Είναι τα γενέθλια του Lentiamo! Έως 40% έκπτωση

Σύνδεση

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για γκολφ το 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 29/3/2023. Γράφτηκε από Lentiamo

Πίνακας περιεχομένων

Όλοι γνωρίζουν ότι ο σωστός εξοπλισμός μπορεί να κάνει ή να καταστρέψει το παιχνίδι σας στο γκολφ. Τα μπαστούνια, τα tees, οι μπάλες και τα γάντια παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα γυαλιά ηλίου του γκολφ είναι ένα κρίσιμο αξεσουάρ που έχει μεγαλύτερη σημασία από ό,τι νομίζετε.

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα αναντικατάστατο εργαλείο για την προστασία των ματιών σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Μπορούν επίσης να μειώσουν την ενοχλητική αντηλιά και να αυξήσουν την αντίθεση μεταξύ της μπάλας σας και του περιβάλλοντός της.

Για να σας βοηθήσουν, οι ειδικοί των γυαλιών της Lentiamo συγκέντρωσαν τις επτά κορυφαίες προτάσεις μας για γυαλιά ηλίου γκολφ. Διαβάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, μάθετε για τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη και βρείτε απαντήσεις σε ορισμένες συχνές ερωτήσεις.

Πώς επιλέξαμε τα καλύτερα γυαλιά ηλίου γκολφ...

  • Έρευνα - Ερευνήσαμε τα σχέδια των σκελετών, τα υλικά των φακών και άλλα για να σταθμίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός. Εξετάσαμε δημοφιλείς μάρκες και προϊόντα για να καθορίσουμε τι λειτουργεί καλύτερα για τους παίκτες του γκολφ.
  • Κριτικές πελατών - Εξετάσαμε τα σχέδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για να δούμε ποιες μάρκες και ποια μοντέλα αγαπούν οι χρήστες, ποιες είναι οι προτιμήσεις τους και ποια φορούν πραγματικά.
  • Εγκεκριμένα από Οπτομέτρη - Οι οπτομέτρες της Lentiamo προσέφεραν τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων τους σχετικά με τους καλύτερους φακούς, υλικά και σχέδια για αθλητικά γυαλιά ηλίου.

Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου γκολφ

δύο άτομα παίζουν γκολφ φορώντας γυαλιά ηλίου

Εδώ είναι οι επιλογές μας για τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για το καλύτερο παιχνίδι σας στο γκολφ. Ας ξεκινήσουμε!

7. Arnette Fastball

Τα γυαλιά ηλίου Arnette Fastball διαθέτουν σπορ εμφάνιση και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Αυτά τα γυαλιά είναι ιδανικά για ημέρες μακράς διάρκειας στον ήλιο. Θα λατρέψετε την ελαφριά κατασκευή τους και τον λείο πλαστικό σκελετό τους.

Πλεονεκτήματα

  • Φακοί ανθεκτικοί στην πρόσκρουση και στις γρατσουνιές
  • 100% προστασία UV
  • Ανθεκτική θήκη και πανί καθαρισμού

Μειονεκτήματα

  • Οι μπλε φακοί δεν παρέχουν υψηλή χρωματική αντίθεση έναντι του καθαρού, μπλε ουρανού.

6. Smith Hookshot

Τα γυαλιά ηλίου Hookshot της Smith θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την τροχιά της μπάλας σας σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Διαθέτουν κλασικό σχήμα wraparound και ουδέτερο μαύρο σχεδιασμό.

Πλεονεκτήματα

  • Οι φακοί ChromaPop ενισχύουν την αντίθεση και τα φυσικά χρώματα για να κάνουν τις λεπτομέρειες να ξεχωρίζουν
  • Αντι-ανακλαστικές και αντιθαμβωτικές επιστρώσεις
  • Ευέλικτο στυλ για το γήπεδο και εκτός αυτού/li>

Μειονεκτήματα

  • Περιορισμένη δυνατότητα ρύθμισης

5. Evil Eye Vizor

Τα Evil Eye Vizor είναι μια φανταστική επιλογή για κάθε παίκτη του γκολφ. Αυτά τα ρυθμιζόμενα γυαλιά ηλίου έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις κακουχίες του αθλητισμού. Ο ιδρώτας, ο άνεμος, η σκόνη, η βροχή και το φως του ήλιου δεν μπορούν να τα ανταγωνιστούν.

