Σύνδεση

Τάσεις στα γυαλιά ηλίου για το 2024

Γράφτηκε από Lentiamo στις 23/4/2024

Πίνακας περιεχομένων

Το σωστό ζευγάρι γυαλιά ηλίου θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας και θα προστατεύσει τα μάτια σας από τις υπεριώδεις ακτίνες, οπότε γιατί να μην επενδύσετε σε ένα ζευγάρι που θα αγαπάτε για όλες τις επόμενες εποχές;

Από τα κλασικά σχέδια μέχρι τα μοντέρνα σχήματα σκελετών και τα εκπληκτικά αξεσουάρ, οι ειδικοί στα γυαλιά οράσεως της Lentiamo εξερευνούν τις τρέχουσες τάσεις για τα γυαλιά ηλίου το 2024.

Πώς επιλέξαμε τις κορυφαίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου του 2024

  • Έρευνα – Ελέγξαμε τις τάσεις της πασαρέλας των σχεδιαστών, παρακολουθήσαμε νέες ταινίες και σειρές και περιηγηθήκαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δούμε τι φορούν οι διασημότητες, οι influencers και οι καθημερινοί λάτρεις της μόδας.
  • Bestsellers – Εξετάσαμε τα μπεστ σέλερ μας για να δούμε ποια μοντέλα κερδίζουν τη δημοτικότητα φέτος και ποια βασικά κομμάτια παραμένουν.
  • Κριτικές πελατών – Συμβουλευτήκαμε επίσης τις κριτικές για να δούμε πώς αξιολογούν οι πελάτες ορισμένα από τα αγαπημένα των συντακτών μας.

1. Γυαλιά ηλίου με μεταλλικό σκελετό

ayo edebiri φορώντας λευκό κοστούμι στο κόκκινο χαλί

Image source: instagram.com/whowhatwear

Μια τάση που δεν ξεθωριάζει ποτέ είναι τα κομψά μεταλλικά γυαλιά ηλίου. Φέτος, παρατηρούμε μια αναβίωση των στρογγυλών και οβάλ μεταλλικών σκελετών. Το κλειδί είναι να αναζητάτε λεπτό συρμάτινο στυλ το 2024.

Η αγαπημένη Ιρλανδοαμερικανίδα ηθοποιός Ayo Edebiri από την επιτυχημένη σειρά The Bear φόρεσε ένα χαλαρό σύνολο για τα 29α ετήσια Critics' Choice Awards. Οι μεταλλικές της αποχρώσεις απογειώνουν εύκολα το ολόλευκο look.

Συμβουλές στυλ για μεταλλικούς σκελετούς

Από το "balletcore", τη λεπτή, εμπνευσμένη από τις μπαλαρίνες αισθητική, μέχρι την αναβίωση του boho από την Chloé, τα μεταλλικά γυαλιά ηλίου είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ευέλικτα στυλ σκελετών. Δοκιμάστε λεπτές σιλουέτες σε ροζ χρυσό για να πετύχετε την απλότητα της τάσης της μπαλαρίνας. Δοκιμάστε υπερμεγέθεις στρογγυλούς μεταλλικούς σκελετούς με καφέ φακούς για μια '70s στιγμή.

Οι συστάσεις μας για μεταλλικά γυαλιά ηλίου

2. Σκελετοί Bayonetta

Η Hailey Bieber βγάζει φωτογραφία στον καθρέφτη φορώντας γυαλιά ηλίου

Image source: instagram.com/haileybieber

Καθώς οι τάσεις του Y2K συνεχίζουν να επηρεάζουν τα γυαλιά, είδαμε τα γυαλιά Bayonetta να γίνονται μόδα και παρόμοια σχήματα γυαλιών ηλίου να κερδίζουν δημοτικότητα το 2024. Χαρακτηρίζονται από τους μικρούς οβάλ ή μαλακούς ορθογώνιους σκελετούς τους και προκαλούν νοσταλγική απλότητα.

Με τη δική της συλλογή Vogue Eyewear, η επιχειρηματίας και trendsetter Hailey Bieber γνωρίζει πάντα τι γυαλιά ηλίου είναι στη μόδα. Η μαξιμαλιστική της εμφάνιση αποδεικνύει ότι αυτή η τάση μπορεί να ενσωματωθεί τόσο σε casual όσο και σε showstopping εμφανίσεις.

Συμβουλές στυλ για γυαλιά Bayonetta

Τα γυαλιά Bayonetta, που πήραν το όνομά τους από τον χαρακτήρα του ιαπωνικού βιντεοπαιχνιδιού, αποτελούν επίσης μια πρόσφατη τάση γυαλιών. Η Miu Miu αγκάλιασε αυτό το look "intellectuel" κατά τη διάρκεια της επίδειξης πασαρέλας της στα τέλη του 2023. Συνδυάστε το στενό σχήμα του σκελετού με oversized σακάκια ή δομημένα παντελόνια για την ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Οι προτάσεις μας για γυαλιά ηλίου Bayonetta

3. Σύγχρονα γυαλιά ηλίου cat eye

Η Γκρέτα Λι φοράει μπλε τοπ και μαύρα γυαλιά ηλίου έξω

Image source: instagram.com/stylecaster

Δεν χρειάζεται να ξέρετε ποιο στυλ γυαλιών ηλίου είναι στη μόδα, όταν τα γυαλιά ηλίου cat eye είναι πάντα στη μόδα. Παρόμοια με τις τετράγωνες γραμμές των σκελετών wayfarer, αναζητήστε τις ξεχωριστές αναποδογυρισμένες γωνίες σε λεπτά μεγέθη ή τους σκελετούς cat eye χωρίς στεφάνι που θα είναι στην τάση φέτος.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας Τύπου για την υποψήφια για Όσκαρ ταινία Past Lives, η πρωταγωνίστρια Greta Lee εδραιώθηκε ως είδωλο του στυλ. Το στυλ της συνδυάζει την εκλέπτυνση με απροσδόκητα χρώματα ή μοντέρνες εκδοχές σε κλασικά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών της στα γυαλιά ηλίου.
 

Συμβουλές στυλ για γυαλιά ηλίου cat eye

Τα γυαλιά ηλίου cat-eye είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα γυαλιών ηλίου χρόνο με το χρόνο, επειδή ταιριάζουν με πολλά σχήματα προσώπου. Οι γωνιακοί σκελετοί cat eye τονίζουν τα πιο έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου και αναδεικνύουν τα ζυγωματικά, ενώ οι πιο στρογγυλεμένοι σκελετοί ταιριάζουν σε όσους έχουν πιο απαλά χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις μας για γυαλιά ηλίου cat eye

4. Γυαλιά ηλίου Techwear

γυαλιά ηλίου jennifer lopez red shield

Image source: instagram.com/sabrinacarpenter

Ενώ μοιράζονται κάποιες ομοιότητες με τις τάσεις των αθλητικών γυαλιών ηλίου, τα γυαλιά ηλίου τεχνικής ένδυσης ή "techwear" δίνουν προτεραιότητα στη λειτουργικότητα έναντι της αισθητικής. Οι κομψές γραμμές και τα μινιμαλιστικά τους χρώματα προσφέρουν μια απλή και αβίαστα κομψή εμφάνιση.

Μεταξύ της υποστήριξης της Taylor Swift στην περιοδεία της και του χρόνου που περνάει με τον βραβευμένο με BAFTA Barry Keoghan, η πολυτάλαντη τραγουδίστρια και ηθοποιός Sabrina Carpenter μπορεί να προσθέσει στο βιογραφικό της την επιρροή της μόδας. Τα κομψά της γυαλιά ηλίου εξυπηρετούν έναν λειτουργικό σκοπό και προσθέτουν μια απροσδόκητη πινελιά στο ντύσιμό της.

Συμβουλές στυλ για techwear looks

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογική ένδυση; Μάρκες όπως η The North Face και η Arc'teryx αποτελούν βασικές αναφορές που ενσαρκώνουν την αστική και αθλητική crossover τάση. Τα χρηστικά σχέδια και τα λειτουργικά υλικά απόδοσης κυριαρχούν σε αυτό το στυλ.

Οι συστάσεις μας για γυαλιά ηλίου τεχνολογίας

5. Σύγχρονα γυαλιά ηλίου browline

Ο Trent Alexander-Arnold στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου 2024 φορώντας γυαλιά ηλίου

Image source: instagram.com/trentarnold66

Για μια φρέσκια εκδοχή ενός διαχρονικού στυλ, δοκιμάστε γυαλιά ηλίου browline σε διάφορα σχήματα και στυλ. Μοναδικά σχέδια browline, όπως τα γωνιώδη clubmasters ή τα chunky aviators είναι στη μόδα το 2024.

Ενώ η σύγκρουση αθλητισμού και μόδας δεν είναι μοναδική για το 2024, όλο και περισσότεροι αθλητές εντοπίζονται σε επιδείξεις πασαρέλας και σε καμπάνιες μάρκας. Ο Trent Alexander-Arnold της Liverpool F.C. παρακολούθησε την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου φορώντας γωνιακά γυαλιά Prada, ένα από τα αγαπημένα μας eyewear looks της εβδομάδας.
 

Συμβουλές στυλ για γυαλιά ηλίου browline

Τα γυαλιά ηλίου Clubmaster είναι σαφώς ρετρό, αλλά η κάμψη των κλασικών ορθογώνιων σχημάτων με πιο έντονες γωνίες ή ενδιαφέρουσες γραμμές τα εκσυγχρονίζει. Ο πειραματισμός με τα υλικά, τα χρώματα και τις αναλογίες επιτρέπει ατελείωτες δυνατότητες, ενώ εξακολουθεί να τιμά την ουσία των κλασικών σχημάτων.

Οι συστάσεις μας για αποχρώσεις browline

6. Αλυσίδες γυαλιών

Τέλος, οι τάσεις των γυαλιών ηλίου 2024 δεν είναι πλήρεις χωρίς να αναφερθούν οι αλυσίδες γυαλιών. Οι αλυσίδες έχουν γίνει αθόρυβα τάση τα τελευταία χρόνια χάρη εν μέρει στην επιρροή διασημοτήτων όπως η Bella Hadid και η Hailey Bieber.

Τα σχέδια του 2024 είναι πιο τολμηρά, πιο ποικίλα και αντικατοπτρίζουν ένα ευρύτερο φάσμα στυλ και προσωπικοτήτων. Οι αλυσίδες σας επιτρέπουν να φορέσετε τα γυαλιά ηλίου που φορούν όλοι, παραμένοντας παράλληλα πιστοί στο στυλ σας.

Συμβουλές στυλ για αλυσίδες γυαλιών

Ανακατέψτε και συνδυάστε τις αλυσίδες γυαλιών με όλα τα γυαλιά ηλίου και τους σκελετούς γυαλιών σας για να πετύχετε ξεχωριστές εμφανίσεις. Πειραματιστείτε με χρωματικούς συνδυασμούς για να βρείτε αυτό που συμπληρώνει καλύτερα το προσωπικό σας στυλ και αναδεικνύει το ντύσιμό σας. Υπάρχουν άπειρες επιλογές για μια σύγχρονη εκδοχή των πρακτικών αλυσίδων γυαλιών του παρελθόντος.

Οι συστάσεις μας για τα γυαλιά ηλίου και τις αλυσίδες γυαλιών

Έχετε τη διάθεση να περιηγηθείτε σε όλες τις τελευταίες τάσεις στα γυαλιά ηλίου;

Οι αγαπημένες σας μάρκες, όπως Ray-Ban, Meller, Gucci και πολλές άλλες, σας περιμένουν.

Αγοράστε γυαλιά ηλίου

Κλείνοντας, σκέψεις από την Lentiamo

Αν αναρωτιέστε ποτέ τι είδους γυαλιά ηλίου είναι στη μόδα, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε στο Lentiamo. Οι ειδικοί μας στα γυαλιά οράσεως γνωρίζουν τι γυαλιά ηλίου είναι στη μόδα, ποια σχήματα λειτουργούν καλύτερα για διαφορετικά σχήματα προσώπου και είναι πάντα έτοιμοι να σας βοηθήσουν.

Εξερευνήστε τον οδηγό γυαλιών ηλίου του Lentiamo για να λάβετε περισσότερες συμβουλές σχετικά με την εύρεση του σωστού μεγέθους σκελετού, γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας και πολλά άλλα.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι; Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία εικονικής δοκιμής γυαλιών ηλίου για να δείτε πώς σας φαίνονται τα αγαπημένα σας γυαλιά.

Διαβάστε περισσότερα

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα