Περιορισμένη προσφορά: Πάρτε 15% έκπτωση στους νέους φακούς επαφής Lenjoy 1 Day Air+.

Σύνδεση

Σφαιρικοί vs. Ασφαιρικοί: Ποιοι φακοί είναι καλύτεροι;

Οι ημερήσιοι, δεκαπενθήμεροι και μηνιαίοι φακοί είναι οι κύριες κατηγορίες των φακών επαφής. Εκτός αυτού, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε έγχρωμους φακούς, πολυεστιακούς φακούς και φακούς ειδικά κατασκευασμένους για άτομα που υποφέρουν από πρεσβυωπία. Για να μην αναφέρουμε τους διαφορετικούς συνδυασμούς συνταγών που υπάρχουν πλέον σήμερα. Σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα αμετρωπίας μπορεί τώρα να διορθωθεί με τη βοήθεια φακών επαφής.

Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, οι τεχνικές προδιαγραφές καθορίζουν αν ο φακός σας ταιριάζει σωστά και διορθώνει τέλεια την όρασή σας. Για παράδειγμα, η καμπυλότητα του φακού παίζει μεγάλο ρόλο όταν αναζητάμε τα καλύτερα οπτικά αποτελέσματα. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε σε ποιο βαθμό η σφαίρα (sphere) είναι ζωτικής σημασίας για την όρασή σας και την άνεση των ματιών σας.

Σφαιρικοί και ασφαιρικοί φακοί επαφής – Σύγχρονες διορθώσεις για την σύγχρονη αμετρωπία

Η καμπυλότητα ενός φακού επαφής διακρίνεται σε σφαιρικό και ασφαιρικό σχεδιασμό.

Ενώ οι ασφαιρικοί φακοί επαφής παρέχουν πολύ ακριβέστερη καθοδήγηση των ακτίνων του φωτός, οι σφαιρικοί δεν παρέχουν αυτό το πρόσθετο πλεονέκτημα σε τέτοιο βαθμό.

Spheric vs. aspheric lenses

Οι σφαιρικοί φακοί έχουν εξαιρετικές ιδιότητες ορατότητας. Αλλά όταν πρόκειται για σοβαρή αμετρωπία, οι ασφαιρικές επιφάνειες δίνουν καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στις άκρες των φακών. Από εκεί, το φως κατευθύνεται στο εστιακό σημείο του οπτικού βοηθήματος.

Για τον χρήστη, αυτό όχι μόνο έχει ως αποτέλεσμα μια πιο καθαρή και φωτεινότερη εικόνα, αλλά το οπτικό πεδίο είναι λιγότερο περιορισμένο καθώς μεγαλύτερη επιφάνεια του φακού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ορατότητα.

Ψάχνετε τους σωστούς φακούς επαφής για εσάς;

Μια μεγάλη γκάμα φακών υψηλής ποιότητας σας περιμένει στο Lentiamo!

Κορυφαίοι κατασκευαστές σας προσφέρουν μια ευρεία γκάμα από ημερήσιους και μηνιαίους φακούς σιλικόνης-υδρογέλης, συνεχούς χρήσης και με UV ή blue light φίλτρα.

Αγοράστε φακούς επαφής

Ποια είναι τα όρια των σφαιρικών φακών;

Τα σφαιρικά μοντέλα φακών επαφής είναι τα πιο συχνά σε χρήση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχαν άλλοι τύποι φακών επαφής. Αλλά δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Ο λόγος γι 'αυτό είναι η ενίοτε ανεπαρκής οπτική τους ποιότητα. Μπορούν να προκαλέσουν εκτροπές που οδηγούν σε θολή όραση.

Οι οπτικοί ονομάζουν αυτό το φαινόμενο σφαιρική εκτροπή επειδή εμφανίζεται μόνο σε σφαιρικούς οπτικούς φακούς: Όχι όλες οι ακτίνες φωτός που βρίσκουν την επιφάνεια του φακού στη συνέχεια συγκλίνουν στο ίδιο σημείο. Οι προσπίπτουσες ακτίνες στην περιοχή της άκρης του φακού που καμπυλώνετε έχουν διαφορετική διάθλαση από εκείνες στην περιοχή του άξονα. Έτσι, δεν είναι δυνατό το μάτι να εστιάζει όλες τις ακτίνες ταυτόχρονα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια θολή εικόνα.

Ασφαιρικοί φακοί επαφής για βελτιωμένη οπτική άνεση;

Για να εξαλείψουμε αυτό το μειονέκτημα, προσφέρουμε ασφαιρικούς φακούς που δεν ακολουθούν το σφαιρικό σχήμα.

Σε σύγκριση με τους σφαιρικούς φακούς, οι ασφαιρικοί φακοί επαφής έχουν επίσης καμπυλότητα για να μπορούν να εφαρμόσουν βέλτιστα στο βολβό. Αλλά οι άκρες τους είναι πεπλατυσμένες. Η επίπεδη καμπυλότητα αλλάζει τις οπτικές ιδιότητες του φακού. Οι τελευταίες τεχνολογίες κατασκευής καθιστούν δυνατή την παραγωγή αυτού του ειδικού σχήματος.

Η άνετη και ευλύγιστη διαμορφώσιμη επιφάνεια επιτρέπει την αποφυγή ή μείωση των εκτροπών που είναι αναπόφευκτες με τους σφαιρικούς φακούς.

Οι φακοί μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στην καμπυλότητα που απαιτείται από το μάτι. Αυτοί εκτρέπουν τις φωτεινές ακτίνες όπως απαιτείται από τον χρήστη και διορθώνουν τα σφάλματα στην ορατότητα. Επομένως, επιτυγχάνεται ένα βέλτιστο οπτικό αποτέλεσμα.
 

Είναι οι ασφαιρικοί φακοί κατάλληλοι για κάθε χρήστη φακών επαφής;

Είναι καλύτερο να επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο εάν πάσχετε από κάποιο οφθαλμικό πρόβλημα. Αυτός ή αυτή θα καθορίσει εάν τα μάτια σας είναι κατάλληλα για να δεχτούν φακούς επαφής. Γενικά, οι οφθαλμίατροι δεν συνιστούν να φοράτε ασφαιρικούς φακούς εάν η υπερμετρωπία σας έχει διορθωθεί με χειρουργική επέμβαση ματιών λέιζερ.

Η κατάσταση είναι διαφορετική για τους ασθενείς με καταρράκτη. Δεδομένου ότι τα αποτελέσματα της σφαιρικής εκτροπής είναι ισχυρότερα, οι οφθαλμίατροι προτείνουν ασφαιρικούς φακούς επαφής ή φακούς γυαλιών σε αυτή την περίπτωση. Επιπλέον, ο τύπος της υπερμετρωπία καθώς και οι οφθαλμικές παθήσεις γενικότερα, παίζουν σημαντικό ρόλο. Φακοί με ασφαιρική επιφάνεια είναι η καλύτερη επιλογή σε περιπτώσεις σοβαρής μυωπίας ή υπερμετρωπίας. Άτομα με μεγάλη διάμετρο κόρης οφθαλμού θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο φακού.

Ασφαιρικοί φακοί επαφής με μια ματιά

 • Οι ασφαιρικοί φακοί επαφής είναι παρόμοιοι με τους σφαιρικούς φακούς. Ωστόσο, δεν έχουν σφαιρικά καμπύλη επιφάνεια, αλλά οι άκρες τους είναι ίσιες, οπότε η εικόνα είναι λιγότερο παραμορφωμένη από ότι με τους σφαιρικούς φακούς. Είναι πιο έντονη λόγω της καλύτερης περιφερειακής ορατότητας.
 • Οι ασφαιρικοί φακοί επαφής αποτρέπουν τις αποκαλούμενες σφαιρικές εκτροπές, δηλαδή τις περιφερειακές στρεβλώσεις που προκαλούνται καθώς μεγαλώνει η κόρη των ματιών σε ορισμένες δραστηριότητες.
 • Ο σχεδιασμός ασφαιρικού φακού μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της οπτικής οξύτητας ακόμα και σε συνθήκες κακού φωτισμού ή όταν οδηγείτε στο σκοτάδι, όταν εργάζεστε με υπολογιστή ή για αθλητικές δραστηριότητες που απαιτούν να εστιάσετε γρήγορα την όραση σας.
 • Οι ασφαιρικοί φακοί μπορούν να διορθώσουν χαμηλό αστιγματισμό έως –0,75 ή πρεσβυωπία.
 • ΑΛΛΆ: Υπάρχουν χρήστες που δεν επωφελούνται από την επιφάνεια του ασφαιρικού φακού. Τα μάτια τους εξαρτώνται από τις σφαιρικές εκτροπές για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη όραση.

Δείτε τους Lenjoy, οι πιο προσιτοί ασφαιρικοί φακοί στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Ο μοναδικός ασφαιρικός σχεδιασμός των φακών Lenjoy μειώνει τις εκτροπές και βοηθά στην οξύτητα της όρασης ακόμα και σε συνθήκες κακού φωτισμού.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

  Γράψε το πρώτο σχόλιο

  *Υποχρεωτικά πεδία

  Best selling προϊόντα