Είναι τα γενέθλια του Lentiamo! Έως 40% έκπτωση

Σύνδεση

Περιορισμένη όραση: Τι είναι η υπερμετρωπία; Tα συμπτώματα, οι αιτίες και η αντιμετώπιση

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 6/12/2019. Γράφτηκε από Lentiamo

Όλες οι μορφές μειωμένης όρασης είναι δυσάρεστες και περιοριστικές. Με τη βοήθεια φακών επαφής και γυαλιών διόρθωσης όρασης, όμως, μπορείτε να τις διαχειριστείτε στο μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Tο Lentiamo έχει δημιουργήσει μια σειρά άρθρων σχετικά με τους διάφορους τύπους οπτικών παθήσεων, θέλοντας να σας ενημερώσει για περιπτώσεις μειωμένης όρασης όπως η μυωπία, η πρεσβυωπία και ο αστιγματισμός.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα σας ενημερώσουμε για την υπερμετρωπία.

Τι είναι η υπερμετρωπία;

Τα άτομα με υπερμετρωπία ενδέχεται να έχουν οπτικές δυσκολίες σε όλες τις αποστάσεις ανάλογα με την ηλικία, τους βαθμούς τους κ.ά.

Η υπερμετρωπία είναι ένα συγγενές διαθλαστικό σφάλμα. Αν είστε κάτω από 30 και έχετε χαμηλή υπερμετρωπία, πιθανότατα να βλέπετε καλά σε όλες τις αποστάσεις. Εάν όμως η υπερμετρωπία σας δεν είναι διορθωμένη, μπορεί να βλέπετε καλά, αλλά έτσι καταπονούνται οι μύες των ματιών σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση ή ακόμη και σε πονοκεφάλους, πόνους στα μάτια, θολή όραση ή ζάλη. Εάν η υπερμετρωπία δε διορθωθεί για χρόνια, η ικανότητα να βλέπετε καλά μέχρι μια ορισμένη απόσταση μειώνεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.

Τα άτομα με υψηλότερους βαθμούς διοπτρίας βλέπουν ελάχιστα τόσο μακριά όσο και σε κοντινή απόσταση. Μία άμεση λύση σε αυτό μπορούν να προσφέρουν τα γυαλιά οράσεως, οι φακοί επαφής και η χειρουργική επέμβαση διόρθωσης της όρασης LASIK.
 

Βρείτε φακούς επαφής για υπερμετρωπία

Ποια είναι τα συμπτώματα της υπερμετρωπίας;

Εάν έχετε υπερμετρωπία, μπορεί να αντιμετωπίζετε τα εξής:

  • πρόβλημα εστίασης σε κοντινά αντικείμενα
  • πονοκεφάλους
  • θολή όραση
  • καταπόνηση των ματιών
  • κούραση μετά την ανάγνωση

Τι προκαλεί την υπερμετρωπία;

Εάν έχετε υπερμετρωπία, οι ακτίνες φωτός που λαμβάνει το μάτι δεν εστιάζουν στο σωστό σημείο. Στην ουσία, το μάτι είναι από τη φύση του μικρότερο από το κανονικό. Αυτό κάνει το σημείο εστίασης του φωτός να είναι πίσω από τον αμφιβληστροειδή αντί να είναι στην επιφάνειά του, με αποτέλεσμα τη θολή όραση.

Κανονικά, σε ένα μάτι χωρίς υπερμετρωπία, ο κερατοειδής χιτώνας, δηλαδή ο διαφανής αγγειακός ιστός του εμπρόσθιου τμήματος του ματιού, και ο φακός του ματιού δημιουργούν την εστίαση των εικόνων απευθείας στην επιφάνεια του αμφιβληστροειδή, o οποίος ενώνει τις δυνάμεις στο πίσω μέρος του ματιού.
 

Κανονική όραση

Hyperopie

Υπερμετρωπία

Hyperopie

Διόρθωση

Hyperopiecorrectie met contactlenzen

Πώς αντιμετωπίζεται η υπερμετρωπία;

Αρχικά, το μόνο που χρειάζεται για να διαγνώσετε την υπερμετρωπία είναι μια οφθαλμολογική εξέταση που μπορείτε εύκολα να κάνετε στο γιατρό ή οπτικό σας. Έπειτα, οι φακοί επαφής, τα διορθωτικά γυαλιά ή χειρουργική επέμβαση διόρθωσης της όρασης είναι οι τρόποι αντιμετώπισής της.

Στην περίπτωση της υπερμετρωπίας, η συνταγή που σας δίνει ο γιατρός ή ο οπτικός σας έχει παραμέτρους με το πρόσημο (+), για παράδειγμα +3.00. Όσο μεγαλύτερος είναι ο βαθμός, τόσο ισχυρότερη είναι η κατάσταση των ματιών και οι φακοί.

Επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο ή οπτικό σας για να κάνετε μια εξέταση ματιών και δημιουργήστε μια παραγγελία στο Lentiamo!

 

 

 

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

  • Μαρια Τ.

    Καλησπέρα σας ,
    Ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση υπερμετρωπίας φορώντας γυαλιά για χρήση υπολογιστή και διαβάσματος θα μειωθούν οι ζαλάδες και η «θολή» όραση την υπόλοιπη μέρα που δεν θα γίνεται η χρήση γυαλιων;

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Η χρήση γυαλιών για υπολογιστή σίγουρα θα βοηθήσει στην μείωση των ζαλάδων σας. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με λεπτομέρεια τα αίτια της «θολής» όρασης που βιώνετε. Η πάθηση της υπερμετρωπίας δεν μπορεί να διορθωθεί από τα συγκεκριμένα γυαλία, καθώς αυτά προστατεύουν τα μάτια κυρίως από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι ψηφιακές οθόνες. Φορώντας τα γυαλιά αυτά, απλώς προσφέρετε αυτή την προστασία στα μάτια σας κατά την διάρκεια χρήσης τους.

      Για την περίπτωση του προβλήματος όμως της όρασης σας θα πρέπει να συμβουλευτείτε στον οφθαλμίατρο σας ώστε να σας βοηθήσει.

      Απάντηση
  • Δωρα Π.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΘΉΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΥΩΠΊΑ?

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Μπορούν να συνυπάρχουν δύο παθήσεις , όπως πχ υπερμετρωπία μαζί με πρεσβυωπία.

      Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναλυτικά φακούς επαφής που μπορούν να διορθώσουν και τις δύο παθήσεις ταυτόχρονα:

      https://www.lentiamo.gr/diestiakoi-kai-poluestiakoi-fakoi-epafhs.html

      Την πάθηση της υπερμετρωπίας θα την βρείτε στο πεδίο SPH με τους βαθμούς που έχουν θετικό πρόσημο (+), ενώ την πάθηση της πρεσβυωπίας θα την βρείτε στο πεδίο ADD .

      Και τα δύο πεδία υπάρχουν μέσα στην σελίδα του κάθε προϊόντος.

      Απάντηση

*Υποχρεωτικά πεδία

Best selling προϊόντα