Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 211 2340040

Σύνδεση

Τι είναι η πρεσβυωπία;

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν στα μάτια μας και που μπορούν να μειώσουν την ποιότητα της καθημερινότητας μας. Ακόμα περισσότερα όταν έχουμε υψηλό βαθμό διοπτρίας και πρέπει αναγκαστικά να φοράμε γυαλιά ή φακούς επαφής. Μιλάμε κυρίως για την γνωστή μυωπία, την υπερμετρωπία, τον αστιγματισμό και την πρεσβυωπία. Ανάμεσα σε αυτά, υπάρχει ένα το οποίο εμφανίζετε λόγο της ηλικίας. Αυτό είναι η πρεσβυωπία.

Τι είναι η πρεσβυωπία;

Η πρεσβυωπία είναι μία πάθηση που σχετίζετε με την ηλικία και τα μάτια, και σας δυσκολεύει στο να δείτε πολύ κοντά. Ο λόγος είναι ότι το μάτι χάνει την ελαστικότητά του κάνοντας την εστίαση σε μια φυσιολογική απόσταση πιο δύσκολη, όπως στην περίπτωση της ανάγνωσης. Αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται συνήθως στην ηλικία των 40 και δεν υπάρχει θεραπεία γι 'αυτό, δεδομένου ότι είναι είναι κατάσταση που προκαλείται από τη γήρανση.

Συμπτώματα

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα είναι η ανάγκη σας να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο από τα μάτια σας, το κείμενο ανάγνωσης που διαβάζετε. Άλλα πιο συχνά συμπτώματα είναι ζάλη, πονοκέφαλος και κούραση μετά την ανάγνωση ή μετά από κάποια δραστηριότητα όπου έπρεπε να εστιάσετε κοντά.

Θεραπεία

Αφού επισκεφθείτε τον γιατρό σας, η θεραπεία μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους όπως με γυαλιά για το διάβασμα ή φακούς επαφής. Στην περίπτωση των φακών επαφής, οι πιο ιδανικοί ίσως είναι οι πολυεστιακοί ή αυτοί που αφορούν την μονοόραση .

Η πρεσβυωπία μπορεί να συνυπάρξει μαζί με μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό, αλλά αυτοί που πάσχουν από μυωπία έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από πρεσβυωπία. Όπως είπαμε και παραπάνω, δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικές σωστές οδηγίες για να την αποτρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Παρόλα αυτά θα μιλήσουμε για αυτές τις οδηγίες στο επόμενο άρθρο στο blog μας.

Μήπως θα θέλατε να μάθετε τι είναι και η Διαπερατότητα οξυγόνου;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Twitter και Google+

Επόμενο βήμα; Πάτα το like και θα σε λατρεύουμε για πάντα :)

Τα δικά σας σχόλια

 • Myriam Ladias

  Οι έγχρωμοι φακοί επαφής βγαίνουν και για μυωπία, πρεσβυωπία κλπ; Ευχαριστώ

  Απάντηση
  • Lefteris Drosos Lentiamo.gr

   Αγαπητή κυρία Μύριαμ,

   Οι περισσότεροι έγχρωμοι φακοί επαφής βγαίνουν και για μυωπία-υπερμετρωπία. Μπορείτε να δείτε τις τιμές της μυωπίας-υπερμετρωπίας στην επιλογή Διοπτρία , μέσα σε κάθε προϊόν.

   Απάντηση
 • Myriam Ladias

  Οι φακοί επαφής βγαίνουν και για μυωπία, πρεσβυωπία κλπ; Αναφαιρομαι στους έγχρωμο υς. Ευχαριστώ!

  Απάντηση
  • Lefteris Drosos Lentiamo.gr

   Αγαπητή κυρία Μύριαμ,

   Οι περισσότεροι έγχρωμοι φακοί επαφής βγαίνουν και για μυωπία-υπερμετρωπία. Μπορείτε να δείτε τις τιμές της μυωπίας-υπερμετρωπίας στην επιλογή Διοπτρία , μέσα σε κάθε προϊόν.

   Απάντηση

*Υποχρεωτικά πεδία

Διαβάστε επίσης…

Γνωρίστε την Georgina Garrigan, την δική μας graphic designer

Γνωρίστε την Georgina Garrigan, την δική μας graphic designer. Έρχεται από την Ιρλανδία, αλλά άρχισε να εργάζεται στην Πράγα τον Οκτώβριο του 2017.

Άνοιξε το άρθρο

Εύκολη εφαρμογή φακών επαφής για ΝΕΟΥΣ χρήστες

Αν και ενστικτωδώς κλείνουμε τα μάτια μας, θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι η εφαρμογή, ειδικά αν ακολουθήσετε τα παρακάτω 5 βήματα.

Άνοιξε το άρθρο

Γιατί οι φακοί επαφής είναι πιο χρήσιμοι από τα γυαλιά κατά την χειμερινή περίοδο;

Πολλοί άνθρωποι φορούν φακούς επαφής κατά την χειμερινή εποχή, ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες είναι υπό το μηδέν.

Άνοιξε το άρθρο

Υποστηρίζουμε την Μιχαέλα! Θα μας βοηθήσετε;

Βοηθήστε μας να συγκεντρώσουμε χρήματα για την 13άχρονη Μιχαέλα, η οποία πάσχει από μια σπάνια ασθένεια στα μάτια.

Άνοιξε το άρθρο

Μην χάνεις σημαντικές ειδήσεις.

Εγγράψου στο newsletter μας!