Περιορισμένη προσφορά: Πάρτε 15% έκπτωση στους νέους φακούς επαφής Lenjoy 1 Day Air+.

Σύνδεση

Μάθετε με τι υλικό φτιάχνονται οι φακοί στα γυαλιά ηλίου

υλικό φακών γυαλιών

Το υλικό του φακού των γυαλιών ηλίου σας είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά γυαλιών ηλίου. Όχι μόνο θα καθορίσει την ανθεκτικότητα του φακού, αλλά θα σας δώσει επίσης και καλύτερη όραση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Φακοί από γυαλί έχουν απαράμιλλη ποιότητα, αλλά θα είναι το πιο ακριβό υλικό για τα γυαλιά σας. Το γυαλί είναι επίσης βαρύτερο και μπορεί να σπάσει ευκολότερα. Παρόλο που οι γυάλινες επιφάνειες είναι η καλύτερη επιλογή από πλευράς ποιότητας, δεν είναι κατάλληλες για όλες τις δραστηριότητες.
  • CR39 (Πλαστικό) είναι λεπτότερο, φθηνότερο, ζυγίζει το μισό απ ότι το γυαλί και είναι το ευρύτερο υλικό που χρησιμοποιείται γενικά σήμερα στα γυαλιά ηλίου. Το CR39 προσφέρει πολύ καλή οπτική απόδοση ακόμη και για υψηλές προδιαγραφές. Εκτός αυτού, έχει καλή αντοχή στις γρατζουνιές λόγω του σκληρού στρώματος του.
  • Ο Πολυανθρακικός φακός είναι ελαφρύτερος, αν και αυτό το υλικό δεν παρέχει την εξαιρετική οπτική διαύγεια των γυάλινων φακών. Το πολυανθρακικό υλικό είναι έως και 10 φορές πιο ανθεκτικό στην κρούση από το πλαστικό ή το γυάλινο υλικό και παρέχει 100% προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες UV του ήλιου.
  • Σας συμβουλεύουμε να μείνετε μακριά από ακρυλικούς φακούς, εκτός εάν είστε διατεθειμένοι να αγοράζουν φακούς αρκετά συχνά. Είναι οι λιγότερο ανθεκτικοί και οπτικά καθαροί. Επιπλέον, όταν εκτίθενται σε θερμότητα τείνουν να παραμορφώνονται. Το ακρυλικό είναι γνωστό ότι είναι οικονομικά προσιτό, αλλά φθείρεται επίσης γρήγορα.

 

 

  CR-39 Πολυανθρακικό Γυαλί
Οπτική ποιότητα Καλή Καλή Πολύ καλή
Βάρος Standard Leight Rather heavy
Πάχος Στάνταρ Λεπτό Χοντρό
Προστασία UV Πολύ καλή Πολύ καλή Πολύ καλή
Αντοχή στις γρατσουνιές Καλή Πολύ καλή Πολύ καλή
Αντοχή στην πρόσκρουση Μπορεί να σπάσει Δεν καταστρέφεται Καταστρέφεται εύκολα
Τιμή Φτηνό Στάνταρ Πολύ ακριβό

 

 

 

 

Ποιο υλικό φακών είναι καλύτερο για τα γυαλιά ηλίου;

 

 

CR-39 φακοί

Σε γενικές γραμμές, αν ψάχνετε για γυαλιά ηλίου που μπορείτε να φορέσετε κάθε καθημερινά για διαφορετικές δραστηριότητες, οι CR-39 φακοί είναι μια τέλεια επιλογή για εσάς.

Αν και οι CR-39 φακοί μπορεί να σπάσουν ακόμα και όταν εφαρμοστεί αρκετή δύναμη σε αυτούς, είναι πολύ πιο ανθεκτικοί στις κρούσεις από τους γυάλινους φακούς. Μέχρι σήμερα οι πλαστικοί φακοί εξακολουθούν να είναι πολύ δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται ευρέως από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Το νούμερο ένα πλεονέκτημα από τη χρήση πλαστικών φακών σήμερα είναι το γεγονός ότι είναι το πιο φθηνό υλικό φακού που υπάρχει διαθέσιμο.

Πολυανθρακικοί φακοί

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα γυαλιά σας κυρίως για αθλητικούς λόγους, πρέπει να αποφύγετε τους CR-39 ή τους γυάλινους φακούς καθώς δεν είναι ανθεκτικοί σε περίπτωση θραύσης και συνεπώς δεν συνιστώνται για ενεργά αθλήματα. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να επιλέξετε πολυανθρακικούς φακούς καθώς αποτελούνται από ένα εξαιρετικά ισχυρό πλαστικό που ζυγίζει λιγότερο και αντέχει περισσότερο στην κρούση. Αυτό καθιστά το υλικό ιδανική επιλογή για ανθεκτικά γυαλιά ηλίου.

Γυάλινοι φακοί

Εάν η ευκρίνεια και η αντοχή στις γρατσουνιές είναι το επίκεντρο για εσάς, σκεφτείτε τι σημαίνει αρχικά η λέξη „γυαλιά ηλίου“ – φακοί που έχουν κατασκευαστεί από γυαλί. Γιατί; Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει άλλα υλικά που να μπορούν να συναγωνιστούν τους γυάλινους φακούς όταν πρόκειται για διαύγεια, αντοχή στις γρατζουνιές και δυνατότητα αντοχής σε ακραίες θερμοκρασίες. Ωστόσο, οι γυάλινοι φακοί θρυμματίζονται πολύ πιο εύκολα και επικίνδυνα από τους πλαστικούς. Εκτός αυτού, μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε full framed σκελετούς γυαλιών. Συνεπώς, οι γυάλινοι φακοί έχουν περιορισμένα στυλ σκελετών από τους οποίους θα μπορούσατε να επιλέξετε. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, οι άνθρωποι που έχουν ευαίσθητες μύτες γενικά δεν βολεύονται και πολύ από το βάρος των γυάλινων φακών.

Διαβάστε περισσότερα

Στυλιστικές συμβουλές και συμβουλές για την επιλογή των σωστών γυαλιών ηλίου