Έκτακτη προσφορά: Αθλητικά γυαλιά ηλίου 🔥

Σύνδεση

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για πρόσωπο με οβάλ σχήμα

Γράφτηκε από Lentiamo στις 22/7/2023

Τα οβάλ πρόσωπα θεωρούνται συχνά πολύ ευέλικτα σχήματα. Τα στρογγυλά ή μακρόστενα γυαλιά ηλίου συμπληρώνουν τέλεια τις καμπύλες γραμμές και τη φυσική συμμετρία τους. Από την άλλη πλευρά, οι πιο αιχμηρές άκρες και οι πιο τολμηροί σκελετοί προσφέρουν μεγάλη αντίθεση στα πιο απαλά χαρακτηριστικά.

Αλλά γιατί τόσο διαφορετικά στυλ δείχνουν υπέροχα σε οβάλ πρόσωπα; Η εύρεση των τέλειων γυαλιών ηλίου για κάθε σχήμα προσώπου δεν είναι ακριβής επιστήμη. Είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τις κατευθυντήριες γραμμές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε γυαλιά ηλίου που συμπληρώνουν ή κάνουν αντίθεση με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας! Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να αναγνωρίζετε τα οβάλ σχήματα προσώπου, θα σας προτείνουμε στυλ γυαλιών ηλίου και θα σας εξηγήσουμε γιατί κάθε συγκεκριμένο στυλ σκελετού ταιριάζει καλά με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Πώς να καταλάβετε αν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου

περίγραμμα γύρω από οβάλ σχήμα προσώπου σε μπλε φόντο

Τα οβάλ πρόσωπα χαρακτηρίζονται από ισορροπημένες αναλογίες, με απαλά στρογγυλεμένα ζυγωματικά και ελαφρώς στενότερο μέτωπο και σαγόνι. Δείτε πώς μπορείτε να προσδιορίσετε αν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου:

  • Μετρήστε το μήκος του προσώπου: Τα οβάλ πρόσωπα είναι μακρύτερα από το πλάτος τους, μερικές φορές διπλάσια.
  • Παρατηρήστε το μέτωπο: Τα οβάλ πρόσωπα έχουν συχνά ένα ελαφρώς κυρτό ή ελαφρά κεκλιμένο μέτωπο.
  • Ελέγξτε το πλάτος: Τα οβάλ πρόσωπα έχουν γενικά το ίδιο πλάτος από την κορυφή έως το κάτω μέρος του προσώπου.
  • Εξετάστε τα γενικά χαρακτηριστικά: Τα οβάλ πρόσωπα έχουν συχνά λεία εμφάνιση και γενικά δεν έχουν αιχμηρές γωνίες στα μάγουλα ή στη γραμμή του σαγονιού.

Διασημότητες με οβάλ σχήμα προσώπου

κολάζ με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, την Μπιγιονσέ και την Κόρτνεϊ Κοξ

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: George Clooney1, Beyoncé2, Courtney Cox3

Ποια γυαλιά ηλίου είναι τα καλύτερα για ένα οβάλ σχήμα προσώπου;

Στα πρόσωπα με αυτό το σχήμα ταιριάζουν πολύ τα στυλ με στρογγυλεμένες ή επιμήκεις άκρες, όπως αυτές των κυκλικών και οβάλ σκελετών. Αυτά συμπληρώνουν τη συμμετρία που διαθέτουν εκ φύσεως τα οβάλ πρόσωπα. Για πρόσθετη αντίθεση, σκελετοί με γωνίες όπως οι wayfarers ή οι τετράγωνοι σκελετοί σπάνε το ομαλό σχήμα.

Γυαλιά ηλίου σε σχήμα μάτι γάτας (cat eye)

Οι ανεβασμένες γωνίες των γυαλιών ηλίου cat eye τραβούν το βλέμμα προς τα πάνω. Αυτό συμπληρώνει όμορφα το μήκος των οβάλ προσώπων, ενώ τονίζει τα ζυγωματικά.

Lentiamo ELISKA DEEP BLACK

Αγοράστε τα γυαλιών ηλίου cat eye 


Στρογγυλά γυαλιά ηλίου

Τόσο τα οβάλ γυαλιά ηλίου όσο και τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου έχουν ισορροπημένες αναλογίες. Οι καμπύλες άκρες των στρογγυλών πλαισίων έρχονται σε λεπτή αντίθεση με τα απαλά περιγράμματα ενός στενόμακρου προσώπου. Αυτό δημιουργεί μια αρμονική και ισορροπημένη εμφάνιση.

Emporio Armani EA 4185 507180 47

Αγοράστε τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου


Γυαλιά ηλίου Aviator

Τα γυαλιά ηλίου Aviator ή πιλότου (pilot) είναι ένα εξαιρετικό στυλ για πολλά σχήματα προσώπου. Ειδικά για τα οβάλ πρόσωπα, το μακρόστενο δάκρυ των κλασικών aviators συμπληρώνει όμορφα το μήκος του προσώπου.

 

Ray-Ban Aviator Large Metal RB3025 001/58 55A

Αγοράστε τα πιλότου (pilot)


Ορθογώνια γυαλιά ηλίου

Τα ορθογώνια γυαλιά ηλίου προσθέτουν τη σωστή ποσότητα αντίθεσης στα απαλά χαρακτηριστικά των οβάλ προσώπων. Διασπούν το κέντρο του προσώπου με γραμμές με γωνίες που προσθέτουν ενδιαφέρον και διάσταση. Τα ορθογώνια γυαλιά είναι μακρύτερα από ό,τι πλατιά, καθιστώντας τα το απόλυτο αξεσουάρ αντίθεσης για τα οβάλ πρόσωπα.

Vogue Hailey Bieber 0VO 5440S W65613 52

Αγοράστε τα ορθογώνια γυαλιά ηλίου

Ατελείωτες επιλογές για οβάλ

Αν και πολλά γυαλιά ηλίου ταιριάζουν σε πρόσωπα με οβάλ σχήμα, τα καλύτερα γυαλιά ηλίου είναι αυτά που αγαπάτε. Πειραματιστείτε με στυλ, χρώματα και υλικά για να βρείτε το τέλειο ζευγάρι.

Διάφοροι παράγοντες, όπως οι προσωπικές προτιμήσεις, το χρώμα των μαλλιών και ο τόνος του δέρματος, συμβάλλουν στη συνολική εμφάνιση των γυαλιών ηλίου σε ένα άτομο! Αν έχετε διαπιστώσει ότι έχετε οβάλ πρόσωπο αλλά χρειάζεστε λίγη περισσότερη βοήθεια, να τρέξτε στον οδηγό γυαλιών ηλίου για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα υλικά των φακών, τις αποχρώσεις που συμπληρώνουν το χρώμα των μαλλιών σας και άλλες πολύτιμες εμπνεύσεις.

Σκέψεις κλεισίματος του Lentiamo

Η επιλογή γυαλιών ηλίου που σας ταιριάζουν είναι πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται. Αφού προσδιορίσετε το σχήμα του προσώπου σας, βρείτε σκελετούς που συμπληρώνουν ή έρχονται σε αντίθεση με τα φυσικά σας χαρακτηριστικά. Συνολικά, βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά σας προστατεύουν και σας κάνουν να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση!

Διαβάστε περισσότερα

Δεν είστε σίγουροι ότι έχετε οβάλ πρόσωπο; Ίσως τα χαρακτηριστικά σας να είναι λίγο πιο πλατιά. Εξερευνήστε τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για στρογγυλά πρόσωπα !


Πηγές εικόνων

1. WallHere
2. Cosmopolitan
3. Mirror

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα