😎 Συμβαίνει τώρα: Γυαλιά ηλίου Lentiamo σε προσφορές

Σύνδεση

Οι 8 πιο σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με τους φακούς επαφής συνεχούς χρήσης

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 15/1/2021. Γράφτηκε από Lentiamo

Υψηλή όραση για ολόκληρο το μήνα χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε τους φακούς σας; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Δεν χεριάζετε να ανησυχείτε πλέον για θολή όραση το πρωί, θα βλέπετε καθαρά από την πρώτη στιγμή που θα ανοίξετε τα μάτια σας.

Υπάρχουν όμως τέτοιοι φακοί; Μπορείτε να φοράτε φακούς για περισσότερο από μια ημέρα χωρίς να βλάπτετε τα μάτια σας;

Φυσικά και μπορείτε – με φακούς επαφής συνεχούς χρήσης.

Τι είναι οι φακοί επαφής συνεχούς χρήσης;

Ίσως να έχετε ακούσει για αυτούς. Οι φακοί επαφής συνεχούς χρήσης είναι φακοί που δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε από τα μάτια σας, καθώς εφαρμόζονται την πρώτη ημέρα του μήνα και αφαιρούνται την τελευταία. Έτσι δεν χρειάζεται να τους αφαιρέσετε από τα μάτια σας πριν τον ύπνο και τους φοράτε όλη τη νύχτα για όλες τις μέρες και νύχτες.

Πόσο καιρό μπορείτε να φοράτε φακούς μέρα και νύχτας(night & day);

Θεωρητικά, μπορείτε να φοράτε φακούς επαφής συνεχούς χρήσης για έναν ολόκληρο μήνα. Μετά από 30 ημέρες το αργότερο ωστόσο οι φακοί πρέπει να αφαιρεθούν, διαφορετικά ενδέχεται λόγο της συσσώρευσης λυπιδίων και βρωμίας να προκαλέσουν ξηροφθαλμία και ενδεχομένως βλάβη στον κερατοειδή χιτώνα. Το Lentiamo σας προτείνει να συμβουλεύεστε πάντα τον οφθαλμίατρο ή οπτικό σας πριν φορέσετε φακούς επαφής όλη τη νύχτα.

Μπορείτε να κοιμηθείτε με φακούς επαφής;

Ο μέγιστος χρόνος χρήσης των συμβατικών φακών επαφής είναι μεταξύ 10 και 14 ωρών – ανάλογα με τη διαπερατότητα οξυγόνου. Ωστόσο, οι φακοί επαφής συνεχούς χρήσης (μερικές φορές ονομάζονται και φακοί επαφής μέρας και νύχτας(night & day)) έχουν τόσο υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου που μπορείτε να τους φοράτε όλη την ημέρα και τη νύχτα – εάν το προτείνει ο οφθαλμίατρος ή ο οπτικός σας.

Ωστόσο, η χρήση φακών κατά την νύχτα δεν είναι κατάλληλη για όλους. Τα άτομα με ξηρά και ευαίσθητα μάτια θα πρέπει να αποφεύγουν τη συνεχή χρήση φακών επαφής. Αυτό συμβαίνει επειδή οι φακοί μειώνουν την παροχή οξυγόνου στο μπροστινό μέρος του κερατοειδούς, αφήνοντας τα μάτια ανίκανα να καταπολεμήσουν τα βακτήρια, τη βρωμιά και τις μολύνσεις του κερατοειδούς. Έτσι, εάν φοράτε τους φακούς σας συνεχώς μέρα και νύχτα για αρκετές ημέρες ο κίνδυνος προβλημάτων υγείας των ματιών μπορεί να αυξηθεί. Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας και διαβάστε τον οδηγό του Lentiamo σχετικά με τον ύπνο με φακούς επαφής.

Ρίξτε μια ματιά στους καλύτερους φακούς επαφής συνεχούς χρήσης στο Lentiamo:

Για ποιον είναι κατάλληλοι οι φακοί μέρας και νύχτας(night & day);

Οι φακοί επαφής μέρας και νύχτας(night & day) είναι κατάλληλοι για όλους τους χρήστες φακών των οποίων ο οπτικός ή οφθαλμίατρος τους έχει συστήσει. Οι μαλακοί φακοί επαφής προσφέρουν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα γυαλιά, ειδικά για επαγγελματίες που εργάζονται σε κυλιόμενες βάρδιες. Άτομα που εργάζονται μέρα και νύχτα επηρεάζονται παρόμοια, όπως γιατροί που εργάζονται 24 ώρες την ημέρα, εφημερία ή σε βάρδιες.

Πώς λειτουργούν οι φακοί μέρας και νύχτας;

Οι φακοί επαφής συνεχούς χρήσης είναι κατασκευασμένοι από αεροδιαπερατό υλικό που ονομάζεται σιλικόνη υδρογέλη. Η δυνατότητα μετάδοσης οξυγόνου αυτών των φακών κυμαίνεται μεταξύ 100 και 175 Dkt, οπότε η περιεκτικότητα σε νερό είναι αρκετά χαμηλή. Δεδομένου ότι οι φακοί επαφής συνεχούς χρήσης με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό αντλούν δάκρυ από το μάτι ακόμα και μια μικρότερη ποσότητα αποθηκευμένης υγρασίας αποτρέπει την ξηροφθαλμία.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις ιδιότητες των φακών επαφής μέρας και νύχτας(night & day)

  • Πολύ υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου
  • Ενσωματωμένη αποθήκευση του νερού-υγρασίας
  • Εξαιρετική τεχνολογία στην επιφάνεια
  • Υλικό σιλικόνης υδρογέλης

Πώς εφαρμόζετε σωστά τους φακούς επαφής συνεχούς χρήσης;

Ας υποθέσουμε ότι ο οφθαλμίατρος θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε φακούς επαφής συνεχούς χρήσης.

Τι θα συμβεί μετά; Οι φακοί επαφής σας συνεχούς χρήσης θα προσαρμοστούν τέλεια στα μάτια σας λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαραίτητες παραμέτρους. Στην ιδανική περίπτωση μπορείτε να δοκιμάσετε τους νέους φακούς επαφής σας συνεχούς χρήσης ένα Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορείτε να εκτιμήσετε πώς αντιδρούν τα μάτια σας όταν κοιμάστε με φακούς επαφής. Εάν δεν αισθανθείτε δυσφορία ή πόνο τη νύχτα ή σε οποιαδήποτε από τις επόμενες ημέρες μπορείτε στη συνέχεια να δοκιμάσετε τους φακούς επαφής μέρας και νύχτας όλη την εβδομάδα χωρίς να τους βγάλετε. Ωστόσο, εάν τα μάτια σας κουραστούν και κοκκινίσουν θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον οπτικό ή τον γιατρό σας για να βρείτε μια κατάλληλη εναλλακτική λύση.

Οι φακοί συνεχούς χρήσης ενέχουν κίνδυνο επιπλοκών;

Παρόλο που μπορεί ο γιατρός σας να σας δώσει άδεια να φοράτε φακούς επαφής μέρας και νύχτας, οι περισσότεροι οπτικοί και ειδικοί στην φροντίδα των ματιών συνιστούν τη αφαίρεση των φακών μία νύχτα την εβδομάδα για να αφήσετε τα μάτια να χαλαρώσουν λίγο. Με αυτήν τη ρουτίνα, μπορείτε να φοράτε τους φακούς επαφής μέρας και νύχτας ακόμα και όταν βρίσκεστε σε διακοπές.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε: Μην φοράτε τους συμβατικούς μηνιαίους φακούς σας περισσότερο από το συνιστώμενο. Όλοι οι φακοί επαφής πρέπει να αφαιρεθούν από τα μάτια σας μετά τη συνιστώμενη περίοδο χρήσης και οι συμβατικοί φακοί επαφής μηνιαίας χρήσης πρέπει να αφαιρούνται πριν πάτε για ύπνο τα βράδια. Σε περίπτωση αμφιβολίας μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας μια συσκευασία ημερήσιων φακών για να αποφύγετε τον κίνδυνο μόλυνσης των ματιών.

Οι κίνδυνοι λοιμώξεων των ματιών μελετώνται επίσης από την Optometry and Vision Science, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του Optikum.at. Η μελέτη ασχολείται με φακούς επαφής συνεχούς χρήσης. Αναφέρει ότι η εκτεταμένη χρήση φακών σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο οφθαλμικών λοιμώξεων.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό το άρθρο εδώ:

Πηγές:

1. Optikum, https://www.optikum.at/…ntaktlinsen/
2. Medizin-Aspekte, https://medizin-aspekte.de/…nsen-105538/
3. Acuvue, https://www.acuvue.de/…u_200713.pdf

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα