Περιορισμένη προσφορά: Πάρτε 15% έκπτωση στους νέους φακούς επαφής Lenjoy 1 Day Air+.

Σύνδεση

Ημερήσιοι ή μηνιαίοι φακοί; 5 συχνές ερωτήσεις για τις διαφορές τιμών και τη φροντίδα

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 31/1/2020. Γράφτηκε από Maria Chiara Tarsia

Τόσο οι ημερήσιοι όσο και οι μηνιαίοι φακοί είναι εξίσου δημοφιλείς σε όσους φοράνε φακούς επαφής.

Μάθετε τώρα ποιοι φακοί είναι πιο οικονομικοί και καταλληλότεροι στον δικό σας τρόπο ζωής!

Ποιοι φακοί επαφής είναι φθηνότεροι; Οι ημερήσιοι ή οι μηνιαίοι;

Αν θέλετε να συγκρίνετε τους μηνιαίους φακούς με τους ημερήσιους φακούς πιθανότατα θα δείτε ότι οι μηνιαίοι φακοί είναι γενικότερα φθηνότεροι. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως σωστό, διότι εξαρτάται από τη χρήση που θα κάνετε. Εάν φοράτε φακούς επαφής καθημερινά, τότε οι μηνιαίοι φακοί είναι όντως φθηνότεροι. Όμως εάν φοράτε φακούς περιστασιακά (για παράδειγμα, μόνο στη γυμναστική),τότε οι ημερήσιοι φακοί είναι φθηνότεροι για εσάς μακροπρόθεσμα.

Επομένως, πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας πόσο συχνά θα τους φορέσετε.

Οι προτάσεις μας για ημερήσιους φακούς επαφής:

Ποιοι μηνιαίοι φακοί είναι φθηνότεροι; Οι σκληροί ή οι μαλακοί φακοί;

Οι μαλακοί μηνιαίοι φακοί είναι φθηνότεροι από τους σκληρούς. Το σκληρό υλικό είναι περισσότερο ανθεκτικό γεγονός που εξηγεί εν μέρει την υψηλότερη τιμή. Επιπλέον, οι σκληροί φακοί επαφής συχνά είναι ειδικά προσαρμοσμένοι, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των φακών για αστιγματισμό, επομένως οι μαλακοί μηνιαίοι φακοί είναι πιθανότερο να είναι φθηνότεροι.

Ποιο είναι το ετήσιο κόστος των μηνιαίων φακών σε σχέση με των ημερήσιων;

Αν φοράτε φακούς καθημερινά, οι ημερήσιοι φακοί θα είναι ακριβότεροι από τους μηνιαίους.

Ένα κουτί με 90 ημερήσιους φακούς μπορεί να κοστίζει περίπου από 40€ μέχρι και 60€ ή και περισσότερο. Έτσι, αυτό μπορεί να κοστίσει περίπου 160€ έως και πάνω από 240€, συνολικά για καθημερινή χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επιπλέον, τις περισσότερες φορές χρειάζονται διαφορετικά κουτιά για το κάθε μάτι οπότε το κόστος διπλασιάζεται. Όμως, σκεφτείτε ότι γλιτώνετε το κόστος για τη φροντίδα και αποθήκευσή τους σε υγρό στην περίπτωση των ημερήσιων φακών.

Είναι αδύνατον να γίνει ακριβής υπολογισμός για το κόστος των μηνιαίων φακών, καθώς στο κατάστημά μας διαθέτουμε μία ποικιλία φακών με εύρος τιμών μεταξύ 12,99 € έως και πάνω από 40,00 € για ένα κουτί των 3 ή 6 φακών. Ωστόσο, αν επιλέξουμε για παράδειγμα την τιμή των 25,00 € για ένα κουτί 6 φακών: τότε το ετήσιο κόστος για το ένα κουτί, δηλαδή για το ένα μάτι θα είναι 50€. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να προσθέσετε το κόστος των υγρών που συνήθως περιλαμβάνουν και την θήκη φακών, διότι θα πρέπει να καθαρίσετε και να διατηρήσετε τους φακούς ενυδατωμένους.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις μιλάμε για φακούς για μυωπία ή υπερμετρωπία, καθώς οι τιμές των κουτιών εξαρτώνται και από το είδος των φακών (μυωπίας-υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας). Οι αστιγματικοί και πολυεστιακοί φακοί έχουν υψηλότερο κόστος παραγωγής και είναι πιο ακριβοί.

Πόσο ακριβή είναι η φροντίδα των μηνιαίων φακών σε σύγκριση με τους ημερήσιους;

Για τους μηνιαίους φακούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα υγρά φακών, από ένα διάλυμα καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων, διάλυμα χωρίς συντηρητικά μέχρι και απολυμαντικό φυσιολογικό αλατούχο διάλυμα. Υπάρχουν ακόμα και υγρά φακών με πρωτεΐνη. Οι ημερήσιοι φακοί, αντιθέτως, δεν χρειάζονται αυτή τη φροντίδα γιατί αφαιρούνται στο τέλος της ημέρας. Ως εκ τούτου, οι μηνιαίοι φακοί κοστίζουν επιπλέον χρήματα και απαιτούν χρόνο για τη φροντίδα τους.

Οι προτάσεις μας για μηνιαίους φακούς επαφής:

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μηνιαίων φακών;

Μέχρι στιγμής το συμπέρασμα είναι ότι αρκετοί μηνιαίοι φακοί είναι φθηνότεροι κατά μέσο όρο, αλλά χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και πρέπει να προστεθούν τα έξοδα φροντίδας και υγρών αποθήκευσης. Επίσης, αν χάσετε ένα μηνιαίο φακό, θα χάσετε στην ουσία μεγαλύτερο χρηματικό ποσό σε σύγκριση με ένα ημερήσιο φακό.

Ωστόσο, οι μηνιαίοι φακοί είναι πολύ δημοφιλείς σε πολλούς χρήστες φακών και θεωρούνται πιο άνετοι, ειδικά αν ταξιδεύετε πολύ και δεν θέλετε να αλλάζετε τους φακούς σας κάθε μέρα. Ακόμη, να έχετε υπόψη ότι είναι απαραίτητο να καθαρίζετε και να αποθηκεύετε τους φακούς σας όσο το δυνατόν πιο υγιεινά, για να αποφύγετε τις λοιμώξεις που προκαλούνται από τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα