Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 211 2340040

211 2340040

(Δευ-Παρ 9:30-17:00)

Σύνδεση

Πώς να βρείτε το μέγεθος των γυαλιών ηλίου σας : Βήμα προς βήμα (με εικόνες)

Ποιος είπε ότι το μέγεθος δεν παίζει ρόλο; Κανείς δεν θέλει ένα μικρό μικρό κρεβάτι για τον ύπνο του, ούτε να φορέσει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα.

Ας μάθουμε πώς μπορούμε να μετρήσουμε το μέγεθος του σκελετού των γυαλιών ηλίου μας.

Και μην ξεχνάτε, εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου, διαβάστε: τον οδηγό μας για γυαλιά ηλίου!

Βήμα 1ο: Μάθετε πώς μπορείτε να διαβάσετε τις μετρήσεις των γυαλιών ηλίου

Πριν καθίσετε να γράψετε τους αριθμούς, πρέπει να καταλαβαίνετε τι διαβάζετε, σωστά; Αυτοί οι αριθμοί που συνήθως διαβάζετε για να μετρήσετε τα γυαλιά σας , δηλώνουν το μήκος του βραχίονα του σκελετού κ.α.

Μέσα στο βραχίονα των γυαλιών ηλίου, θα βρείτε μερικούς αριθμούς που μοιάζουν κάπως έτσι: 51–19–144

Οι μετρήσεις αυτές μεταφράζονται ως:

  • Πλάτος φακού (π.χ 51 mm): Το πλάτος του φακού είναι η οριζόντια διάμετρος του φακού στην φαρδύτερη περιοχή του. Στην οπτομετρία, ένας άλλος όρος που χρησιμοποιείται για αυτό είναι „μέγεθος ματιού“.
  • Πλάτος γέφυρας (π.χ 19 mm): Το πλάτος της γέφυρας είναι το τμήμα που ενώνει τους δύο φακούς και εφαρμόζετε πάνω σε αυτό η μύτη μας. Κάποιοι αναφέρονται σε αυτό ως „το άνοιγμα“. Το πλάτος της γέφυρας κυμαίνεται μεταξύ 14 και 24 χιλιοστών.
  • Μήκος του ναού (π.χ 144 mm): Ο ναός είναι ουσιαστικά το „μπράτσο“ που κρατά τα γυαλιά ηλίου στο πρόσωπό σας. Αυτό το „μπράτσο“ επεκτείνεται στο τμήμα που εφαρμόζετε στο αυτί σας. Το μήκος είναι συνήθως 135, 140 ή 145 χιλιοστά.
  • Ύψος φακού: Το ύψος του φακού μετρά κάθετα το μέγεθος του φακού, δηλαδή από την κορυφή προς το κάτω μέρος του φακού. Αν και τα μεγέθη ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την μάρκα, το κανονικό μέγεθος είναι κάπου μεταξύ 32 και 38 χιλιοστών.
how to read sunglasses measurements - what is lens width, bridge width and temple lenght

Βήμα 2ο: Ελέγξτε ένα ζευγάρι παλιά γυαλιά ηλίου

Θα ήταν ιδανικό να χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι παλιά γυαλιά ηλίου που σας άρεσαν και ταιριaξανε στο πρόσωπό σας τέλεια ή ακόμα και να δοκιμάσετε ένα ζευγάρι από τα γυαλιά ενός φίλου σας, για να δείτε αν σας ταιριάζουν.

Εάν κοιτάξετε προσεκτικά στα νούμερα που υπάρχουν στον σκελετό τους, θα δείτε μερικά ψηφία που θα σας καθοδηγήσουν σε ένα νέο ζευγάρι γυαλιών σαν αυτά που είχατε παλαιότερα.

Προσέξτε, όμως, διότι κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου είναι διαφορετικό, ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Τις περισσότερες φορές θα βρείτε τις σχετικές πληροφορίες για το μέγεθος στο εσωτερικό του αριστερού μπράτσου.

how to read sunglasses measurements - check a pair of old sunglasses

Μπερδευτήκατε;; Δείτε το 1ο βήμα.


Βήμα 3ο: Μετρήστε το μέγεθος των γυαλιών με ένα χάρακα

Εάν δεν έχετε βρει καμία προδιαγραφή στα παλιά γυαλιά ηλίου σας, μην πανικοβληθείτε. Θα δοκιμάσετε το ταλέντο σας στις μετρήσεις.

Πάρτε ένα χάρακα ή ένα μέτρο και αρχίστε να μετράτε προσεκτικά το μέγεθος των γυαλιών για το πρόσωπό σας, ακολουθώντας τον οδηγό παραπάνω.

Επειδή δεν θέλουμε να σας μπερδέψουμε με αριθμούς, στην ιστοσελίδα μας, σημειώσαμε τους αντίστοιχους αριθμούς ως μεγέθη S, M και L.

how to read sunglasses measurements - Measure sunglasses size with a ruler

Μόλις έχετε τις σωστές μετρήσεις, απλά μεταφερθείτε στο τμήμα με τα γυαλιά ηλίου μας και προσθέστε αυτά που θέλετε στο καλάθι.


Βήμα 4ο: Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα

Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα. Όντως ακούγετε παράξενο, αλλά αυτή την φορά θα χρησιμοποιήσετε διαφορετικά την κάρτας σας, εκτός από την πληρωμή των αγαπημένων σας αγορών. Σίγουρα όμως θα σας βοηθήσει. Γνωρίζατε ότι το ύψος μιας πιστωτικής κάρτας είναι περίπου το ίδιο με το πλάτος ενός φακού μέσου μεγέθους;

Το μέγεθος των περισσότερων πιστωτικών καρτών είναι 85,60 χιλιοστά × 53,98 χιλιοστά (3 3⁄8 × ​2 1⁄8 ίντσες) Πηγή: https://en.wikipedia.org/…/Credit_card


Δείτε πώς μπορείτε να μετρήσετε με μια πιστωτική κάρτα:

how to read sunglasses measurements - Measure sunglasses size with a creadit card

  1. Πάρτε οποιαδήποτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο χέρι (έχουν το ίδιο μέγεθος ούτως ή άλλως).
  2. Σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη ή τοποθετήστε το τηλέφωνό σας κάπου σταθερά με τη φωτογραφική μηχανή του να κοιτάζει εσάς, και τοποθετήστε την πιστωτική κάρτα ανάμεσα στη γέφυρα της μύτης σας και κάτω από το φρύδι σας.
  3. Αν η άκρη της κάρτας εκτείνεται πέρα από την άκρη του ματιού σας, ανήκετε στο μικρό μέγεθος (μέγεθος: S)
  4. Εάν η άκρη της κάρτας τελειώσει στο εξωτερικό άκρο του ματιού σας, ανήκετε στο μεσαίο μέγεθος (μέγεθος: M)
  5. Εάν η άκρη της κάρτας τελειώσει πριν από την εξωτερική άκρη του ματιού σας, ανήκετε στο μεγάλο μέγεθος (μέγεθος: L)

Τα καταφέρατε – δεν ήταν τέλειο;;;

Από εμάς έχετε ένα μεγάλο μπράβο, αφού τώρα θα μπορείτε να χαρείτε τα ιδανικά γυαλιά για εσάς! Αλλά μην ξεχάσετε να μας γράψετε και τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω :)