😎 Συμβαίνει τώρα: Γυαλιά ηλίου Lentiamo σε προσφορές

Σύνδεση

Meller γυαλιά υπολογιστή με φίλτρο ενάντια στο μπλε φως

Meller Blue light glasses

 

Μήπως περνάτε καθημερινά 8 ώρες μπροστά στον υπολογιστή και στη συνέχεια ανυπομονείτε να δείτε την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix; Οι περισσότεροι από εμάς ακολουθούμε παρόμοιο πρόγραμμα στην καθημερινότητά μας, όμως γνωρίζετε ότι οι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή δεν είναι κάτι κουραστικό μόνο για τα μάτια, αλλά μπορεί να γίνει και βλαβερό για την υγεία;

Ναι, καλά διαβάσατε. Το μπλε φως της οθόνης που εκπέμπεται από τις ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί εκτός από σημαντική βλάβη στα μάτια, να επηρεάσει ακόμη και τη συγκέντρωση ή τον ύπνο μας.

Η Meller, γνωστή για τα πολυτελή αλλά και οικονομικά γυαλιά οράσεω και γυαλιά ηλίου Meller, μας δίνει τη λύση για το πώς να προστατεύσουμε τα κουρασμένα και καταπονημένα μάτια μας από τη μπλε ακτινοβολία. Ποια είναι αυτή; Η συλλογή γυαλιών Meller με φίλτρο για το μπλε φως της οθόνης. Διαβάστε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους τα γυαλιά για υπολογιστή είναι η ιδανική προστασία κατά τη διάρκεια της δουλειάς, όταν βλέπουμε τηλεόραση ή όταν μπαίνουμε στο Instagram, ενώ παράλληλα μας δίνουν στυλ.


 

Πώς ακριβώς λειτουργούν τα γυαλιά υπολογιστή;

Για να κατανοήσετε ακριβώς πώς προστατεύεστε με αυτά τα γυαλιά, πρέπει πρώτα να διευκρινίσουμε τι είναι το μπλε φως της οθόνης και γιατί μπορεί να είναι επιβλαβές.

Το μπλε φως, γνωστό και ως μπλε ακτινοβολία (high-energy visible light HEV), είναι ένας τύπος φωτός με μικρά μήκη κύματος που εκπέμπει υψηλότερη ενέργεια. Αυτά τα κύματα διεισδύουν βαθιά στο μάτι και η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στον αμφιβληστροειδή.

Η λύση στο πρόβλημα είναι το μπλε φίλτρο (blue-light blocking). Τα γυαλιά υπολογιστή έχουν ένα φίλτρο στους φακούς το οποίο μπλοκάρει ή απορροφά το μπλε φως, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν και UV φίλτρο. Φορώντας αυτά τα γυαλιά της Meller προστατεύονται τα μάτια από τη μπλε ακτινοβολία της οθόνης, ειδικότερα στο σκοτάδι, και έτσι αποτρέπονται τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν.

 
 

Με ποιο τρόπο το μπλε φως βλάπτει το σώμα μας;

Παρόλο που το μπλε φως μπορεί να ενισχύσει την εγρήγορση, τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία, υπάρχει ανησυχία για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του. Η έκθεση στην οθόνη είτε λόγω της απόστασης των ματιών μας από αυτήν είτε λόγω του χρόνου που περνάμε μπροστά της ενέχει κινδύνους. Αλλά δεδομένου ότι στις μέρες μας δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς τα κινητά, τα τάμπλετ και τους υπολογιστές μας, αναπόφευκτα περνάμε αρκετές ώρες την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη. Επομένως, οι περισσότεροι άνθρωποι εκτίθενται μόνιμα στη μπλε ακτινοβολία.

Τι συμβαίνει όταν το μπλε φως χτυπά τα μάτια μας; Σχεδόν όλο το ορατό μπλε φως περνά μέσα από τον κερατοειδή και το φακό του ματιού μέχρι να φτάσει στον αμφιβληστροειδή. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την όρασή μας και να προκαλέσει πρόωρη γήρανση των ματιών. Έρευνες έχουν δείξει ότι η έκθεση στο μπλε φως θα μπορούσε να οδηγήσει σε:

  • Καταπόνηση ματιών: Το μπλε φως της οθόνης μπορεί να οδηγήσει στην λεγόμενη ψηφιακή καταπόνηση των ματιών, κούραση και ξηροφθαλμία. Τα συμπτώματα είναι: ερεθισμένα μάτια και δυσκολία εστίασης.
  • Δυσκολία στον ύπνο: Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η έκθεση στο μπλε φως μπορεί να επηρεάσει τη συνολική διάρκεια και ποιότητα ύπνου μειώνοντας την παραγωγή μελατονίνης και αυξάνοντας τη συχνότητα που ξυπνάμε μέσα στη νύχτα.
  • Βλάβη αμφιβληστροειδή: Η μακροχρόνια έκθεση στο μπλε φως μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα του αμφιβληστροειδή και κατά συνέπεια ηλικιακό εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

Πώς μπορώ να προστατεύω τον εαυτό μου από τη μπλε ακτινοβολία;

Αρχικά, είναι απαραίτητο να μειωθεί ο χρόνος που περνάτε καθημερινά μπροστά στον υπολογιστή. Μπορείτε επίσης να κάνετε συχνά διαλείμματα από το διάβασμα ή την δουλειά καθώς και να μειώσετε το χρόνο που περνάτε μπροστά στην τηλεόραση ή στο κινητό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να προετοιμαστείτε για έναν ξεκούραστο ύπνο.

Επιπλέον, οι οπτικοί του Lentiamo συνιστούν τη νέα συλλογή της Meller. Αυτή η πρωτοποριακή συλλογή θα μειώσει τα συμπτώματα κούρασης των ματιών σας, θα βελτιώσει τον ύπνο σας και θα αποτρέψει τις οφθαλμικές παθήσεις. Και ακόμη περισσότερα!

Δείτε όλα τα πλεονεκτήματα της νέας συλλογής της Meller με μπλε φίλτρο:

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της συλλογής γυαλιών από τη Meller είναι ότι διαθέτουν φίλτρο για το μπλε φως της οθόνης κι έτσι προστατεύουν τα μάτια από όλους τους επικείμενους κινδύνους που αυτό προκαλεί. Επίσης, αυτά τα γυαλιά μετριάζουν τη φωτεινότητα, γεγονός που ξεκουράζει τα μάτια προσφέροντας μια πιο ευκρινή όραση και καθαρή αντίθεση χρωμάτων. Αυτό μας επιτρέπει να βλέπουμε τα χρώματα πιο φυσικά.

Αλλά αυτό που είναι εξίσου σημαντικό είναι το μοναδικό στυλ αυτής της συλλογής. Τα μοντέλα αυτών των γυαλιών δεν είναι μόνο μοντέρνα αλλά και αντιπροσωπευτικά για τις τάσεις του 2020. Ποτέ άλλοτε ο κόσμος δεν περνούσε τόσο χρόνο μπροστά στις οθόνες όπως γίνεται την τελευταία δεκαετία. Την ίδια στιγμή, η αισθητική και η μόδα παίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο σε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Οι σχεδιαστές, λοιπόν, της Meller με έδρα τη Βαρκελώνη έχουν ξεκινήσει τη δική τους μοναδική συλλογή γυαλιών με μπλε φίλτρο που δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τα μάτια σας!

 
Meller blue light