Σύνδεση

Καθαρισμός γυαλιών ηλίου και οράσεως - ο τέλειος οδηγός

Τα γυαλιά σου έχουν ταλαιπωρηθεί. Σκόνη, βρωμιά, λάδια, γράσο και όχι μόνο. Γνωρίζουμε ότι μια μικρή μουτζούρα ή γρατζουνιά σε αυτά μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην όρασή σας. Αν και δεν υπάρχει αλάνθαστος τρόπος για να απαλλαγείτε οριστικά από τη βρωμιά, έχουμε μερικά εξειδικευμένα κόλπα για να διατηρήσετε τα γυαλιά σας καθαρά και την όρασή σας διαυγή.   

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η τακτική και σωστή φροντίδα των γυαλιών οράσεως και ηλίου σας όχι μόνο σας βοηθά να βλέπετε καλύτερα, αλλά μπορεί επίσης να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των σκελετών και των φακών σας. Ακολουθήστε τον βήμα προς βήμα οδηγό μας για το πώς να καθαρίσετε τα γυαλιά σας ώστε να δείτε πώς αυτό γίνεται. 

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα γυαλιά σας 

  1.  Πλύνετε τα χέρια σας! Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε σαπούνι και νερό για να απαλλαγείτε από φυσικά έλαια ή σωματίδια βρωμιάς στα χέρια σας που μπορεί να μουτζουρώσουν ή να χαράξουν τους φακούς σας. Αυτό διασφαλίζει επίσης ότι τα βακτήρια ή οι ιοί δεν μεταφέρονται από τα χέρια στα γυαλιά σας (και στο πρόσωπό σας!) κατά τη διαδικασία καθαρισμού. 

  2. Αφαιρέστε προσεκτικά τη σκόνη και τη βρωμιά. Φροντίστε να κρατάτε τα γυαλιά οράσεως ή ηλίου σας από τους βραχίονες κατά τον καθαρισμό. Μεγαλύτερα σωματίδια όπως η άμμος ή η βρωμιά μπορεί να μετακινηθούν μεταξύ του φακού και του σκελετού και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν. Ξεπλύνετε τα μεγαλύτερα κομμάτια με νερό πριν συνεχίσετε. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες μεταξύ των βραχιόνων & των μεντεσέδων. 

  3. Πλύνετε με σαπούνι και νερό. Ανοίξτε τη βρύση και ξεπλύνετε τα γυαλιά σας με χλιαρό νερό. Χρησιμοποιείτε μόνο απαλά υγρά σαπούνια ή σπρέι ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό των γυαλιών - αποφύγετε τα σαπούνια με ενυδατικές κρέμες ή λοσιόν καθώς μπορούν να προσελκύσουν περισσότερο ενοχλητικό γράσο. 

  4. Στεγνώστε και δοκιμάστε! Στεγνώστε προσεκτικά τους φακούς και τους σκελετούς σας με ένα καθαριστικό πανάκι μικροϊνών ή κάποιο άλλο πανί που προορίζεται ειδικά για γυαλιά. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τραχύ ή βρώμικο ύφασμα γιατί αυτό μπορεί να γρατσουνίσει την επιφάνεια των φακών. Μόλις στεγνώσουν, δοκιμάστε τα και δείτε πώς φαίνονται! Θυμηθείτε: τα πουκάμισα, τα παντελόνια, οι χαρτοπετσέτες και το ρολό τουαλέτας δεν είναι κατάλληλα αξεσουάρ καθαρισμού καθώς μπορούν να χαράξουν τους φακούς σας.

Πώς να καθαρίσετε τους φακούς των γυαλιών σας

Ο καθαρισμός των φακών σας είναι μια λεπτή διαδικασία. Ενώ είναι προφανές ότι τα μεγάλα κομμάτια βρωμιάς μπορούν να χαράξουν τις επιστρώσεις των φακών, μικρότερα σωματίδια όπως η σκόνη μπορούν να προκαλέσουν εξίσου μεγάλη ζημιά. Το ξέπλυμα με νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά κομμάτια. Κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίψτε απαλά τους σαπουνισμένους φακούς ανάμεσα στα δάχτυλά σας για να απομακρύνετε τα έλαια και τις ακαθαρσίες.

Πώς να καθαρίσετε το σκελετό των γυαλιών σας

Ενώ μπορεί να εστιάζετε στον καθαρισμό των φακών σας, μην ξεχνάτε τους σκελετούς! Αν τα γυαλιά σας έχουν πλαστικό σκελετό, μπορείτε να τα καθαρίσετε με συνηθισμένο σαπούνι πιάτων και νερό. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα μαξιλαράκια της μύτης και κατά μήκος των βραχιόνων - οι βρωμιές και οι επικαθίσεις αγαπούν να κρύβονται στις μικρές ρωγμές που είναι εύκολο να σας διαφύγουν. 

Οι πιο συχνές ερωτήσεις 

Το καλύτερο καθαριστικό γυαλιών είναι συχνά το πιο απλό.Αποφύγετε το συνηθισμένο λάθος και επιθυμία πως να παραμείνουν τα γυαλιά σας σαν καινούργια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα & θα αποφύγετε τυχόν περισσότερα προβλήματα και ζημιές.     

Μπορείτε άραγε να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια με οινόπνευμα για να καθαρίσετε τα γυαλιά σας;

Η απάντηση: όχι! Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια γρήγορη λύση, το οινόπνευμα ή επιθετικά καθαριστικά που περιέχουν ακετόνη, μεθανόλη, αμμωνία ή άλλους διαλύτες μπορεί να βλάψουν τους σκελετούς και τις ευαίσθητες επιστρώσεις των φακών. 

Τι πανί καθαρισμού γυαλιών να χρησιμοποιήσω;

Το καλύτερο πανί καθαρισμού γυαλιών είναι ένα καθαρό πανί μικροϊνών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απομακρύνει τα ανεπιθύμητα υπολείμματα και άλλα σωματίδια σε χρόνο μηδέν. Τα πανιά με μικροΐνες είναι ό,τι καλύτερο για να στεγνώσετε τα γυαλιά μετά το πλύσιμο. 

Πώς να καθαρίσετε τα γυαλιά σας χωρίς σπρέι

Ίσως σας έχει τελειώσει το σπρέι για γυαλιά ή απλά βγήκατε από το σπίτι χωρίς αυτό. Μην ανησυχείτε - το απαλό σαπούνι και το νερό μπορούν να σας βοηθήσουν να απομακρύνετε στίγματα από τα γυαλιά σας. Σημείωση: χρησιμοποιήστε νερό αν δεν έχετε σπρέι! Χωρίς την ύπαρξη υγρασίας, ένα πανί μικροϊνών μπορεί να αναδιανείμει το λίπος ή τις βρωμιές στους φακούς σας. Μην χρησιμοποιήσετε ασυναίσθητα σάλιο, καθώς δεν θα καθαρίσει τα γυαλιά σας και θα μπορούσε να τα κάνει πιο βρώμικα. 

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα γυαλιά σας;

Καθαρίστε τα γυαλιά σας όπως πρέπει. Ο ιδρώτας, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα δάκρυα, τα υπολείμματα του μακιγιάζ και άλλα υπολείμματα μπορούν γρήγορα να συσσωρευτούν. Ο σωστός καθαρισμός των γυαλιών σας θα σας βοηθήσει να δείτε καλύτερα και προστατεύσετε αξιόπιστα τα γυαλιά σας.  

Πρέπει να καθαρίσετε τη θήκη των γυαλιών σας;  

Η χρήση θήκης για γυαλιά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα γυαλιά οράσεως και ηλίου σας καθαρά και χωρίς φθορές. Τοποθετείτε πάντα τα γυαλιά με τους φακούς στραμμένους προς τα επάνω στη θήκη τους και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει βρωμιά μέσα. Προσέξτε να μην τοποθετείτε ποτέ τους φακούς σε σκληρή επιφάνεια γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γρατσουνιές. 

 

Αν πιστεύετε ότι αυτός ο οδηγός ήταν ενδιαφέρον, ίσως σας αρέσουν και αυτά: 

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

  • Κατερίνα Ξ.

    Καλημέρα ! έπεσε γράσο πάνω στα γυαλιά ηλίου μου . Εάν βάλω καθαρό οινόπνευμα θα μπορέσει να καθαρίσει ?

    Απάντηση
    • Petros
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή πελάτισσα,

      Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας. Όπως αναφέρει και το άρθρο, ο καθαρισμός με οινόπνευμα δεν είναι καλή ιδέα, διότι περιέχουν ακετόνη, μεθανόλη, αμμωνία ή άλλους διαλύτες που μπορεί να τα βλάψουν. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο σαπούνι πιάτων και νερό.

      Μπορείτε να δείτε επίσης το ειδικό μας spray για γυαλιά: Lentiamo spray

      Απάντηση
  • Ra M.

    Μια φιλη μου εχει γυαλια ορασεως.Τα καθαρισε με οινοπνευμα και οι φακοι ειναι θαμπωμενοι.Δηλαδη δεν ειναι σαν <<ολοκαινουρα>>

    Απάντηση
    • Petros
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ/ή πελάτη/ισσα,

      Όπως αναφέρουμε και στο κείμενό μας, το οινόπνευμα ή άλλα καθαριστικά που περιέχουν ακετόνη, μεθανόλη, αμμωνία και άλλους διαλύτες μπορεί να βλάψουν τους σκελετούς και τις ευαίσθητες επιστρώσεις των φακών.

      Επομένως δεν ενδείκνυται για καθαρισμό των γυαλιών.

      Ειδικό spray για γυαλιά, είναι το παρακάτω προϊόν: Lentiamo spray

      Απάντηση
  • Αναστασια

    Καλησπέρα,

    Μου έπεσε μικρή ποσοτητα κόλλας στιγμής πάνω στα γυαλιά μου. Υπάρχει τρόπος να καθαρίσει;; Δοκίμασα με νερό και σαπούνι, όπως επίσης και με λίγο οινόπνευμα αλλά δυστυχώς δεν βοήθησε.

    Απάντηση
  • Αλέξης

    Καλησπέρα
    Για λεκέδες από θαλασσινό αλάτι πάνω σε φακούς, τι λύση καθαρισμού προτείνετε;

    Απάντηση
  • Ευαγγελια Χ.

    Υπάρχει περίπτωση να κολλήσει πάνω στον φακό σκόνη και να φαίνεται σαν γρατσουνιά; Μπορεί να αφαιρεθεί από οπτικό; Σπίτι δοκίμασα τα πάντα και δεν τα κατάφερα

    Απάντηση
    • Lefteris
      Lentiamo.gr

      Αγαπητή μας πελάτισσα,

      Η μόνη διαδικάσια που μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που έχουν συσσωρευτεί βρωμίες στην επιφάνεια του φακού, είναι να τους αφήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε υγρό καθαρισμού.

      Για την βέλτιστη απολύμανση των φακών μπορείτε να δοκιμάσετε και υγρά υπεροξειδίου που μπορείτε να δείτε στην παρακάτω κατηγορία:

      https://www.lentiamo.gr/ygra-fakwn-epafis-peroxide.html

      Απάντηση
  • Mixalis

    Μου έπεσε λαδομπογια στα γυαλί πως να τα καθαρίσουμε έβαλα ασετον και μου έβγαλε το χρώμα από το σκελετό

    Απάντηση
    • Georgios
      Lentiamo.gr

      Αγαπητέ μας πελάτη,

      Λυπώμαστε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον σκελετό των γυαλιών σας.

      Δυστυχώς, ως οργανικός διαλύτης, το ασετόν όντως θα προκαλέσει φθορά σε γυαλιά, η οποία δεν είναι επισκευάσιμη.

      Αν παρ'όλα αυτά τα γυαλιά σας έχουν εξ'ολοκλήρου μεταλλικό σκελετό και η ζημιά είναι μόνο στο χρώμα του σκελετού, υπάρχει τρόπος αντικατάστασης του χρώματος από μερικά φυσικά καταστήματα οπτικών, η οποία διόρθωση όμως δεν υποστηρίζεται από το δικό μας κατάστημα.

      Απάντηση

Επόμενα 4 σχόλια

*Υποχρεωτικά πεδία

Best selling προϊόντα