Σύνδεση

Χρήσιμες οδηγίες - συμβουλές για την υγιεινή και φροντίδα των ματιών

Για την υγιεινή των ματιών σας σημαντικός παράγοντας είναι τα δάκρυα. Τα δάκρυα είναι υπεύθυνα για να μην στεγνώνουν τα μάτια. Ο καθαρισμός των ματιών μπορεί να γίνει με απαλές κινήσεις και υγρό μαντηλάκι στα βλέφαρα.

Ερεθισμένα μάτια

Στην περίπτωση που νιώθετε τα μάτια ερεθισμένα, χρησιμοποιείστε τεχνητά δάκρυα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε χαμομήλι που καταπραΰνει τον ερεθισμό. Σε συνθήκες που γίνετε έντονη χρήση κλιματιστικών ή με την χρήση οθονών καλό θα ήταν να ανοιγοκλείνετε πιο συχνά τα μάτια σας.

Υπάρχει η περίπτωση οι έντονοι ερεθισμοί να οφείλονται σε παθολογικά αίτια όπως η ιογενείς επιπεφυκίτιδα, η οποία εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες, και θα πρέπει άμεσα να επισκεφθείτε τον γιατρό σας ή απλά από αντίδραση σε χημικές και φυσικές αιτίες που ήρθαν σε επαφή με το μάτι, οπότε σε αυτήν την περίπτωση ξεπλένετε με άφθονο νερό. Οι ερεθισμοί θα μπορούσαν επίσης να είναι αποτέλεσμα παρενέργειας μετά από φαρμακευτική αγωγή, ειδικά σε ηλικιωμένους ανθρώπους.

Προστατευτικά γυαλιά

Επίσης η καταπόνηση των ματιών είναι και αποτέλεσμα της εργασίας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε συνθήκες γενικότερα που απαιτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα συγκεντρωμένη την προσοχή των ματιών σας. Τα μικρά διαλείμματα ,η χρήση γυαλιών που απορροφούν τις βλαβερές ακτίνες και η αλλαγή εικόνων στο οπτικό πεδίο θα σας βοηθήσουν.

Αλλεργίες

Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα βασίζετε κυρίως στην σκόνη, στα κατοικίδια ζώα και στα υφάσματα που μπορεί να υπάρχουν κοντά στα μάτια. Μπορεί να εμφανιστούν όμως ακόμα και από βαφές μαλλιών, καλλυντικά και διάφορα μέταλλα. Εάν οι αλλεργίες επιμένουν τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Φακοί επαφής και σωστό υγρό

Τώρα, στην περίπτωση που θέλετε να φορέσετε φακούς επαφής, πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα για την σωστή επιλογή τους, όπως καμπυλότητα, διάμετρο και συνιστώμενο χρόνο εφαρμογής. Γι' αυτό, θα πρέπει να έχετε μια σωστή μέτρηση και πρώτη δοκιμή από τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας συμβουλέψει. Υπάρχουν οι φακοί επαφής παρατεταμένης χρήσης, μηνιαίας και ημερήσιας, ενώ χωρίζονται σε δυο κυρίως κατηγορίες, μαλακούς και ημίσκληρους.

Επίσης η κατάλληλη επιλογή υγρού για την συντήρηση του φακού και τον καθαρισμό του, είναι σημαντικό ζήτημα. Το Solunate Multi-Purpose είναι σίγουρα μία καλή λύση για τον καθαρισμό των φακών επαφής.

Φροντίδα βλεφάρων

Υπάρχουν διάφορες παθήσεις που αφορούν τα βλέφαρα όπως το χαλάζιο το οποίο εμφανίζεται με πρήξιμο του αδένα που παράγει ένα λιπαρό έλαιο το οποίο είναι μέρος των δακρύων μας. Δεν είναι μεταδιδόμενο και απλά περνάει μετά από περίπου 2 μήνες. Η βλεφαρίτιδα που εμφανίζετε κυρίως σε ξανθά άτομα με ευαίσθητο δέρμα και δημιουργεί φλεγμονή των βλεφάρων που οφείλετε σε μόλυνση από σταφυλόκοκκο.

Από τον ιό του σταφυλόκοκκου επίσης μπορεί να εμφανιστεί το κριθαράκι, επειδή μολύνει τις ρίζες των βλεφαρίδων, και συνήθως παρουσιάζεται στην παιδική ηλικία. Για αυτόν τον λόγο είναι κάλο να γίνονται πάντα σωστές και προληπτικές εξετάσεις στα παιδικά μάτια.

Πως να διαβάσετε άραγε την συνταγή του γιατρού σας;

Αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν στην καλύτερη υγιεινή των ματιών σας και στην καλύτερη απόδοση της όρασης η οποία φυσικά ως αίσθηση θεωρείται από τις σπουδαιότερες για όλους τους ανθρώπους.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα