Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 211 2340040

211 2340040

Δευ-Παρ 9:00-17:00

Σύνδεση

Καμπυλότητα των φακών επαφής

Είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή φακών επαφής μετά τις διόπτρες. Δηλώνεται ως BC με τις αξίες (π.χ 8.6 BC, BC 8.3). Αυτή η αξία είναι τυπωμένη στην συσκευασία και στην εσωτερική κυψέλη (blister) όπως φαίνεται παρακάτω.

Η καμπυλότητα του φακού επαφής αντιστοιχεί στη “καμπυλότητα του ματιού” και θα πρέπει να αντιγράφει την καμπυλότητα του κερατοειδούς με τον πιο δυνατό τρόπο, η οποία μετράται από τις οπτομέτρες (κερατομετρία) κατά την διάρκεια της εξέτασης. Ελέγχουν επίσης τον φακό στον κερατοειδή με σχισμοειδή λυχνία.

Διαφέρει η καμπυλότητα του φακού από την καμπυλότητα του κερατοειδούς; Η ανώμαλη κάμψη των φακών επαφής μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας – καταπόνηση των ματιών, θολή όραση, φλεγμονή των οφθαλμών. Μην ξεχνάμε ότι ο κερατοειδής είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα μέρη του ανθρώπινου σώματος και κάθε βλάβη μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη για το μάτι.

Ανωμαλίες στην καμπυλότητα του κερατοειδούς (αποτέλεσμα τραυματισμού ή φλεγμονής), δεν μπορούν να διορθωθούν ικανοποιητικά με σφαιρικό, κυλινδρικό ή τορικό φακό, αλλά είναι δυνατή η χρήση των φακών – φακών επαφής, ιδιαίτερα τους σκληρούς RGP – δες φακοί επαφής κερατοειδούς παρέχουν βέλτιστο οπτικό περιβάλλον – δακρυϊκή ταινία μεταξύ του φακού και του κερατοειδούς μπορεί να εξισορροπήσει την ανωμαλία του κερατοειδούς.

Σχόλια Πες κάτι

*Υποχρεωτικά πεδία

Προσφορές και συμβουλές φακών
αποκλειστικά για τα μέλη μας