Πλεονεκτήματα

  • Λαβές πρόσφυσης στους κροτάφους για αντιολισθητική άνεση
  • Μαλακό, ρυθμιζόμενο μαξιλαράκι μύτης για προσαρμοσμένη εφαρμογή
  • Η αντίθεση LST (τεχνολογία σταθεροποίησης φωτός) βελτιστοποιεί την ένταση του φωτός για ουδέτερη αντίληψη των χρωμάτων και υψηλή αντίθεση

Μειονεκτήματα

  • Το μεγαλύτερο μέγεθος φακού μπορεί να μην είναι άνετο για κάποιους

4. Nike Windstorm

Τα γυαλιά ηλίου Nike είναι αξιόπιστοι σύντροφοι για πολλούς αθλητές. Τα κομψά σχέδια και οι ποιοτικές κατασκευές κερδίζουν τους χρήστες χρόνο με το χρόνο. Τα γυαλιά Nike Windstorm διαθέτουν λεπτό σκελετό με πρόσθετο χρώμα.

Πλεονεκτήματα

  • Ανθεκτικοί σκελετοί με λεπτά ανοίγματα εξαερισμού για αναπνοή και λιγότερο θόλωμα κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων
  • Κόκκινοι φακοί για αυξημένη αντίθεση μεταξύ των αποχρώσεων του πράσινου
  • Ιδανικό για παιχνίδι σε σκιερές και ηλιόλουστες περιοχές

Μειονεκτήματα

  • Οι κόκκινοι φακοί δεν συνιστώνται για δραστηριότητες όπως η οδήγηση οχημάτων

3. Oakley Flak 2.0 XL

Δημοφιλή ανάμεσα σε πολλούς παίκτες του γκολφ, τα Oakley Flak προσφέρουν εξαιρετική απόδοση και διαθέτουν τεχνολογίες φακών τελευταίας τεχνολογίας. Λόγω της υψηλότερης τιμής και του ξεχωριστού σπορ στυλ, έρχονται τρίτοι στη λίστα με τα αγαπημένα μας γυαλιά.

Πλεονεκτήματα

  • Οι φακοί HDO (High Definition Optics) εξαλείφουν τη μεγέθυνση και την παραμόρφωση της εικόνας
  • Οι φακοί Oakley Prizm ενισχύουν τα χρώματα και την αντίθεση για να βλέπετε τις λεπτομέρειες
  • Το σύστημα 3-Point Fit κατανέμει ομοιόμορφα το βάρος για μεγαλύτερη άνεση

Μειονεκτήματα

  • Η επίστρωση καθρέφτη στους φακούς δεν είναι ιδανική για σκοτεινές ημέρες ή βράδια

Αγοράστε τα Oakley Flak 2.0 XL

Το γνωρίζατε; Η Oakley ανέπτυξε την υπερσύγχρονη τεχνολογία Prizm ειδικά για μέγιστη οπτική οξύτητα. Η τεχνολογία ενισχύει την αντίθεση των χρωμάτων και την ευκρίνεια σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού και καιρού, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της όρασης και της αντίληψης του βάθους.


2. Quiksilver Carpark

Αυτά τα γυαλιά από την Quiksilver διαθέτουν φακούς υψηλής ποιότητας με 100% προστασία και εξαιρετική οπτική. Οι σκελετοί είναι ανθεκτικοί αλλά και κομψοί, ιδανικοί για το χρόνο που περνάτε εντός και εκτός γηπέδου. Η νούμερο δύο επιλογή μας διαθέτει κίτρινους φακούς για ευκρινέστερη απεικόνιση, αυξημένη αντίθεση και ιδιότητες ενίσχυσης των χρωμάτων.

Πλεονεκτήματα

  • Ελαφροί, κίτρινοι φακοί CR-39 ενισχύουν τη διαύγεια και την αντίθεση χρωμάτων για καλύτερη όραση
  • Ευέλικτη αλλά ανθεκτική σχεδίαση για αθλητισμό και αναψυχή
  • Απαλό σχέδιο καλύματος πλαισίου για άνετη και κομψή εφαρμογή

Μειονεκτήματα

  • Μη ρυθμιζόμενα

Αγοράστε τα Quiksilver Carpark

Συμβουλή επαγγελματία: Η οπτομέτρης Eliška του Lentiamo συνιστά να φοράτε γυαλιά ηλίου γκολφ με κίτρινους φακούς. Οι κίτρινοι φακοί φιλτράρουν το μπλε φως και αυξάνουν την αντίθεση στο γήπεδο. Παρακολουθήστε εύκολα τη μπάλα σας στον ουρανό, στον διάδρομο και κοντά στο στόχο με αυτούς τους φακούς.


1. Oakley Holbrook

Η νούμερο ένα επιλογή μας για τα καλύτερα γυαλιά ηλίου γκολφ είναι τα Oakley Holbrook. Επιλέξαμε αυτό το μοντέλο για την ευελιξία, την ανθεκτικότητα και τα υψηλής ποιότητας οπτικά του. Αυτά τα γυαλιά ηλίου μπορούν να φορεθούν εντός και εκτός γηπέδου. Οι καφέ φακοί είναι οι αγαπημένοι φακοί των φίλων του γκολφ για την οπτική οξύτητα και την ακριβή απόδοση των χρωμάτων σε όλες τις συνθήκες.

Πλεονεκτήματα

  • Οι καφέ φακοί με τεχνολογία Prizm αυξάνουν και βελτιώνουν την αντίθεση των χρωμάτων
  • Οι φακοί HDO (High Definition Optics) εξαλείφουν τη μεγέθυνση και την παραμόρφωση της εικόνας
  • Ευέλικτο στυλ για σπορ και αναψυχή

Μειονεκτήματα

  • Υψηλή τιμή

Τι πρέπει να προσφέρει ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου γκολφ;

τρία άτομα παίζουν γκολφ φορώντας γυαλιά ηλίου και τσάντες του γκολφ

Ελαφρύς σκελετός

Πολλά αθλητικά γυαλιά ηλίου κατασκευάζονται από σύγχρονο πολυανθρακικό ή πλαστικό υψηλής ποιότητας. Αυτό το υλικό είναι ελαφρύ και ανθεκτικό, καθιστώντας το ιδανικό για άνετη ολοήμερη χρήση. Άλλα δημοφιλή υλικά για σκελετούς γυαλιών ηλίου περιλαμβάνουν το νάιλον, το τιτάνιο και το βηρύλλιο.

Τα βαριά γυαλιά ηλίου μπορεί να επιβαρύνουν τη μύτη, τα αυτιά και το πρόσωπό σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης.

Προστασία UV

Η προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες είναι απαραίτητη για τους παίκτες του γκολφ. Τα γυαλιά ηλίου πρέπει να προσφέρουν υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία τόσο για ηλιόλουστες όσο και για συννεφιασμένες ημέρες. Αναζητήστε γυαλιά ηλίου για γκολφ που προστατεύουν τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB.

Άνεση στη χρήση

Η άνεση χρήσης οποιουδήποτε ζεύγους γυαλιών ηλίου εξαρτάται συχνά από τις προτιμήσεις του ατόμου. Η εύρεση του σωστού μεγέθους σκελετού είναι επίσης κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Τα γυαλιά που παραμένουν στη θέση τους χωρίς ολίσθηση ή επιπλέον προσαρμογές τείνουν να είναι πιο άνετα.

Ενώ ένας ελαφρύς σκελετός και τα σωστά υλικά αποτελούν μέρος της άνεσης, η εύρεση γυαλιών ηλίου για το σχήμα του προσώπου σας μπορεί επίσης να αποτρέψει τη δυσφορία και τις ανεπιθύμητες κινήσεις. Εάν ιδρώνετε περισσότερο ή έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορεί προσωπικά να διαπιστώσετε ότι ορισμένα υλικά λειτουργούν καλύτερα από άλλα.

Λαστιχένιες λαβές

Οι λαβές επηρεάζουν τόσο την άνεση όσο και τη σταθερότητα κάθε γυαλιού ηλίου. Αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό εξασφαλίζει ότι τα γυαλιά σας παραμένουν στη θέση τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι λαστιχένιες λαβές βρίσκονται συνήθως στους βραχίονες. Ορισμένα εξειδικευμένα αθλητικά γυαλιά ηλίου διαθέτουν λαστιχένια μαξιλαράκια μύτης για πρόσθετη ασφάλεια και άνεση.

Ορισμένοι χρήστες επιλέγουν να αποφύγουν τις λαστιχένιες λαβές και προτιμούν την εμφάνιση και την αίσθηση άλλων υλικών.

Επίστρωση καθρέφτη

Τα γυαλιά ηλίου με καθρέφτη διαθέτουν μια ανακλαστική επίστρωση που εφαρμόζεται στο εξωτερικό ορισμένων φακών. Αντανακλά αποτελεσματικά το ηλιακό φως για να μειώσει την ένταση και την ποσότητα του φωτός που περνάει στα μάτια. Ενώ μπορεί να είναι πλεονέκτημα σε φωτεινά περιβάλλοντα, οι επιστρώσεις καθρέφτη σκοτεινιάζουν σημαντικά το περιβάλλον σας, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την όρασή σας σε σκιερές περιοχές.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα στα γυαλιά ηλίου με καθρέφτη έναντι των γυαλιών ηλίου με πόλωση για το γκολφ, όπως η μείωση της αντανάκλασης και η υψηλή ανθεκτικότητα. Επειδή αντανακλούν αποτελεσματικά το φως και μειώνουν την αντανάκλαση, οι καθρέφτες ή οι πολωμένοι φακοί είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι αν παίζετε γκολφ κοντά σε νερό, όπως λίμνες ή ωκεανούς.

Χρώματα φακών (γυαλιά ηλίου με χρωματισμό)

Η επιλογή των σωστών χρωμάτων φακών των γυαλιών ηλίου μπορεί να επηρεάσει την οπτική οξύτητα και την αντίληψη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Για την καλύτερη απόδοση, τα γυαλιά ηλίου γκολφ πρέπει να αυξάνουν την αντίθεση και να βελτιώνουν την αντίληψη του βάθους.

  • Καφέ φακοί – Οι καφέ φακοί ή τα χάλκινα χρώματα είναι εξαιρετικά δημοφιλή μεταξύ των παικτών του γκολφ. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αντίθεση, ενώ αποδίδουν τα χρώματα αληθινά. Στο γήπεδο, οι καφέ φακοί διευκολύνουν τον εντοπισμό της μπάλας σας στον ουρανό ή στο διάδρομο.
  • Γκρίζοι φακοί – Οι μαύροι ή γκρίζοι φακοί είναι ευέλικτοι και προσφέρουν αληθινή αντίληψη των χρωμάτων. Είναι χρήσιμοι σε ηλιόλουστες ή συννεφιασμένες ημέρες και μειώνουν αποτελεσματικά την αντανάκλαση. Όσον αφορά άλλα χαρακτηριστικά, οι γκρίζοι φακοί δεν αυξάνουν σημαντικά την αντίθεση.
  • Κόκκινοι φακοί – Οι ροζ ή κόκκινοι φακοί αυξάνουν την οπτική οξύτητα και προσφέρουν καταπληκτική χρωματική αντίθεση με τα κίτρινα και τα πράσινα. Σας επιτρέπουν να βλέπετε πιο εύκολα τα περιγράμματα του γρασιδιού, ώστε να μπορείτε να διαβάζετε καλύτερα τις κινήσεις στο πράσινο φόντο.
  • Κίτρινοι φακοί – Οι χρυσοί ή κίτρινοι φακοί προσφέρουν μεγάλη αντίθεση με τον μπλε ουρανό. Το ανοιχτό χρώμα λειτουργεί επίσης καλά για τη μείωση του φωτός και της αντανάκλασης σε συννεφιασμένες ημέρες.

