Καλοκαιρινή προσφορά στα γυαλιά ηλίου!

Σύνδεση

Αγορά φακών επαφής και γυαλιών με αντίστροφη χρέωση ΦΠΑ

Κατά την διαδικασία έκδοσης τιμολογίου σχετικά με μια παραγγελία, υποχρεούμαστε ως εταιρεία να προσφέρουμε προϊόντα σε τιμές χωρίς ΦΠΑ. Απλώς επιλέξτε το πεδίο 'Θέλω τιμολόγιο' και προχωρήστε με την καταχώρηση των στοιχείων τιμολόγησης για την παραγγελία σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που ζητήσετε τιμολόγιο αγοράς, με την καταχώρηση του ΑΦΜ σας ο τελικός ΦΠΑ θα αφαιρεθεί από την παραγγελία σας πριν από την πληρωμή, αλλά θα πρέπει να επικυρώσουμε τον ΑΦΜ σας στο VIES (Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών ΦΠΑ).  Δεν θα προχωρήσουμε σε εκδόσεις τιμολογίων για παραγγελίες με στοιχεία τιμολόγησης που δεν είναι εγγεγραμμένα στο VIES.

Αυτή η υπηρεσία ονομάζεται ''αντίστροφη χρέωση'' και η παραγγελία πρέπει να αφορά παράδοση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Σε περίπτωση που η διεύθυνση παράδοσης διαφέρει από τη διεύθυνση τιμολόγησης, θα πρέπει να την αναγράψετε ξεχωριστά στα στοιχεία τιμολόγησης. Το όνομα και η διεύθυνση της εταιρείας που εμφανίζονται στα στοιχεία τιμολόγησης πρέπει να αντιστοιχούν με αυτά που είναι καταχωρημένα στο VIES.

Αφού καταχωρήσετε τα στοιχεία τιμολόγησης σας το σύνολο της παραγγελίας θα υπολογιστεί εκ νέου στο καλάθι αγορών σας χωρίς ΦΠΑ.

Πριν από την διεκπεραίωση μιας παραγγελίας με εφαρμογή αντίστροφης χρέωσης, το λογιστικό μας γραφείο θα επαληθεύσει την εγγραφή σας στο σύστημα VIES. Σε περίπτωση μη ταυτοποίησης των στοιχείων στο VIES, ο πελάτης θα κληθεί να προχωρήσει είτε στην εγγραφή τους σε αυτό, είτε στην έκδοση απλής απόδειξης αγοράς.

Πώς να ελέγξετε εάν ο ΑΦΜ σας είναι εγγεγραμμένος στο VIES;

  • Επισκεφθείτε τη σελίδα (VIES) Επαλήθευση αριθ. ΦΠΑ στον επίσημο ιστότοπο του VIES
  • Επιλέξτε τη χώρα και εισαγάγετε τον ΑΦΜ σας στο κατάλληλο πεδίο
  • Κάντε κλικ στο «Επαλήθευση»
Πώς να ελέγξετε αν ένας αριθμός ΦΠΑ είναι καταχωρημένος στο VIES

Υπενθυμίζουμε ότι η έκδοση τιμολογίων (χωρίς ΦΠΑ) προορίζεται συνήθως για οπτικούς και εμπόρους λιανικής αλλά μπορεί να ζητηθεί από οποιονδήποτε πελάτη μας και για κάθε αγορά.