Πασχαλινή προσφορά 🐣

Σύνδεση

Σήμα UKCA στα γυαλιά ηλίου: τι σημαίνει;

Γράφτηκε από Lentiamo στις 9/6/2023

Πολλά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των γυαλιών, φέρουν πλέον τη νέα σήμανση UKCA. Γιατί έχει σημασία για εσάς όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι γυαλιά;

Από τον Ιανουάριο του 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο παύει επισήμως να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 που έμεινε στην ιστορία ως "Brexit". Έτσι, γεννήθηκε η σήμανση UKCA.

Τι σημαίνει το σήμα UKCA στα γυαλιά ηλίου;

Το σήμα υποδηλώνει ότι τα γυαλιά ηλίου πληρούν ένα συγκεκριμένο πρότυπο ποιότητας.

Το ακρωνύμιο UKCA σημαίνει UK Conformity Assessed. Επειδή θεωρούνται ιατρική συσκευή - καθώς και ένα μοντέρνο αξεσουάρ — τα ποιοτικά γυαλιά ηλίου αποτελούν μέρος της λίστας των προϊόντων που υπόκεινται σε σήματα συμμόρφωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Από την 1η Ιανουαρίου 2021, οι μάρκες γυαλιών που επιθυμούν να διανείμουν τα προϊόντα τους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να φέρουν τη σήμανση UKCA. Επιπλέον, οι σκελετοί που κατασκευάστηκαν πριν από την ημερομηνία αυτή μπορούν επίσης να διανέμονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο με τη σήμανση CE, σύμφωνα με τους κανόνες που ίσχυαν πριν από το Brexit. Πολλοί διεθνείς κατασκευαστές γυαλιών χρησιμοποιούν επί του παρόντος τόσο το λογότυπο CE όσο και το λογότυπο UKCA στα νεότερα προϊόντα τους που διανέμονται τόσο στην ΕΕ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το UKCA αντικαθιστά το CE;

Ναι και όχι, τα προϊόντα που απαιτούν σήμανση CE πρέπει να συνεχίσουν να φέρουν σήμανση CE όταν διανέμονται στην αγορά της ΕΕ. Ομοίως, τα προϊόντα που προορίζονται για διανομή στο Ηνωμένο Βασίλειο και ανήκουν στις σχετικές κατηγορίες θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση UKCA. Στην περίπτωση πολλών κατασκευαστών, ενδέχεται να υπάρχουν και τα δύο σήματα. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν πληροί τις ποιοτικές απαιτήσεις και των δύο και, επομένως, μπορεί να διανέμεται στην ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Jimmy Choo γυαλιά ηλίου με CE mark

Ως εκ τούτου, η UKCA είναι υποχρεωτική για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας (Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία) για την πιστοποίηση της συμμόρφωσης ορισμένων προϊόντων. Η Βόρεια Ιρλανδία ακολουθεί διαφορετικό καθεστώς. Τηρεί τους ήδη ισχύοντες κανονισμούς που σχετίζονται με τη σήμανση CE, προκειμένου να διατηρήσει κάποια εδαφική συνέχεια όσον αφορά την αγορά και τα προϊόντα με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Γιατί τα σήματα UKCA και CE είναι σημαντικά για τον προσδιορισμό της ποιότητας των γυαλιών ηλίου;

Τόσο το σήμα CE όσο και το σήμα UKCA πιστοποιούν ότι τα γυαλιά ηλίου που αγοράσατε πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα κατασκευής. Αυτό σημαίνει ότι τα γυαλιά που φέρουν αυτά τα σήματα είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας και ότι η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία που προσφέρουν είναι πραγματική και σύμφωνη με τις συστάσεις των οφθαλμίατρων.

Εν ολίγοις, αγοράζοντας γυαλιά με σήμανση UKCA και CE, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κρατάτε ένα γνήσιο ιατρικό προϊόν για την προστασία των ματιών σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της σήμανσης CE και UKCA;

Επί του παρόντος, οι απαιτήσεις ποιότητας για την απόκτηση του σήματος UKCA δεν διαφέρουν σημαντικά από εκείνες για το σήμα CE. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές μάρκες γυαλιών που διαθέτουν τα προϊόντα τους τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην ΕΕ έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν και τα δύο σήματα. Στην πραγματικότητα, τα δύο λογότυπα μπορεί συχνά να τα δει κανείς δίπλα-δίπλα στο βραχίονα των ποιοτικών σκελετών γυαλιών οράσεως και γυαλιών ηλίου, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Jimmy Choo γυαλιά ηλίου με UKCA και CE marks

Ψάχνετε για ένα νέο ζευγάρι γυαλιά ηλίου με έγκριση UKCA & CE;

Εκατοντάδες γυαλιά ηλίου κορυφαίας ποιότητας σας περιμένουν στο Lentiamo.

Εξερευνήστε UKCA Πιστοποιημένα Γυαλιά ηλίου

Πηγή

1. GOV.UK, Using the UKCA marking

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα