Έκτακτη προσφορά: Αθλητικά γυαλιά ηλίου 🔥

4,8 Βαθμολογία

Σύνδεση

Τα “Ναι“ και “Όχι“ των Halloween φακών επαφής

Choosing the right sunglasses lens colour
 

HALLOWEEN! Αυτή η εποχή του χρόνου που σας κάνει να δημιουργήσετε τρομακτικά, όμορφα κοστούμια και μακιγιάζ. Τι δεν πρέπει να παραλείψετε για να το επιτύχετε αυτό; Τους έγχρωμους φακούς επαφής. Το να έχετε τους καλύτερους Halloween φακούς επαφής που θα ταιριάξουν με την εμφάνιση σας, δεν είναι το δύσκολο μέρος. Υπάρχουν πολλά χρώματα και σχέδια, τόσο με μυωπία όσο και χωρίς.

Το να φορέσετε με ασφάλεια τους σωστούς φακούς επαφής θα πρέπει να είναι η κύρια ανησυχία σας, έτσι ώστε το „ματωμένο μάτι“ σας να παραμένει ένα εφέ και να μην γίνει πραγματικότητα. Για να είστε προσεκτικοί με τα μάτια σας, και να μην εμφανιστούν προβλήματα, παρακάτω σας έχουμε μερικές συμβουλές για το φετινό Halloween .

Ας αρχίσουμε με τα “όχι“ των φακών επαφής.

Όταν φοράτε φακούς επαφής, υπάρχουν κάποιοι αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Μην μοιράζεστε τους φακούς επαφής σας με τους φίλους, την οικογένεια σας — με κανέναν. Οι ειδικοί λένε ότι με το να κάνετε κοινή χρήση των φακών επαφής σας αυξάνετε τον κίνδυνο εμφάνισης ελκών κερατοειδούς ή της εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών. Επίσης, ακριβώς όπως η οδοντόβουρτσα και τα εσώρουχα, έτσι και οι φακοί επαφής είναι προσωπικό αντικείμενο.
  • Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά τους φακούς επαφής σας. Ο γιατρός ή οπτικός θα σας εξηγήσει το κατάλληλο χρονικό διάστημα χρήσης. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Μην οδηγείτε με τους Halloween φακούς επαφής. Οι Crazy φακοί επαφής που καλύπτουν μεγάλο μέρος του ματιού, μειώνουν την ορατότητα και δεν συνίσταται να φοριούνται κατά την οδήγηση.
  • Μην κοιμάστε όταν φοράτε τους έγχρωμους φακούς. Όταν το κάνετε, οι φακοί μπορεί να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση, να προκαλέσουν ερεθισμό ή ακόμα χειρότερα, να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα μάτια σας.
  • Μην αγοράζετε φακούς επαφής από οπουδήποτε, επειδή είναι φτηνοί – βάζετε σε κίνδυνο τα μάτια σας! Είναι πάντα καλύτερο να αγοράζετε ή να παραγγέλνετε τους φακούς επαφής σας από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.
  • Μην “αναμειγνύετε” υγρά φακών επαφής. Χρησιμοποιείστε μόνο καινούργιο διάλυμα καθαρισμού φακών επαφής στη θήκη σας – ποτέ μην αναμειγνύετε καινούργιο διάλυμα με παλιό ή χρησιμοποιημένο διάλυμα.1
  • Μην αφήσετε η λακ ή οποιοδήποτε άλλο καλλυντικό, να έρθει σε επαφή με τους φακούς σας.


Θυμηθείτε: Εάν ξεχαστείτε και κοιμηθείτε με τους φακούς, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας το συντομότερο και ακολουθήστε την κατάλληλη θεραπεία για τα μάτια σας.

Ίσως να νομίζετε: “Πω πω, είναι πάρα πολλές απαγορεύσεις“ και πολλές προφυλάξεις! Και έχετε δίκιο. Αλλά είναι προτιμότερο να προφυλάξετε τον εαυτό σας παρά να καταλήξετε να καταστρέψετε το Halloween πάρτι σας ή και ακόμα χειρότερα, όπως προαναφέραμε να χρειαστεί θεραπεία για τα μάτια σας.

Τώρα που τελειώσαμε με τα “όχι“, αρχίζει το διασκεδαστικό μέρος. Ας δούμε ποια είναι τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με αυτούς τους φακούς επαφής.

Τα “ναί“ των φακών επαφής.

  • Επιλέξτε καταπληκτικά μοτίβα έγχρωμων φακών με ή χωρίς συνταγή.
  • Κερδίστε τις καλύτερες εντυπώσεις και δημιουργήστε μία εκπληκτική μεταμφίεση. Εδώ είναι μερικές μεταμφιέσεις και makeup ιδέες για να σας βοηθήσουν.
  • Θυμηθείτε ότι πρέπει να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το φακό υγρό και καθαρό. 2
  • Πάντα να φοράτε τους φακούς πριν την χρήση make-up & να τους βγάζετε, πριν αφαιρέσετε το make-up.
  • Αφαιρέστε αμέσως τους φακούς εάν τα μάτια σας έχουν ερεθιστεί, ή εάν έχετε οποιαδήποτε δυσφορία ή πόνο.

    Διασκεδάστε και σε αυτό το Halloween και, εάν επιθυμείτε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας μερικές από αυτές τις στιγμές.

Αναφορές
1 — Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών
2 — Πανεπιστήμιο της Αϊόβα/Νοσοκομεία και κλινικές
 

Διαβάστε περισσότερα