211 2340040

(Δευ-Παρ 9:30-17:00)

Σύνδεση

Πώς να αφαιρέσετε γρατσουνιές από τα γυαλιά

how to remove scratches from glasses

Το να έχετε γρατζουνιές στα γυαλιά σας είναι δύσκολο. Εκτώς του ότι περιορίζει το οπτικό σας πεδίο, μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα στην οδήγηση.

Αρα, τι μπορούμε να κάνουμε αν τα γυαλιά μας είναι γρατζουνισμένα; Υπάρχει κάποια σπιτική 'γιατρειά' που θα εξαφανίσει την χαραγή; Ή μήπως να συμβουλευτείτε οπτικό; Μήπως τελικά πρέπει να αγοράσετε νέα γυαλιά;

Mην σπαταλάτε χρόνο σε τέτοιες ερωτήσεις. Ορίστε η δωρεάν συμβουλή από τους οπτικούς του Lentiamo. Έχουν συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για γρατσουνισμένους φακούς!

Είναι κακό να έχετε γρατσουνιές στα γυαλιά σας;

Μια μικρή γρατσουνιά στα γυαλιά σας είναι σίγουρα ενοχλητική, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επηρεάζει εμπράκτως την όρασή σας.

Παρ'όλα αυτά, είναι πιθανόν η ζημιά ή η γρατσουνιά να είναι τόσο ενοχλητική που θα προκαλέσει πονοκεφάλους και κόπωση εάν αφεθεί χωρίς επίβλεψη. Αυτό συμβαίνει επειδή δημιουργεί σκέδαση φωτός, που ερεθίζει τα μάτια. Αυτό τα κάνει να κουράζονται πιο γρήγορα.

Επιπλέον, οι αντανακλάσεις από γρατσουνιές μπορεί να είναι λίγο επικίνδυνες κατα την οδήγηση.

Ψάχνετε για ένα ποιοτικό ζευγάρι γυαλιών;

Μια μεγάλη ποικιλία γυαλιών σας περιμένει στο Lentiamo!

Αγοράστε γυναικεία γυαλιά

Αγοράστε ανδρικά γυαλιά

Πώς να αφαιρέσετε γρατσουνιές από γυαλιά και γυαλιά ηλίου

scratched glasses lenses

Αφαιρεί η οδοντόκρεμα γρατσουνιές από τα γυαλιά σας;

Η οδοντόκρεμα μπορεί να καλύψει μικρές γρατσουνιές, κάνοντάς τες λιγότερο αισθητές.

ΑΛΛΑ: παρόλο που πολλοί ιστότοποι ισχυρίζονται ότι η οδοντόκρεμα είναι η λύση για γδαρμένους φακούς, δεν θα συνιστούσαμε τη χρήση τους σε φακούς. Στην πραγματικότητα, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στα γυαλιά σας.

Οι λειαντικές χημικές ουσίες στην οδοντόκρεμα μπορούν να γρατσουνίσουν την επιφάνεια των φακών και να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά αφαιρώντας τυχόν επικάλυψ'η τους, προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία ή απόχρωση.

Αυτές μπορούν να καταστρέψουν ακόμη και τη σκοτεινή απόχρωση των.γυαλιών ηλίου που βοηθούν στην προστασία των ματιών σας από τις ακτίνες UV. Όταν αυτές οι επικαλύψεις καταστραφούν, τα γυαλιά σας πιθανότατα δεν θα κάνουν διόρθωση όρασης και θα εμφανίζονται θολά, μουτζουρωμένα ή εκτός εστίασης, ανεξάρτητα από το πόσο καλά τα καθαρίζετε.

Θέλετε να μάθετε πώς να καθαρίζετε τα γυαλιά σας για να αποφύγετε γρατσουνιές στους φακούς;

Διαβάστε τον οδηγό μας και μάθετε πώς να καθαρίζετε τα γυαλιά σας στο σπίτι.

Πως να καθαρίζετε τα γυαλιά σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε γρατσουνιές από τα γυαλιά ή τα γυαλιά ηλίου σας;

Όπως και με την οδοντόκρεμα, οι οπτομέτρεις μας δεν θα συνιστούσαν ποτέ τη χρήση μαγειρικής σόδας στους γδαρμένους φακούς σας, καθώς είναι πιθανό να σας προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

Γιατί; Η χρήση μαγειρικής σόδας μπορεί να παραμορφώσει τους φακούς σας και να αφαιρέσει σημαντικές επιστρώσεις φακών. Ως αποτέλεσμα της κατεστραμμένης επιφάνειας του φακού, τα γυαλιά σας δεν θα λειτουργούν πλέον όπως θα έπρεπε. Όταν η επιφάνεια έχει υποστεί ζημιά, οι φακοί μπορεί να γίνουν αδιαφανείς ή θολοί, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω την όρασή σας.