Κλείνοντας, σκέψεις από το Lentiamo

Όταν πρόκειται για τα καλύτερα γυαλιά ηλίου του γκολφ, η διαύγεια, η άνεση και η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι απαραίτητα. Τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για παίκτες του γκολφ εξαρτώνται τελικά από την προσωπική προτίμηση.

Μπορεί να βρείτε ότι οι ρυθμιζόμενοι σκελετοί ή οι πολωμένοι φακοί είναι χαρακτηριστικά που πρέπει να έχετε. Λάβετε υπόψη ότι η εύρεση του τέλειου ζευγαριού μπορεί να περιλαμβάνει κάποια δοκιμή ή και σφάλμα. Ελπίζουμε αυτός ο οδηγός να σας δείξει τη σωστή κατεύθυνση!

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να φορέσω γυαλιά ηλίου για να παίξω γκολφ;

Αν και δεν είναι ευρέως δημοφιλές να τα φοράτε στον κόσμο του επαγγελματικού γκολφ, τα γυαλιά ηλίου προσφέρουν οφέλη στους παίκτες του γκολφ στο γήπεδο. Η προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες UV είναι το νούμερο ένα πλεονέκτημα της χρήσης γυαλιών ηλίου. Το σωστό ζευγάρι μπορεί επίσης να μειώσει την αντηλιά και τις αντανακλάσεις, καθιστώντας ευκολότερο και πιο άνετο το παιχνίδι από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το βράδυ.

Πώς πρέπει να καθαρίζω τα γυαλιά ηλίου του γκολφ;

Ακολουθείτε πάντα μια απλή διαδικασία όταν καθαρίζετε τα γυαλιά σας. Αφού πλύνετε τα χέρια σας, περάστε τα γυαλιά ηλίου του γκολφ κάτω από το νερό για να απομακρύνετε τη σκόνη και τα υπολείμματα. Χρησιμοποιήστε απαλό υγρό σαπούνι ή ειδικά σπρέι γυαλιών εάν χρειάζεται. Στεγνώστε τα με ένα καθαρό πανί μικροϊνών και δείτε πώς δείχνουν!

Τα μουτζουρωμένα ή βρώμικα γυαλιά ηλίου του γκολφ μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το παιχνίδι σας. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα γκολφ για να σκουπίσετε γρήγορα τους φακούς σας, μην το επιχειρήσετε! Η αφαίρεση των γρατζουνιών από τα γυαλιά δεν είναι δυνατή. Ο σωστός καθαρισμός των γυαλιών σας μπορεί να διατηρήσει τα γυαλιά ηλίου σας σε άριστη κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ποια είναι τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για γκολφ;

Τα γυαλιά ηλίου του γκολφ πρέπει να παρέχουν υψηλή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και να προσφέρουν στους παίκτες του γκολφ οπτική διαύγεια χωρίς παραμόρφωση. Θα πρέπει να είναι άνετα και να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά. Χαρακτηριστικά όπως οι υδροφοβικές επιστρώσεις είναι εξαιρετικά, καθώς βοηθούν να διατηρούνται οι φακοί σας καθαρότεροι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Πρέπει να αγοράσω γυαλιά ηλίου με πόλωση για το γκολφ;

Ενώ τα πολωτικά γυαλιά ηλίου μπορεί να είναι χρήσιμα για το γκολφ, δεν είναι πάντα απαραίτητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολωμένοι φακοί μπορεί να αλλοιώσουν ελαφρώς την όραση και να επηρεάσουν την αντίληψη του βάθους. Οι πολωμένοι φακοί μπορούν, ωστόσο, να φανούν χρήσιμοι αν παίζετε σε γήπεδο με υδάτινους κινδύνους ή παγίδες άμμου, λόγω της ικανότητάς τους να μειώνουν την αντανάκλαση.

Τελικά, η απόφαση να φοράτε γυαλιά ηλίου με πολωτικό φακό κατά τη διάρκεια του γκολφ είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και άνεσης.


Διαβάστε περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για άλλα αθλήματα; Δείτε περισσότερα γυαλιά ηλίου για πεζοπορίας.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα