211 2340040

(Δευ-Παρ 9:30-17:00)

Σύνδεση

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ και πώς βοηθά την υγεία μας

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για το υαλουρονικό οξύ. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνει το υαλουρονικό οξύ και ποιές οι δυνατότητες του; Μάθετε μαζί μας γιατί είναι ένας σημαντικός σύμμαχος όχι μόνο για την υγεία σας αλλά και για την ομορφιά σας.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το Υαλουρονικό οξύ ή υαλουρονικό νάτριο είναι μια ουσία που παράγεται φυσικά από το σώμα μας και είναι ένα από τα κύρια συστατικά του συνδετικού μας ιστού. Εξασφαλίζει την ενυδάτωση των ιστών ενώ παράλληλα τους προστατεύει. Ωστόσο, η συγκέντρωσή του εντός του συνδετικού ιστού του δέρματος τείνει να μειώνεται με τη διαδικασία της γήρανσης (τότε είναι που αρχίζουν να φαίνονται οι ρυτίδες και οι γραμμές!). Ενώ είναι ένα μόριο που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας, είναι απαλλαγμένο από αντενδείξεις ή παρενέργειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή βασικά συστατικά όχι μόνο στη φαρμακολογία, αλλά και σε πολλά καλλυντικά προϊόντα.

Τι κάνει το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι πραγματικά ένας υπέροχος "μικρός βοηθός"! Επιτρέπει στους ιστούς μας να διατηρούν τον τόνο τους, βοηθά στη δέσμευση και τη συγκράτηση του νερού, εξασφαλίζει τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος και συμβάλλει επίσης στην υγεία των ματιών μας.

Τι κάνει το υαλουρονικό οξύ

Χάρη στις ιδιαίτερες ιδιότητές του, το υαλουρονικό νάτριο συμβάλλει στη διατήρηση του δακρυϊκού φιλμ και εξασφαλίζει τη βέλτιστη προστασία και λίπανση του οφθαλμού. Εκτός από αυτές τις ιδιαίτερες ιδιότητες, το υαλουρονικό οξύ παρέχει επίσης στα μάτια μας μια μικρή προστασία από τις ακτινοβολίες UVA και UVB.

Ποια είναι τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος;

  • συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, διατηρώντας το νεανικό και ενυδατωμένο
  • συμβάλλει στην κινητικότητα και τη λίπανση των αρθρώσεων
  • βοηθά στη διατήρηση της κινητικότητας και στη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων
  • συμβάλλει στις διαδικασίες επούλωσης των ουλών και αναγέννησης των ιστών
  • διατηρεί το μάτι λιπασμένο και προστατευμένο

Για τους λόγους αυτούς, οι ειδικοί μας στο Lentiamo προτείνουν συχνά τη χρήση οφθαλμικών σταγόνων υαλουρονικού οξέος για να διατηρήσετε τα μάτια σας καλά ενυδατωμένα και υγιή. Αν και τα προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε ηλικία, συνιστώνται ιδιαίτερα για τους άνω των 50 ετών, καθώς αντισταθμίζουν τη φυσική μείωση της παραγωγής του μορίου που συμβαίνει με την ηλικία.

Πώς λειτουργούν οι οφθαλμικές σταγόνες υαλουρονικού νατρίου;

Οι οφθαλμικές σταγόνες υαλουρονικού νατρίου ή υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται συχνά στην οφθαλμολογία λόγω των εκπληκτικών ιδιοτήτων που αναφέρονται παραπάνω. Οι οφθαλμικές σταγόνες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα συμπτώματα ξηροφθαλμίας και βελτιώνουν τη γενική υγεία των ματιών, επειδή βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας, παρέχοντας μεγάλη και μακροχρόνια άνεση.

Πώς λειτουργούν οι οφθαλμικές σταγόνες υαλουρονικού νατρίου

Είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο προϊόν για τους χρήστες φακών επαφής, καθώς παρέχει επίσης ανακούφιση από τη μηχανική καταπόνηση που προκαλούν οι φακοί επαφής.

Ποιες είναι οι καλύτερες οφθαλμικές σταγόνες υαλουρονικού νατρίου;

Στο Lentiamo θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες οφθαλμικές σταγόνες υαλουρονικού οξέος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όταν φοράτε τους φακούς επαφής σας! Ανακαλύψτε τις τώρα:

Τα δικά σας σχόλια

    Γράψε το πρώτο σχόλιο

    *Υποχρεωτικά πεδία