😎 Συμβαίνει τώρα: Γυαλιά ηλίου Lentiamo σε προσφορές

Σύνδεση

Φακοί επαφής και ιδιωτικές ετικέτες - θα πρέπει να γνωρίζετε περισσότερα γι 'αυτούς

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 10/11/2020. Γράφτηκε από Maria Chiara Tarsia

Έχετε ακούσει ποτέ για φακούς επαφής με ιδιωτικές ετικέτες;

Εάν η απάντηση είναι όχι και είστε χρήστης φακών επαφής, πιθανότατα θα πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

Θα σας εξηγήσουμε γιατί. Όταν αγοράζετε φακούς επαφής σε καταστήματα σε εμπορικά κέντρα, συχνά σας παρουσιάζουν μία όμορφη συσκευασία που φέρει το όνομα της μάρκας του οπτικού ή της μάρκας του συνεργάτη (franchise) τους.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι οι κατασκευαστές. Οι ιδιωτικές ετικέτες πιστοποιούν συνήθως γνωστούς φακούς επαφής με διαφορετικό όνομα. Αυτές οι συσκευασίες περιέχουν πολύ γνωστούς φακούς επαφής που μπορείτε εύκολα να βρείτε στο διαδίκτυο με το αρχικό όνομα που έδωσε ο κατασκευαστής.

Οι φακοί επαφής – ως ιατρικά προϊόντα – κατασκευάζονται στην πραγματικότητα σύμφωνα με τα αυστηρότερα ποιοτικά πρότυπα και συνεπώς απαιτούν υψηλό επίπεδο τεχνολογίας, ασφάλειας και τεχνογνωσίας.

Στο Lentiamo θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από τους πιο δημοφιλείς φακούς στην Ευρώπη, από όλους τους σημαντικότερους παγκοσμίως γνωστούς κατασκευαστές όπως η CooperVision, Bausch & Lomb, Alcon, Cibavision και άλλοι.

Πώς να μάθετε το αρχικό όνομα των φακών σας

Βήμα 1. Πάρτε την συσκευασία των φακών σας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε συνήθως εκτυπώνονται – με πεζά γράμματα- στο κουτί και στην κυψέλη. Το πρώτο πράγμα που θέλετε να ελέγξετε είναι τον τύπο και την γεωμετρία των φακών.

  • Οι φακοί σας είναι ημερήσιοι, δεκαπενθήμεροι ή μηνιαίοι;
  • Φοράτε φακούς μυωπίας ή υπερμετρωπίας; Είναι μήπως σφαιρικοί ή ασφαιρικοί; Προκείτε για αστιγματικούς ή πολυεστιακούς φακούς;

Εάν έχετε αμφιβολίες, διαβάστε τις πληροφορίες μας σχετικά με τις διαφορές μεταξύ ημερήσιων και μηνιαίων φακών και τον απλό οδηγό μας για τους τύπους φακών επαφής.

Με παράδειγμα μια συσκευασία από τους εξαιρετικά δημοφιλείς αυθεντικούς φακούς Biofinity παρακάτω, θα σας δείξουμε πού μπορείτε να βρείτε όλες τις χρήσιμες λεπτομέρειες.

Βήμα 2. Διαβάστε το BC και το DIA

Συνήθως κάθε μοντέλο φακών επαφής έχει τον δικό του συνδυασμό BC (βασική καμπύλη) και DIA (διάμετρος). Αυτές οι δύο παράμετροι περιγράφουν εν συντομία και με απλούς όρους το „μέγεθος“ του φακού σας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να αλλάξετε τη μάρκα ή το μοντέλο του φακού σας χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε τον οπτικό σας. Εάν μία από τις παραμέτρους δεν ταιριάζει στον κερατοειδή σας, υπάρχει πιθανότητα ο φακός να μην σας ταιριάξει σωστά. Επίσης αυτές οι δύο παράμετροι είναι σημαντικές και για την εύρεση του αρχικού ονόματος των φακών σας.

Παράμετροι φακών επαφής στο κουτί

Βήμα 3. Μάθετε περισσότερα για το υλικό και τον κατασκευαστή

Το υλικό είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη εδώ. Στην πραγματικότητα, κάθε υλικό είναι σχεδόν πάντα και σχεδόν αποκλειστικά κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και χρησιμοποιείται από έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή για την παραγωγή μιας συγκεκριμένης οικογένειας φακών. Συνήθως θα βρείτε αυτές τις πληροφορίες στη μία πλευρά του κουτιού σας (συνήθως στο πίσω μέρος), μαζί με την περιεκτικότητα σε νερό και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Υλικό φακών επαφής στο κουτί

Το υλικό του φακού επαφής είναι συνήθως γραμμένο τόσο στην συσκευασία όσο και στο εξώφυλλο της κυψέλης (blister lid). Είναι αυτή η αστεία λατινική λέξη που τελειώνει σε -filcon. Ορίστε μερικά παραδείγματα: Comfilcon A, Omafilcon A, Ocufilcon D, Hilafilcon B κτλπ.

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε ήδη ανακυκλώσει την συσκευασία σας, μπορείτε ακόμα να βρείτε όλες τις χρήσιμες παραμέτρους στην κυψέλη των φακών!

Κυψέλες και παράμετροι φακών επαφής

Εάν το όνομα του κατασκευαστή δεν αναφέρεται στο μπροστινό μέρος του κουτιού, συνήθως εκτυπώνεται στο πίσω μέρος κοντά στο μικρό σύμβολο εργοστασιακής κατασκευής. Όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, οι περισσότεροι φακοί κατασκευάζονται από τους καλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο σε εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας.

Δεν μπορώ να βρω τους φακούς μου online. Τι πρέπει να κάνω;

Επικοινωνήστε μαζί μας! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας καλέσετε στο 211 2340040 ή να μας γράψετε στο info@lentiamo.gr. Μην ξεχάσετε να μας πείτε τις παραμέτρους σας (ή να μας στείλετε μια εικόνα της συσκευασίας των φακών επαφής σας) και η εξυπηρέτηση πελατών μας θα σας ενημερώσει εάν οι φακοί σας είναι διαθέσιμοι στο Lentiamo με το αρχικό τους όνομα.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα