Είναι τα γενέθλια του Lentiamo! Έως 40% έκπτωση

Σύνδεση

Πώς να αφαιρέσετε έναν κολλημένο φακό από το μάτι σας

Έχετε λοιπόν πρόβλημα επειδή φορέσατε τους φακούς επαφής σας περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Το καταλαβαίνουμε. Μην ανησυχείτε, είναι κάτι που έχουν περάσει πολλοί από εμάς και η λύση είναι απλούστερη απ' ό,τι φαίνεται. Βρίσκεστε στο σωστό μέρος για να μάθετε πώς να αφαιρέσετε έναν κολλημένο φακό επαφής που δεν βγαίνει. Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο που σας ετοιμάσαμε στο Lentiamo!

Είμαστε ένα κορυφαίο διαδικτυακό κατάστημα στον τομέα των οπτικών οπότε δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πελάτης χρειάζεται τη βοήθειά μας για να λύσει μια δυσάρεστη κατάσταση όπως αυτή. Ακολουθώντας τις συμβουλές μας και έχοντας πάντα τα κατάλληλα προϊόντα στη διάθεσή σας, θα διασφαλίσετε ότι αυτό το πρόβλημα θα μείνει απλώς στο παρελθόν και δεν θα ξανασυμβεί. Τι να κάνετε αν ο φακός επαφής δεν βγαίνει και είναι κολλημένος στο μάτι;

Μείνετε ψύχραιμοι. Ο φακός επαφής δεν πρόκειται να μείνει για πάντα ενσωματωμένος στο μάτι σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να αφαιρέσετε τον κολλημένο φακό.

  • Πρώτον, πλύνετε καλά τα χέρια σας και σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη με επαρκή φωτισμό ώστε να μπορείτε να βλέπετε καλά το μάτι σας.
  • Προσπαθήστε να εντοπίσετε τον φακό επαφής ανοιγοκλείνοντας συνεχώς τα μάτια σας και προσπαθήστε να τον μετακινήσετε προς το κέντρο με τον δείκτη σας.
  • Αν ο φακός επαφής έχει κολλήσει, πιθανόν να έχει στεγνώσει και γι' αυτό είναι δύσκολο να τον βγάλετε από το μάτι. Για να λιπάνετε ξανά το μάτι και να κάνετε τη διαδικασία πιο εύκολη και ευχάριστη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητά δάκρυα ή οφθαλμικές σταγόνες.
  • Όταν το μάτι και ο φακός σας έχουν ενυδατωθεί επαρκώς, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε το πιο βασικό κόλπο αφαίρεσης φακών επαφής που όλοι μαθαίνουμε τις πρώτες μέρες που τους φοράμε: τσιμπήστε τον απαλά με τα δάχτυλά σας για να μην σπάσει.

Βάζοντας οφθαλμικές σταγόνες

Και αυτό είναι όλο! Όπως μπορείτε να δείτε, το πώς να αφαιρέσετε έναν κολλημένο φακό επαφής που δεν βγαίνει δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο νομίζατε αρχικά. Το κλειδί είναι να καταλάβετε ότι πρόκειται για μια αρκετά συνηθισμένη κατάσταση, ότι πολλοί άνθρωποι την έχουν περάσει και ότι η λύση είναι κυρίως να μην αγχώνεστε.

Πάρτε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφύγετε το κόλλημα των φακών

Όπως λέει και το ρητό, "η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία". Όταν ξεκινάτε να φοράτε φακούς επαφής, είναι φυσιολογικό να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις συνήθειες σας, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν περιστασιακά λάθη. Μπορεί να τους αφήσετε μέσα στα μάτια σας όταν πάτε για ύπνο και να μην το καταλάβετε, να τους φορέσετε για περισσότερο χρόνο από ό,τι σκοπεύατε ή να περάσετε περισσότερο χρόνο μακριά από το σπίτι από ό,τι είχατε προγραμματίσει.

Μετά από λίγο καιρό, μπορεί επίσης να σας γίνουν συνήθεια και ρουτίνα τα βήματα για την φροντίδα των φακών επαφής σας. Θα σας είναι εύκολο να καταλάβετε πώς μπορεί να συμβεί οποιοδήποτε από τα παραπάνω σενάρια.

Πως να σταματήσετε τις ανησυχίες σας για την αφαίρεση ενός κολλημένου φακού επαφής; Να έχετε πάντα διαθέσιμα τα κατάλληλα αξεσουάρ. Ένα μικρό μπουκαλάκι με οφθαλμικές σταγόνες, διάλυμα και θήκες φακών επαφής δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Είναι επίσης καλό να λαμβάνετε υπόψην αυτά που κάνετε στην καθημερινότητα σας, ώστε να ξέρετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τις προτεραιότητές σας.

Φροντίστε τα μάτια σας για να αποφύγετε τραυματισμούς

Μην ξεχνάτε ότι τα μάτια είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα που έρχονται σε άμεση επαφή μαζί τους.

Η ανεύθυνη χρήση των φακών επαφής σας δεν σημαίνει μόνο ότι θα πρέπει να αναζητάτε λύσεις σε προβλήματα, όπως η αφαίρεση ενός κολλημένου φακού επαφής, αλλά σημαίνει επίσης ότι μπορεί εύκολα να υποστείτε βλάβες στα μάτια, όπως βλάβες στον κερατοειδή χιτώνα, ερεθισμούς, καθώς και πολλούς άλλους τραυματισμούς. Εάν οι τραυματισμοί συμβαίνουν σε επαναλαμβανόμενη βάση, θα χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Εάν δεν μπορώ να αφαιρέσω έναν κολλημένο φακό επαφής, θα χρειαστεί να τον αφαιρέσει ένας οπτικός;

Δεν θα χρειαστεί να επισκεφθείτε τον οπτομέτρη ή τον γιατρό σας για να αφαιρέσετε έναν κολλημένο φακό επαφής. Όπως έχουμε εξηγήσει, αν μπορέσετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται στην αρχή του άρθρου, θα μπορέσετε να αφαιρέσετε τον φακό επαφής χωρίς σημαντικές επιπλοκές.

Ωστόσο, εάν έχει κολλήσει για πολλές ώρες και έχει στεγνώσει σημαντικά, ο φακός μπορεί να σπάσει και να παραμείνει ένα θραύσμα μέσα στο μάτι.Αυτό θα καταστήσει δύσκολη την αφαίρεση του θραύσματος.

Αν σας συμβεί αυτό, τότε είναι καλύτερο να αφήσετε την κατάσταση στα χέρια ενός ειδικού που εμπιστεύεστε, καθώς η παρατεταμένη επαφή με το μάτι σας θα επιδεινώσει την κατάσταση. Στο Lentiamo καταλαβαίνουμε πως το συναίσθημα μπορεί να είναι άβολο και ενοχλητικό, αλλά θα πρέπει να φροντίσετε να σας κοιτάξει καλύτερα κάποιος οπτικός, παρά να δοκιμάσετε από μόνοι σας με κίνδυνο έναν τραυματισμό. Γυναίκα που προσπαθεί να αφαιρέσει κολλημένο φακό επαφής

Χρειάζεστε ένα νέο ζευγάρι φακών επαφής ή αξεσουάρ; Αγοράστε τα online στο Lentiamo

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο σχετικά με το πώς να αφαιρέσετε έναν φακό επαφής που έχει κολλήσει, να ήταν χρήσιμο και να μπορέσετε να αποφύγετε στο μέλλον αυτό το πρόβλημα. Χρειάζεστε κάποιο αξεσουάρ που μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό; Το Lentiamo θα γίνει ο αξιόπιστος διαδικτυακός οπτικός σας.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για τη φροντίδα των ματιών σας. Μπορείτε να τα αγοράσετε από την άνεση του σπιτιού σας έως και 50% φθηνότερα από ό,τι σε άλλα καταστημάτα.. Απλά προσθέστε τη συνταγή των γυαλιών ή των φακών επαφής σας και θα μπορείτε να απολαύσετε το νέο σας προϊόν σε λίγες μόνο ημέρες.

Επιπλέον, αποκτήστε δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 50€. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να αγοράσετε ό,τι χρειάζεστε με τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση χρημάτων. Συνεργαζόμαστε με κορυφαίες μάρκες του κλάδου, ώστε η ποιότητα να είναι πάντα και σε κάθε περίπτωση κορυφαία. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε!

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

  • Κοντοπιδου Ν.

    Άψογη εξυπηρέτηση.
    Ευγενέστατος ο Κύριος που με κατατοπίζει στο τηλέφωνο!!

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Σας ευχαριστούμε για τα θετικά σας σχόλια.

      Απάντηση

*Υποχρεωτικά πεδία

Best selling προϊόντα