Καλοκαιρινή προσφορά στα γυαλιά ηλίου!

Σύνδεση

Φακοί επαφής χωρίς συνταγή

Πίνακας Περιεχομένων

Πως είναι μία συνταγή για φακούς επαφής;

Εκ πρώτης όψεως, η συνταγή που σας έδωσε ο οπτικός-γιατρός σας μπορεί να είναι δύσκολο να την διαβάσετε, να την καταλάβετε ή να την απομνημονεύσετε, αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν θα χρειαστεί να τα κάνετε όλα αυτά αν απλά την κρατάτε κοντά σας όταν παραγγέλνετε ένα νέο ζευγάρι φακών επαφής διαδικτυακά. Συνήθως, η συνταγή περιλαμβάνει προδιαγραφές όπως το όνομά σας, την ημερομηνία λήξης, τη βασική καμπύλη των φακών επαφής, τη διάμετρο και τα πρόσθετα αριθμητικά στοιχεία, όπως πχ. εάν έχετε αστιγματισμό ή πρεσβυωπία. Θα βρείτε αυτές τις προδιαγραφές να αναγράφονται ξεχωριστά για το κάθε μάτι, καθώς μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες διόρθωσης.


Πόσο κοστίζει μια συνταγή για φακούς επαφής;

Η συνταγή για φακούς επαφής είναι απολύτως δωρεάν και είναι παράνομο να χρεωθείτε οποιοδήποτε ποσό γι 'αυτήν. Ο οφθαλμίατρος σας θα σας δώσει τη συνταγή μετά από διεξοδική οφθαλμολογική εξέταση. Θα πρέπει να πληρώσετε μόνο για την εξέταση των ματιών ή για την αγορά των φακών επαφής αργότερα, αλλά όχι για τη λήψη της συνταγής φακών επαφής.


Οι φακοί επαφής χρειάζονται συνταγή;

Η απάντηση είναι ναι, χρειάζεστε συγκεκριμένη συνταγή για φακούς επαφής, ώστε να εξασφαλίσετε την σωστή αγορά φακών για να βελτιωθεί η όραση σας σίγουρα μετά την τοποθέτησή τους. Παρόλο που σας συνιστούμε να έχετε έγκυρη συνταγή πριν την ηλεκτρονική σας παραγγελία φακών επαφής, δεν σας ζητάμε να μας την στείλετε. Πριν από την παραγγελία σας θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συνταγή σας είναι ενημερωμένη και θα πρέπει να αγοράσετε μόνο τον τύπο φακών επαφής που σας έχει γράψει ο γιατρός. Εάν χάσετε κατά λάθος τη συνταγή σας, δεν θα χρειαστεί να κάνετε άλλη εξέταση ματιών. Μπορείτε να ζητήσετε από τον γιατρό σας να σας ξανά δώσει τη συνταγή χωρίς επιπλέον χρεώσεις.


Λήγει μια συνταγή για φακούς επαφής;

Οι περισσότερες συνταγές έχουν διάρκεια 2 έτη, οπότε αν έχετε ξεπεράσει αυτό το χρονικό περιθώριο από την τελευταία σας εξέταση, θα χρειαστείτε μια νέα συνταγή από το γιατρό σας. Εάν η συνταγή σας εξακολουθεί να ισχύει κανονικά αλλά δεν μπορείτε να την βρείτε, μπορείτε απλά να παραγγείλετε ένα νέο ζευγάρι φακών επαφής ελέγχοντας τις προδιαγραφές που αναγράφονται στο τελευταίο κουτί που είχατε αγοράσει ή απλά καλώντας το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας για να μάθετε ποιοι ήταν οι τελευταίοι φακοί επαφής που αγοράσατε .


Συνταγή φακών επαφής – τι σημαίνουν το BC και το DIA;

  • BC (Βασική Καμπύλη): συνήθως εκφράζεται σε χιλιοστά και καθορίζει τον τύπο προσαρμογής που χρειάζονται οι φακοί επαφής για να ικανοποιήσουν την καμπύλη του ματιού. Μπορείτε να βρείτε αυτήν την προδιαγραφή που περιγράφεται επίσης με λέξεις όπως επίπεδη(flat), διάμεση(median) ή απότομη(steep). Συνήθως, ο φακός επαφής έχει καμπύλη 8 έως 10 χιλιοστά.
  • DIA (Διάμετρος): πολύ σημαντική, η διάμετρος των φακών επαφής πρέπει να είναι τέλεια για το μέγεθος των ματιών σας, προκειμένου να αποκτήσετε κρυστάλλινη όραση. Η διάμετρος εκφράζεται σε χιλιοστά και πρέπει να ταιριάζει στο πλάτος των ματιών σας. Κανονικά, οι μαλακοί φακοί επαφής έχουν μεγαλύτερη διάμετρο από τους σκληρούς, από 13 έως 15 χιλιοστά, αντί για 9 έως 10 χιλιοστά.
  • PWR/SPH (Ισχύς/Σφαίρα): αυτή θα μπορούσε να είναι η πιο σημαντική προδιαγραφή των φακών επαφής, επειδή σας βοηθά να διορθώσετε την μυωπία σας (σε αυτή την περίπτωση, η τιμή-παράμετρος διόρθωσης σας θα πρέπει να αρχίζει με το πρόσημο πλην (-) ) ή την υπερμετρωπία σας(σε αυτή την περίπτωση, η τιμή-παράμετρος διόρθωσης σας θα πρέπει να αρχίζει με το πρόσημο συν (+) ). Μετά το πρόσημο ακολουθεί ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει την οπτική διόρθωση που απαιτείται, ξεκινώντας από το 0 με βήμα των 0,25 της ισχύς. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις προδιαγραφές ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.
Τι αντιπροσωπεύει Μονάδα μέτρησης Συντομογραφία Εύρος τιμών
Καμπυλότητα χιλιοστά BC (Βασική Καμπύλη) από 8.00 έως 10.00
Μέγεθος χιλιοστά DIA (Διάμετρος) από 13.00 έως 15.00
Ισχύς διόπτρα PWR, D, SPH, dpt από –30.00 έως +30.00


Μπορώ να παραγγείλω ηλεκτρονικά φακούς επαφής χωρίς ιατρική συνταγή;

Έχουμε υπέροχα νέα για εσάς! Εάν ψάχνατε για ένα νέο ζευγάρι φακών, στο Lentiamo μπορείτε να τους αγοράσετε χωρίς συνταγή. Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι χρήμα αυτές τις μέρες, έτσι είμαστε περισσότερο αφοσιωμένοι στο να σας παρέχουμε τα οφθαλμικά προϊόντα που χρειάζεστε, παρά στον έλεγχο εάν τελικά αγοράσατε με προδιαγραφές από μια έγκυρη συνταγή.

Ωστόσο, οι φακοί επαφής είναι ιατρικά προϊόντα και μια τυχαία επιλογή στις παραμέτρους θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά την όρασή σας, επομένως θα πρέπει να τους αγοράζετε μόνο μετά από κάποια ιατρική παρακολούθηση. Εάν χάσατε τη συνταγή σας, αλλά είστε βέβαιοι ότι εξακολουθεί να είναι έγκυρη, απλά ελέγξτε τις πληροφορίες-παραμέτρους πάνω στο τελευταίο σας κουτί φακών επαφής και χρησιμοποιήστε τες για την επόμενη παραγγελία σας!

Σας συνιστούμε να κάνετε μια εξέταση ματιών κάθε 6 έως 12 μήνες για να βεβαιωθείτε ότι οι παράμετροι εξακολουθούν να ισχύουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι οι φακοί επαφής που αγοράζετε θα ταιριάζουν απόλυτα. Οι τιμές-παράμετροι είναι πολύ σημαντικές, δεδομένου ότι η όραση μπορεί να αλλάξει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οπότε φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τα μάτια σας.

Αφού ο οπτικός-γιατρός σας δώσει μια ειδική ιατρική γνώμη, είστε έτοιμοι. Απλά συμπληρώστε τις τιμές-παραμέτρους στην ιστοσελίδα μας, τοποθετήστε την παραγγελία σας, και θα φροντίσουμε εμείς για όλα τα υπόλοιπα!


Μπορώ να παραγγείλω φακούς επαφής με συνταγή που έχει λήξει;

Οι περισσότερες συνταγές διαρκούν μέχρι 2 χρόνια. Ωστόσο, σας συνιστούμε να επισκέπτεστε τον γιατρό-οπτικό σας πιο συχνά για μια εξέταση των οφθαλμών. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι φακοί επαφής που σας έχουν συνταγογραφηθεί είναι οι πιο ιδανικοί προς χρήση για να βελτιώσετε την όρασή σας. Εάν στην πορεία η όραση σας εξακολουθεί να είναι καλή, μπορείτε να συνεχίσετε την αγορά φακών επαφής χρησιμοποιώντας την τελευταία σας συνταγή. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα σε οποιαδήποτε φάση της χρήσης των φακών επαφής, επισκεφθείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό και σταματήστε να τους φοράτε μέχρι να πάρετε κάποια ιατρική συμβουλή.


Μπορώ να παραγγείλω διαφορετική μάρκα φακών επαφής από της συνταγής μου;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι δυστυχώς αρνητική. Δεν μπορείτε να παραγγείλετε διαφορετική μάρκα με τις ίδιες προδιαγραφές-παραμέτρους, επειδή οι φακοί επαφής δεν διατίθενται μόνο σε διαφορετικά μεγέθη, αλλά και σε διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τον κατασκευαστή. Όπως γνωρίζετε ήδη, το μέγεθος των φακών επαφής πρέπει να ταιριάζει σωστά στα μάτια σας, για να βελτιωθεί η όρασή σας. Ελέγξτε αυτόν τον πίνακα σύγκρισης των προδιαγραφών καμπυλότητας και διαμέτρου όπου μπορείτε να συγκρίνετε τις διαφορές ανάμεσα στη διάμετρο, την καμπυλότητα και άλλες παραμέτρους σε διάφορους φακούς επαφής. Αν σκοπεύετε να αλλάξετε τον τύπο των φακών ή την μάρκα που φοράτε αυτή τη στιγμή, ο γιατρός-οπτικός σας θα είναι σίγουρα ο τέλειος σύμβουλος για εσάς. Ωστόσο, το τμήμα υποστήριξης πελατών μας είναι πάντα στη διάθεσή σας εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους φακούς επαφής και τη χρήση τους.


Εάν φτάσατε να διαβάζετε μέχρι και εδώ, τότε είστε έτοιμοι να αγοράσετε μερικούς φακούς επαφής!