Έκτακτη προσφορά: Αθλητικά γυαλιά ηλίου 🔥

Σύνδεση

Τροφές για τα μάτια σας

Είναι αδύνατον να αλλάξετε τη συνταγή των ματιών σας μέσω της τροφής, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της υγεία των ματιών και καθαρού οράματος σας.

Καρότα

Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο! Τα καρότα περιέχουν υψηλά επίπεδα βήτα-καροτίνης, την οποία το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α και βοηθάει στην ορατότητα τη νύχτα.

Λαχανικά

Λαχανικά όπως το σπανάκι λάχανο και μπρόκολο περιέχουν υψηλά επίπεδα λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ζημιάς στον αμφιβληστροειδή από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Σκόρδο και Κρεμμύδι

Περιέχουν θείο, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή της γλουταθειόνης, ένα αντιοξειδωτικό που είναι ιδιαίτερα επωφελής για τα μάτια.

Αυγά

Τα αυγά μπορεί να έχουν υψηλή χοληστερόλη, αλλά έχουν επίσης πολλές επωφελής ουσίες! Ο κρόκος του αυγού είναι ένας θησαυρός θρεπτικών ουσιών για το μάτι, όπως η λουτεΐνη, κυστεΐνη και λεκιθίνη, που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καταρράκτη.

Κρασί

Ένας καλός υπηρέτης, αλλά κακός αφέντης. Ενώ η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να σας κάνει να τα βλέπετε όλα διπλά, μια σωστή μέτρια ποσότητα θεωρείται ότι μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος έτσι και τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν τους οφθαλμικούς ιστούς. Τα σταφύλια (και τα βατόμουρα) περιέχουν επίσης ανθοκυανίνες, που συμβάλλουν στην αποφυγή φθίνουσας όρασης στο σκοτάδι.

Θαλασσινά

Ψάρια όπως ο γάδος και το σκουμπρί που ζουν σε κρύα νερά περιέχουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά λιπαρών οξέών DHA, τα οποία χρησιμοποιούνται για την δημιουργία των κυτταρικών μεμβρανών. Η κατανάλωση θαλασσινών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του συνδρόμου της ξηροφθαλμίας.

Γαλοπούλα και φακές

Τροφές όπως η γαλοπούλα, φακές και φασόλια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος βελτιώνει την λειτουργία του ενζύμου που είναι σημαντικό για υγιή μάτια. Η γαλοπούλα περιλαμβάνει επίσης βιταμίνη Β3, η οποία βοηθά πάρα πολύ στην προστασία των ματιών από καταρράκτη .

Ελπίζουμε ότι αυτές οι προτάσεις θα σας εμπνεύσουν να μαγειρέψετε κάποια φιλικά προς τα μάτια σας φαγητά. Ίσως έχετε μια συνταγή που θα θέλατε να μοιραστείτε, ή κάποιες άλλες γαστρονομικές συμβουλές; Ενημέρωσέ μας!

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα