Είναι τα γενέθλια του Lentiamo! Έως 40% έκπτωση

Σύνδεση

Τι είναι τα γυαλιά ηλίου fit over και είναι κατάλληλα για σας;

Γράφτηκε από Lentiamo στις 30/7/2021

Είστε ευχαριστημένοι με τα γυαλιά οράσεως που έχετε, αλλά θα θέλατε να προσθέσετε και προστασία UV στους φακούς σας; Τότε, ως εναλλακτική λύση, εκτός από τα γυαλιά οράσεως με χρώμα ή τα φωτοχρωματικά γυαλιά ηλίου, ίσως θελήσετε να εξετάσετε έναν άλλο τύπο προστασίας - τα γυαλιά ηλίου fit over.

Τα γυαλιά ηλίου Fit-over είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά τους: είναι γυαλιά ηλίου με ελαφρώς μεγεθυμένο σκελετό και βραχίονες, ειδικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν (fit over) με τα γυαλιά οράσεως. Τα γυαλιά οράσεως σας θα εφαρμόσουν απλά πίσω ή πάνω από τα fit over γυαλιά ηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτάτε εξαιρετική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, πέρα από την οπτική οξύτητα των γυαλιών οράσεως σας.

Έτσι, αν σας αρέσει να βρίσκεστε έξω στον ήλιο και πρέπει να φοράτε τα γυαλιά για την όραση σας, τα fit over γυαλιά ηλίου θα είναι ότι πιο ιδανικό για εσάς. Θέλετε να μάθετε γιατί;

Τι είναι τα fit over γυαλιά ηλίου;

 

" allowfullscreen>

 

 

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι είναι τα fit over γυαλιά ηλίου (ονομάζονται επίσης και suncover γυαλιά ηλίου ή over-glasses γυαλιά ηλίου) και πώς λειτουργούν.

Τα Suncover γυαλιά ηλίου έχουν ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό από τα συμβατικά γυαλιά ηλίου. Οι βραχίονες τους είναι μεγαλύτεροι, ώστε να μπορούν να περικλείουν τους βραχίονες των γυαλιών οράσεως από μέσα. Το ίδιο ισχύει και για τον κυρίως σκελετό. Τα Fit-over γυαλιά ηλίου έχουν ένα ελαφρώς πιο χοντρό και μεγαλύτερο σκελετό, έτσι ώστε οι φακοί των γυαλιών οράσεως από κάτω να μην είναι ορατοί.

Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα: Όσο πιο μεγάλος είναι ο σκελετός τόσο πιο πολύ παρέχει μια επιπλέον δόση προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία, ειδικά στα πλαϊνά και πάνω άκρα των φακών. Έτσι όχι μόνο προστατεύονται τα μάτια σας, αλλά και το ευαίσθητο δέρμα σας - μπορούν να το προστατεύσουν από την πρόωρη γήρανση.1

Εκτός από το σχήμα τους, οι φακοί των over-glasses γυαλιών ηλίου προσφέρουν UV400 προστασία,δηλ. 99% θωράκιση από τις ακτίνες UVA και UVB. Αυτή η προστασία είναι απαραίτητη καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον κερατοειδή, τον φακό και τον αμφιβληστροειδή σας, σύμφωνα με το Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology2.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των Fit-over γυαλιών ηλίου;

Δεν είστε σίγουροι για την τιμή ή πόσο πρακτικά είναι τα fit-over γυαλιά ηλίου; Συνεχίστε να διαβάζετε!

 

  • Ενώ τα γυαλιά ηλίου με συνταγή είναι ειδικά κατασκευασμένα για εσάς και θα ταιριάξουν άνετα στο πρόσωπό σας, μπορεί όμως να είναι ιδιαίτερα ακριβά. Ανάλογα με το μοντέλο, τη μάρκα και την επίστρωση στην επιφάνεια των φακών, μπορεί να πληρώσετε το ίδιο για ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου συνταγής όπως θα πληρώνατε για τα αντίστοιχα γυαλιά οράσεως της ίδιας μάρκας. Αντίθετα, τα γυαλιά ηλίου Fit-over είναι πολύ πιο προσιτά οικονομικά. Από μόλις 35,99 €, μπορείτε να παραγγείλετε ένα ζευγάρι υψηλής ποιότητας suncover γυαλιά ηλίου στο Lentiamo, τα οποία μπορείτε να φοράτε όλο το χρόνο.
  • Οι φακοί των over-glasses γυαλιών ηλίου είναι συνήθως πολύ ανθεκτικοί στις κρούσεις. Επιπλέον, ο χοντρός σκελετός τους παρέχει ένα στρώμα αντοχής. Αυτό είναι σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε τα γυαλιά ηλίου Fit-over όταν κάνετε κάποιο σπορ σε εξωτερικούς χώρους.
  • Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι τα fit-over γυαλιά ηλίου μπορούν να φορεθούν και να αφαιρεθούν γρήγορα και εύκολα. Αποθηκεύστε με την θήκη τα γυαλιά οράσεως για να τα έχετε στην τσάντα ή στο ντουλαπάκι σας και απλώς φορέστε τα over-glasses γυαλιά ηλίου σας όταν τα χρειάζεστε. Με μία γρήγορη κίνηση μπορείτε απλά να κουμπώσετε ή να αλλάξετε τα γυαλιά όπως εσείς θα θέλατε.
  • Ωστόσο, τα over-glasses γυαλιά πάνω από γυαλιά οράσεως μπορούν να αυξήσουν το συνολικό βάρος τους. Παρόλο που τα μοντέρνα μοντέλα είναι πολύ ελαφριά, εξακολουθούν να προσθέτουν σημαντικό βάρος στη μύτη και τα αυτιά σας. Η ακριβής μέτρηση για τη σωστή εφαρμογή είναι επομένως απαραίτητη για τη μείωση του βάρους. Αλλά πώς θα μετρήσετε άραγε το σωστό μέγεθος των Fit-over γυαλιών ηλίου σας; Διαβάστε παρακάτω!

 

-advantages and disadvantages of fit over sunglasses

Πώς να προσδιορίσετε το σωστό μέγεθος για τα over-glasses γυαλιά ηλίου σας

Τώρα που γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα fit-over γυαλιά ηλίου και ποια είναι τα βασικά τους οφέλη, ας μετρήσουμε την εφαρμογή τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μετρήσετε το μέγεθος των γυαλιών οράσεως σας, δηλαδή το πλάτος και το ύψος τους σε χιλιοστά. Για να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή εφαρμογή, ο σκελετός των suncover γυαλιών ηλίου σας πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερος σε πλάτος και ύψος από τα γυαλιά σας. Αλλά μην ανησυχείτε - τα γυαλιά ηλίου Polaroid Suncover έχουν σχεδιαστεί για να είναι τουλάχιστον 2 - 3 χιλιοστά μεγαλύτερα και πιο χοντρά από γυαλιά οράσεως με παρόμοιο σχεδιασμό.

Α, και μιλώντας για το σχέδιο: Αυτό που πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη είναι το ύφος και το σχήμα των γυαλιών οράσεως σας. Αν για παράδειγμα φοράτε στρογγυλά γυαλιά, θα πρέπει να επιλέξετε στρογγυλά fit-over γυαλιά ηλίου. Εάν τα γυαλιά σας είναι πιο τετράγωνα, τα fit-over γυαλιά ηλίου σας θα πρέπει επίσης να έχουν παρόμοιο σχήμα.

fit over sunglasses

Έχουν τα over-glasses γυαλιά ηλίου διαφορετικά στυλ;

Μπορεί να νιώθετε ότι παρά τις εξαιρετικές δυνατότητες των fit-over γυαλιών ηλίου, προτιμάτε να επενδύσετε τα χρήματά σας σε γυαλιά ηλίου με συνταγή γιατί είναι πιο μοντέρνα και κομψά. Σκεφτείτε όμως ξανά. Τα τελευταία suncover γυαλιά ηλίου, όπως αυτά της δημοφιλούς Ιταλικής μάρκας Polaroid, μπορούν να προσφέρουν πρωτοποριακά σχέδια και μοναδικό στυλ στην εμφάνιση σας.

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά μοντέλα της φετινής μόδας.

Suncover γυαλιά ηλίου από Polaroid

Είναι τα fit over γυαλιά ηλίου εξοπλισμένα με πολωμένους φακούς;

Μια σημαντική ερώτηση στην επιλογή των κατάλληλων fit-over γυαλιών ηλίου είναι εάν οι φακοί πρέπει να είναι πολωμένοι ή όχι. Όπως ίσως γνωρίζετε, η πόλωση στα γυαλιά ηλίου προστατεύει από τις υπερβολικές λάμψεις3.

Οπότε, καλύτερα να επιλέξετε ένα ζευγάρι πολωμένα γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων σε νερό ή χιόνι, όπως ψάρεμα ή σκι. Θα σας προσφέρουν την απαραίτητη προστασία από τις έντονες ανακλάσεις και τον ήλιο.


Πηγές:

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα