Έκτακτη προσφορά: Αθλητικά γυαλιά ηλίου 🔥

Σύνδεση

Τα καλύτερα γυαλιά για οβάλ πρόσωπο

Γράφτηκε από Lentiamo στις 8/11/2023

Τα οβάλ πρόσωπα είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατάλληλα για ένα ευρύ φάσμα στυλ γυαλιών.. Ο πειραματισμός με μοντέρνα χρώματα ή κλασικά στυλ είναι εύκολος με αυτό το σχήμα προσώπου!

Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν το οβάλ σχήμα προσώπου, θα σας προτείνουμε ορισμένα στυλ γυαλιών και θα εξηγήσουμε πώς κάθε σχεδιασμός σκελετού συμπληρώνει ή έρχεται σε αντίθεση με τα οβάλ χαρακτηριστικά. Από το cat-eye έως τους ορθογώνιους σκελετούς, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες για όσους αναζητούν το τέλειο ζευγάρι γυαλιά για να ενισχύσουν ή να κάνουν αντίθεση με το οβάλ σχήμα τους..

Πώς να καταλάβετε αν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου

περίγραμμα οβάλ σχήματος προσώπου σε ουδέτερο φόντο

Τα οβάλ πρόσωπα διαθέτουν μια αρμονική ισορροπία, με ελαφρώς στρογγυλεμένα ζυγωματικά και ελαφρώς στενότερο μέτωπο και σαγόνι. Ξέρετε πώς μοιάζει ένα οβάλ, αλλά τι κάνει ένα πρόσωπο οβάλ;

  • Τα οβάλ πρόσωπα είναι μακρύτερα από το πλάτος τους, συνήθως περίπου διπλάσια σε μήκος.
  • Τα οβάλ μέτωπα είναι ελαφρώς κυρτά ή έχουν μια ήπια κλίση όταν τα βλέπει κανείς από το πλάι.
  • Τα οβάλ πρόσωπα διατηρούν συνήθως ένα σταθερό πλάτος από την κορυφή έως το κάτω μέρος του κεφαλιού.
  • Τα οβάλ πρόσωπα χαρακτηρίζονται συχνά από μαλακά χαρακτηριστικά χωρίς έντονες γωνίες στα μάγουλα ή στη γραμμή του σαγονιού.

Διασημότητες με οβάλ πρόσωπα

κολάζ φωτογραφιών των jennifer lawrence, rihanna και ryan reynolds

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Jennifer Lawrence1, Rihanna2, Ryan Reynolds3

Ποια γυαλιά είναι τα καλύτερα για ένα οβάλ σχήμα προσώπου;

Τα οβάλ πρόσωπα φαίνονται υπέροχα σε μια ποικιλία διαφορετικών συνταγογραφούμενων στυλ. Τα μακρόστενα σχήματα, όπως αυτά των γυαλιών cat-eye ή aviator, συμπληρώνουν το φυσικό μήκος των οβάλ. Οι γωνιώδεις ορθογώνιοι ή τετράγωνοι σκελετοί σπάνε το ομαλό σχήμα και προσθέτουν αντίθεση.

Γυαλιά Cat-eye

Οι προς τα πάνω γωνίες των γυαλιών cat-eye τραβούν την προσοχή προς τα πάνω, εναρμονιζόμενοι με το μήκος των οβάλ προσώπων ενώ τονίζουν τα ζυγωματικά. Αυτοί οι σκελετοί αποπνέουν κομψότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση, αποτελώντας εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν οβάλ πρόσωπα.

Armani Exchange 0AX1034 6044 52

Αγοράστε τα γυαλιών cat-eye


Γυαλιά Aviator

Το μακρόστενο δακρυγόνο σχήμα των γυαλιών aviator συμπληρώνει εξαιρετικά καλά τα οβάλ πρόσωπα. Ονομάζονται επίσης γυαλιά πιλότου, αυτό το αβίαστα δροσερό σχήμα είναι μοναδικό και το βλέπουμε πιο συχνά ως γυαλιά ηλίου παρά ως γυαλιά οράσεως.

Ray-Ban New Aviator 0RX3625V 3094 55

Αγοράστε τα γυαλιών aviator


Ορθογώνια γυαλιά

Για όσους αναζητούν την αντίθεση, τα ορθογώνια είναι πιο πλατιά από το μήκος τους, το ακριβώς αντίθετο από τα οβάλ. Τα ορθογώνια γυαλιά προσθέτουν διάσταση και αντίθεση στα επιμήκη χαρακτηριστικά των οβάλ προσώπων. Επειδή εκτείνονται σε όλο το πλάτος του προσώπου, τραβούν το βλέμμα προς τα έξω για ισορροπία.

Lentiamo JAKUB HAVANA BROWN

Αγοράστε τα ορθογώνια γυαλιά


Τετράγωνα γυαλιά

Παρόμοια με τα αντίστοιχα ορθογώνια γυαλιά, τα τετράγωνα γυαλιά δημιουργούν αξιοσημείωτη αντίθεση με τις αιχμηρές γραμμές και τις κάθετες γωνίες τους. Αυτοί οι σκελετοί μπορούν να τονίσουν, να κάνουν αντίθεση και να προσθέσουν βάθος πιο αποτελεσματικά από τα ορθογώνια γυαλιά.

Persol 0PO3292V 985 48

Αγοράστε τα τετράγωνα γυαλιά


Ποια γυαλιά να αποφύγετε για οβάλ πρόσωπα

Ενώ μπορείτε να φοράτε όποια γυαλιά θέλετε με το οβάλ πρόσωπό σας, μερικές φορές οι άνθρωποι με οβάλ πρόσωπα τείνουν να αποφεύγουν ορισμένα στυλ.

Τα υπερμεγέθη γυαλιά μπορεί να διαταράξουν τις ισορροπημένες αναλογίες των οβάλ προσώπων. Μπορεί να προσθέσουν υπερβολικό βάρος στα πλαϊνά του προσώπου, αν επεκτείνονται πέρα από το φαρδύτερο σημείο του κεφαλιού. Οι ψηλότεροι σκελετοί γυαλιών μπορεί επίσης να επιμηκύνουν το πρόσωπο, δίνοντας υπερβολική έμφαση στο μήκος και όχι αρκετή έμφαση σε μια ισορροπημένη εμφάνιση.

Άπειρες δυνατότητες για πρόσωπα με οβάλ σχήμα

Ενώ πολλά στυλ λειτουργούν θαυμάσια για πρόσωπα με οβάλ σχήμα, δώστε προτεραιότητα στην αυτοπεποίθηση και την άνεσή σας όταν αναζητάτε ποιοτική διόρθωση όρασης. Εξερευνήστε διάφορα στυλ, χρώματα και υλικά για να ανακαλύψετε το τέλειο ζευγάρι που ταιριάζει με την προσωπικότητα και το στυλ σας.

Για πρόσθετη καθοδήγηση, εξερευνήστε τον αναλυτικό οδηγό γυαλιών μας, που προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τα υλικά των φακών, τις αποχρώσεις που συμπληρώνουν το χρώμα των μαλλιών σας και περισσότερη πολύτιμη έμπνευση.

Σκέψεις κλεισίματος από το Lentiamo

Το ταξίδι για την επιλογή συνταγογραφούμενων γυαλιών για το οβάλ πρόσωπό σας θα πρέπει να είναι ευχάριστο! Είτε επιλέγετε σκελετούς που συμπληρώνουν είτε έρχονται σε αντίθεση με τα φυσικά σας χαρακτηριστικά, βεβαιωθείτε ότι προσφέρουν την απαραίτητη διόρθωση της όρασης και προστασία. Αγκαλιάστε την ευελιξία του οβάλ σχήματος του προσώπου σας και φορέστε τα νέα σας γυαλιά με αυτοπεποίθηση!


Πηγές εικόνων

1. Vogue
2. Just Jared
3. InStyle

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα