Σύνδεση

7 λόγοι για τους οποίους δεν βλέπετε καλά με τους φακούς επαφής

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 24/6/2022. Γράφτηκε από Lentiamo

Η αγορά νέων φακών επαφής και η διατήρησή τους σε άριστη κατάσταση είναι η καθημερινότητα όλων όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Αλλά προσέξτε! Είχατε ποτέ θολή όραση με τους φακούς που μόλις αγοράσατε; Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους αυτή η ερώτηση τίθεται συχνά μεταξύ των πελατών μας.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι πελάτες μας έχουν πει πράγματα όπως: "Τα μάτια μου δεν εστιάζουν καλά με τους φακούς επαφής" ή "Η όρασή μου είναι θολή με τους νέους φακούς." Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε τέλος σε όλες αυτές τις αμφιβολίες που σας εμποδίζουν να χρησιμοποιείτε τους φακούς επαφής με άνεση.

Έχετε θολή όραση με τους νέους σας φακούς επαφής; Αυτοί μπορεί να είναι οι λόγοι

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν έχετε θολή όραση με τους νέους σας φακούς επαφής καθώς είναι κάτι που μπορεί να λυθεί εύκολα και στο Lentiamo θα σας δώσουμε τις πληροφορίες που αναζητάτε. Διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στον τομέα των φακών αφου είμαστε ένα από τα κορυφαία διαδικτυακά καταστήμα με οπτικά στην αγορά, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είστε σε καλά χέρια.

Ελέγξτε αν οι φακοί επαφής έχουν υποστεί ζημιά

Όπως ίσως γνωρίζετε, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φακών επαφής, όχι μόνο όσον αφορά τα υλικά ή τον κατασκευαστή τους, αλλά και όσον αφορά τη συνιστώμενη συχνότητα χρήσης τους. Όπως κάθε άλλο προϊόν με ημερομηνία λήξης, έτσι και οι φακοί επαφής έχουν περιορισμένο χρόνο χρήσης.

Καθώς οι φακοί πλησιάζουν προς τις τελευταίες ημέρες τους, ελέγξατε αν έχουν υποστεί ελαφρές φθορές; Αν ναι, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να φοράτε ένα νέο σετ. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί πιο εύκολα με τους μηνιαίους φακούς επαφής, τους τριμηνιαίους φακούς επαφής ή τους φακούς επαφής συνεχούς χρήσης.

Αν διαπιστώσετε πως οι φακοί επαφής σας δεν λειτουργούν πλέον, αυτό θα συμβεί με την εμφάνιση θολής όρασης, ξηροφθαλμίας και ερυθρότητας ως τα κύρια συμπτώματα. Θα σας πούμε περισσότερα γι' αυτά παρακάτω:

7-logoi-pou-den-vlepeis-kala-me-fakous-epafis-1

Αποφύγετε πάση θυσία τη βρωμιά στους φακούς σας

Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να έχετε θολή όραση με τους φακούς επαφής είναι ότι δεν τους έχετε διατηρήσει αρκετά στη θήκη τους και δεν τους έχετε λιπάνει με το σωστό διάλυμα φακών επαφής. Η βρωμιά είναι ένα από τα κύρια προβλήματα για τους ανθρώπους που αρχίζουν να χρησιμοποιούν φακούς επαφής, καθώς η έλλειψη γνώσης τους οδηγεί στο να μην λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για να τους διατηρούν καθαρούς.

Όταν πρόκειται για την υγεία και τη φροντίδα των ματιών, μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή, επομένως είναι σημαντικό οι φακοί σας να φυλάσσονται σε ασφαλή χώρο που δεν υπάρχει βρωμιά και μικροοργανισμοί.

Έχετε βεβαιωθεί ότι η συνταγή σας είναι σωστή;

Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που ποτέ δεν θα κάνατε λάθος όμως είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και σίγουρα μπορεί να παίξει ρόλο στη θολή όραση με φακούς επαφής. Συνήθως κάθε μάτι είναι διαφορετικό, οπότε χρειάζεστε έναν οπτομέτρη για να καθορίσει ποια συνταγή είναι σωστή και για τα δύο σας μάτια.

Ίσως χρειαστεί να κάνετε εξετάσεις

Πιθανώς το γνωρίζετε ήδη, αλλά τα προβλήματα όρασής σας μπορεί να γίνουν πιο έντονα με την πάροδο του χρόνου. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε τακτικά τσεκ-απ ώστε οι φακοί επαφής σας (και τα γυαλιά σας, αν τα φοράτε) να προσαρμόζονται σωστά για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά όρασης σας.

Συνήθως συνιστάται να το κάνετε αυτό μία ή δύο φορές το χρόνο για να ελέγξετε αν η κατάστασή σας είναι η ίδια ή αν κάτι έχει αλλάξει. Εάν παρατηρείτε προβλήματα οποιουδήποτε είδους σε συνεχή βάση, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατό για να δώσετε τέλος σε αυτά.

Έχετε τοποθετήσει κάθε φακό επαφής στο σωστό μάτι;

Η συνταγή σας είναι το κλειδί και κάθε μάτι μπορεί να χρειάζεται διαφορετική διόρθωση, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή ποιος φακός είναι σωστός για κάθε μάτι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βλέπετε καθαρά και να αποφεύγετε τη θολή όραση με τους φακούς επαφής.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ποιος φακός επαφής ανήκει σε ποιο μάτι; Είναι εύκολο! Εάν έχετε μια θήκη φακών επαφής, η θήκη θα έχει το γράμμα R (Right) για το δεξί μάτι και το γράμμα L (Left) για το αριστερό μάτι.

7-logoi-pou-den-vlepeis-kala-me-fakous-epafis-2

Αποτρέψτε την ξηροφθαλμία και διατηρήστε τα μάτια σας καλά λιπασμένα

Η ξηροφθαλμία είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους μπορεί να έχετε θολή όραση με τους φακούς επαφής σας, είτε αυτοί είναι καινούργιοι είτε τους φοράτε εδώ και καιρό. Επιπλέον, η ενυδάτωση είναι επίσης σημαντική για την άνεση σας όταν φοράτε φακούς. Χωρίς την υγρασία τους, οι φακοί επαφής μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία ή ερεθισμό..

Εάν έχετε αυτού του είδους το πρόβλημα με τους φακούς επαφής σε καθημερινή βάση, μπορείτε να αγοράσετε οφθαλμικές σταγόνες για μια πιο ευχάριστη εμπειρία χρήσης.

Διαφορετικοί τύποι προβλημάτων: προβλήματα διόφθαλμης ή ενδιάμεσης όρασης

Μπορεί να έχετε λάβει όλες τις σωστές προφυλάξεις, αλλά είναι επίσης πιθανό να έχετε θολή όραση με φακούς επαφής λόγω προβλημάτων όρασης μεγαλύτερου βαθμού από τη μυωπία ή τον αστιγματισμό. Δύο σαφή παραδείγματα είναι η διόφθαλμη όραση ή ενδιάμεση όραση.

Με άλλα λόγια, μπορεί να βλέπετε καθαρά μόνο από το ένα μάτι ή μπορεί να χρειάζεστε διαφορετικές συνταγές ανάλογα με το πόσο μακριά βρίσκεστε από το αντικείμενο στο οποίο θέλετε να εστιάσετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερο να λάβετε σύσταση από τον οπτικό σας ως προς το τι χρειάζεστε για να βλέπετε σωστά.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να συνηθίσετε τους φακούς επαφής;

Εάν είχατε αλλαγή συνταγής και πρέπει να αγοράσετε νέους φακούς επαφής, να γνωρίζετε ότι μπορεί να χρειαστούν τρεις ημέρες για να τους συνηθίσει πλήρως το μάτι σας. Δεν θα πρέπει να είναι πολύ άβολο ή ενοχλητικό, αλλά να θυμάστε ότι είναι μια διαδικασία που πρέπει να περάσουν τα μάτια σας. Αν δεν το κάνετε αυτό, θα σημαίνει ότι θα βλέπετε ακόμη χειρότερα επειδή δεν θα προσαρμοστούν στις ανάγκες σας.

Φυσικά, μόλις τους συνηθίσετε, δεν θα παρατηρήσετε πλέον προβλήματα αρκεί να διατηρήσετε μια βασική ρουτίνα φροντίδας. Μετά από αυτό, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για θολή όραση με τους φακούς επαφής.

Εάν, από την άλλη, έχουν περάσει περισσότερες από τρεις ημέρες και οι ενοχλήσεις δεν έχουν βελτιωθεί από την πρώτη ημέρα, είναι καλύτερο να σταματήσετε τη χρήση τους και να επισκεφθείτε τον οπτομέτρη σας, ώστε να αξιολογήσει εκ νέου την κατάστασή σας και να σας συστήσει μια διαφορετική λύση που θα σας ωφελήσει. Ποτέ μην θέτετε σε κίνδυνο την υγεία των ματιών σας και να βασίζεστε πάντα στη γνώμη των ειδικών για να σας καθοδηγήσουν στο σωστό δρόμο. Το να είστε προσεκτικοί σε αυτό το θέμα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλαπλές επιπλοκές που δεν θέλετε να συμβούν. Όταν τα μάτια σας προσαρμοστούν στους νέους σας φακούς, μετά βίας θα θυμάστε ότι τους φοράτε!

7-logoi-pou-den-vlepeis-kala-me-fakous-epafis-3

Αγοράστε φακούς επαφής στο Lentiamo έως και 50% φθηνότερα από τα υπόλοιπα καταστήματα!

Τώρα που γνωρίζετε όλα τα σημαντικά για τη θολή όραση με φακούς επαφής, θέλουμε να σας προτείνουμε πως να αποκτήσετε τους φακούς επαφής σας με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο: από την άνεση του σπιτιού σας.

Στο Lentiamo διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία στον τομέα των προϊόντων φροντίδας των ματιών. Είμαστε το κορυφαίο ηλεκτρονικό κατάστημα σε αυτόν τον τομέα, όταν πρόκειται για εξαιρετική σχέση τιμής/ποιότητας για τα προϊόντα μας. Κάνοντας τις αγορές σας στο κατάστημα μας, θα βρείτε προσφορές έως και 50% φθηνότερες από ό,τι στα κανονικά καταστήματα οπτικών.

Προσφέρουμε φακούς επαφής από μεγάλη γκάμα, σε διαφορετικούς τύπους και συχνότητες χρήσης, ώστε να μπορείτε πάντα να βρείτε αυτούς που θα ταιριάξουν καλύτερα στις ανάγκες σας. Όλα τα προϊόντα μας πληρούν πάντα τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε.

Επιπλέον, οι αγορές άνω των 50 € αποστέλλονται δωρεάν, οπότε μη διστάσετε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να αγοράσετε ό,τι χρειάζεστε! Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα και ξεχάστε τη θολή όραση με τους φακούς επαφής σας.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

*Υποχρεωτικά πεδία

Best selling προϊόντα