Αποκλειστικές εκπτώσεις 🔥

Σύνδεση

Η απάντηση στα γυαλιά που θολώνουν όταν φοράτε μάσκα; Φακοί επαφής!

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 5/2/2021. Γράφτηκε από Lentiamo

Η χρήση μάσκας προσώπου παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας για το 2021. Είτε βρίσκεστε σε καταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς ή στο γιατρό – η μάσκα σας πρέπει να είναι πάντα μαζί σας. Το γεγονός αυτό συμβάλει αφενός στην προστασία σας, όμως γίνεται και πρόβλημα για μερικούς ανθρώπους αφετέρου. Ειδικά για άτομα που φορούν γυαλιά.

Γνωρίζετε πολύ καλά τις στιγμές που τα γυαλιά σας θολώνουν ενώ φοράτε τη μάσκα σας. Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει διάφορα υγρά, σπρέι και τρόπους καθαρισμού για την θολούρα – παρόλα αυτά εξακολουθεί να συμβαίνει ξανά και ξανά. Απλά δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να αποτρέψετε αυτή την θολούρα στην όραση; Φορέστε φακούς επαφής!

Πώς και γιατί τα γυαλιά σας θολώνουν;

Πριν σας παρουσιάσουμε τις εναλλακτικές μας προτάσεις για τα γυαλιά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε κρύες θερμοκρασίες, ας εξηγήσουμε πρώτα γιατί θολώνουν οι φακοί των γυαλιών.

Η θολούρα προκαλείται από την πίεση. Οι υδρατμοί (π.χ. από την εκπνοή, το ζεστό τσάι στο ποτήρι ή το βρασμένο νερό στο δοχείο) κρυώνουν όταν αγγίζουν τα γυαλιά σας. Οι κρύοι φακοί μετατρέπουν τον ατμό σε υγρό. Αυτός σχηματίζει μια επιφάνεια στον φακό σας, την οποία βλέπετε ως θολούρα.

Αυτή η διαδικασία δεν συμβαίνει μόνο όταν μπαίνετε σε ένα ζεστό χώρο αφού πριν ήσασταν έξω στο κρύο, αλλά και όταν φοράτε προστατευτική μάσκα.

Επίσης αυτό κάνει την χρήση γυαλιών πιο δύσκολη τον χειμώνα από ό,τι ήδη είναι. Αλλά η θολή όραση μπορεί να έχει και σοβαρές συνέπειες. Είναι πολύ επικίνδυνο εάν χειρίζεστε μηχανήματα υψηλής ακρίβειας, παρέχετε βοήθεια έκτακτης ανάγκης ή οδηγείτε ένα αυτοκίνητο με θολωμένους φακούς.

Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την θολούρα των γυαλιών σας;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη μείωση της θολούρας. Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με τις 5 συμβουλές για να αποφύγετε τα θολά γυαλιά όταν φοράτε μάσκα. Σε αυτό εδώ το άρθρο θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα τέχνασμα που θα μπορούσε να κάνει την καθημερινότητα σας στην περίοδο της πανδημίας πολύ πιο εύκολη.

Πώς να διπλώσετε τη μάσκα έτσι ώστε τα γυαλιά να μην θολώνουν

  • Πάρτε μια συνηθισμένη χειρουργική μάσκα
  • Διπλώστε την κατά μήκος στη μέση
  • Δέστε τα σχοινιά και στις δύο πλευρές
  • Τραβήξτε ξανά τη μάσκα
  • Γυρίστε τις γωνίες προς τα μέσα
  • Τώρα φορέστε τη μάσκα. Διαμορφώστε το σχήμα τη μάσκας με την μύτη έτσι ώστε να ταιριάζει άνετα στο πρόσωπό σας
πώς να διπλώσετε τη μάσκα

Η καλύτερη εναλλακτική λύση για τα γυαλιά που θολώνουν; Φακοί επαφής

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι λατρεύετε τα γυαλιά σας. Και εμείς το ίδιο. Αλλά μετά από πολλά τεστ που κάναμε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι κανένα από αυτά δεν μπόρεσε να αποτρέψει εντελώς και μόνιμα τους φακούς από το να θολώσουν.

Οι ειδικοί του Lentiamo ζήτησαν λοιπόν από εσάς την άποψή για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στη διαδικασία αυτή διαπιστώσαμε ότι η προσωρινή αντικατάσταση των γυαλιών με φακούς επαφής φαίνεται να προσφέρει την καλύτερη όραση με τη λιγότερη προσπάθεια.

Με τους φακούς επαφής μπορείτε να απαλλαγείτε από το πρόβλημα της θολής όρασης μια για πάντα. Και όχι μόνο αυτό. Οι ημερήσιοι φακοί επαφής είναι εξαιρετικά υγιεινοί και προσφέρουν καθαρή οπτική ορατότητα. Μπορείτε να τους βγάλετε από την 100% αποστειρωμένη κυψέλη (blister ) όποτε τους χρειαστείτε για να τους εφαρμόσετε στα μάτια και να τους αφαιρέσετε πετώντας τους στο τέλος της ημέρας. Λόγω αυτής της συχνής αντικατάστασης ουσιαστικά κανένα μικρόβιο δεν μπορεί να παραμείνει και να πολλαπλασιαστεί στην επιφάνεια του φακού.

Συνιστούμε την χρήση φακών επαφής ειδικά σε ιατρικό προσωπικό και άτομα που φορούν μάσκες ή προστατευτικά ρούχα για μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας. Γι'αυτό τον λόγο το Lentiamo συνεργάζεται με νοσοκομεία στην Ιταλία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία, στα οποία παρέχουμε δωρεάν φακούς στο ιατρικό προσωπικό που αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή για τον COVID-19.

Πώς να αλλάξετε από γυαλιά οράσεως σε φακούς επαφής;

Εάν σκέφτεστε να φοράτε φακούς επαφής προσωρινά ή μόνιμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαβάσετε τη συνταγή σας και να μετατρέψετε τη σφαίρα σας σε διοπτρία φακών επαφής.

Μετατροπή σφαίρας σε διόπτρα


Παρακαλούμε σημειώστε: Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διόπτρες των γυαλιών ταιριάζουν με τις διόπτρες των φακών επαφής έως και +/- 3,50. Λάβετε υπόψη ότι τα γυαλιά είναι πιο μακριά από τα μάτια απ ότι οι φακοί επαφής. Επομένως, για υψηλότερες διοπτρίες, οι οπτομετρητές χρησιμοποιούν τους λεγόμενους πίνακες μετατροπής που καθορίζουν κατά πόσο η διόπτρα στα γυαλιά αντιστοιχεί στην διόπτρα στους φακούς επαφής. Για παράδειγμα, το +4,50 στην διόπτρα στα γυαλιά σημαίνει +4,75 στους φακούς επαφής, το –9,00 στην διόπτρα στα γυαλιά σημαίνει –8,00 στους φακούς επαφής. Συμβουλή: Οι πίνακες μετατροπών δεν είναι στάνταρ και δεν δίνουν αποτελέσματα με ακρίβεια – γνωρίζουμε από την πράξη ότι αυτές οι τιμές είναι σχετικές. Η λεγόμενη υποκειμενική διάθλαση κατά την εξέταση των ματιών είναι ιδιαίτερα σημαντική για να υπάρχει ακρίβεια στα αποτελέσματα.

Δεν μπορείτε να βρείτε τη συνταγή των γυαλιών σας; Κανένα πρόβλημα. Απλώς κλείστε ένα ραντεβού για να εξετάσει τα μάτια σας ο οφθαλμίατρος ή ο οπτικός σας.

Μόλις πλέον γνωρίζετε και τους βαθμούς σας θα έχει έρθει η ώρα για να βρείτε τους κατάλληλους φακούς επαφής. Φυσικά θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει φακούς που προσφέρουν βέλτιστη όραση και μια άνετη οπτική εμπειρία. Επίσης θα πρέπει να μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψιν την ευαισθησία και την ξηρότητα των ματιών σας όταν επιλέγετε τους σωστούς φακούς επαφής.

Μήπως σας ξαφνιάσαμε; Απλώς ρίξτε μια ματιά στους φακούς επαφής Lenjoy. Αυτοί οι φακοί υψηλής ποιότητας συνδυάζουν εκπληκτική οπτική απόδοση, άνεση μεγάλης διάρκειας και βελτιστοποίηση της υγείας των ματιών. Με τη βιολογικά συμβατή τεχνολογία ενυδάτωσης, την αντιολισθητική επιφάνεια, την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και το γαλάζιο χρώμα για τον ευκολότερο χειρισμό τους, οι ημερήσιοι φακοί Lenjoy 1 Day Comfort είναι μια έξυπνη επιλογή για αρχάριους και προχωρημένους χρήστες. Παραγγείλετε την οικονομική δοκιμαστική συσκευασία των 10 φακών και κερδίστε 25% έκπτωση στην πρώτη σας αγορά.

Πώς να εφαρμόσετε σωστά τους φακούς επαφής;

Επιλέξατε φακούς επαφής και παραγγείλατε την συσκευασία που θα θέλατε με τη συνταγή σας; Τέλεια! Τότε μένει μόνο ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να κάνετε: Μάθετε πώς να τοποθετείτε σωστά τους νέους φακούς επαφής σας.

Τα παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσουν με απλό τρόπο ώστε να μην κάνετε κάποιο λάθος με το χειρισμό των φακών επαφής.

Πώς να εφαρμόσετε τους φακούς επαφής

allowfullscreen>

Πώς να αφαιρέσετε τους φακούς επαφής

allowfullscreen>


Βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον ή γνωρίζετε κάποιον που θα ήθελε να το διαβάσει; Μοιραστείτε το μαζί τους!

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα