Είναι τα γενέθλια του Lentiamo! Έως 40% έκπτωση

Σύνδεση

5 απλοί τρόποι για να βελτιώσετε την όρασή σας

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 17/9/2021. Γράφτηκε από Maria Chiara Tarsia

Γεγονός: τα μάτια μας δουλεύουν σκληρά για εμάς καθημερινά! Επεξεργάζονται συνεχώς χιλιάδες εικόνες (ειδικά στην ψηφιακή εποχή που ζούμε), μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε, να διαβάζουμε, να θαυμάζουμε, να προσέχουμε λεπτομέρειες, να κρυφοκοιτάζουμε, να παρατηρούμε... και πόσες ακόμα λειτουργίες!

Ουσιαστικά, τα μάτια μας είναι πολύτιμα και όλοι πρέπει να τα φροντίζουμε. Αυτό το πολύ σημαντικό έργο είναι εφ 'όρου ζωής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι δύσκολο. Οι συμβουλές που περιλαμβάνονται στα ακόλουθα κεφάλαια θα σας δείξουν απλούς, αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να κρατήσετε τα μάτια σας υγιή και την όρασή σας στην καλύτερη δυνατή της κατάσταση.

Μάθετε τις 5 καλύτερες συμβουλές μας για να βελτιώσετε την όρασή σας και να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή

Αφού έχετε συμβουλευτεί τον οφθαλμίατρο σας - και υπενθυμίζοντας ότι ο δικός σας οφθαλμίατρος είναι πάντα η καλύτερη πηγή για ιατρικές συμβουλές που αφορούν μόνο εσάς σε προσωπικό επίπεδο - είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε 5 απλούς τρόπους για να βελτιώσετε την όρασή σας.

Είναι πολύ εύκολο να γίνουν μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας και σίγουρα θα είναι αποτελεσματικοί. Θέλετε να μάθετε πώς; Συνεχίστε να διαβάζετε!

Προγραμματίστε τακτικούς οφθαλμικούς ελέγχους

Η πρώτη μας συμβουλή είναι πολύ σημαντική: Αν φοράτε ήδη γυαλιά ή φακούς επαφής θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ιατρική σας συνταγή πρέπει να ανανεώνεται συχνά. Ακόμα και αν αισθάνεστε πως η όρασή σας είναι καλή, εμείς σας συνιστούμε να παρακολουθείτε τακτικά τα μάτια και την απόδοση τους. Μια λεπτομερής οφθαλμολογική εξέταση όχι μόνο θα καθορίσει εάν οι διοπτρίες σας (οι βαθμοί σας) είναι σωστές, αλλά μπορεί επίσης να είναι καθοριστικής σημασίας για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αιτιών θολής όρασης, κόπωσης των ματιών, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αναρωτιέστε ποια είναι η σωστή συχνότητα για να προγραμματίσετε τους οφθαλμικούς σας ελέγχους;

  • Οι νέοι ενήλικες (20 έως 40 ετών) πρέπει να ελέγχουν τα μάτια τους κάθε δύο χρόνια.
  • Τα παιδιά, οι ενήλικες και οι ηλικιωμένοι χρειάζονται κάθε έτος οφθαλμολογικό έλεγχο.
Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε οφθαλμολογικό έλεγχο

Κάντε στα μάτια σας ένα διάλειμμα από τις ψηφιακές οθόνες

Αναρωτιέστε ποτέ πόσο χρόνο αφιερώνετε στην χρήση ψηφιακών οθονών; Με βάση πρόσφατη έρευνα, υπολογίστηκε ότι κατά μέσο όρο περνάμε τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα σε ψηφιακές οθόνες, είτε πρόκειται για τον υπολογιστή μας κατά τη διάρκεια της εργασίας είτε για τα smartphone, τα tablet και τις έξυπνες τηλεοράσεις μας κατά τον ελεύθερο χρόνο μας. Αυτό σημαίνει ότι τα μάτια μας ωθούνται συνεχώς στην εστίαση και μακροπρόθεσμα, οι μύες τους υποφέρουν.

Όταν αυτός ο χρόνος χρήσης γίνει υπερβολικός, ο κίνδυνος κόπωσης των ματιών αυξάνεται σημαντικά. Μεταξύ των συμπτωμάτων, μπορεί να παρουσιάσουμε πονοκέφαλο, θολή όραση, πονόλαιμο και ξηροφθαλμία. Η ανακούφισή τους με μικρά διαλείμματα από τις ψηφιακές οθόνες είναι επομένως απαραίτητη.

Για να αποφύγετε την κόπωση των ματιών, την ξηρότητα και τα θολά μάτια ακολουθήστε τον κανόνα «20 -20-20»:

  • κάντε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων κάθε 20 λεπτά εστιάζοντας το βλέμμα σας σε ένα σημείο 20 πόδια (περίπου 6 μέτρα) μακριά από τον υπολογιστή.

Εάν εργάζεστε τακτικά σε υπολογιστή ή εάν το παιχνίδι είναι το πάθος σας, μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να φορέσετε ειδικά γυαλιά για υπολογιστές. Είναι εξοπλισμένα με ειδικό φίλτρο που μπλοκάρει ένα ποσοστό του μπλε φωτός που εκπέμπουν οι οθόνες μας. Μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τακτικούς ελέγχους στα μάτια, αυτοί οι ειδικοί φακοί μπορούν να παρέχουν μια μορφή ανακούφισης για τα μάτια σας. Επίσης προσφέρουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και ενισχύουν την αντίθεση και τη σαφήνεια της εικόνας στις ψηφιακές οθόνες, κάνοντας τη ζωή σας πιο εύκολη.

Προσφορά περιορισμένου χρόνου

5 € έκπτωση σε blue light γυαλιά!

Αγοράστε τώρα

Η καλύτερη λύση ωστόσο για να ξεκουράσετε τα μάτια σας από την ψηφιακή κόπωση, παραμένει η πιο απλή: περιορισμός και διαλείμματα μεταξύ του χρόνου χρήσης μιας οθόνης. Θα διαπιστώσετε ότι αυτή η καλή συνήθεια μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας και την εστίασή σας.

Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις ματιών

Οι ασκήσεις ματιών ή «γιόγκα για τα μάτια» είναι αρκετά δημοφιλείς στις μέρες μας. Εξηγήσαμε στο προηγούμενο κεφάλαιο πώς οι ψηφιακές συσκευές άλλαξαν τον τρόπο ζωής μας. Και από τότε η κόπωση των ματιών γίνεται ένα κοινό ζήτημα για πολλούς ανθρώπους. Εκτός αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας (10-15 λεπτά είναι αρκετά) και δοκιμάσετε αυτές τις εύκολες ασκήσεις. Υποσχόμαστε: η ανακούφιση θα είναι άμεση!

  • Κινήστε αργά τα μάτια σας από αριστερά προς τα δεξιά. Επαναλάβετε αυτήν την κίνηση τρεις φορές.
  • Κινήστε τα μάτια σας από πάνω προς τα κάτω αργά. Επαναλάβετε τρεις φορές.
  • Αργά και σταθερά κινήστε τα μάτια σας από τα αριστερά διαγώνια πάνω προς τα δεξιά διαγώνια κάτω για τρεις φορές.
  • Επαναλάβετε αυτήν την κίνηση, ξεκινώντας από πάνω δεξιά και κατεβαίνοντας προς τα κάτω αριστερά. Και πάλι, επαναλάβετε τρεις φορές.
  • Κινήστε τα μάτια σας σε μια διαδρομή που μοιάζει με το νούμερο 8.

Ασκήσεις ματιών: γιόγκα για τα μάτια σας

Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: αν και είναι αποδεδειγμένο ότι οι ασκήσεις ματιών μπορούν να απαλύνουν τους μυς τους από την ένταση και το άγχος, δεν είναι μια θαυματουργή λύση. Ναι, μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ανακούφιση μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας ή σπουδών, αλλά δεν θα θεραπεύσουν με μαγικό τρόπο τις οπτικές σας διαταραχές. Η πρότασή μας όπως πάντα είναι να ακολουθήσετε τις συστάσεις του ειδικού οφθαλμίατρου σας και να χρησιμοποιήσετε τα ανάλογα οπτικά βοηθήματα σύμφωνα με τη συνταγή σας.

Υπάρχουν ωστόσο, ορισμένα αποδεδειγμένα οφέλη σε αυτό. Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Οπτομετρίας της Ακαδημίας Όρασης Sankara, οι ασκήσεις οφθαλμικής γιόγκα μειώνουν τα συμπτώματα κόπωσης των ματιών αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των εξωφθάλμιων μυών. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια θεραπευτική και μη φαρμακολογική παρέμβαση για τη μείωση της κόπωσης των ματιών και των σχετικών ασθενοπικών συμπτωμάτων.

Εν κατακλείδι, γυμνάζοντας τα μάτια σας (όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα), όχι μόνο θα εκπαιδεύσετε τους μυς των ματιών σας, αλλά και θα βελτιώσετε τη ροή του αίματος, την οξυγόνωση και τη φυσική παραγωγή δακρύων. Ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα για μια τόσο μικρή σειρά κινήσεων!

Τρώτε πολλά λαχανικά και διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Το να κάνετε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές κάθε μέρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος όχι μόνο για να διατηρήσετε την όρασή σας, αλλά και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας. Επειδή όμως εστιάζουμε στην όραση, ας ξεκινήσουμε με μια λίστα από νόστιμες υπερτροφές που θα θρέψουν τα μάτια σας καθώς και το σώμα σας. Οι βιταμίνες, τα λιπαρά οξέα και τα αντιοξειδωτικά είναι τα ελιξίρια που ψάχνουμε εάν θέλουμε να βελτιώσουμε την υγεία των ματιών μας φυσικά, σύμφωνα με πολλές διεθνείς μελέτες.

Ας δούμε πού μπορούμε να τα βρούμε και γιατί είναι σημαντικά για να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή:

  • Τα Καροτενοειδή συστατικά, όπως η βιταμίνη Α (επίσης γνωστή ως ρετινόλη), η βήτα-καροτίνη, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, βοηθούν τα μάτια μας να αναπτύξουν μια φυσική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η πρόσληψή τους μειώνει τον κίνδυνο καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, καθώς και ξηρότητα των ματιών. Μπορούν να βρεθούν σε καρότα, καλαμπόκι, σπανάκι, μπρόκολο, βατόμουρα, ντομάτα, γλυκοπατάτες, μάνγκο, κολοκύθες, αυγά και γάλα.
  • Η Βιταμίνη Β (ειδικά η B1, η B2, η B6, η B12 και το φολικό οξύ) υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία των μυών των ματιών και μειώνουν τον κίνδυνο εκφυλιστικών οφθαλμικών παθήσεων. Μπορείτε να βρείτε τις βιταμίνες της ομάδας Β στα: φασόλια, αυγά, σπανάκι, φυλλώδη λαχανικά και δημητριακά.
  • Η Βιταμίνη C θεωρείται «φυσική ασπίδα» ενάντια σε ασθένειες και λοιμώξεις. Τα μάτια μας μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C όχι μόνο αποτρέπει τον καταρράκτη και τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία (ή AMD), αλλά μπορεί επίσης να επιβραδύνει την απώλεια της οπτικής οξύτητας. Οι πιο πλούσιες τροφές σε βιταμίνη C είναι: το ακτινίδιο, τα εσπεριδοειδή, τα μούρα, το μαρούλι, η ντομάτα και το πιπέρι. Περιέχουν επίσης βιοφλαβονοειδή, άλλα σημαντικά βοηθητικά για τη βελτιστοποίηση της υγείας των ματιών.
  • Η Βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση που βοηθά επίσης στην πρόληψη της AMD και του στρες στα μάτια. ενισχύει τους μυς των ματιών μας και προστατεύει την όρασή. Μπορεί να βρεθεί σε αμύγδαλα, αβοκάντο, φουντούκια, σόγια, σαφράν, ελιές και ελαιόλαδο, δημητριακά ολικής αλέσεως και σπανάκι.

Μην ξεχνάτε να πίνετε τουλάχιστον ενάμισι λίτρο νερό την ημέρα, να κάνετε μια βόλτα σε εξωτερικούς χώρους όποτε το επιτρέπει το πρόγραμμά σας και να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ.

Προστατέψτε τα μάτια σας από τις UV ακτίνες

Επίσης σημαντικό και ένα από τα αγαπημένα μας θέματα είναι : η προστασία UV όλο το χρόνο. Αυτή η συμβουλή είναι εξαιρετικά απλή για να τηρηθεί: απλά φορέστε το αγαπημένο σας ζευγάρι γυαλιά ηλίου!

Μη χάσετε τη συλλογή από κορυφαίας ποιότητας γυαλιά ηλίου γνωστών σχεδιαστών! Για όλες τις ηλικίες, όλα τα στυλ και στις καλύτερες τιμές!

Όμως θυμηθείτε: δεν θα σας βοηθήσει το οποιοδήποτε γυαλί ηλίου. Τα φθηνά και μη πιστοποιημένα γυαλιά ηλίου μπορούν πραγματικά να βλάψουν τα μάτια σας περισσότερο από το πραγματικό ηλιακό φως. Φροντίστε να επιλέγετε με σύνεση, όταν πρόκειται για τους πιστούς ηλιόλουστους συντρόφους σας: τα γυαλιά ηλίου σας πρέπει να είναι εξοπλισμένα με φίλτρο UV400, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούν να εμποδίσουν το 100%των ακτίνων UVA και UVB από το να εισέλθουν στο μάτι.UVA, UVB και UVC ακτινοβολίες στο μάτι

Η βελτίωση της όρασης είναι αρκετά εύκολη, έτσι δεν είναι; Ενημερώστε μας στα σχόλια εάν ακολουθήσατε τις συμβουλές μας!

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα