211 2340040

(Δευ-Παρ 9:30-17:00)

Σύνδεση

Συχνές ερωτήσεις: Συνεχούς χρήσης για ύπνο φακοί επαφής

Ημερήσιοι φακοί κατάλληλοι για ύπνο;

Γεωργία Π.
Ερώτηση:

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν ημερήσιοι φακοί επαφής που να είναι κατάλληλοι και για τον ύπνο.

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Οι ημερήσιοι φακοί επαφής είναι για χρήση κατά την διάρκεια της ημέρας και τους πετάτε το βράδυ πριν τον ύπνο σας. Γενικότερα όλοι οι ημερήσιοι φακοί επαφής έχουν από την κατασκευή τους μικρότερο πάχος κέντρου με αποτέλεσμα να μην ενδείκνυνται για χρήση κατά τον ύπνο.

Οι φακοί συνεχούς χρήσης μπορούν να φορεθούν για ένα μήνα συνεχώς;

Ευη Ζ.
Ερώτηση:

Οι φακοί επαφής που είναι μηνιαίοι κ συνεχούς χρήσης (day and night) σημαίνει ότι μπορούν να φορεθούν για ένα μήνα συνεχώς χωρίς καθόλου να αφαιρεθούν;;

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Οι φακοί επαφής συνεχούς χρήσης έχουν κατασκευαστεί με την δυνατότητα να μπορούν να φορεθούν και κατά την διάρκεια της νύχτας. Αυτό παρόλα αυτά δεν σημαίνει πως το υλικό του φακού μπορεί να αντέξει πάνω στα μάτια μας, χωρίς να το βγάλουμε ποτέ, για ένα ολόκληρο μήνα.

Στην περίπτωση που θα θέλατε να κάνετε τόσο μεγάλη παρατεταμένη χρήση, θα σας συμβουλεύαμε να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό σας.

Ερώτηση για πολυεστιακούς φακούς επαφής

Ζιούπος Β.
Ερώτηση:

Γειά σας, η ερώτησή μου αφορά τους πολυεστιακούς φακούς επαφής που συνήθως είναι μηνιαίοι. Υπάρχουν λοιπόν φακοί με απόκλιση addition διόρθωσης μακριά-κοντά +1,5 και για πρεσβυωπία sph +3,5 ; αν δεν υπάρχουν ακριβώς να επιλέξω low or high addition. Τέλος βρίσκονται τέτοιου είδους που να φοριούνται και το βράδυ χωρίς να βγαίνουν και πόσης διάρκειας θα είναι; σας ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Lentiamo.gr
Απάντηση:

Οι πολυεστιακοί φακοί διαθέτουν την παράμετρο Sph που αφορά την μυωπία (με πρόσημο -) ή υπερμετρωπία (με πρόσημο +) και το ADD (additional) που αφορά την πρεσβυωπία. Για περισσότερε πληροφορίες μπορείτε να δείτε και εδώ:

https://www.lentiamo.gr/…sviopia.html και εδώ https://www.lentiamo.gr/…sbiopia.html

Μπορείτε να κοιτάξετε στην κατηγορία των φακών που μπορούν να φορεθούν και κατά την νύχτα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.lentiamo.gr/…-epafhs.html

Ρωτήστε οτιδήποτε σχετικά με φακούς επαφής και εμείς θα σας απαντήσουμε μέσα σε λίγες ημέρες. Οι πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις θα εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας.

Κάντε μας μια ερώτηση