Έκτακτη προσφορά: Αθλητικά γυαλιά ηλίου 🔥

Σύνδεση

Η ζωή μέσα από έναν φακό επαφής

Δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις από νέους χρήστες φακών επαφής – και έμπειρους χρήστες που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο – για την επιλογή των φακών και πώς να τους χρησιμοποιούν σωστά. Έτσι έχουμε συμπεριλάβει μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις παρακάτω.

Ημερήσιοι, 2 εβδομάδων, μηνιαίοι, τριμηνιαίοι και ετήσιοι φακοί

Το όνομά τους αναφέρεται στην διάρκειά τους. Έτσι, οι ημερήσιοι φακοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μία μόνο ημέρα και θα πρέπει να εφαρμόζονται το πρωί και να τους πετάτε το βράδυ. Οι μηνιαίοι φακοί πρέπει να αλλάζονται κάθε τέσσερις εβδομάδες, οι τριμηνιαίοι φακοί κάθε τρεις μήνες, και οι ετήσιοι φακοί κάθε 12 μήνες.

Σφαιρικοί ή Ασφαιρικοί?

Οι σφαιρικοί φακοί αντιγράφουν το καμπυλωτό σχήμα του ματιού και χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διόρθωση της μυωπίας και της υπερμετρωπίας. Οι ασφαιρικοί είναι πιο επίπεδοι στην άκρη τους και παρέχουν πιο καθαρή όραση, ιδιαίτερα στα άκρα του οπτικού πεδίου. Συνήθως χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση του αστιγματισμού.

Υπάρχουν φακοί που μπορώ να φοράω ακόμη και όταν κοιμάμαι;

Ναι. Οι φακοί μεγάλης διάρκειας παρέχουν αρκετό οξυγόνο στον κερατοειδή χιτώνα για έως 30 ημέρες και 29 νύχτες. Συμβουλευτείτε τον οπτικό σας πριν τους δοκιμάσετε.

Έχω αστιγματισμό. Ποιους φακούς πρέπει να χρησιμοποιήσω ;

Ο αστιγματισμός είναι σχετικά μια συχνή πάθηση των ματιών στην οποία ο κερατοειδής δεν είναι ομοιόμορφα καμπυλωτός λόγο του σχήματος του ματιού. Οι τορικοί φακοί χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Έχω πρόβλημα όρασης, μυωπία και υπερμετρωπία. Υπάρχουν διεστιακοί φακοί όπως τα διεστιακά γυαλιά;

Ναι, υπάρχουν! Και ακριβώς όπως και με τα γυαλιά, υπάρχουν δύο κέντρα εστίασης, ένα για την μυωπία και το άλλο για την υπερμετρωπία. Άλλοι σύγχρονοι πολυεστιακοί φακοί έχουν λιγότερο ορισμό μεταξύ κοντινών και μακρινών αποστάσεων.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια με τους τεχνικούς όρους, ρίξτε μια ματιά στο γλωσσάρι. Και αν ακόμα δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, αφήσετε ένα σχόλιο κάτω και εμείς θα σας βοηθήσουμε.

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα