Καλοκαιρινή προσφορά στα γυαλιά ηλίου! Έκπτωση έως και 40%!

Σύνδεση

Σας παρουσιάζουμε τα Γυαλιά ηλίου για Γκόλφ

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 21/7/2021. Γράφτηκε από Lentiamo

Γυαλιά ηλίου για γκολφ είναι αρκετά εύκολο να βρείτε, καθώς η αγορά είναι γεμάτη με χιλιάδες μοντέλα από μια πληθώρα από μάρκες γυαλιών για τα οποία ίσως να έχετε αλλά και να μην έχετε ακούσει. Ωστόσο, η επιλογή του πρώτου ζευγαριού με μια ελκυστική τιμή και μια κομψή αισθητική μπορεί να μην σας ικανοποιήσει, καθώς κάθε μοντέλο γυαλιών για γκολφ προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου για γκολφ πρέπει να είναι ανθεκτικά στις γρατζουνιές, να εφαρμόζουν σφιχτά γύρω από τα αυτιά, να είναι άνετα στην χρήση και να προσφέρουν πιο έντονη εστίαση, βελτιωμένη αντίληψη βάθους & επαρκή προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες, από τα ηλιακά εγκαύματα και άλλα. Ας πάμε λίγο πιο βαθιά στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα γυαλιά ηλίου για γκολφ ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμα σε έναν αγώνα:

Τι πρέπει λοιπόν να προσφέρει ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου για γκολφ;

Ελαφρύς σκελετός

Αν και τα γυαλιά ηλίου δεν μπορούν να είναι πολύ βαριά από την κατασκευή τους, παρόλα αυτά η ελάχιστη διαφορά στα μερικά γραμμάρια τους μπορεί να ξεχωρίσει αυτά που θα προσφέρουν μία άνετη εμπειρία ενός αγώνα γκολφ. Τα τρία πιο δημοφιλή υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή σκελετών είναι το νάιλον, το τιτάνιο και το βηρύλλιο.

Οι σκελετοί από νάιλον προσφέρουν γενικά μεγάλη ισορροπία μεταξύ βάρους και άνεσης ενώ είναι ανθεκτικοί στις γρατσουνιές. Οι σκελετοί τιτανίου έχουν λιγότερο βάρος από αυτούς που είναι κατασκευασμένοι από νάιλον. Επιπλέον, οι σκελετοί τιτανίου είναι ανθεκτικοί στη διάβρωση και γενικά τείνουν να είναι πιο ανθεκτικοί σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.

Το βηρύλλιο βρίσκεται στη μέση μεταξύ τιτανίου και νάιλον και είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με περιορισμένο προϋπολογισμό.

ελαφρύς σκελετός γυαλιών ηλίου

UV Προστασία

Η προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες είναι υποχρεωτική για παίκτες του γκολφ που εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως για αρκετές ώρες με κάθε συνεδρία. Οι ακτίνες UV διαχωρίζονται σε τρεις κατηγορίες (ξεκινώντας με τις λιγότερο επικίνδυνες έως τις εντελώς θανατηφόρες) - UVA, UVB και UVC.

Το πιο βασικό απλό ζευγάρι γυαλιών είναι ικανό να μπλοκάρει ένα μεγάλο ποσοστό των UVA ακτίνων, αν και ένα τέτοιο μοντέλο θα προσέφερε ελάχιστη έως καθόλου προστασία έναντι των άλλων δύο τύπων. Τα γυαλιά ηλίου για γκολφ πρέπει να προσφέρουν ειδική αντι-UV επίστρωση που μπορεί να αποκλείσει τις ακτίνες UVA και UVB.

ακτίνες UV και κατηγορίες φίλτρων

Οι ακτίνες UVB μπορούν να κάψουν το δέρμα και να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα και καρκίνο, οπότε είναι σημαντική ανάγκη να βρείτε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που μπορούν να προστατεύσουν τα μάτια σας σωστά. Οι ακτίνες UVC σπάνια (αν υπάρχουν) φτάνουν στο έδαφος λόγω των εξαιρετικά μικρών μηκών κύματος. Συνήθως απορροφώνται και εκτρέπονται από το στρώμα του όζοντος της γης.

Άνεση στην χρήση

Για κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου, η άνεση κατά την χρήση και το πόσο καλά θα ταιριάξουν, προσδιορίζεται σχεδόν συγκεκριμένα από το πρόσωπο του ατόμου. Οι φιμέ χρωματισμένοι φακοί έχουν κάποιο αντίκτυπο σε αυτό, αλλά όχι τόσο όσο το μέγεθος και το βάρος των γυαλιών ηλίου. Τα γυαλιά που μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους χωρίς να χρειάζονται επιπλέον ρυθμίσεις τείνουν να είναι και τα πιο άνετα.

Βρήκατε τις πληροφορίες που αναζητούσατε; Τότε γιατί να μην παραγγείλετε ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι γυαλιά ηλίου!

Δείτε όλα τα γυαλιά ηλίου

Ελαστικές λαβές

Οι λαβές επηρεάζουν τόσο την άνεση όσο και τη σταθερότητα των γυαλιών ηλίου. Αυτή η συγκεκριμένη δυνατότητα διασφαλίζει ότι ο σκελετός παραμένει ευθυγραμμισμένος για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Οι λαβές συνήθως βρίσκονται στους βραχίονες. Επίσης τα γυαλιά ηλίου υψηλής ποιότητας συνήθως διαθέτουν ελαστικά επιθέματα μύτης που εμποδίζουν το υλικό να βλάψει το δέρμα.

ελαστικές λαβές στα γυαλιά ηλίου

Εκτός από τις λαβές, μπορείτε επίσης να προσθέσετε στα γυαλιά σας ένα ειδικό λουράκι. Αυτό το αξεσουάρ θα σας επιτρέψει να τα κρεμάτε στο λαιμό σας κατά την κίνηση. Αν και αυτό το συγκεκριμένο αξεσουάρ δεν επηρεάζει την απόδοση των γυαλιών, βοηθάει σίγουρα στην παράταση της ζωής τους.

Επίστρωση καθρέφτη (επίστρωση φλας)

Η επίστρωση καθρέφτη είναι γνωστή ως μια μορφή ανακλαστικού οπτικού στρώματος που εφαρμόζεται στο εξωτερικό των φακών, μειώνοντας ουσιαστικά την ένταση και την ποσότητα οποιουδήποτε φωτός που περνά μέσα από τα γυαλιά ηλίου σας.

Ουσιαστικά, είναι μια ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες επίστρωση που αποτρέπει τόσο το άμεσο (ηλιακό φως) όσο και το ανακλώμενο φως (αναπηδά από τις επιφάνειες). Η επικάλυψη Flash συνδυάζεται ιδανικά με φιμέ φακούς για καλύτερα αποτελέσματα, αποκλείοντας εντελώς το φως που διαφορετικά θα πέρναγε.

πλεονεκτήματα των γυαλιών ηλίου καθρέφτη

Χρώματα φακών (γυαλιά ηλίου με φιμέ χρώματα)

Τα χρωματιστά φιμέ γυαλιά ηλίου θεωρούνται γενικά ότι προσφέρουν κάτι επιπλέον στην εμφάνιση, αποκλειστικά από άποψη αισθητικής. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι τα γυαλιά ηλίου με φιμέ χρωματιστούς φακούς δίνουν και διαφορετική αίσθηση στην όραση. Κάθε χρώμα προσφέρει διαφορετικά οφέλη και παρουσιάζει διαφορετικά μειονεκτήματα:

Γκρί

Τα γυαλιά ηλίου με φακούς σε γκρι χρώμα θα βοηθήσουν απόλυτα όσον αφορά την απόδοση καθώς φιλτράρουν το φως με τρόπο που ο χρήστης το αισθάνεται οργανικό στους ανθρώπινους αμφιβληστροειδείς. Είναι επίσης ευέλικτα αφού είναι εξίσου υπέροχα σε συννεφιά ή σε ιδιαίτερα ηλιόλουστα καιρικά φαινόμενα.

Τα κύρια οφέλη των φακών με γκρίζα χρώματα περιλαμβάνουν μειωμένη κόπωση των ματιών, περισσότερη οργανική αντίληψη του φωτός και του χρώματος και μειωμένη αντανάκλαση.

