211 2340040

(Δευ-Παρ 9:30-17:00)

Σύνδεση

Συχνές ερωτήσεις: Προβλήματα χρήσης φακών επαφής

Τι να κάνω αν δεν μου κάνουν οι φακοί;

Ανώνυμος
Ερώτηση:

Σε περίπτωση που δεν μου κάνουν οι φακοί που αγόρασα, δεν είναι άνετοι, υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων;

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Δεν μπορεί να γίνει επιστροφή χρημάτων ή αλλαγή φακών που απλά δεν σας κάνουν αφού έχει ανοιχτεί η συσκευασία, εκτός και αν οι φακοί είναι προβληματικοί. Αν υποθέσουμε ότι οι φακοί είναι προβληματικοί, τότε θα πρέπει να γίνει έλεγχος, να μας στείλετε την έγκυρη συνταγή κ.α.. Θα πρέπει για τους φακούς που παραγγέλνετε να έχετε έγκυρη συνταγή.

Πως αναγράφεται το πρόσημο της πρεσβυωπίας

Ανώνυμος
Ερώτηση:

Καλημέρα!! Έχω πρεσβειοπεια 1.5 τι πρόσημο πρέπει να διαλέξω – ή +

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Η πρεσβυωπία αναγράφεται πάντα με το πρόσημο + . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.lentiamo.gr/…sbiopia.html https://www.lentiamo.gr/…sviopia.html

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει φακός με μεγάλη διάμετρο.

Ανώνυμος
Ερώτηση:

Παρακαλώ θ ήθελα ν ρωτήσω αν υπάρχει φακός Μ μεγάλη διάμετρο ώστε ν καληπτει αρκετά mm μεγαλύτερος από τ διάμετρο τ κερατοειδή ώστε η άκρη τ ανου βλεφάρου ν μην συμπίπτει Μ τν άκρη τ φακού.αρα αρκετά μεγάλος ημισκληρος κ κάποιον άλλον γ τ βράδυ γιατί χωρίς φακό δεν μπορώ ν μείνω..έχω κάνει δύο μεταμοσχεύσεις..κερατοειδούς κ πάνω στ έλκος αμνιακη μεμβράνη..οι αποχρώσεις συχνές κ δεν κλείνουν εύκολα…ΔΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Η μεγαλύτερη διάμετρος που διαθέτουμε σε κανονικούς φακούς επαφής στο κατάστημα μας είναι 14.50 και όχι μεγαλύτερη.

Ερώτηση για τους φακούς επαφής frequency55

Γιώργος Β.
Ερώτηση:

Φώτα φακούς επαφής frequency55 8.7 και 14.4 αλλά τα μάτια μου τα νιώθω στεγνά και οι φακοί εινα σαν να με „κόβουν“ μπορώ να βαλω άλλη διάμετρο φακούς πχ. Τους air optix που έχουν μικρότερη διάμετρο και καμπυλότητα?

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Οι λόγοι για τους οποίους θα μπορούσατε να συναντάτε αυτά τα συμπτώματα ποικίλουν, καθώς οι συνθήκες και το περιβάλλον μπορούν ιδιαίτερα να επηρεάσουν την συμπεριφορά της επιφάνειας ενός φακού. Τα συμπτώματα σας μας ενδέχεται να οφείλονται σε λάθος παραμέτρους π.χ διάμετρος όπως αναφέρατε ή σε προβλήματα της καμπυλότητας των φακών (BC) και της μη-σωστής εφαρμογής τους στα μάτια σας. Δηλαδή υπάρχει ίσως κάποια διαφορά στην φυσική καμπυλότητα των ματιών σε σχέση με αυτή των φακών (BC: 8.60) με αποτέλεσμα να περνάει οξυγόνο στην εσωτερική πλευρά του φακού και να προκαλείται αυτή η δυσφορία στα μάτια. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να μην είναι οι φακοί που φοράτε συμβατοί με τα μάτια σας, δηλαδή να μην είναι κατάλληλο το υλικό κατασκευής τους για εσάς ή να χρειάζεστε φακούς επαφής με διαφορετικά χαρακτηριστικά και τιμές διαπερατότητας οξυγόνου ή περιεκτικότητας σε νερό, ειδικότερα όταν το σύμπτωμα είναι ότι στεγνώνουν οι φακοί.

Στην περίπτωση σας σίγουρα οι οφθαλμικές σταγόνες θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά όχι να εξαλείψουν το πρόβλημα.

Εάν τα συμπτώματά σας επιμένουν ή χειροτερέψουν πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας για εξέταση καθώς υπάρχει η περίπτωση εμφάνισης ξηροφθαλμίας, αλλεργίας ή δυσανεξίας.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας διότι μόνο εκείνος έχοντας εξετάσει τα μάτια σας είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι φακοί είναι κατάλληλοι για εσάς.

Πρόβλημα με τους φακούς

Φωτεινη Α.
Ερώτηση:

Καλημερα, περνω χρονια απο εσας φακους επαφης χωρις κανενα προβλημα, αυτη την φορα λογο και της καταστασης πηρα απο ενα μαγαζι με οπτικα εδω στο χωριο ενα ζευγαρι κ τους φορεσα εχθες πρωτη μερα και μου εφεραν δυσφορια κατι σαν ζαλη στα ματια, ειναι ιδια μαρκα που περνω χρονια και ειναι η πρωτη φορα που το παθενω. λετε να φταινε η φακοι??

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Το γεγονός πως έχετε ενοχλήσεις δεν σημαίνει απαραίτητα πως φταίνε οι φακοί και η ποιότητα τους. Εξάλλου αγοράζετε σταθερά αυτούς τους φακούς πολύ καιρό τώρα. Τα φαινόμενα που παρατηρείτε θα μπορούσαν να έχουν σχέση με τις συνθήκες χρήσης των φακών , δηλαδή αν βρίσκεστε σε πολύ ξηρή τοποθεσία για παράδειγμα. Επίσης όταν φοράμε μία μάρκα για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιαστεί δυσφορία στον χρήστη. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί πλέον τα μάτια να μην ανέχονται το συγκεκριμένο υλικό και να πρέπει να αλλάξετε μάρκα.

Μετατόπιση φακών επαφής

Ζωη Ζ.
Ερώτηση:

Γιατί οι φακοί δεν κουμπώνουν και μετατοπιζονται με καθε κινηση του ματιου;

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Είναι γεγονός ότι μας είναι λίγο δύσκολο να απαντήσουμε με ακρίβεια για ποιον λόγο μπορεί συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Πιθανοί όμως παράγοντες είναι:

  1. Λάθος τιμή καμπυλότητας (‚BC‘), με αποτέλεσμα ο φακός να μην εφαρμόζει σωστά και να μετατοπίζεται κατά την εφαρμογή.
  2. Ύπαρξη κάποιας συνταγογραφούμενης πάθησης, (π.χ., αστιγματισμός), με αποτέλεσμα κάποια εκ γενετής ανισομορφία του κερατοειδούς που να οδηγεί τον φακό να μην εφάπτεται ισομερώς.
  3. Κάποια άλλη ιδιαιτερότητα στην λίπανση ή το πάχος του κερατοειδούς.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης, είναι καλό να επισκευτείτε εναν οφθαλμίατρο προς καλύτερης απάντησης στην ερώτησή σας.

Ρωτήστε οτιδήποτε σχετικά με φακούς επαφής και εμείς θα σας απαντήσουμε μέσα σε λίγες ημέρες. Οι πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας.

Κάντε μας μια ερώτηση