
      κατάλληλο για εσάς. Λόγω των ημερών
      μπορείτε να ξεκουράζετε τα μάτια σας ανά
      τακτά χρονικά διαστήματα και να βάζετε
      ρύθμιση στις οθόνες που χρησιμοποιείτε που
      να είναι ξεκούραστη για τα μάτια.


      Απάντηση
  • Ρούλα

    Το ένα μου μάτι χάνει την εστίαση του και "φεύγει" -"παίζει" στιγμιαία για κλάσματα του δευτερολέπτου. Μπορεί να οφείλεται στον αστιγματισμό που εχω?(1,5). Διαφορετικά τι άλλη πάθηση μπορεί να είναι? Είχα διαβάσει παλιά πως κάτι τέτοιο που σας περιεγρΨα δημιουργεί θέματα στην συγκέντρωση σε διάβασμα κλπ.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Το πρόβλημα της εστίασης που μας
      περιγράφετε δεν σημαίνει απαραίτητα πως
      σχετίζετε με την πάθηση του αστιγματισμού
      σας. Παρόλα αυτά εμείς θα σας συμβουλεύαμε
      να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας καθώς
      μόνο αυτός μπορεί μετά από τον απαραίτητο
      ιατρικό έλεγχο να εντοπίσει τις αιτίες
      αυτών των συμπτωμάτων και να σας προτείνει
      την αντίστοιχη θεραπεία.


      Απάντηση
  • Καλλια

    Καλησπέρα σας! Έχω αστιγματισμό στο αριστερό μάτι 0.75..Πήρα γυαλιά αλλά προτιμώ τα μάτια μου χωρίς αυτά..Σαν να με κουράζουν αλλά νιώθω ότι χωρίς τα γυαλιά βλέπω καλύτερα τι να κάνω..??

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Θα σας συμβουλεύαμε να επισκεφτείτε το
      γιατρό σας για μία εξέταση και αυτός είναι
      σε θέση να γνωρίζει τα κατάλληλα γυαλιά και
      αστιγματικούς φακούς επαφής για εσάς. Εάν
      επιθυμείτε να δημιουργήσετε μία παραγγελία
      από το κατάστημά μας μπορείτε να μας
      καλέσετε στο 211 2340040 (Δευ-Παρ 9:30–17:00) ή
      εναλλακτικά να μας στείλετε μήνυμα στο info@lentiamo.gr.


      Απάντηση
  • Βασίλης Κ.

    Καλησπέρα, έχω 1 βαθμό αστιγματισμού στο αριστερό μάτι και 3 βαθμούς αστιγματισμού στο δεξί συν 1 βαθμό μυωπίας στο δεξί. Επομένως όταν καλύπτω το αριστερό μου μάτι είναι εμφανής η θολούρα. Παρέλαβα σήμερα τα γυαλιά μου (πρώτη φορά που φοράω γυαλιά) και εκτός από την κλασική ζαλάδα που προκαλείται παρατηρώ ότι και πάλι κλείνοντας το αριστερό μάτι και βλέποντας μόνο με το δεξί υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη θολούρα. Είναι φυσιολογικό και θέλει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα ή πρέπει να απευθυνθώ στον οφθαλμίατρό μου;
    Ευχαριστώ

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Η διαφορά αστιγματισμού που μπορεί να
      υπάρξει ανάμεσα στα δύο μάτια μπορεί να
      μείωση την απόδοση της όρασης και την
      ευκρίνεια της, παρουσιάζοντας πληθώρα από
      διαφορετικά συμπτώματα, όπως και αυτό της
      ζαλάδας που αισθάνεστε.


      Παρόλα αυτά στην περίπτωση σας θα σας
      συμβουλεύαμε να απευθυνθείτε στον γιατρό
      σας καθώς αυτός γνωρίζει με ακρίβεια και
      μπορεί να σας προτείνει πιθανές λύσεις για
      την διόρθωση των προβλημάτων.


      Απάντηση
  • Στέλιος

    Ήθελα να ρωτήσω εγώ έχω 3,5 αστιγματισμό και στα δύο μάτια και είμαι 16 χρονών μπορώ να κάνω επέμβαση με λέιζερ

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Στην περίπτωση που θα θέλατε να
      προχωρήσετε σε επέμβαση στην ηλικία των
      16 δεν θα σας το συμβουλεύαμε, καθώς ο
      αστιγματισμός συνεχίζει να βρίσκετε σε
      εξέλιξη κατά την περίοδο αυτή.


      Σε κάθε περίπτωση όμως θα σας
      συμβουλεύαμε να απευθυνθείτε στον γιατρό
      σας, αφού ο ίδιος μπορεί να εξετάσει
      αναλυτικά την περίπτωση σας και να
      αποφασίσει αν αυτό είναι εφικτό.


      Απάντηση
  • Ελπιδα

    Καλησπερα, εχω αστιγματισμο, στο ενα ματι 3 και στο αλλο 3.5...
    και λιγη μυωπια, κατω απο 1 και στα δυο ματια.
    Μπορει να διορθωθει αυτο με λειζερ? Και ο αστιγματισμος και η μυωπια? Στην ιδια επεμβαση?
    Κατι εχω ακουσει οτι ο αστιγματισμος διορθωνεται μεχρι 3 βαθμους..ισχυει?

    Ευχαριστώ

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Η διόρθωση του αστιγματισμού σας, και
      ειδικά σε μεγάλα επίπεδα όπως μας αναφέρατε
      και για τα δύο μάτια είναι κάτι που μπορεί
      να συμβεί μόνο υπό αρκετές ιατρικές
      προϋποθέσεις. Για να σιγουρευτείτε αν αυτό
      είναι εφικτό θα πρέπει να απευθυνθείτε στον
      γιατρό σας.


      Απάντηση
  • Christos P.

    Γεια σας ήθελα να ρωτήσω από τι ηλικία μέχρι τι ηλικία μπορεί να εμφανιστεί η μυωπία;

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Η μυωπία δεν έχει συγκεκριμένο όριο
      ηλικίας όσον αφορά στην εμφάνισή της.
      Μπορεί να εμφανιστεί από την παιδική ηλικία
      ή και ακόμη και μετά την ενηλικίωση.


      Απάντηση
  • Ιωαννησ Κ.

    Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 16 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΥΩΠΙΑ 7 ΚΑΙ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ 2,5 ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑ ΦΑΚΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ (ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ)ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Στην περίπτωση της κόρη σας φυσικά και
      μπορεί να φορέσει φακούς επαφής
      αστιγματικούς. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες
      στις οποίες μπορεί να επιλέξει. Ανάμεσα
      στους ημερήσιους, δεκαπενθήμερους και
      μηνιαίους για την περίοδο χρήσης που
      θα ήθελε.


      Μπορείτε να τους δείτε αναλυτικά στον
      παρακάτω σύνδεσμο:


      https://www.lentiamo.gr/…matismo.html


      Απάντηση
  • Christos P.

    Μπορώ να κάνω εγχείρηση μυωπιας πριν τα 18;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Στην περίπτωση που θα θέλατε να
      προχωρήσετε σε επέμβαση πριν την ηλικία των
      18 δεν θα σας το συμβουλεύαμε, καθώς η μυωπία
      συνεχίζει να αυξάνεται κατά την
      περίοδο αυτή.


      Σε κάθε περίπτωση όμως θα σας
      συμβουλεύαμε να απευθυνθείτε στον γιατρό
      σας, αφού ο ίδιος μπορεί να εξετάσει
      αναλυτικά την περίπτωση σας και να
      αποφασίσει αν αυτό είναι εφικτό.


      Απάντηση
      • Christos P.

        Γενικά λέω γίνεται να κάνεις εγχείρηση μυωπιας πριν τα 18 γιατί έχω διαβάσει πως για να μπορείς να κάνεις εγχείρηση μυωπιας πρέπει να είσαι πάνω από 18

        Απάντηση
        • Lefteris
          Lentiamo.gr

          Αγαπητέ μας πελάτη,


          Γενικότερα δεν συνιστούμε να γίνει
          επέμβαση πριν την ηλικία των 18. Ο λόγος που
          έχετε διαβάσει την απαγόρευση του είναι
          γιατί τα μάτια μας ακόμα σε αυτήν την φάση
          αναπτύσσονται, καθώς και η όραση μας.


          Απάντηση
      • Christos P.

        Ντάξει η μυωπία μπορεί να αυξηθεί και μετά τα 18 επιτρέπεται όμως να κάνεις εγχείρηση πριν τα 18;

        Απάντηση
        • Lefteris
          Lentiamo.gr

          Αγαπητέ μας πελάτη,


          Δεν επιτρέπεται η επέμβαση στα μάτια πριν
          την ηλικία των 18.


          Απάντηση
  • Christos P.

    Γεια σας είμαι 16 χρόνων και έχω 1,50 και 1,75 μυωπία και ήθελα να ρωτήσω σε τι ηλικία μπορώ να κάνω εγχείρηση;

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Η μυωπία είναι μια πάθηση προοδευτική και
      μπορεί μέχρι την ηλικία των 22 χρόνων να
      συνεχίζει να αυξάνεται. Οπότε δεν θα
      συμβουλεύαμε να γίνει επέμβαση
      προηγουμένως και εφόσον δεν έχει
      παραμείνει σταθερή για ένα χρόνο. Εάν
      επιθυμείτε να κάνετε την εγχείριση
      νωρίτερα θα σας προτείναμε να
      επικοινωνήσετε και να συμβουλευτείτε το
      γιατρό σας.


      Απάντηση
      • Christos P.

        Δηλαδή δεν μπορώ να κάνω εγχείρηση στα 18 που γίνεται;

        Απάντηση
        • Lefteris
          Lentiamo.gr

          Αγαπητέ μας πελάτη,


          Στην περίπτωση που θα θέλατε να
          προχωρήσετε σε επέμβαση στην ηλικία των 18,
          θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας,
          αφού ο ίδιος μπορεί να εξετάσει αναλυτικά
          την περίπτωση σας και να αποφασίσει αν αυτό
          είναι εφικτό.


          Απάντηση
  • Renato

    Χαιρετε, μια ερωτηση ηθελα να σας κανω. Εχω στο αριστερο μου ματι αστιγματισμο ενω το δεξι εινια μια χαρα ,αλλα εχω παρατηρησει πως το αριστερο εχει μια ελαφρα πιο εντονη αποχρωση απο το δεξι . Τι μπορει να ειναι αυτο; μηπως ειναι κατι που πρεπει να εξετασω; Και αν ναι σε ποιον γιατρο ;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Μερικές φορές αυτή η απόχρωση είναι
      φυσιολογική, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε
      πάντα σίγουροι για αυτό. Εάν αισθανθείτε
      ότι κάτι δεν πάει καλά με την όραση σας, θα
      πρέπει να επισκεφτεί άμεσα έναν γιατρό
      (οφθαλμίατρο).


      Απάντηση
  • Λεττα

    Γιατρέ καλημέρα,
    Έχω αστιγματισμό και στα δύο μάτια 0.25 φοράω τα γυαλιά όταν είμαι στον υπολογιστή,λόγο της δουλειάς μου ως σχεδιάστρια είμαι πολλές ώρες στον υπολογιστή, ή όταν βλέπω ταινία. Παθαίνω και οφθαλμικη αύρα. Είναι κάτι που μπορώ να διορθώσω ή να βελτιώσω;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Υ. Γ η ηλικία μου είναι 35.

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Ίσως οι μετρήσεις όσον αφορά τον
      αστιγματισμό σας να χρειάζονται
      επανεξέταση, όμως κατά τη γνώμη μας το κύριο
      πρόβλημα στην περίπτωση σας είναι ότι
      περνάτε πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες. Εάν
      εργάζεται με υπολογιστή στη δουλειά σας,
      τότε θα πρέπει να αποφύγετε επιπλέον
      δραστηριότητες με οθόνη κατά την συνέχεια
      της ημέρας μετά την δουλειά. Άλλες
      εναλλακτικές λύσεις (αλλά όχι θεραπεία)
      είναι οι οφθαλμικές
      σταγόνες
      που καταπραΰνουν τα μάτια ή
      γυαλιά – φακοί
      επαφής
      που μπορούν να προστατεύουν από
      τις υπεριώδεις ακτίνες οι οποίες
      προέρχονται από οθόνες.


      Απάντηση
  • Christos P.

    Γεια σας ήθελα να ρωτήσω δεν υπάρχει κανένας τρόπος που να μειώνεται η μυωπία εκτός της εγχείρησης και σε τι ηλικία μπορώ να κάνω εγχείρηση;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Η μυωπία είναι μια πάθηση προοδευτική και
      συνήθως με την χρήση φακών επαφής ή γυαλιών
      μπορούμε να κρατήσουμε σταθερή την
      κατάσταση της. Μπορεί βέβαια και μέχρι την
      ηλικία των 22 χρόνων να συνεχίζει να
      αυξάνεται. Οπότε δεν θα συμβουλεύαμε να
      γίνει επέμβαση προηγουμένως και εφόσον δεν
      έχει παραμείνει σταθερή για ένα χρόνο.


      Απάντηση
  • Κοβαλιτσουκ Κ.

    Καλησπέρα. Η κόρη μου είναι 6 χρόνον. Έχει αστιγματισμο 4 και στα δύο μάτια. Είναι πολύ? Ανησυχούμε παρά πολύ!!!

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Στην περίπτωση που αναφέρεστε στην τιμή
      κυλίνδρου 4 (CYL) για την περίπτωση της κόρης
      σας, τότε ναι, είναι αρκετά μεγάλη τιμή.
      Παρόλα αυτά θα μπορούσε να δοκιμάσει άφοβα
      ημερήσιους
      αστιγματικούς φακούς επαφής
      σιλικόνης
      υδρογέλης ή τους μηνιαίους Biofinity από την
      CooperVision.


      Απάντηση
  • Christos P.

    Γεια σας είμαι 16 χρόνων έχω 1,50 και 1,75 μυωπία και δεν φοράω ποτέ γυαλιά πάρα μόνο στα μαθήματα και στην τηλεόραση. Τι μπορώ να πάθω από αυτό και γίνεται να μου μειωθεί η μυωπία και πότε μπορώ να κάνω εγχείρηση μυωπίας;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Η μυωπία είναι συνήθως μία πάθηση
      προοδευτική κατά την οποία υπάρχει αύξηση
      των βαθμών ανεξάρτητα με την χρήση των
      γυαλιών. Φυσικά στην περίπτωσή που φοράτε
      γυαλιά βοηθάτε στην σταθερότητα της υγείας
      των ματιών.


      Η διόρθωση με χειρουργική επέμβαση για τη
      χαμηλή μυωπία σας και για την νεαρή ηλικία
      σας σίγουρα δεν είναι μια καλή λύση. Θα σας
      προτείναμε να δοκιμάσετε καλύτερα να
      χρησιμοποιήσετε φακούς επαφής που
      διορθώνουν την μυωπία χωρίς τις ενοχλήσεις
      που μπορεί να σας προκαλούν τα γυαλιά.


      Απάντηση
      • Christos P.

        Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά ακόμα δεν μου είπατε τι μπορώ να πάθω επειδή δεν φοράω ποτέ γυαλιά πάρα μόνο στα μαθήματα και στην τηλεόραση και αν η μυωπία με κάποιον τρόπο μειώνεται;

        Απάντηση
        • Lefteris
          Lentiamo.gr

          Αγαπητέ μας πελάτη,


          Όπως σας αναφέραμε η μυωπία είναι μία
          πάθηση που προοδευτικά αυξάνετε και δεν
          μειώνετε, παρά μόνο μετά από χειρουργική
          επέμβαση. Όμως στην περίπτωση της ηλικίας
          σας δεν θα το προτείναμε.


          Η χειρουργική επέμβαση είναι εφικτή σε
          μεγαλύτερες ηλικίες.


          Η χρήση των γυαλιών σίγουρα μπορεί να
          βοηθήσει καλύτερα στην υγεία των ματιών σας
          όμως το γεγονός πως δεν τα φοράτε συνέχεια
          δεν μπορεί να μας δώσει συμπεράσματα για το
          τι μπορεί να συμβεί σε αυτά.


          Όσο τα μάτια υποφέρουν από την πάθηση της
          μυωπίας και την καταπόνηση της οθόνης
          τηλεοράσεως καλό θα ήταν να τα υποβοηθάτε
          με γυαλιά ή διορθωτικούς φακούς επαφής.


          Απάντηση
          • Christos P.

            Ευχαριστώ αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος που να μειώνεται η μυωπία εκτός της εγχείρησης και σε τι ηλικία μπορώ να κάνω εγχείρηση;

            Απάντηση
            • Lefteris
              Lentiamo.gr

              Αγαπητέ μας πελάτη,


              Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να
              εξαλείψετε την μυωπία είναι κυρίως με
              επέμβαση. Η μέθοδος Lasik για παράδειγμα είναι
              πολύ γνωστή σε αυτές τις περιπτώσεις.


              Θα πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών
              καθώς μέχρι την ηλικία αυτή συνεχίζεται η
              ανάπτυξη της μυωπίας.


              Απάντηση
  • Βασίλης

    Καλησπέρα σας,

    Η κόρη μου μόλις διαγνώστηκε με αστιγματισμό 2 και 2,25, είναι 6 ετών. Με τα γυαλιά υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί κάποτε; ή απλά θα βοηθήσουν να μην μεγαλώσει ο βαθμός;
    Απο ποιά ηλικία είναι ασφαλές να γίνει διόρθωση με laser ;

    Σας ευχαριστώ πολύ

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Σε αυτή την ηλικία δεν υπάρχει η
      δυνατότητα να γίνει διόρθωση με laser. Η κόρη
      σας είναι πολύ νέα και τα μάτια είναι ακόμα
      σε ανάπτυξη σε αυτές τις ηλικίες.


      Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσουμε στο αν
      θα υπάρξει μελλοντικά περίπτωση να γίνει
      διόρθωση, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες
      που επηρεάζουν τα μάτια όσο αυτά βρίσκονται
      σε ανάπτυξη.


      Τα γυαλιά διόρθωσης βοηθούν γενικότερα
      στην σωστή ανάπτυξη των ματιών, στην
      ασφάλεια τους, στην καλή όραση, στην μη
      εμφάνιση αμβλυωπίας καθώς και στην πρόοδο
      της 3D όρασης. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις ο
      αστιγματισμός μπορεί να χειροτερέψει ή
      παραμένει στα ίδια επίπεδα.


      Απάντηση
  • Κατερίνα Π.

    Έχω 0.50 αστιγματισμό. Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να μου ανεβεί ή όχι. Μπορώ με κάποιον τρόπο να αποβάλλω την ανάπτυξη του αστιγματισμού αν υπάρχει περίπτωση να ανέβει;

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Ο αστιγματισμός είναι μία πολύ συχνή
      ανωμαλία του ματιού αφού προκαλείται από το
      διαφορετικό σχήμα του κερατοειδούς ή του
      φακού με ακανόνιστη καμπυλότητα. Εφόσον
      είναι μια ανωμαλία που σχετίζεται με τη
      φύση του ματιού δεν υπάρχει τρόπος να
      γνωρίζει κανείς με σιγουριά πώς μειώνεται ή
      αυξάνεται ή ακόμη και αν θα υπάρξει κάποια
      μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα σας
      προτρέπαμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας,
      ο οποίος έχει εξετάσει τα μάτια σας και ως
      εκ τούτου γνωρίζει τη φύση και το σχήμα του
      αστιγματικού κερατοειδούς σας.


      Απάντηση
  • Ath_53

    Γίνεται να μου μειωθεί η μυωπια

    Απάντηση
    • Ath_53

      Έχω 2,5 βαθμούς μυωπία,πρέπει να τα φοράω συνέχεια τα γυαλιά?

      Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Η μυωπία είναι μία διαθλαστική ανωμαλία
      του ματιού και οι τιμές της ενδέχεται να
      εμφανίσουν διαφορές (μείωση ή αύξηση) ανά
      διαστήματα. Γι' αυτόν το λόγο είναι
      απαραίτητη η τακτική παρακολούθησή της με
      οφθαλμολογική εξέταση στο γιατρό σας.
      Επίσης, η συχνότητα χρήσης των γυαλιών
      είναι κάτι που εξαρτάται από τον χρήστη και
      από τη συμβουλή του γιατρού για την κάθε
      περίπτωση.


      Απάντηση
      • Marw

        Καλησπέρα σας, πάω πρώτη λυκείου και έχω 2,5 βαθμούς,φοράω συνέχεια τα γυαλιά μου,πιστεύετε ότι θα μου αυξηθεί η μυωπια

        Απάντηση
        • Lefteris
          Lentiamo.gr

          Αγαπητέ μας πελάτη,


          Στην περίπτωσή που φοράτε γυαλιά βοηθάτε
          σίγουρα στην σταθερότητα της υγείας των
          ματιών σας. Παρόλα αυτά όμως θα πρέπει να
          γνωρίζετε πως η μυωπία γενικότερα είναι μία
          πάθηση προοδευτική κατά την οποία υπάρχει
          αύξηση των βαθμών ανεξάρτητα με την χρήση
          των γυαλιών.


          Απάντηση
  • Μαριλια

    Καλησπέρα σας.
    Υπάρχουν οι εξής μονάδες LEFT SPH 0,25 CYL. 1,75.
    Θεωρείτε ότι διορθώνεται με γυαλιά; καθώς έχω επισκεφθεί πληθώρα ιφθαλμιατρων όπου οι μισοί με παροτρύνουν σε χειρουργείο κ άλλοι μισοί μου λένε να το διορθώσω με γυαλιά.
    Θα ήθελα και τη δική σας άποψη καθώς επιθυμώ κ εγώ περισσότερο τη θεραπεία με γυαλιά. Ευχαριστώ

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Ο αστιγματισμός είναι μία διαθλαστική
      ανωμαλία του ματιού που μπορεί να διορθωθεί
      με φακούς επαφής, γυαλιά ή λέιζερ.
      Προκειμένου να αποφασίσετε την κατάλληλη
      διόρθωση για εσάς θα πρέπει να
      συμβουλευτείτε το γιατρό σας, καθώς εκείνος
      εξετάζοντας τα μάτια σας είναι σε θέση να
      γνωρίζει καλύτερα τι είναι σωστό
      για εσάς.


      Απάντηση
  • Γιωργος Κ.

    Γραφετε οτι ο χαμηλος βαθμος αστιγματισμού δεν προκαλει προβληματα στην καθημερινοτητα μας.
    Τι εννοείτε με χαμηλου βαθμου αστιγματισμο ?
    Ποιο ειναι το οριο απο το χαμηλο στον μεσαιο και στον υψηλο βαθμο ?

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Ο βαθμός αστιγματισμού συνήθως στην
      τιμή –0.25 (κύλινδρος) σχετίζεται με την
      φυσιολογική ανατομία του
      αμφιβληστροειδούς στο ανθρώπινο μάτι, και
      για τον λόγο αυτό θεωρείτε χαμηλός. Οι τιμές
      αστιγματισμού από –0.75 έως –1.50 (κύλινδρος)
      θεωρούνται τιμές μεσαίου αστιγματισμού,
      ενώ οι τιμές άνω των –1.50 (κύλινδρος)
      θεωρούνται υψηλές.


      Απάντηση
  • Θοδωρης Μ.

    Ποσο συχνα πρεπει κανεις να φοραει τα γυαλια του αστιγματισμου οταν εχει κατω απο 1 βαθμο και οταν εχει αρκετα περισσοτερο;Μηπως δεν εχουν καμμια διαφορα οι βαθμοι....δεν βλεπω πουθενα να αναφερεστε σε αυτο το θεμα.

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Ο χαμηλός ή υψηλός βαθμός αστιγματισμού
      μπορεί όντως να διορθωθεί με γυαλιά
      αστιγματισμού ή αστιγματικούς (τορικούς)
      φακούς, αλλά η συχνότητα χρήσης ανάλογα με
      τους βαθμούς μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο
      από τον γιατρό, ο οποίος εξετάζει την κάθε
      περίπτωση. Αυτός έπειτα από την κάθε
      εξέταση μπορεί να ξέρει και να προτείνει
      την κατάλληλη συχνότητα χρήσης για τη
      διόρθωση του αστιγματισμού.


      Απάντηση
  • Γαβριήλ Χ.

    Εγώ έχω 0.5 Αστιγματισμο και στα δύο μάτια. Μπορώ να κάνω Λέιζερ;

    Απάντηση
    • Antonia
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,


      Ο αστιγματισμός στα μάτια είναι δυνατόν
      να διορθωθεί με φακούς επαφής, γυαλιά ή και
      λέιζερ, αλλά είναι απαραίτητο να
      συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ειδικά για
      τέτοια ζητήματα, διότι αυτός έχοντας
      εξετάσει τα μάτια σας ξέρει να σας
      συμβουλεύσει κατάλληλα για το τι μπορείτε
      να κάνετε και να σας πει τι είναι καλύτερο
      για εσάς.


      Απάντηση

Επόμενα 4 σχόλια

*Υποχρεωτικά πεδία

Best selling προϊόντα