Περιορισμένη προσφορά: Πάρτε 15% έκπτωση στους νέους φακούς επαφής Lenjoy 1 Day Air+.

Σύνδεση

Γυαλιά ηλίου Meller βιολογικής προέλευσης: Οπτικά είδη σε αρμονία με τη φύση

Meller Bio

Η γρήγορη μόδα πλέον είναι αυτή που καθορίζει τι έχουμε στη ντουλάπα μας και όλα τα αξεσουάρ μας. Αυτό που μπορεί να ήταν μοντέρνο πριν από ένα μήνα έχει ήδη αντικατασταθεί από μια νέα τάση σήμερα. Ωστόσο, η μαζική παραγωγή προϊόντων μόδας όπως αξεσουάρ παράγει επίσης μία τεράστια ποσότητα ατμοσφαιρικών ρύπων, απορριμάτων και πλαστικών.

Η μάρκα γυαλιών ηλίου Meller με έδρα την Βαρκελώνη βρήκε μια ιδέα για την καταπολέμηση αυτής της ρύπανσης: τη νέα σειρά Meller βιολογικής προέλευσης, τα γυαλιά της οποίας παρασκευάζονται κατά 45% από ανακυκλώσιμα και μη επεξεργασμένα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο παράγονται λιγότερα απόβλητα και λιγότερες εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων. Όμως εκτός από τα παραπάνω, η οικολογική αυτή σειρά γυαλιών προσφέρει ένα αστικό (urban) στυλ γεμάτο αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα για τη συγκεκριμένη καινοτομία στα οπτικά είδη για τη δεκαετία του 2020!


Τι εννοούμε με τον όρο γυαλιά βιολογικής προέλευσης;

Στις μέρες μας ακούμε ολοένα και περισσότερο τον όρο οικολογικά (eco-friendly) ή βιολογικά (bio) προϊόντα, αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Και σε ποιο βαθμό είναι „καλύτερα“ από τα συμβατικά προϊόντα και υλικά;

Δεν είναι εύκολο να δοθεί μία σαφής απάντηση. Εξάλλου, κάθε μάρκα μπορεί να έχει τον δικό της ορισμό για τον όρο „φιλικό προς το περιβάλλον“. Ωστόσο, το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν όλες είναι μία εναλλακτική προσέγγιση στην παραγωγή. Στην περίπτωση της παραγωγής γυαλιών βιολογικής προέλευσης, χρησιμοποιούνται λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον υλικά (π.χ πλαστικό). Στη θέση τους, χρησιμοποιούνται βιοδιασπώμενα, φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται παραγωγή ενός μη βιώσιμου νέου υλικού σκελετών που απαιτεί πολλή ενέργεια κατά την παραγωγή και θα δημιουργούσε πολλά απόβλητα μόλις τα γυαλιά πετιούνταν.ποια είναι τα bio-γυαλιά;


Γιατί πρέπει να επιλέγουμε φιλικά προς το περιβάλλον γυαλιά;

Τα συμβατικά γυαλιά κατασκευάζονται συνήθως από ένα συνδυασμό υλικών όπως πλαστικό, μέταλλο και μπογιά. Αυτό τα κάνει μη ανακυκλώσιμα κι έτσι πετιούνται σε κοινούς κάδους απορριμάτων.

Και επειδή είναι κυρίως κατασκευασμένα από μη βιοδιασπώμενο πλαστικό, θα βρίσκονται στις χωματερές αποβλήτων για εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια εκλύοντας τοξικές χημικές ουσίες στο περιβάλλον.

Επομένως, εναπόκειται στη βιομηχανία γυαλιών να ξεκινήσει την παραγωγή γυαλιών οράσεως και γυαλιών ηλίου που κατασκευάζονται από βιώσιμα υλικά. Μερικές μάρκες έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα αφύπνισης πολλών καταναλωτών και ακτιβιστών. Μία από αυτές είναι και η Meller.

Τι κάνει τη συλλογή Meller βιολογικής προέλευσης φιλική προς το περιβάλλον;

H νέα σειρά Meller με γυαλιά βιολογικής προέλευσης προσφέρει μια εναλλακτική λύση που είναι περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον από πολλές άλλες συλλογές γυαλιών, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση μη βιώσιμων πλαστικών. Οι σκελετοί των γυαλιών κατασκευάζονται κατά 45% από φυσικά υλικά, κι έτσι μειώνεται η χρήση ορυκτών υλικών και εκπομπών άνθρακα. Έτσι, τα γυαλιά αυτής της σειράς:

  • παράγονται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες
  • εξοικονομούν 30% ενέργεια κατά την παραγωγή τους
  • θεωρούνται «πράσινα» προϊόντα
  • και προωθούν την βιώσιμη ανάπτυξη

τι κάνει τα γυαλιά Meller Bio φιλικά προς το περιβάλλον;

Είναι όμως τα φιλικά προς το περιβάλλον γυαλιά της Meller επίσης μοντέρνα και μοδάτα;

Η μάρκα της Meller είναι γνωστή για το αστικό και το νεανικό της στυλ. Αυτή η ιδέα αντικατοπτρίζεται και σε αυτή τη νέα συλλογή. Υπάρχει ποικιλία σε μοντέρνα στυλ από trendy διάφανους σκελετούς μέχρι και τα τολμηρά cat-eye σχέδια, για να μπορείτε να φοράτε τα γυαλιά σας στο γραφείο πηγαίνοντας στη δουλειά ή στο πάρκο όταν κάνετε τη βόλτα σας.


Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα γυαλιά βιολογικής προέλευσης της Meller συνδυάζουν ένα σύγχρονο χαρακτήρα με την καινοτομία. Όχι μόνο λόγω της έξυπνης ¨πράσινης¨ παρασκευής τους, αλλά και λόγω του κομψού συνδυασμού αστικών(urban) και νεανικών σχεδίων.

Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: είναι ασφαλή τα ανακυκλώσιμα γυαλιά;

Αυτή πράγματι είναι μια εύλογη απορία. Μπορούν οι ανακυκλώσιμοι ή βιώσιμοι σκελετοί να είναι τόσο ανθεκτικοί όσο τα συμβατικά υλικά;

Ευτυχώς, η απάντηση είναι ναι. Με τα ανακυκλώσιμα γυαλιά, μπορείτε να κάνετε ό,τι ακριβώς κάνατε και με τα προηγούμενα γυαλιά σας χωρίς να θυσιάσετε την ασφάλειά τους. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να φοράτε κανονικά τα γυαλιά σας στην οδήγηση, στην άθλησή σας ή στον υπολογιστή και την τηλεόραση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συμβουλή: Εάν κάθεστε πολλές ώρες την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη εκτίθεστε στο επιβλαβές μπλε φως που εκπέμπεται από αυτήν. Ρίξτε μια ματιά και στα γυαλιά υπολογιστή Meller με φίλτρο για το μπλε φως και προστατευτείτε με ένα μοδάτο και μοντέρνο αξεσουάρ.