Περιορισμένη προσφορά: Πάρτε 15% έκπτωση στους νέους φακούς επαφής Lenjoy 1 Day Air+.

Σύνδεση

Πώς να βρείτε το μέγεθος των γυαλιών ηλίου σας : Βήμα προς βήμα (με εικόνες)

Woman wearing sunglasses and holding a phone with sunglasses guide
 

Ποιος είπε ότι το μέγεθος δεν παίζει ρόλο; Κανείς δεν θέλει ένα μικρό μικρό κρεβάτι για τον ύπνο του, ούτε να φορέσει ένα ζευγάρι γυαλιά που είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα.

Ας μάθουμε πώς μπορούμε να μετρήσουμε το μέγεθος του σκελετού των γυαλιών μας.

Και μην ξεχνάτε, εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου, διαβάστε: τον οδηγό μας για γυαλιά ηλίου!


 
" allowfullscreen>

 

Βήμα 1ο: Μάθετε πώς μπορείτε να διαβάσετε τις μετρήσεις των γυαλιών

Πριν καθίσετε να γράψετε τους αριθμούς, πρέπει να καταλαβαίνετε τι διαβάζετε, σωστά; Αυτοί οι αριθμοί που συνήθως διαβάζετε για να μετρήσετε τα γυαλιά σας , δηλώνουν το μήκος του βραχίονα του σκελετού κ.α.

Μέσα στο βραχίονα των γυαλιών, θα βρείτε μερικούς αριθμούς που μοιάζουν κάπως έτσι: 51–19–144

Οι μετρήσεις αυτές μεταφράζονται ως:

  • Μήκος φακού (π.χ 51 mm): Το μήκος του φακού είναι η οριζόντια διάμετρος του φακού στην φαρδύτερη περιοχή του. Στην οπτομετρία, ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται για αυτό είναι „μέγεθος ματιού“.
  • Μήκος γέφυρας (π.χ 19 mm): Το μήκος της γέφυρας είναι το τμήμα που ενώνει τους δύο φακούς και εφαρμόζεται πάνω στη μύτη μας. Κάποιοι αναφέρονται σε αυτό ως „το άνοιγμα“. Το μήκος της γέφυρας κυμαίνεται μεταξύ 14 και 24 χιλιοστών.
  • Μήκος βραχίονα (π.χ 144 mm): Ο βραχίονας είναι ουσιαστικά το „μπράτσο“ που κρατά τα γυαλιά ηλίου στο πρόσωπό σας. Αυτό το „μπράτσο“ επεκτείνεται στο τμήμα που εφαρμόζεται στο αυτί σας. Το μήκος του είναι συνήθως 135, 140 ή 145 χιλιοστά.
  • Ύψος φακού: Το ύψος του φακού μετρά κάθετα το μέγεθος του φακού, δηλαδή από την κορυφή προς το κάτω μέρος του φακού. Αν και τα μεγέθη ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την μάρκα, το κανονικό μέγεθος είναι μεταξύ 32 και 38 χιλιοστών.
how to read sunglasses measurements - what is lens width, bridge width and temple lenght

 

Βήμα 2ο: Μετρήστε ένα παλιό ζευγάρι γυαλιών

 

Το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό ζευγάρι γυαλιών που σας αρέσει και ταιριάζει στο πρόσωπό σας ή να δοκιμάσετε ένα ζευγάρι από τα γυαλιά ενός φίλου σας, για να δείτε αν σας ταιριάζουν.

Εάν κοιτάξετε προσεκτικά στα νούμερα που υπάρχουν στον σκελετό τους, θα δείτε μερικά ψηφία που θα σας καθοδηγήσουν σε ένα νέο ζευγάρι γυαλιών σαν αυτά που είχατε παλαιότερα.

Προσέξτε, όμως, διότι κάθε ζευγάρι γυαλιών είναι διαφορετικό ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Τις περισσότερες φορές θα βρείτε τις σχετικές πληροφορίες για το μέγεθος στο εσωτερικό του αριστερού μπράτσου.

how to read sunglasses measurements - check a pair of old sunglasses

Μπερδευτήκατε;; Δείτε το 1ο βήμα.

 

Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνετε;

Πάρα πολλά σχέδια σας περιμένουν στο Lentiamo!

Αγοράστε γυαλιά οράσεως

 

Βήμα 3ο: Μετρήστε το μέγεθος των γυαλιών με ένα χάρακα

Εάν δεν έχετε βρει καμία ένδειξη αριθμών στα παλιά σας γυαλιά, μην πανικοβληθείτε. Θα δοκιμάσετε το ταλέντο σας στο μέτρημα.

Πάρτε ένα χάρακα ή ένα μέτρο και αρχίστε να μετράτε προσεκτικά το μέγεθος των γυαλιών για το πρόσωπό σας, ακολουθώντας τον οδηγό παραπάνω.

Επειδή δεν θέλουμε να σας μπερδέψουμε με αριθμούς, στην ιστοσελίδα μας, σημειώσαμε τους αντίστοιχους αριθμούς ως μεγέθη S, M και L.

how to read sunglasses measurements - Measure sunglasses size with a ruler

Μόλις έχετε τις σωστές μετρήσεις, απλά μεταφερθείτε στη σελίδα με τα γυαλιά ηλίου μας και προσθέστε αυτά που θέλετε στο καλάθι.

 

Βήμα 4ο: Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα

 

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα. Όντως ακούγεται παράξενο, αλλά αυτήν τη φορά θα χρησιμοποιήσετε για άλλο λόγο την κάρτας σας και όχι για την πληρωμή των αγαπημένων σας αγορών. Σίγουρα όμως θα σας βοηθήσει. Γνωρίζατε ότι το ύψος μιας πιστωτικής κάρτας είναι περίπου το ίδιο με το μήκος ενός φακού μεσαίου μεγέθους;

Το μέγεθος των περισσότερων πιστωτικών καρτών είναι 85,60 χιλιοστά × 53,98 χιλιοστά (3 3⁄8 × ​2 1⁄8 ίντσες) Πηγή: https://en.wikipedia.org/…/Credit_card


Δείτε πώς μπορείτε να μετρήσετε με μια πιστωτική κάρτα:

how to read sunglasses measurements - Measure sunglasses size with a creadit card
 
  1. Πάρτε οποιαδήποτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο χέρι (έχουν το ίδιο μέγεθος ούτως ή άλλως).
  2. Σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη ή τοποθετήστε το τηλέφωνό σας κάπου σταθερά με τη φωτογραφική μηχανή του να κοιτάζει εσάς, και τοποθετήστε την πιστωτική κάρτα ανάμεσα στη γέφυρα της μύτης σας και κάτω από το φρύδι σας.
  3. Αν η άκρη της κάρτας εκτείνεται πέρα από την άκρη του ματιού σας, ανήκετε στο μικρό μέγεθος (μέγεθος: S)
  4. Εάν η άκρη της κάρτας τελειώσει στο εξωτερικό άκρο του ματιού σας, ανήκετε στο μεσαίο μέγεθος (μέγεθος: M)
  5. Εάν η άκρη της κάρτας τελειώσει πριν από την εξωτερική άκρη του ματιού σας, ανήκετε στο μεγάλο μέγεθος (μέγεθος: L)
 

Τα καταφέρατε! Δεν ήταν τέλειο;

Από εμάς έχετε ένα μεγάλο μπράβο, αφού τώρα θα μπορείτε να χαρείτε τα ιδανικά για εσάς γυαλιά! Αλλά μην ξεχάσετε να μας γράψετε και τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω :)

Διαβάστε περισσότερα

Στυλιστικές συμβουλές για την επιλογή σωστών γυαλιών ηλίου και οράσεως.