211 2340040

(Δευ-Παρ 9:30-17:00)

Σύνδεση

Ημερομηνία λήξης φακών επαφής

Η ημερομηνία λήξης βρίσκετε στην συσκευασία των φακών επαφής, μέσα από την οποία μπορείτε να ανοίξετε την κυψέλη (blister) και να φορέσετε τους φακούς κατά τη διάρκεια της καθορισμένης χρονικής περιόδου.

Έχουν οι φακοί επαφής ημερομηνία λήξης;

Ναι, όπως συμβαίνει και με κάθε άλλο προϊόν που αγοράζουμε, έτσι και οι φακοί επαφής έχουν επίσης ημερομηνία λήξης.


Πού μπορώ να δω την ημερομηνία λήξης;

Αυτή η πληροφορία αναγράφεται επάνω στην κυψέλη (blister) που φέρει τους φακούς επαφής, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε την ημερομηνία λήξης επάνω στο κουτί.

Ορισμός της “κυψέλης (blister)”
Το blister pack είναι ένας όρος για διάφορους τύπους προ-σχηματισμένων πλαστικών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται για μικρά καταναλωτικά αγαθά, τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα. Το κύριο χαρακτηριστικό μιας συσκευασίας blister pack είναι η κοιλότητα ή θύλακας η οποία είναι κατασκευασμένη από ένα διαμορφώσιμο υλικό, συνήθως ένα θερμοδιαμορφωμένο πλαστικό. Αυτό συνήθως έχει ένα υπόστρωμα από χαρτόνι ή ένα κάλυμμα από φύλλο αλουμινίου ή πλαστικό που βρίσκετε εκεί για να σφραγίσει την συσκευασία. Μια κυψέλη (blister) που αναδιπλώνεται από μόνη της ονομάζεται συχνά clamshell.

Η ημερομηνία λήξης συνήθως αναγράφεται με δύο τρόπους:

  • Χρησιμοποιώντας τη συντομογραφία EXP
  • Χρησιμοποιώντας το σύμβολο της κλεψύδρας, π.χ. ⌛ 2026/01

Πόσο χρονικό διάστημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακούς επαφής που έχουν ανοιχτεί;

Μόλις ανοίξετε την κυψέλη (blister) θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους φακούς επαφής εντός του προκαθορισμένου χρόνου χρήσης που έχουν από τον κατασκευαστή τους.

Χρήση των φακών επαφής με βάση τις προδιαγραφές τους:

  • Ημερήσιοι φακοί επαφής: Αφού ανοιχτούν, φορέστε τους φακούς και μετά την αφαίρεση τους θα πρέπει να πεταχτούν.
  • Δεκαπενθήμεροι φακοί επαφής: Αφού ανοιχτούν, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για δύο εβδομάδες (14 ημέρες). Οι φακοί δύο εβδομάδων, γνωστοί επίσης και ως disposable φακοί επαφής δύο εβδομάδων, θα πρέπει να αποθηκεύονται σε διάλυμα όταν δεν χρησιμοποιούνται.
  • Μηνιαίοι φακοί επαφής: Αφού ανοιχτούν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μέσα σε ένα μήνα. Οι μηνιαίοι φακοί θα πρέπει να αποθηκεύονται σε διάλυμα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία