Έκτακτη προσφορά: Αθλητικά γυαλιά ηλίου 🔥

Σύνδεση

4 μάρκες βιώσιμων γυαλιών ηλίου που πρέπει να γνωρίζετε

Γράφτηκε από Lentiamo στις 25/5/2021

Η βιώσιμη μόδα έχει τραβήξει πολύ την προσοχή. Μπλουζάκια, σακάκια, παντελόνια, παπούτσια, εσώρουχα ή μαγιό - μια μεγάλη ποικιλία από μάρκες προσφέρουν τώρα τα ρούχα τους από ανακυκλώσιμα και ανανεώσιμα υλικά, για αυτούς που αγαπάνε την οικολογία και τις οικολογικές αγορές.

Ακριβώς! Όχι μόνο οι επιστήμονες και οι ακτιβιστές, αλλά και οι καταναλωτές πιστεύουν πως δεν πρέπει απλά να πετάμε τα ρούχα μας χωρίς την μορφή ανακύκλωσης, μόλις περάσει η μόδα τους.

Αν θέλουμε να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον, ας το κάνουμε σωστά! Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο τα ρούχα αλλά και τα αξεσουάρ μας πρέπει να γίνουν βιώσιμα. Ρίξτε μια ματιά στις καλύτερες μάρκες γυαλιών ηλίου που παίρνουν πραγματικά στα σοβαρά τη βιωσιμότητα!

Τι είναι η βιώσιμη μόδα;

Η μόδα από την βιώσιμη κατασκευή σημαίνει πρώτα απ 'όλα: επανεξέταση στην παραγωγή των ενδυμάτων. Ούτε οι άνθρωποι αλλά ούτε και τα ζώα θα πρέπει να υποστούν κάποια βλάβη κατά τη διαδικασία αυτή.

Επιπλέον, η βιώσιμη μόδα στοχεύει στην καταπολέμηση της διαρκούς αναπαραγωγής υφασμάτων και συνθετικών, με την επαναχρησιμοποίηση των υλικών ή την παραγωγή τους από ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Αυτό συμβαίνει χάρη στην επιμονή πολλών εμπορικών εταιριών που θέλουν να χρησιμοποιούν βιώσιμα και ουδέτερα από το κλίμα υλικά, μετά την υπερθέρμανση του πλανήτη και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ο βαθμός με τον οποίο η βιώσιμη μόδα παράγεται, παραδίδεται και διατίθεται στο εμπόριο, εξαρτάται από το προϊόν. Πολλές μάρκες προσφέρουν πλέον ρούχα από ανακυκλωμένα υφάσματα, ενώ άλλες βασίζονται σε φιλικές προς το περιβάλλον φυσικές ίνες όπως οργανικό βαμβάκι, κάνναβη ή κυτταρίνη.

Από ποια υλικά κατασκευάζονται τα βιώσιμα γυαλιά ηλίου;

Τα οικολογικά γυαλιά ηλίου πρέπει να είναι εξίσου ελαφριά και ανθεκτικά στις γρατσουνιές, όπως και τα μη οικολογικά αντίστοιχα. Επομένως, ο σκελετός πρέπει να είναι κατασκευασμένος από υλικά παρόμοια με εκείνα των "κανονικών" γυαλιών.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lentiamo (@lentiamo)

 

 

 

 

Μάθετε περισσότερα για τρεις συγκεκριμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή βιώσιμων γυαλιών.

 

 

  • Econyl: Το Econyl είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από θαλάσσια απορρίμματα και βιομηχανικό πλαστικό, απορρίμματα υφασμάτων από κατασκευαστές ενδυμάτων, παλιά χαλιά κ.λπ. Προσφέρει έτσι μια πραγματική εναλλακτική λύση στην παραγωγή νέων πλαστικών.
  • Hexetate: Το Hexetate, η πρώτη ύλη της οξικής κυτταρίνης και κατασκευάζεται από μια καινοτόμο, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ακρυλική ρητίνη. Το οξικό είναι μια τεχνητή ίνα που προέρχεται από την κυτταρίνη. Η καθαρισμένη κυτταρίνη εκχυλίζεται από πολτό ξύλου. Το Hexetate είναι επομένως ένα ανακυκλώσιμο, ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.
  • Ανακυκλώσιμο πλαστικό: Η ιδέα Bio-Based, που λειτουργεί με επιτυχία από τη μάρκα Meller, είναι μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση σε όλα τα κανονικά υλικά γυαλιών ηλίου, καθώς μειώνει τη χρήση μη βιώσιμων πλαστικών. Οι σκελετοί είναι κατασκευασμένοι από υλικά φυσικής βάσης 45%, γεγονός που μειώνει τη χρήση ορυκτών πρώτων υλών και εκπομπών άνθρακα.

 


βιώσιμα υλικά γυαλιών ηλίου

 

 

 

Ποιες μάρκες προσφέρουν βιώσιμα ή οικολογικά γυαλιά ηλίου;

 

 

Πλέον υπάρχουν διάφορες μάρκες που παράγουν βιώσιμα γυαλιά ηλίου. Στο Lentiamo μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μοντέρνα γυαλιά γνωστών σχεδιαστών και μοντέρνα γυαλιά ηλίου streetwear. Όποια κι αν είναι η προτίμηση για το σχήμα του προσώπου σας αλλά και ο προϋπολογισμός σας.

Meller Bio-Based

Οι σκελετοί των γυαλιών ηλίου Bio-Based - Meller παράγονται από μια, φιλική προς το περιβάλλον, τεχνολογία που προσφέρει μια πιο εναλλακτική λύση από τα συνηθισμένα υλικά σκελετών. Τα γυαλιά ηλίου με την ετικέτα «Bio» είναι κατά κύριο λόγο κατασκευασμένα από φυσικά υλικά που έχουν μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα από τα συμβατικά γυαλιά ηλίου και επομένως είναι πιο βιώσιμα για το περιβάλλον. Τα γυαλιά ηλίου χωρίς την ετικέτα «Bio» είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα πλαστικά, εξοικονομώντας ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές.

Polaroid

Όπως τα σχέδια της συλλογής Meller Bio-Based, πολλά γυαλιά ηλίου από την Ιταλική μάρκα Polaroid είναι επίσης κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα και ανανεώσιμα υλικά. Εδώ επίσης χρησιμοποιούνται πιο φιλικές προς το κλίμα εναλλακτικές λύσεις: τα διάφορα μοντέλα κατασκευάζονται είτε από φυσικά υλικά είτε από ανακυκλωμένο πλαστικό. Αυτό εξοικονομεί αποτελεσματικά πόρους και μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lentiamo (@lentiamo)

 

 

 

 

Tommy Jeans

 

 

Τα σχέδια των γυαλιών ηλίου Tommy Jeans είναι κατασκευασμένα από Econyl, ένα ανακυκλώσιμο νάιλον κατασκευασμένο από απορριπτόμενα δίχτυα, συνθετικά υφάσματα και άλλα πλαστικά απορρίμματα. Το φιλικό προς το περιβάλλον υλικό Econyl έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση σε αυτό. Καθώς μπορεί να ανανεωθεί πολλές φορές, εξοικονομείται ενέργεια και φυσικές πρώτες ύλες.

Levi's

Πολλοί σκελετοί γυαλιών από την εμβληματική μάρκα Levi's είναι κατασκευασμένοι από Hexetate, μια συνθετική ρητίνη που παράγει ελαφριά, ευέλικτα, ανθεκτικά και ανακυκλώσιμα σχέδια. Το Hexetate είναι επομένως ένα βιώσιμο υλικό που επιτρέπει την παραγωγή ιδιαίτερα σταθερών σκελετών. Η πρώτη ύλη της οξικής κυτταρίνης είναι ένα είδος ίνας. Δεν είναι απλά απολιθωμένο πλαστικό.

Ακόμα δεν βρήκατε αυτό που ψάχνετε;

Πολλές ακόμη φιλικές προς το περιβάλλον αποχρώσεις σας περιμένουν στο Lentiamo.

Επιλέξτε βιώσιμα γυαλιά ηλίου σήμερα για να έχετε αύριο!

Ανακαλύψτε οικολογικά γυαλιά ηλίου

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα