Καλοκαιρινή προσφορά στα γυαλιά ηλίου!

Σύνδεση

Πολωτικά γυαλιά ηλίου έναντι γυαλιών ηλίου με καθρέφτη: Ποιο να επιλέξετε;

Η θέα μέσα από πολωμένα γυαλιά ηλίου
 

Αν είχατε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε γυαλιά ηλίου με πόλωση ή με καθρέφτη, ξέρετε ποιο από τα δύο θα επιλέγατε; Η κατανόηση των διαφορών μεταξύ αυτών των δύο τύπων φακών μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτούς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. (Spoiler alert: παρόλο που είναι διαφορετικοί, δεν χρειάζεται να επιλέξετε το ένα ή το άλλο!)“

Είτε θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις ιδιότητες μείωσης της αντανάκλασης της πόλωσης είτε για το αισθητικό στοιχείο του καθρέφτη, οι ειδικοί της Lentiamo σας έχουν καλύψει. Μάθετε για τις διαφορές μεταξύ αυτών των δύο τύπων γυαλιών ηλίου, δείτε πώς λειτουργούν και διαβάστε για τα πλεονεκτήματα της πόλωσης και του καθρέφτη παρακάτω.

Τι είναι τα πολωτικά γυαλιά ηλίου;

Τα γυαλιά ηλίου με πόλωση έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την αντανάκλαση και να βελτιώνουν την οπτική διαύγεια. Εξωτερικά, μοιάζουν με οποιοδήποτε τυπικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Η διαφορά έγκειται στο χημικό φίλτρο που προστίθεται στους φακούς.

Πώς λειτουργούν οι πολωμένοι φακοί;

Τα πολωμένα γυαλιά ηλίου φιλτράρουν τα οριζόντια κύματα φωτός που αντανακλώνται από επίπεδες επιφάνειες όπως το νερό, το χιόνι ή το γυαλί. Για να επιτευχθεί αυτό, εφαρμόζεται ένα ειδικό φίλτρο πόλωσης με κατακόρυφο προσανατολισμό. Αυτό αλλάζει την πορεία του οριζόντιου φωτός, μειώνοντας αποτελεσματικά τη φωτεινή και ενοχλητική θάμβωση που προκαλούν τα οριζόντια κύματα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ πολωτικών και μη πολωτικών γυαλιών ηλίου;

Το επίπεδο μείωσης της αντανάκλασης είναι μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ πολωμένων και μη πολωμένων γυαλιών ηλίου. Δεδομένου ότι δεν είναι εξοπλισμένα με το ειδικό φίλτρο, τα μη πολωμένα γυαλιά ηλίου γενικά δεν προσφέρουν το ίδιο επίπεδο διαύγειας ή μείωσης της αντανάκλασης

Το φίλτρο στους πολωμένους φακούς μπορεί επίσης να δυσχεράνει την ανάγνωση των οθονών LCD. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα κατά τη χρήση κινητών τηλεφώνων, την εξέταση οθονών αυτοκινήτων ή τη χρήση άλλων οθονών, όπως οι συσκευές πλοήγησης.

Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα των πολωτικών φακών;

Τα κύρια πλεονεκτήματα της πόλωσης είναι η μείωση της αντανάκλασης, η καλύτερη αντίθεση και αντίληψη των χρωμάτων και η βελτιωμένη οπτική διαύγεια. Μπορούν να μειώσουν την καταπόνηση των ματιών και να παρέχουν πιο άνετη και πιο καθαρή όραση, ειδικά σε εξαιρετικά ηλιόλουστες ημέρες ή γύρω από αντανακλαστικές επιφάνειες.

πλεονεκτήματα των πολωμένων γυαλιών ηλίου

Είναι ευεργετικά κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων στο νερό, όπως το ψάρεμα ή η βαρκάδα. Για παράδειγμα, ορισμένα από τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για ψάρεμα διαθέτουν πολωμένους φακούς που μειώνουν την αντανάκλαση και σας βοηθούν να βλέπετε μέσα στο νερό. Μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα ορισμένα από τα πλεονεκτήματα των πολωμένων γυαλιών ηλίου στην παραπάνω εικόνα.

Πώς μπορώ να ξέρω αν τα γυαλιά ηλίου μου είναι πολωμένα;

Μπορείτε να προσδιορίσετε αν τα γυαλιά ηλίου σας είναι πολωμένα με τρία εύκολα βήματα:

 • Φορέστε τα γυαλιά ηλίου σας – Τοποθετήστε τα γυαλιά ηλίου σας όπως θα τα φορούσατε κανονικά.
 • Κοιτάξτε μια οθόνη – Καθίστε ακριβώς μπροστά από μια οθόνη τηλεφώνου ή υπολογιστή. Σημειώστε ότι μπορεί να μην παρατηρήσετε καμία αλλαγή στην οθόνη σε αυτό το σημείο.
 • Γείρετε το κεφάλι σας – Γείρετε το κεφάλι σας κατά 60 μοίρες προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Εάν η οθόνη γίνεται μαύρη προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, τα γυαλιά ηλίου σας είναι πολωμένα.
κινούμενη εικόνα πολωμένων γυαλιών ηλίου που περιστρέφονται και σκουραίνουν το φόντο

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε λευκή οθόνη. Η φωτεινότητα θα κάνει το αποτέλεσμα της δοκιμής πιο εμφανές. Εάν τα γυαλιά ηλίου σας είναι πολωμένα, η εικόνα σας μπορεί να αλλάξει και να μοιάζει με την παραπάνω εικόνα.

Θέλετε να μειώσετε αποτελεσματικά την αντανάκλαση και να βλέπετε καθαρά;

Ελέγξτε σήμερα μια μεγάλη ποικιλία πολωτικών γυαλιών ηλίου.

Αγοράστε πολωτικά γυαλιά ηλίου

Τι είναι τα γυαλιά ηλίου με καθρέφτη;

Τα γυαλιά ηλίου με καθρέφτη είναι επεξεργασμένα με μια λεπτή, μεταλλική επίστρωση. Αυτό το επιπλέον στρώμα αντανακλά το φως μακριά από τα μάτια και δίνει στους φακούς την ξεχωριστή κατοπτρική τους εμφάνιση.

Πώς λειτουργούν οι φακοί με καθρέφτη;

Οι φακοί με καθρέφτη χρησιμοποιούν τόσο την παραδοσιακή απόχρωση όσο και ένα ανακλαστικό οπτικό στρώμα που ονομάζεται επίστρωση καθρέφτη ή φλας. Αυτή η ειδική επίστρωση αντανακλά το ηλιακό φως, μειώνοντας σημαντικά την ποσότητα του φωτός που περνάει μέσα από τους φακούς κατά 10-60%.

Αυτά τα ανακλαστικά γυαλιά ηλίου χρησιμοποιούν συνήθως πολλές διαφορετικές επιστρώσεις. Μετά την εναπόθεση της μεταλλικής μεμβράνης, προστίθενται πλαστικές επιστρώσεις για προστασία και μείωση της αντανάκλασης. Αυτό είναι που τελικά οδηγεί στο γυαλιστερό, κατοπτρικό φινίρισμα που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αποκλειστικά για λόγους στυλ.

Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα των γυαλιών ηλίου με καθρέφτη;

Οι καθρεπτικοί φακοί προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως μείωση των αντανακλάσεων του φωτός, βελτίωση της οπτικής άνεσης και υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία σε σύγκριση με τους κανονικούς φακούς.

πλεονεκτήματα των γυαλιών ηλίου με καθρέφτη

Αυτό τα καθιστά ιδιαίτερα πλεονεκτικά για δραστηριότητες σε πολύ φωτεινές συνθήκες, όπως σκι σε μια ηλιόλουστη μέρα, ποδηλασία σε ανοιχτές περιοχές ή αναρρίχηση και πεζοπορία. Μπορείτε να δείτε μερικά από τα πλεονεκτήματα των γυαλιών ηλίου με καθρέφτη στην παραπάνω εικόνα.

Σκέφτεστε γυαλιά ηλίου με καθρέφτη;

Κομψές επιλογές σας περιμένουν

Αγοράστε γυαλιά ηλίου με καθρέφτη

Είναι καλύτεροι οι πολωμένοι φακοί ή αυτοί με καθρέφτη;

Ενώ και οι δύο τύποι φακών βελτιώνουν αποτελεσματικά την όραση στο έντονο φως, κανένας δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον άλλο. Οι καθρεπτικοί φακοί προτιμώνται συχνά για δραστηριότητες όπως η ποδηλασία, το σκι, η αναρρίχηση σε ανοιχτές περιοχές. Από την άλλη πλευρά, οι πολωμένοι φακοί είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για δραστηριότητες στο νερό, όπως το ψάρεμα και η βαρκάδα, λόγω της ικανότητάς τους να φιλτράρουν επιλεκτικά το οριζόντιο φως.

Δείτε τα κύρια πλεονεκτήματα των γυαλιών ηλίου με καθρέφτη έναντι των γυαλιών ηλίου με πόλωση με μια ματιά:

Πολωμένα γυαλιά ηλίου

 • Αποτελεσματική μείωση της αντανάκλασης
 • Βελτιωμένη οπτική ευκρίνεια
 • Αυξημένη άνεση στα μάτια
 • Ελάχιστη παραμόρφωση χρώματος

Γυαλιά ηλίου με καθρέφτη

 • Υψηλό επίπεδο μείωσης του φωτός
 • Υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία
 • Κομψά χρώματα και μοναδική εμφάνιση
 • Ανθεκτικοί φακοί

Μπορούν τα γυαλιά ηλίου να είναι πολωμένα και με καθρέφτη;

Ναι, τα γυαλιά ηλίου μπορούν να είναι τόσο πολωμένα όσο και με καθρέφτη. Οι κατοπτρικοί φακοί έχουν μια εξαιρετικά ανακλαστική επίστρωση που εφαρμόζεται στο εξωτερικό, ενώ τα γυαλιά ηλίου με πόλωση έχουν ένα ειδικό χημικό φίλτρο που μειώνει την αντανάκλαση. Για παράδειγμα, πολλά γυαλιά ηλίου Polaroid προσφέρουν πολωμένους, κατοπτρικούς ή συνδυαστικούς φακούς.

Τα γυαλιά ηλίου με καθρέφτη και πόλωση παρέχουν τα πλεονεκτήματα της μειωμένης αντανάκλασης, της βελτιωμένης οπτικής διαύγειας και της μειωμένης μετάδοσης του φωτός. Προσφέρουν επίσης την κομψή εμφάνιση των καθρεφτιζόμενων φακών.

Πολωτικοί ή κατοπτρικοί φακοί μπορούν να προστεθούν σε πολλούς σκελετούς, επιτρέποντάς σας να συμβαδίζετε με τις τάσεις των γυαλιών ηλίου, παραμένοντας παράλληλα προστατευμένοι.

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε ανάμεσα σε γυαλιά με καθρέφτη ή πολωμένα γυαλιά;

Περιηγηθείτε σε ολόκληρη την ποικιλία γυαλιών ηλίου για να βρείτε τα αγαπημένα σας.

Αγοράστε γυαλιά ηλίου

Σκέψεις κλεισίματος

Για τα γυαλιά ηλίου, το να σκεφτείτε το πολωμένο, έναντι του καθρέφτη δεν χρειάζεται να είναι μια δύσκολη απόφαση. Το κλειδί είναι να βρείτε το στυλ που αγαπάτε και τα γυαλιά ηλίου που αποδίδουν για εσάς! Έτσι, είτε θέλετε να σταματήσετε την αντανάκλαση, να μειώσετε το φως ή να συνδυάσετε και τα δύο, υπάρχουν γυαλιά για εσάς.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι; Αφήστε τη λειτουργία εικονικής δοκιμής γυαλιών ηλίου να σας βοηθήσει να δοκιμάσετε τους σκελετούς online.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές στυλ και tips για την επιλογή των σωστών γυαλιών ηλίου

Μάθετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας

Μάθετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας

Κλασικά, διαχρονικά σχήματα και σκελετοί γυαλιών ηλίου

Κλασικά, διαχρονικά σχήματα και σκελετοί γυαλιών ηλίου

Γιατί τα παιδιά πρέπει να φορούν γυαλιά ηλίου

Γιατί τα παιδιά πρέπει να φορούν γυαλιά ηλίου