πλεονεκτήματα των γυαλιών ηλίου καθρέφτη

Κίτρινοι

Οι φακοί με κίτρινο χρώμα αποκλείουν το μπλε φως, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει τη συστολή, αυξάνει δραστικά την αντίληψη του βάθους και προσφέρει ευκρινέστερη όραση σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Οι περισσότεροι επαγγελματίες παίκτες του γκολφ καθώς και οι ψαράδες τους χρησιμοποιούν αφού προσφέρουν αξιόπιστη απόδοση σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Πράσινοι

Οι πράσινοι φακοί μεταδίδουν ομοιόμορφα τα χρώματα, ελαττώνουν ελαφρώς τα εφέ της λάμψης, φωτίζουν κάπως τις σκιές και βελτιώνουν την εστίαση. Ωστόσο, οι πιο σκούρες αποχρώσεις του πράσινου μπορεί να επηρεάσουν τη χωρική αίσθηση του χρήστη, κάνοντας τα μικροσκοπικά αντικείμενα σχεδόν να εξαφανίζονται ή κάνοντας τα μεγάλα αντικείμενα ακόμα μεγαλύτερα από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Μπορούν να είναι αρκετά χρήσιμοι για παίκτες του γκολφ που είναι εξοικειωμένοι με τις ιδιοτροπίες τους και τα περίεργα χαρακτηριστικά τους, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένα τέτοιο ζευγάρι μάλλον θα εμπόδιζε την απόδοση του χρήστη.

Ένας καλός τρόπος ώστε να εξοικειωθείτε με τα γυαλιά ηλίου για γκολφ με πράσινες αποχρώσεις φακών είναι να τα χρησιμοποιήσετε με προσομοιωτές γκολφ σε εσωτερικό χώρο και να τροποποιήσετε τον φωτισμό του σπιτιού σας. Σίγουρα για να καταφέρετε να αναπτύξετε την ικανότητα χρήσης τους σε έναν υπαίθριο χώρο, θα πρέπει πρώτα να έχετε δοκιμάσει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους σε ένα πιο ελεγχόμενο περιβάλλον.

Μπλε

Οι φακοί με μπλε χρώμα είναι οι πιο αγαπημένοι για θεατές και παρατηρητές. «Προσθέτουν» λίγο από όλα όσον αφορά το χρώμα, την αντίληψη του βάθους και τη γεωμετρία, αλλά αυτό ακριβώς όμως είναι κάτι που θέλει να αποφύγει ένας παίκτης του γκολφ. Δεν προσφέρουν μεγάλη διαύγεια και δεν είναι τόσο αξιόπιστοι όσο οι φακοί γκρίζου ή κίτρινου χρώματος, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απολαύσετε έναν αγώνα με έναν φίλο.

Κόκκινοι

Τα γυαλιά ηλίου με κόκκινους φακούς είναι τα λιγότερο δημοφιλή στους παίκτες του γκολφ λόγω της επεμβατικής τους φύσης. Τείνουν να εξασθενούν την όραση του χρήστη και να επισημαίνουν τα πιο σκούρα αντικείμενα, αυξάνοντας κάπως την αντίθεση μεταξύ ορισμένων αποχρώσεων. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η σχεδόν απόλυτη απορρόφηση του μπλε φωτός, γεγονός που τα καθιστά πιο κατάλληλα για gamers παρά για παίκτες του γκολφ.

Πολωμένοι φακοί

πλεονεκτήματα των πολωμένων γυαλιών ηλίου

 

 

Ουσιαστικά, οι πολωμένοι φακοί διαθέτουν ένα χημικό φίλτρο, το οποίο αποκλείει όλο το κατακόρυφο φως επιτρέποντας τη διέλευση μόνο του οριζόντιου.

 

 

Αυτοί οι φακοί σε σύγκριση με τους φακούς καθρέφτη είναι διαφορετικοί με την έννοια ότι επιτρέπουν συγκεκριμένες ακτίνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη οπτική άνεση, δραστικά μειωμένη κόπωση και καταπόνηση των ματιών, μηδενική αντηλιά και περισσότερη αντίληψη του οργανικού χρώματος.

Οι πολωμένοι φακοί προσφέρουν παρόμοια πλεονεκτήματα που προσφέρουν και οι χρωματιστοί φακοί, όμως με λιγότερη έμφαση σε κάποια χαρακτηριστικά της απόδοσης.

πώς λειτουργούν οι πολωμένοι φακοί;

 

Ελπίζουμε ότι αυτός ο σύντομος οδηγός θα σας φανεί χρήσιμος και πως μάθατε κάτι νέο σήμερα για τα γυαλιά ηλίου για γκόλφ!

 

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα