Είναι τα γενέθλια του Lentiamo! Έως 40% έκπτωση

Σύνδεση

Περιορισμένη όραση: Τι είναι η μυωπία και πώς αντιμετωπίζεται;

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 10/12/2019. Γράφτηκε από Lentiamo

Όλες οι μορφές μειωμένης όρασης είναι δυσάρεστες και περιοριστικές. Παρ' όλα αυτά με τη βοήθεια φακών επαφής και γυαλιών διόρθωσης όρασης, μπορείτε να τις διαχειριστείτε στο μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Tο Lentiamo έχει δημιουργήσει μια σειρά άρθρων σχετικά με τους διάφορους τύπους οπτικών παθήσεων, θέλοντας να σας ενημερώσει για περιπτώσεις μειωμένης όρασης όπως η υπερμετρωπία, η πρεσβυωπία και ο αστιγματισμός.

Σήμερα επικεντρωνόμαστε στη μυωπία.

 

Τι είναι η μυωπία;

 

Εάν βλέπετε καθαρά σε κοντινή απόσταση και δεν έχετε πρόβλημα να διαβάζετε μια μικρή ετικέτα, αλλά βλέπετε θολά σε μακρινή απόσταση, τότε πιθανότατα έχετε μυωπία. Τα μάτια σας, δηλαδή, πάσχουν από τη διαθλαστική ανωμαλία που ονομάζεται μυωπία.

Η μυωπία είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα όρασης σε άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών.

Είναι μια κοινή διαθλαστική ανωμαλία στην οποία τα αντικείμενα σε κοντινή απόσταση φαίνονται καθαρά, αλλά σε μακρινή απόσταση θολά. Εμφανίζεται όταν το σχήμα του ματιού σας εμποδίζει τις ακτίνες φωτός να πέσουν στο σωστό σημείο του ματιού και η εστίαση των εικόνων δεν γίνεται στον αμφιβληστροειδή αλλά σε κάποιο σημείο μπροστά από τον αμφιβληστροειδή.

Η μυωπία μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά ή απότομα και συχνά επιδεινώνεται κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία. Επίσης, τείνει να είναι κληρονομική.
 

Κανονική όραση

Kurzsichtigkeit

Μυωπία

Kurzsichtigkeit

Διόρθωση

Kurzsichtigkeit Korrektur mit Kontaktlinsen

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της μυωπίας;

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν θολή όραση στα μακρινά αντικείμενα, την ανάγκη να εστιάσετε με τα μάτια ή να κλείνετε μερικώς τα βλέφαρα για να δείτε καθαρά, και πονοκεφάλους που προκαλούνται από αυτήν την οφθαλμική ανωμαλία.

Η μυωπία, ωστόσο, συχνά εμφανίζεται κατά την παιδική ηλικία. Στην περίπτωση που αναρωτιέστε εάν το παιδί σας έχει μυωπία, δώστε προσοχή στα παρακάτω συμπτώματα.

Εάν το παιδί σας:

  • συνεχώς εστιάζει με μισόκλειστα μάτια
  • νιώθει ότι πρέπει να καθίσει πιο κοντά στην τηλεόραση ή στο πρώτο θρανίο στην τάξη
  • δεν μπορεί να εντοπίσει μακρινά αντικείμενα
  • ανοιγοκλείνει υπερβολικά τα μάτια
  • τρίβει συχνά τα μάτια

τότε πιθανότατα έχει μυωπία.
 

Σημείωση: Αν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα στο παιδί σας, παρακαλούμε επισκεφθείτε το γιατρό ή οπτικό σας για μια οφθαλμολογική εξέταση. Αυτοί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κατάλληλοι φακοί επαφής ή διορθωτικά γυαλιά για το παιδί σας.
 

Τι προκαλεί την μυωπία;

Η μυωπία εμφανίζεται όταν το μάτι είναι πολύ μεγάλο σε σύγκριση με τη δύναμη εστίασης του κερατοειδούς και του φακού του ματιού. Έτσι οι ακτίνες φωτός εστιάζουν σε ένα σημείο μπροστά από τον αμφιβληστροειδή και όχι απευθείας στην επιφάνεια του.

Η μυωπία μπορεί επίσης να προκληθεί όταν ο κερατοειδής χιτώνας και/ή ο φακός του ματιού είναι πολύ καμπυλωτός για το μήκος του βολβού του ματιού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μυωπία προκαλείται από το συνδυασμό αυτών των παραγόντων.
 

Βρείτε κατάλληλους φακούς επαφής για μυωπία

 

 

 

 

Πώς θεραπεύεται η μυωπία;

Μπορείτε να διορθώσετε τη μυωπία με φακούς επαφής, γυαλιά ή χειρουργική επέμβαση διόρθωσης της όρασης όπως η LASIK.

Οι φακοί επαφής παρέχουν τη βέλτιστη οπτική οξύτητα ακόμα και με μεγάλη μυωπία. Αφού μετρηθεί η διαθλαστική ισχύς του ματιού και της επιφάνειας του κερατοειδούς, ο γιατρός ή ο οπτικός επιλέγει από διάφορους τύπους φακών τους κατάλληλους φακούς επαφής για τα δικά σας μάτια και τους προσαρμόζει. Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης ή φροντίδας φακών και κάνετε τακτικές εξετάσεις στα μάτια σας, μπορείτε να φοράτε φακούς επαφής για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς προβλήματα.

Οι φακοί επαφής με καμπυλότητα είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της μυωπίας. Στέλνουν τις ακτίνες φωτός ελαφρώς προς τα έξω έτσι ώστε να μπορούν να συγκεντρωθούν στον αμφιβληστροειδή. Οι παράμετροι για τους αυτούς τους φακούς επαφής έχουν το πρόσημο (-) μπροστά από τον αριθμό. Όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός, τόσο μεγαλύτερη η διόρθωση που απαιτείται.
 

Επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο ή οπτικό σας για να κάνετε μια εξέταση ματιών και δημιουργήστε μια παραγγελία στο Lentiamo!

 

 

 

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα