Καλοκαιρινή προσφορά στα γυαλιά ηλίου!

Σύνδεση

6 συμβουλές για κουρασμένα μάτια

Jakub Odcházel, DiS.

Ιατρικά ελεγμένο από Jakub Odcházel, DiS., Επικεφαλής οπτικός, στις 10/2/2020. Γράφτηκε από Lentiamo

Πώς μπορείτε να ανακουφίσετε τα κουρασμένα μάτια;

Τα κουρασμένα μάτια και γενικότερα η καταπόνηση των ματιών είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους στις μέρες μας. Πολλοί από εμάς περνούν πολλές ώρες κάθε ημέρα μπροστά σε ψηφιακές οθόνες στη δουλειά, χωρίς κάποια προστασία από τη φωτεινότητα της οθόνης και αυτό μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές για τα μάτια μας.

Τα κουρασμένα μάτια και η καταπόνησή τους μπορεί να οδηγήσουν σε επίμονους πονοκεφάλους μετά από μια μέρα στο γραφείο. Η καταπόνηση μπορεί επίσης να προκαλέσει μια αίσθηση μουδιάσματος στον αμφιβληστροειδή ή ακόμη και μικρούς σπασμούς στο πρόσωπο. Ένα άλλο σύμπτωμα είναι το οπτικό σύνδρομο υπολογιστών, επίσης γνωστό ως καταπόνηση της όρασης από ψηφιακά μέσα. Όλα αυτά τα συμπτώματα είναι αποτέλεσμα της κόπωσης που προκαλείται από τη χρήση οθόνης για πολλές ώρες.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πώς!

Τι προκαλεί κούραση στα μάτια;

Η καταπόνηση των ματιών προκαλείται από διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας μιας ψηφιακής οθόνης.

 • Φωτεινότητα:

  Φανταστείτε να πρέπει να κοιτάζετε μία λάμπα για ώρες, κάθε μέρα. Περίπου το ίδιο συμβαίνει όταν πρέπει να περάσετε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή καθημερινά.

   
 • Το μπλε φως:

  Το μπλε φως θεωρείται πολύ επιβλαβές. Μπορεί να οδηγήσει σε εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, που σχετίζεται με την ηλικία. Μερικές φορές, αν γυρίσετε το κεφάλι σας απότομα, βλέπετε μαύρες κηλίδες μπροστά στα μάτια: αυτό το αποτέλεσμα είναι αρκετά παρόμοιο με τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας (AMD), μια οφθαλμολογική ασθένεια που προκαλείται από το μπλε φως. Τα άτομα που έχουν πάθει εκφύλιση της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας συνήθως βλέπουν μια μαύρη κουκκίδα στο κέντρο του οπτικού τους πεδίου. Αυτή η μαύρη κουκκίδα μεγαλώνει όσο η όραση εκφυλίζεται μέχρι που εμποδίζει τελικά το κεντρικό τμήμα του οπτικού πεδίου. Προκειμένου να εμποδίσετε το μπλε φως να εισέλθει στα μάτια σας, μπορείτε να φοράτε προστατευτικά γυαλιά για τον υπολογιστή κάθε φορά που είστε μπροστά από την οθόνη.

   
 • Συγκέντρωση:

  Η καταπόνηση των ματιών δεν προκαλείται ουσιαστικά από την ίδια την οθόνη αλλά από τη χρήση της. Είναι φυσικό να αισθάνεστε την πίεση στα μάτια σας με το τέλος μιας απαιτητικής και πολύωρης εργασίας ή μετά από αρκετές ώρες οδήγησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κάνετε συχνά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

   
 • Φως που αναβοσβήνει:

  Το φως που αναβοσβήνει συνήθως το βλέπουμε με το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο. Η μετάβαση από το λευκό χρώμα ενός κειμένου σε πιο σκούρες ή πολύχρωμες αποχρώσεις μιας ιστοσελίδας ή βίντεο δημιουργεί μια αντίθεση που μπορεί να προκαλέσει κούραση στα μάτια σας.

 
causes of tired eyes

Τι να κάνουμε για να αποφύγουμε τα κουρασμένα μάτια;

Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κουρασμένων ματιών; Συνιστούμε: Να φοράτε Γυαλιά Υπολογιστή με Ειδικό Φίλτρο, όπως συνιστάται παραπάνω. Αυτού του είδους τα γυαλιά σταματάνε την επιβλαβή μπλε ακτινοβολία που εκλύουν οι υπολογιστές, τα tablet και τα κινητά πριν φτάσουν στα μάτια σας. Αυτό με την σειρά του σταματά την κούραση και την ξηροφθαλμία που νιώθετε μετά από ώρες μπροστά στην οθόνη. Γυαλιά με ειδικό φίλτρο μπορούν επίσης να μειώσουν τους πονοκεφάλους και να εμποδίσουν την ανάπτυξη της μυωπίας.

Οι συστάσεις μας για Γυαλιά Υπολογιστή με Ειδικό Φίλτρο:

 

Διαβάστε περισσότερα για τα Γυαλιά Υπολογιστή με Ειδικό Φίλτρο της μάρκας Meller.

Λύσεις κατά των κουρασμένων ματιών

Πώς μπορούμε να μειώσουμε πραγματικά την καταπόνηση των ματιών; Στις μέρες μας είναι δύσκολο να αποφύγουμε να κοιτάξουμε κάποια οθόνη…

 • Υπάρχουν δύο τρόποι για να προστατεύσετε τα μάτια σας από το μπλε φως: Μπορείτε αρχικά να χρησιμοποιείτε προστατευτικά γυαλιά. Επίσης, μπορείτε να αλλάξατε τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας και να ενεργοποιήσετε αυτό που συνήθως ονομάζεται νυχτερινή προβολή. Η ''νυχτερινή λειτουργία '' αλλάζει το χρώμα της οθόνης σε μια ελαφρώς κίτρινη σκιά, φιλτράροντας έτσι το μπλε φως.
 • Ο φωτισμός της οθόνης σας πρέπει να μειωθεί, ειδικά όταν κάθεστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Μπορείτε ακόμη να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας όταν υπάρχει έντονος φωτισμός ήδη και επομένως δεν χρειάζεται βοηθητικό φωτισμό για να είναι τόσο ισχυρή.
 • Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να έχετε συγκέντρωση από το να κάνετε σύντομα και τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών σας κάνετε κάτι διαφορετικό από το να κάθεστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας ή του κινητού σας.

Εάν υποφέρετε από τα κουρασμένα μάτια σας, αυτό που μπορεί να χρειάζεστε είναι η χρήση οφθαλμικών σταγόνων, οι οποίες ενυδατώνουν και ξεκουράζουν τα μάτια.
 

Μήπως δεν είστε καλυμμένοι; Δοκιμάστε τις 6 συμβουλές που παραθέτουμε παρακάτω!

 1. Χρησιμοποιήστε δυο φέτες αγγούρι:

  Μια κλασική και σίγουρη μέθοδος είναι η αναζωογόνηση των ματιών με φέτες αγγουριού. Κόψτε δύο λεπτές φέτες από ένα φρέσκο αγγούρι, βάλτε το στο ψυγείο για να είναι κρύες και τοποθετήστε τις φέτες στα βλέφαρά σας. Αφήστε τις φέτες αγγουριού να δράσουν για περίπου 10 λεπτά. Το αγγούρι έχει δροσιστικές και ενυδατικές ιδιότητες, που είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται τα κουρασμένα μάτια.

 2. Φακελάκια τσαγιού:

  Αν δεν έχετε αγγούρι ή δεν σας αρέσει αυτή η ιδέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακελάκια τσαγιού. Το χαμομήλι για παράδειγμα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Γεμίστε μερικά φλιτζάνια με τσάι και στη συνέχεια αφήστε τα σακουλάκια τσαγιού να κρυώσουν στο ψυγείο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στα βλέφαρά σας για δέκα λεπτά.

 3. Κρύο κουτάλι:

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρύα κουτάλια για τα κουρασμένα μάτια σας. Τοποθετήστε δύο κουτάλια στο ψυγείο για μισή ώρα. Το κρύο μέταλλο θα κάνει τα πρησμένα μάτια σας να ανακουφιστούν. Αλλά μην βάλετε τα κουτάλια στην κατάψυξη! Το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια θα ερεθιστεί.

 4. Μασάζ στα μάτια:

  Ένα μασάζ μπορεί επίσης να φέρει ανακούφιση. Απαλά και προσεκτικά μπορείτε να κάνετε μασάζ στην περιοχή των ματιών με τα δάκτυλά σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρέμα νύχτας ή τζελ. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, οπότε είναι σημαντικό να κάνετε μασάζ προσεκτικά και απαλά.

 5. Yoga ματιών:

  Εξαιρετικά αποτελέσματα μπορούν επίσης να επιτευχθούν με τη γιόγκα ματιών. Εάν κάνετε λίγες ασκήσεις κάθε μέρα, θα τονώσετε τους λεπτούς μυς των ματιών.

 6. Οφθαλμικές σταγόνες:

  Οι οφθαλμικές σταγόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των κουρασμένων και ερεθισμένων ματιών. Δεδομένου ότι τα κουρασμένα μάτια δεν είναι υγρά και ενυδατωμένα, οι οφθαλμικές σταγόνες είναι καταπραϋντικές. Ωστόσο, εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, ακολουθήστε τις οδηγίες ή συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας πριν τη χρήση τους.

Μήπως έχετε άλλες συμβουλές ή ιδέες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες; Γράψτε μας στα σχόλια!

 

 

 

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

  Γράψε το πρώτο σχόλιο

  *Υποχρεωτικά πεδία

  Best selling προϊόντα