Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 211 2340040

211 2340040

Δευ-Παρ 9:00-17:00

Σύνδεση

Καμπυλότητα φακών επαφής

Είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή φακών επαφής μετά τους βαθμούς.

Το συναντάμε με την ένδυξη BC με τις αξίες (π.χ 8.3, 8.6, 8.7).

Αυτή η αξία είναι τυπωμένη στην συσκευασία και στην εσωτερική πλευρά (blister) όπως φαίνεται παρακάτω.

Η καμπυλότητα του φακού επαφής αντιστοιχεί στη “καμπυλότητα του ματιού” και θα πρέπει να αντιγράφει την καμπυλότητα του κερατοειδούς με τον πιο δυνατό τρόπο, η οποία μετράται από τις οπτομέτρες (κερατομετρία) κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Διαφέρει η καμπυλότητα του φακού από την καμπυλότητα του κερατοειδούς;

Η ανώμαλη κάμψη των φακών επαφής μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όπως καταπόνηση των ματιών, θολή όραση, φλεγμονή των οφθαλμών.

Μην ξεχνάμε ότι ο κερατοειδής είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα μέρη του ανθρώπινου σώματος και κάθε βλάβη μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη για το μάτι.

Ανωμαλίες στην καμπυλότητα του κερατοειδούς (αποτέλεσμα τραυματισμού ή φλεγμονής), δεν μπορούν να διορθωθούν ικανοποιητικά με σφαιρικό, κυλινδρικό ή τορικό φακό, αλλά είναι δυνατή η χρήση των φακών – φακών επαφής, ιδιαίτερα τους σκληρούς RGP – δες φακοί επαφής κερατοειδούς παρέχουν βέλτιστο οπτικό περιβάλλον – δακρυϊκή ταινία μεταξύ του φακού και του κερατοειδούς μπορεί να εξισορροπήσει την ανωμαλία του κερατοειδούς.

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια

*Υποχρεωτικά πεδία

Προσφορές και συμβουλές φακών
αποκλειστικά για τα μέλη μας

Σύμφωνα με το νόμο σχετικά με την καταχώριση των πωλήσεων, ο πωλητής είναι υποχρεωμένος να εκδώσει και να παρέχει ειδικά έγγραφα για όλους τους πελάτες. Επίσης, είναι υποχρεωτικό για τον πωλητή να καταχωρήσει την πώληση στην φορολογική του διαχείριση χωρίς καθυστέρηση, εντός 48 ωρών σε περίπτωση τεχνικής βλάβης.