Καλοκαιρινή προσφορά στα γυαλιά ηλίου! Έκπτωση έως και 40%!

211 2340040

(Δευ-Παρ 9:30-17:00)

Σύνδεση

Αυτά που πάντα θέλατε να γνωρίζετε για τα πολωμένα και καθρέφτη γυαλιά ηλίου

Η θέα μέσα από πολωμένα γυαλιά ηλίου

Γυαλιά ηλίου με πολωμένους φακούς. Όλοι έχουν ακούσει για αυτά, αλλά κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι κάνουν ή πώς λειτουργούν. Oι πελάτες μας ρωτάνε συχνά ερωτήσεις όπως „Είναι οι πολωμένοι φακοί καλύτεροι για τα μάτια μου;“ και „Τα γυαλιά ηλίου με πολωμένους φακούς φαίνονται διαφορετικά από τις συμβατικές αποχρώσεις;“

Το ίδιο ισχύει και για τα γυαλιά ηλίου με φακούς καθρέφτες. Συνήθως βλέπουμε στο δρόμο fashion icons να φοράνε γυαλιά ηλίου με φακούς καθρέφτες, αλλά δεν γνωρίζουμε με σιγουριά αν οι φακοί προσφέρουν και άλλα πλεονεκτήματα εκτός από το στυλ. 

Θέλετε να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα των γυαλιών ηλίου με πολωμένους φακούς και των γυαλιών ηλίου με φακούς καθρέφτες; Έχουμε κάνει τη σύγκριση. 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των γυαλιών ηλίου με πολωμένους φακούς;

Τα γυαλιά ηλίου με πολωμένους φακούς μοιάζουν με οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου από έξω.

Αλλά μόλις τα φορέσετε, βλέπετε αμέσως τη διαφορά σ' αυτούς τους φακούς: Έχουν μια ειδική ταινία που μπλοκάρει τις αντανακλώμενες οριζόντιες ακτίνες φωτός και επιτρέπει στο κάθετο φως να περάσει στα μάτια σας. Το κατακόρυφο φως προσφέρει τη σαφήνεια και την αντίθεση με το περιβάλλον γύρω σας, που φέρνει ως αποτέλεσμα την καθαρή όραση και το καθαρό χρώμα.

Το πιο σημαντικό απ 'όλα, ωστόσο, είναι ο περιορισμός του έντονου φωτός του ήλιου, που είναι και το πιο εμφανές χαρακτηριστικό των πολωμένων φακών. Προστατεύουν αποτελεσματικά από το ισχυρό φως του ηλίου και τις αντανακλάσεις επιφανειών, οι οποίες γίνονται ιδιαίτερα εμφανείς όταν κοιτάζετε το νερό.

πλεονεκτήματα των πολωμένων γυαλιών ηλίου

Οι αντιολισθητικές ιδιότητες διεισδύουν σε όλες τις συγκεντρωμένες ηλιακές ακτίνες που αντανακλώνται από την επιφάνεια του νερού, ώστε να μπορείτε να δείτε μέσα από αυτό. Εάν το νερό είναι καθαρό, είναι πιθανό να δείτε τα ψάρια.

Πώς λειτουργούν οι πολωμένοι φακοί;

Όταν παρασκευάζεται ένας πολωμένος φακός, εφαρμόζεται σε αυτόν μια βασική χημική ουσία. Αυτή η ουσία είναι ελασματοποιημένη σε κατακόρυφο μοτίβο που μετατρέπει το φως. Το μοτίβο, με τη σειρά του, μπλοκάρει το οριζόντιο φως για να αποφευχθεί η λάμψη, όπως ένα κλείστρο.

Βλέπουμε λάμψη όταν τα κύματα φωτός χτυπούν αντανακλαστικές επιφάνειες όπως μια λίμνη, μια χιονισμένη πλαγιά ή ένα γυαλιστερό αυτοκίνητο. Η επιφάνεια είναι οριζόντια, επομένως και το φως ανακλάται οριζόντια. Όταν φοράμε γυαλιά ηλίου με πολωμένους φακούς, η επιφάνεια αναστέλλει την αντανάκλαση φιλτράροντας τις οριζόντιες ακτίνες φωτός που δεν περνούν μέσω του κατακόρυφου χημικού σχεδίου.

Σημείωση: Οι πολωμένοι φακοί μπορεί να κάνουν τις εικόνες πιο σκούρες. Ωστόσο, εάν αποφευχθεί η αντανάκλαση, οι λεπτομέρειες των τοπίων θα είναι πιο ορατές και πολύχρωμες και μπορεί να απαλύνουν την πίεση των ματιών. 

Πώς λειτουργούν οι πολωμένοι φακοί;

Πώς μπορώ να ξέρω εάν τα γυαλιά μου έχουν πολωμένους φακούς;

Αν θέλετε να μάθετε αν τα γυαλιά ηλίου σας έχουν πολωμένους φακούς, μπορείτε να το μάθετε σε τρία εύκολα βήματα.

  1. Βάλτε την οθόνη του υπολογιστή σας στη φωτεινότερη ρύθμιση και ανοίξτε μια λευκή σελίδα.
  2. Φορέστε τα γυαλιά ηλίου.
  3. Στρίψτε το κεφάλι σας 60 μοίρες προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Εάν τα γυαλιά ηλίου έχουν πολωμένους φακούς, η οθόνη θα φαίνεται μαύρη λόγω της ιδιότητάς τους να μπλοκάρουν το έντονο φως.

Εάν δεν λειτουργεί στη μία πλευρά, προσπαθήστε να στρίψετε το κεφάλι σας προς την άλλη. Εάν ούτε αυτό λειτουργεί, τότε τα γυαλιά ηλίου δεν έχουν πολωμένους φακούς. 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των γυαλιών ηλίου με φακούς καθρέφτες;

Τα γυαλιά ηλίου με φακούς καθρέφτες διαφέρουν από τα κανονικά έγχρωμα ή τα γυαλιά ηλίου με πολωμένους φακούς στην απόδοση και την εμφάνισή τους. Αλλά, όπως οι πολωμένοι φακοί, έτσι και οι φακοί καθρέφτες προσφέρουν μεγάλη προστασία στα μάτια αποτρέποντας οποιαδήποτε βλάβη στην όραση.

Οι φακοί με επίστρωση καθρέφτη, οι οποίοι ονομάζονται επίσης φακοί με επικάλυψη φλας, περιορίζουν την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στα μάτια σας, καθιστώντας την όραση σας πιο άνετη.

Οι καθρέφτες είναι εξαιρετικά ανακλαστικά επικαλύμματα που εφαρμόζονται στο μπροστινό μέρος του φακού των γυαλιών ηλίου για να μειωθεί η ποσότητα του φωτός που εισέρχεται στο μάτι. Αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλους για δραστηριότητες σε συνθήκες με έντονο φως, όπως το σκι σε μια ηλιόλουστη μέρα. Τα γυαλιά ηλίου με φακούς καθρέφτες έχουν επίσης επίστρωση που τους κάνει πιο ανθεκτικούς. Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει η πιθανότητα απόδοσης ψευδούς χρώματος.

πλεονεκτήματα των γυαλιών ηλίου με καθρέφτη

Πώς λειτουργούν οι φακοί καθρέφτες;

Το γυαλί-καθρέφτης χρησιμοποιεί τόσο την κανονική απόχρωση όσο και μια ειδική ανακλαστική οπτική επίστρωση που ονομάζεται επίστρωση καθρέφτη. Αυτή η επίστρωση μειώνει την ποσότητα φωτός που διαπερνά τους φακούς κατά 10–60%.

Κανονικά, οι φακοί καθρέφτες χρησιμοποιούν αρκετές διαφορετικές επικαλύψεις και χρησιμοποιούνται παράλληλα με άλλες αντι-αντανακλαστικές επικαλύψεις. Μια μικρή, αντανακλαστική μεμβράνη συνήθως εφαρμόζεται πρώτη και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται και άλλες πλαστικές επικαλύψεις για να την προστατεύσουν και να μειώσουν την αντανάκλαση, παρέχοντας ένα φινίρισμα σαν καθρέφτη.

Και τι γίνεται με την αντι-αντανακλαστική επίστρωση;

Ένας άλλος όρος που συχνά εμφανίζεται σε σχέση με τα γυαλιά ηλίου με φακούς καθρέφτες είναι ο „αντι-αντανακλαστικός φακός“, ο οποίος θέτει το ερώτημα: „Δεν είναι και άλλοι φακοί αντι-αντανακλαστικοί;“

Ναι, στην μπροστινή πλευρά του φακού είναι. Όταν φοράμε τα γυαλιά ηλίου, οι αντανακλάσεις σταματούν κυρίως από τη χρωματική σκιά στο μπροστινό μέρος του φακού. Ωστόσο, υπάρχουν και στο πίσω μέρος του φακού, όπου εκεί χρειαζόμαστε προστασία από αντι-αντανακλαστική επίστρωση (AR). Η επίστρωση AR μειώνει το φως που αντανακλάται στο πίσω μέρος του φακού των γυαλιών ηλίου. Διαφορετικά, το φως θα περάσει στα μάτια σας και θα παρέμβει στην όρασή σας.

Με την επίστρωση AR στον φακό των γυαλιών ηλίου, θα απολαύσετε επιπλέον άνεση και καθαρότητα μειώνοντας τις θολές εικόνες στο πίσω μέρος του φακού.1


Πηγή: 1Zeiss

Διαβάστε περισσότερα

Στυλιστικές συμβουλές και συμβουλές για την επιλογή των σωστών γυαλιών ηλίου