Οδηγός δώρων για την Ημέρα της Μητέρας 😍

Σύνδεση

10 τρόποι επαναχρησιμοποίησης της παλιάς θήκης φακών επαφής

Πίνακας που δείχνει 10 τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσετε την παλιά θήκη φακών επαφής

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις φακών επαφής που πετιούνται κάθε χρόνο. Ακόμα και αν δείχνουν μικρές χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο, όταν πετάμε μια μη βιοδιασπώμενη θήκη φακών, ουσιαστικά δημιουργούμε ρύπανση του πλανήτη μας – σκεφτείτε οικολογικά :)

Γνωρίζατε ότι οι θήκες φακών επαφής μπορούν να αποστειρωθούν για επαναχρησιμοποίηση και επειδή είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, μπορούμε ουσιαστικά να επαναλαμβάνουμε την χρήση τους για μια ζωή;

Ποτέ δεν πρέπει να υπερβείτε την ημερομηνία που έχετε ενημερωθεί για να αλλάξετε τους φακούς επαφής σας γιατί διακινδυνεύετε να προκαλέσετε σοβαρές οφθαλμικές καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση.

Σας προειδοποιήσαμε!

Τώρα, όχι μόνο οι φακοί επαφής πρέπει να αλλάζονται συχνά, αλλά και η θήκη όπου τους φυλάσσετε όλη τη νύχτα για καθαρισμό και ενυδάτωση, επειδή μπορεί να εμφανιστούν βακτήρια σε αυτήν.
Ευτυχώς, η αγορά μιας νέας θήκης απαιτείται μόνο κάθε 3 έως 12 μήνες, ανάλογα με τον τύπο φακών επαφής που χρησιμοποιείτε και τον κατασκευαστή. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε πάντα να την επαναχρησιμοποιήσετε με διάφορους έξυπνους τρόπους, αντί να την πετάξετε στα σκουπίδια. Τα καλύτερα νέα είναι ότι παίρνετε μια νέα θήκη φακών επαφής δωρεάν με κάθε υγρό καθαρισμού που αγοράζετε.

Το Solunate Multi-Purpose είναι σίγουρα μία καλή λύση για τον καθαρισμό των φακών επαφής.

Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες χρήσεις που θα μπορούσαν να έχουν οι παλιές θήκες φακών επαφής.

Makeup ή Κρέμα προσώπου

Αντί να χρησιμοποιήσετε μεγάλα, ογκώδη μπουκάλια για το μακιγιάζ σας σε ένα σύντομο ταξίδι Σαββατοκύριακου, αποθηκεύστε μια μικρή ποσότητα σε μια καθαρή θήκη φακών επαφής.

Δοχείο για χάπια

Αν συνήθως λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής ως βιταμίνες ή είστε υπό φαρμακευτική αγωγή, για να μην χάσετε τα χάπια σας μέσα στο σπίτι ή στην τσάντα σας, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε την θήκη των φακών επαφής σας ως δοχείο αποθήκευσης. Έτσι θα ξέρετε που βρίσκονται τα χάπια σας μέσα σε όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα, στην τσάντα σας. Ένα ωραίο σχόλιο από τον χρήστη pinkiebri: Χρησιμοποιήστε την θήκη με το γράμμα „L“ για χάπια που θα πάρετε αργότερα LATER {επαναλαμβανόμενη λήψη} „R“ για χάπια που θα πάρετε αυτήν την στιγμή RIGHT NOW {στιγμιαία λήψη-π.χ. πονοκέφαλος}.

‚Φτιάξτο μόνος σου‘ Lip Balm

Αν σας αρέσει να δημιουργείτε πράγματα, γιατί να μην κάνετε το δικό σας lip balm; Εδώ έχουμε ένα τέλειο βίντεο που σας δείχνει πώς να φτιάξετε το δικό σας Lip Balm από 100% φυσικά συστατικά. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σε μια θήκη.

Δοχείο για στοματικό διάλυμα

Η μικρή δόση στοματικού διαλύματος που μπορείτε να αποθηκεύσετε και να χρησιμοποιήσετε, είναι πολύ βολική αφού μπορείτε πάντα να την χρησιμοποιήσετε μετά από ένα μεσημεριανό γεύμα με επιπλέον κρεμμύδια – οι συνάδελφοί σας θα το εκτιμήσουν :)

Υπέροχα Μίνι φυτά

Έχετε δει αυτά τα χαριτωμένα, μίνι φυτά σε όλο το διαδίκτυο; Σας τα παρουσιάζουμε! Μια τέλεια έμπνευση για να δημιουργήστε τα δικά σας μίνι φυτά.

happyminisboutique / Instagram

Κουτί για Κοσμήματα

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά πόσες φορές έχετε χάσει τα σκουλαρίκια σας; Αυτή η ιδέα είναι επίσης ιδανική όταν ταξιδεύετε με το αεροπλάνο μόνο με αποσκευές που πρέπει αναγκαστικά να μπουν στην καμπίνα. Με αυτή την ιδέα θα προστατεύσετε τα πολύτιμα αξεσουάρ σας και δεν θα διακινδυνεύσετε να τα χάσετε κάπου στην αποσκευή.

Αντιβακτηριδιακό Τζελ

Γιατί να πάρετε μαζί σας ολόκληρο το τζελ όταν ταξιδεύετε όταν μπορείτε απλά να επαναχρησιμοποιήσετε μια παλιά θήκη φακών επαφής; Μπορείτε να βάλετε μέσα μέχρι και δύο δόσεις υγρών ή κρέμες που χρησιμοποιείτε, σε μικρές ποσότητες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αντί να αγοράζετε από το φαρμακείο ή το σούπερ μάρκετ τα καλλυντικά σας, για λίγες μέρες.

antibacterial gel Source livescience.com

Κουτί για τα ωτοασπίδες

Για όσους είναι συνηθισμένοι σε ήσυχες νύχτες και με άνεση στο κρεβάτι τους, μπορεί να είναι καλή ιδέα να κρατάνε μαζί και ένα ζευγάρι ωτοασπίδες όταν ταξιδεύουν. Για να μην τις χάσετε, απλά τοποθετήστε τις σε μια παλιά θήκη φακών επαφής. Το πρωί μπορείτε απλά να τις αφήσετε δίπλα στο κομοδίνο και το βράδυ μπορείτε να τις ξανά χρησιμοποιήσετε.

Θήκη Ear Bud

Όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολα μπορούν να μπερδευτούν τα καλώδια των ακουστικών, ειδικά όταν δεν τα χρησιμοποιούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να αποφύγετε να σπαταλάτε χρόνο προσπαθώντας να τα ξεμπλέξετε, φυλάξτε τα σε ένα παλιό κουτί φακών επαφής ώστε να μπορείτε να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική όταν θέλετε και χωρίς ταλαιπωρία. Δείτε οδηγίες εδώ.

Μπαχαρικά κουζίνας

Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε στο σπίτι και να παίρνετε το φαγητό μαζί σας στο γραφείο, τότε μια παλιά θήκη είναι κατάλληλη για τα μπαχαρικά σας, όπως αλάτι ή πιπέρι ή ακόμα και κέτσαπ ή μαγιονέζα. Θα μπορούσατε απλά να την χρησιμοποιήσετε στο γεύμα σας, χωρίς να χρειάζεται να πάρετε μαζί όλο το δοχείο με τα μπαχαρικά της κουζίνας σας.

Τώρα η σειρά σας! Τι άλλες ιδέες θα είχατε για μια παλιά θήκη φακών επαφής;

Θες να είσαι από τους πρώτους που λαμβάνουν τα άρθρα και τις προσφορές μας;

Μην περιμένεις άλλο, κάνε εγγραφή τώρα!

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία

    Best selling προϊόντα