Εάν φοράτε γυαλιά ηλίου, η μαγειρική σόδα θα βλάψει την επισκούρηνση και επικάλυψη που προστατεύει τα μάτια σας από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Με άλλα λόγια, οι σπιτικές λύσεις μπορεί να φαίνονται σαν μια γρήγορη εναλλακτική. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, θέτουν τα γυαλιά σας σε κίνδυνο μόνιμης ζημιάς. Επομένως, είναι καλύτερο να επισκεφθείτε τον οπτικό σας για να ελέγξετε τις γρατσουνιές στα γυαλιά με έναν επαγγελματία.

Τι γίνεται με τα προϊόντα που υπόσχονται αφαίρεση των χαρακιων;

Συνήθως, τα γυαλιά ηλίου ή οράσεως είναι επικαλυμμένα με κάποιου είδους τελείωμα κατα την κατασκευή για την πόλωσή τους, την προστασία από ελαφρές χαραγές (επισκλήρυνση) ή για καλύτερη αντανάκλαση. Αυτές οι επικαλύψεις καταστρέφονται πρώτες με την χρήση, αφήνωντας το υποκάτω υλικό άθικτο.

Ορισμένα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για χάραξη γυαλιού μπορούν επομένως να χρησιμοποιηθούν και σε γυαλιά για να αφαιρέσουν εντελώς αυτές τις επικαλύψεις χωρίς να τα καταστέψουν, εφ'όσων είναι κατασκευασμένα με πλαστικούς φακούς, και όχι γυάλινους.

Σημειώστε ότι φακοί από γυαλί καταστρέψονται τελείως από αυτά τα προϊόντα και παύουν να παρέχουν συγκεκριμένες λειτουργίες που σχετίζονται με τυχόν επικάλυψη, όπως η πόλωση!

Τι κάνετε λοιπόν με τα γδαρμένα γυαλιά;

Όταν παρατηρήσετε μια μικρή γρατσουνιά στα γυαλιά σας που δεν επηρεάζει την όρασή σας, σας συνιστούμε να την αφήσετε. Είναι καλύτερο να λάβετε μέτρα για να αποτρέψετε περαιτέρω γρατζουνιές για μεγαλύτερη μακροβιότητα των γυαλιών σας.

Πώς να αποφύγετε γρατσουνιές στους φακούς

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε για να αποφύγετε γρατσουνιές στους φακούς. Ο προσεκτικός και τακτικός καθαρισμός, για παράδειγμα, είναι απαραίτητος για την αποφυγή γρατσουνιών.

Κάνετε αυτό πρώτα:Πριν επισκεφτείτε έναν οπτικό ή δοκιμάσετε οποιαδήποτε διόρθωση, καθαρίστε τα γυαλιά σας προσεκτικά με ένα πανί μικροϊνών κατάλληλο για γυαλιά. Χρησιμοποιήστε ελάχιστη πίεση και καθαριστικό γυαλιών.

Γενικώς, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα 3 βήματα εάν θέλετε να αποφύγετε γρατσουνιές στους φακούς σας:

  • Χρησιμοποιήστε μια προστατευτική σκληρή θήκη με μαλακή εσωτερική επένδυση όποτε δεν φοράτε τα γυαλιά σας
  • Πιάνετε τα γυαλιά σας από τους βραχίωνες και όχι το εξωτερικό των φακών για να μειώσετε τον κίνδυνο άθελου γρατσουνίσματος
  • Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί μικροϊνών και εξειδικευμένο διάλυμα καθαρισμού φακών

Η συμβουλή μας: Οι φακοί από γυαλί είναι πιο ανθεκτικοί στις γρατζουνιές από τους φακούς από πλαστικό (polycarbonate). Είναι πιο ανθεκτικοί και λιγότερο επιρρεπές σε γρατζουνιές. Οι γυάλινοι φακοί είναι λίγο βαρύτεροι από τους σύγχρονους πολυανθρακικούς φακούς, αλλά αν ανησυχείτε για γρατσουνιές, το γυαλί πρέπει να είναι η επιλογή σας.

Πότε είναι καλύτερο να αγοράσετε νέα γυαλιά;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την αγορά νέων γυαλιών. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι εάν οι φακοί σας:

  • προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή σας ζωή
  • εμποδίζουν την καθαρή όραση
  • σας προξενούν πονοκεφάλουςΘα θέλατε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους φακούς γυαλιών και τις τελευταίες τάσεις στα γυαλιά;

Διαβάστε τον οδηγό γυαλιών Lentiamo!