211 2340040

(Δευ-Παρ 9:30-17:00)

Σύνδεση

Συχνές ερωτήσεις: Νέος/Νέα στους φακούς επαφής

Καμπυλότητα και διάμετρος.

Ανώνυμος
Ερώτηση:

Έχω καμπυλοτητα 8.6 διάμετρο 14.2. Ενδιαφερομαι για τους φακούς Αir optix. Η διαμετρος τους όμως είναι 13.8.Θα ταιριαζουν στα μάτια μου? Μου αρέσει που έχουν δείκτη μέσα εξω. Είμαι καινούρια στους φακούς και ολο τους φοραω ανάποδα. Θα ήθελα ένα ζευγάρι να δοκιμάσω πρωτα πριν παραγγείλω 6+6=12.Ευχαριστω

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Για την σωστή εφαρμογή των φακών επαφής εφόσον στο παρελθόν έχετε χρησιμοποιήσει διάμετρο 14.2 και τώρα ενδιαφέρεστε να πάτε σε μικρότερη διάμετρο 13.8 θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. Κατόπιν εξετάσεων μπορεί να σας προτείνει αν η διάμετρος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σωστά στα μάτια σας. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να αποστείλουμε δοκιμαστικούς φακούς.

Αλλάζουν στους φακούς επαφής οι τιμές διόρθωσης;

Λενα
Ερώτηση:

Οι φακοί επαφής πρέπει να είναι κατά –0,25 βαθμούς χαμηλότεροι απ’ ό,τι στα γυαλιά; Έχω μυωπία, 1,5 και 2,25. Πρέπει οι φακοί που θα παραγγείλω να είναι 1,25 και 2,00 αντίστοιχα;;;

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Οι τιμές διόρθωσης της μυωπίας ή αντίστοιχα οποιασδήποτε άλλης πάθησης, αλλάζουν και διαφοροποιούνται στους φακούς επαφής απ’ότι στα γυαλιά. Η μετατροπή των τιμών αυτών, θα πρέπει να γίνει από τον γιατρό σας ή από κάποιον εξουσιοδοτημένο οπτικό οποίος και μπορεί να κρίνει αν θα πρέπει να είναι χαμηλότερες ή μεγαλύτερες από τις αρχικές τιμές.

Μεγαλύτερη διοπτρία για την όραση μου

Ανώνυμος
Ερώτηση:

Άμα φορέσει κάποιος φακούς με μεγαλύτερη διόπτρα από αυτή που πρέπει θα υπάρχει θέμα στην όραση του;

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Ο βαθμός της διοπτρίας στους φακούς επαφής είναι ουσιαστικά ο βαθμός της μυωπίας ή υπερμετρωπίας που έχετε αντίστοιχα για φακούς επαφής. Στην περίπτωση που θα θέλατε να κάνετε αγορά με μεγαλύτερη τιμή-παράμετρο, θα σας συμβουλεύαμε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό-οπτικό σας ώστε να σας βοηθήσει.

Ρωτήστε οτιδήποτε σχετικά με φακούς επαφής και εμείς θα σας απαντήσουμε μέσα σε λίγες ημέρες. Οι πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας.

Κάντε μας μια ερώτηση